Şimdi Ara

SAMSUNG & LG monütör üstadları buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    oyun için 100mhz verecek 17"crt monütör almak istiyorum(bütçe 160-170ytl) iki marka arasında kaldım üstadların görüşlerini bekliyorum teşekkürler

1.samsung 793dm flat
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=694

2.17 LG 713SH FLAT SIYAH
    http://www.sistembilisim.com/detay.asp?kod=CE021GOL10&sayfa=detay

görüşlerinizi bekliyorum

• Ne yazık ki ikisi de aynı ve iyi değiller. Bütçenin iki katı gerekse de, ucuz modellerden bile olsa LCD alabilsen çok iyi olur. Samsung'un 720N, 732N gibi 185$+KDV giriş modelleri bile olabilir.

Çünkü CRT monitörlerde artık kaliteli üretilmiyor. Bunu orada yazan maksimum çözünürlükten de görebilirsin. 1280x1024'de 65 Hz TV ekranından bile daha fazla titremesi demektir. Normal kullanım boyu olan 1024x768'de 85 Hz 'de çok kötü, eskiden iyi CRT'ler bu değerde 100 veya 120 Hz'e kadar çıkabiliyorlardı. Artık kocaman CRT'lerden kar etmediklerinden üretimlerini ve kaliteyi LCD'lere kaydırdılar, CRT için anca çok ucuz ve kalitesiz modelleri bulabiliyoruz.

LCD için bir iki şey daha eklemek gerekirse;
    Gözlerin nasıl sağlam/bozuk bilmiyorum, ancak bu CRT'leri uzun saatler kullanırsan 1-2 sene içinde sağlamsa da bozulmaya başlar. Çünkü tazeleme frekansları kötü ve dediği maksimum değere de çıkamayıp gözlerini çok hızlı bozacaktır. LCD'ye bakmak ise tıpkı gazete okumak gibi hareketsiz bir görüntü olduğundan çok kullanırsan yalnız gözlerinde ağrı hissettirir, bozmaz. Ayrıca LCD'ler, örneğin bu Samsung'lar 30 Watt gibi inanılmaz düşük bir güçle çalışıyorlar, bekleme anında yalnızca 1 watt tüketiyor, oysa CRT monitör 70 Watt normal kullanımda.

LCD'nin iki olumsuz yanı, bakış açını değiştirdiğinde renklerde parlaklık ya da kararma olur, bir de panel için üretim boyundan daha düşük çözünürlükte kullandığında görüntü hafif kareli gibi olacaktır. Bunun dışında tepki süresi vs gibi şeylerde oyunda bu kalitesiz CRT'lere göre çok çok daha iyi görüntü alırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.