Şimdi Ara

Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz aylarda Samsung'un benchmark skorlarına cihazlardaki bir işlemci komutuyla müdahale ettiği ortaya çıkmıştı. Daha sonra ise aslında bunun Samsung ile birlikte diğer firmaların da cihazlarında uygulandığı belirlenmişti. Samsung'un benchmarklarda yaptığı müdahaleye kısaca değinecek olursak;

     Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı  Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı  Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı

    Yukarıdaki görsellerde de olduğu gibi Android 4.3 sürüme sahip Galaxy S4 ve Galaxy Note 3, Geekbench, Antutu, 3D Mark gibi benchmark yazılımları çalıştığı zaman sistem içerisinde yer alan benchmark tespit yazılımı sayesinde benchmark uygulamalarının açıldığını tespit edip o uygulama kapanana dek, benchmark testi yapılmasa bile işlemci ve grafik biriminin frekans değerlerini maksimumda sabitliyordu. Tabi bu durum overclock işlemi barındırmadığından cihazın kapasitesi üstünde bir skor ortaya koymasa da günlük kullanım değerlerinde alınabilecek skordan daha yüksek bir skor almasına neden oluyordu.

    Bu durumun açığa çıkması pek çok çevre tarafından eleştiri toplamış ve benchmarklara dair güven iyice azalmıştı. Ancak görünen o ki Samsung Galaxy Note 3 ve Galaxy S4'e verdiği KitKat güncellemesinde benchmarklara yönelik bu düzenlemeyi kaldırmış durumda;

     Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı  Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı  Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı

    Yukarıda yer alan Android KitKat sürümlü Galaxy S4'e baktığımızda ise cihazın benchmark yazılımları çalışsa bile her hangi bir test yapılmadığında işlemcinin boşta konuma geçtiği hatta bazı çekirdeklerin kapatıldığı görülmekte.

    Bu güncelleme sonrası gelen değişikliğin benchmark skorları üzerindeki etkisine bakacak olursak;

     Samsung, KitKat güncellemesiyle benchmarklardaki puan artırma hilesini kaldırdı


    Android 4.2.2 sürümünden itibaren 4.4.2'ye kadar olan Galaxy S4'ün Geekbench 3 skorlarının görüldüğü tabloya göre Android 4.4.2 KitKat sürümlü cihazın önceki sürüm olan 4.3 Jelly Bean'e sahip cihazdan daha düşük skor aldığı görülmekte. Ancak sonuç itibariyle 4.4.2 versiyonlu Galaxy S4 skorunun gerçek değeri yansıttığı söylenebilir.

    Samsung'un KitKat güncellemesiyle benchmarklara müdahalesini sonlandırmasının son kullanıcının cihaz karşılaştırması açısından olumlu bir netice olduğunu düşünmekle beraber, ilerleyen günlerde diğer firmaların da güncelleme yoluyla benchmark müdahalelerini sonlandırmasının sektör açısından ve son kullanıcılar açısından önemli bir konu olduğunu söyleyerek yazımı sonlandırıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust in Peace -- 5 Mart 2014; 19:01:06 >







  • Guzel bir yazi olmus.
    Intel amd cephesindeki islemcilerden ekran kartlarina benchmarklar hicbir zaman %100guvenilir kaynak olamadi.
    Telefonlarda da bu suruyor gibi gozukuyor.
    Diger firmalarda bu islere belli oranda bulasiyor. Google sadece bu islere girmediginden Nexus cihazlari dusuk benchmark puanlari aliyordu.

    Herseye ragmen benchmark puanlari fikir verme acisindan birseyler soyluyor kullaniciya ama birebir karsilastirmalarda cokda degeri yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benchmark'a gore telefon alacak halim yok.benim icin farketmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.