Şimdi Ara

Samsung J7 [ANA KONU] (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.649
Cevap
24
Favori
98.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byone

    Hocam buraya göre, son yazilim 7 ve 8 şubat tarihinde gelmiş ancak 8 ne zaman gelir herhangi bir bilgi yok ben onu ogrenebilecegimiz bir kaynak var mi? Biliyorsaniz
    ama siz benim yazdıklarımı tam okumuyorsunuz !?
    size ne yazdığımı anlamamamışsınız ?

    verdiğim linkten indirdiniz mi samsung phone info yu kurup ekran görüntülerini yada tam model numarasını, hangi bölge css leri olduğunu paylaşmadınız ki.

    haa genel cevap isterim derseniz o da cevaplarım arasında var , güncelmiyiz linkine bakın hala tarih 21Aralık2018 ama Türkiye CSS için ve serisi için. Tekhat olduğundan çift hatlılarda sıkıntı olucaktır yada kurulmayacaltır. Benim telefon ASIA bölgeli yukarda yazdığım yazıda resmi ve linki var, ordan baktım bölgeme ve bölgemde benim android601 yerine android81 olana ODIN ile güncelledim. sizin bölgede android6 var, ve android7 den yukarsı yok, gelme durumuda şaibeli.

    ama istediğim bilgileri tam paylaşabilseydiniz belki başka bölge ve ülke css ile aynen benim yaptığım gibi kurtarırdınız güncellemeyi.




  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız ve sarfettiğiniz emek için teşekkür ederim hocam,

    Yazdıklarınızın tamammını okudum.

    Benim kastettiğim odinle kendim yüklemek için değil, dağıtımdaki güncelleme takvimi içindi. .

    Tekrar teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkan 197

    Selamlar. Hayirli olsun hocam. Biraz kullandiktan sonra performans, stabilite ve pil yorumlarini bekliyoruz.
    Benim ki sabit ilk çıktığında android6 idi, delta servis sonra farklı bir css ülkesinin andrid7 sini kurabilirsiniz dedi, ama uyumsuzluk vs şimdi sitelerinde linki dahi yok kaldırmışlar. ama getirin kuralım demişlerdi. Ben millet 6 kurup 7yi daha yeni denerken customROM lar ile denedim OREO yu, yani bana radikal değişiklik fark vs ooo süper yepyeni oldu dedirtemez kolay kolay, ama android6 dan customRom lar denemelerimde OREO kurduğumda aynen böyle dedirtti VAOWWWW YENİ TELEFON ALMIŞ GİBİYİM.

    TEST için beklemeyin derim. Bende note9 duos ve A810F duos var onlarda hat takılı. J710GN de hatsız kullanımda test şaibeli olur deneme eksik olur. Ben yorumlara baktım genelde hep olumlu.

    zaten denemeler sonunda 4parcalı firmware bulup son care android6 ya stock rom a geri dönmüştük. en azıdan geriye dönüş yolunu tam olarak kapatmadılar ise geriye dönerim. ama geriye döneceğimi sanmam, yani android7 nougat a çok ısınamamıştım ama OREO başka. Yani güvenli güzel stabil. Android6 yı sarj sebebli teercih ettim nougat rezaletti. sarj harici stabilite yok idi, tabi genel kullanıcı çok anlamadı ama poweruser kullanıcılar beğenmedi,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    Sarjdan cok memnunduk 8.1 dede değişen birsey olmadı sarj iyi gidiyor min 6 saat ekran suresi var. Telefonda hızlanmada hissetim.
    android8.1 oreo güncellemesi öncesi eğer android7 nougat kullanıyordunuz sanırım ? size pek değişiklik yaşatmamış dediğiniz üzee yorum yapıyorum, android 6.01 marshmallow kurulu J710GN 2 sim kart + 1 sd kart takılı iken 2 gün kullanım ve 9 saat ekran süresi alıyordum ortalama. 8 saatin altına düşmez idi, 11 saati geçen ekransüresi kullanmışlığımda vardır.

    Android 6 da hız nougata göre daha iyiydi. Ama daha önceki customROM lar daki deneyimlere nazaran stock 8.1 ile bende çok radikal değişkenlik yok. ama stock android6 kadar huızlı ve stabil gibi geldi bana. Malum samsung güncelleme ile mzellike major güncellemeler ile bir nevi ağırlaştırıp size eski telefonunuzdan soğutup yenisini almaya iteler ( aynen apple ın yaptığı gibi) ama sanki bu sefer sıkıntı yok gibi ( DİKKAT KENDİMİ ELEŞTİREYİM BEN 2sim kart ve 1ds kart takıp mobil denemesi yapmadım, sadece wifi , bluetooth, nfc vs ile test ettim sarj için yorumum şaibelidir, doğru bir yorum olmaz)

    ama sabit 601 ile çıkan CSS ye sahip olup hiç stockROM güncelelemsi almayan benim cihaz için ODIN ile CSS değiştirip STOCK ROM OREO hemde 8 değil 8.1 e yükseltmek çok sevindirici, yemişim şarjını :P stabil ve şimdilik sıkıntı yok gerisi teferruat derim. Çok düşünmeden kurdum , menunum. Şimdi Galaxy Note9 Duos çift hatlım için android 9PIE beklentisindeyim ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byone

    Cevaplarınız ve sarfettiğiniz emek için teşekkür ederim hocam,

    Yazdıklarınızın tamammını okudum.

    Benim kastettiğim odinle kendim yüklemek için değil, dağıtımdaki güncelleme takvimi içindi. .

    Tekrar teşekkür ediyorum
    bazı bölgeler haricindeki J7 (2016) olanlar için oreo gelecek. ama benim bölge sabit android601 idi ve gelmesi yok olanlardan idi. ( genelde çift hatlılarda böyle bir talihsizlik oluyor.) ama bir şekilde aştım ben darısı sizin başınıza. Ama inanın android 6 dan android 7 ye güncelleme alanlar şanslı. OREO ise bir mucize resmen. j7 çift hatlılar için resmen süpriz. ( ki bunuda CUSTOM ROM yapanlar sebeb oldu adeta SAMSUNG a DERS verdi. Eskiler bilir philips cd/dvd RW ların customROm unu kaçak yapan bir şahıs koskoca dünya devi PHILIPS e ders verdi ilham verdi, imkansız dediklerini yaptı, Philiphs bile sonradan adamı taktir etti ona yönlendirdi asparagas değilse işe bile aldı :P

    yani umutla bekleyeceksiniz zaten planlar 2019 mart ayına kadar, aslında artık android9 PIOE üzerinde çalıştıklarından eski cihaz desteğini zaten kestiler. Uzun zamandır ilkdefa OREO da böyle bir genel yükseltme var ( sebebide genel kullanıcı farkında değil idi ama android7 nougat ile samsunglar pek verimsiz stabiletiz güvenliksiz idi, O sebeble OREO genel bir hareketle samsung tarafından güdümlendi yazılım departmanından.

    ben şimdiden Android9 PIE customROM larını bekleyeceğim
    J710GN DUOS için ( ithalatcı garantili deltaservis uzakdoğu partimalı )
    Galaxy A810FD duos (2016) resmi Samsung Rürkiye cihazı ve OREO güncellemesini geçen ay resmi olarak aldı. Şimdilik iyi.
    Note8 N9500 çift hat SnapDragon835 Günceldijital ithalatcı garantili
    Note8 N950FD çift hat Exynox yurtdışı cihaz
    Note9 N960 tek hat resmi Samsung Türkiye cihazı ( 6gb/128gb ve 8gb/512gb olan)
    Note9 exynox yurtdışı çift hat 8/512 - 6/128
    Note9 snapdragon yurtdışı çift hat 8/512

    bunların hepsinde şu anda OREO kurulu , işte bunların hepsine Android9 PIE kurma niyetindeyim ya stockROM ya CustomROM 2019 yılı içinde )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoGoBaBa

    yukarda yazmıştım sizde sanırım
    http://www.guncelmiyiz.com/cihaz/sm-j710fq
    serili cihazdaysanız
    planlanan tarih 21 aralık 2018
    az kaldı sabır :P

    gene sizler şanslısınız bendeki cihaz 6.01 ve asla güncellee almıyor. illa ODIN ile başka ülke CSS kurup yükseltme veya CustomROM ile yükseltme şansım var. Birde Knox Sayacı 1 kere artmıştı denemeler sebebli.

    şimdi denemeleri durdurdum. malum en uzun şarjpilbatarya dayanma süresi 6.01 de idi. Ama bakalım ilerde yukarda yazdığım şekilde ODIN ile oreo ya geçip deneyebilirim.




    Bu arada farkı göremedik diyen arkadaşlar var ama android6 dan android7 ve android 8 e farjklar büyüklü küçüklü bayağı vardır. Ama mesela bazı arkadaşlar oreoya gecince telefonun süper ötesi olacağını bekliyorlarsa tabiki kayal kırıklığı olacaktır. Ama şahsen ben şu anda kullandığım A810F çift hatlı telefonumda OREO ile sanki yepyeni bir telefon kullanıyorum havası yakaladım.

    yedek telefonum j710GN ise en rezil CSS koduna sahip onu android7 de beğenmedim ama OREO ya uptade edeceğim çok eksileri yok ise ( yani aşırı batayrya tüketimi vs gibi) ( tüm detaylar üst potlarda yazxdığımdan hemde aşırı ayrıntılı sıkıcı uzun yazılarda satır aralarında , o sebeb tekrar yazmıyorum)

    yurt dışı kullanıcıları menun şimdilik bakalım bizim ülke TUR CSS olunca şebekeydi, pil idi vs göreceğiz.
    hocam bendeki seri cihaz bu model evet o halde 21 aralık bekliycez..

    ya inanın 7.0'da şarj full dolduruyoruz fişi çekip teli açınca %94 gözüküyor sonra şarjda 6.0.1'e göre düşmeler olmuştu inşanlah 8.0 da bu sorunu hal etmişlerdir




  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    1 hafta öncesinden itibaren düzenli olarak kontrol etmeye başla, Allah android7 marsmellow samsung illetinden kurtarsın. J710 serisi için en kötü ROm benim açımdan.
    halefide selefide bundan iyidir.
    android 6 ya dönme sebebimdir android7 stockRom özellikle.

    bu arada siz muhtemelen seveceksiniz android8 oreo resmi Türkiye güncellemesini. ( A810F çift hatlımda resmi Türkiye oreo 8 olduğu halde bile iyi. keşke 8.1 e hemen güncelleme gelse malumunuz Oreo acele sunuldu kusurlarıyla, ardından açıkları güvenlik ve stabilite sorunları 8.1 sürümüyle kotarıldı.

    bu arada konuştuğumuz konuya bakın ya, J710GN cihazımda ben android6 dan 7 yi pas geçp 8.1 oreoya geliverdim. A810F(D) için oreo8 geldi keşke 8.1 olsaydı diyorum, MİLLET haftalardır Android9 PIE kullanıyor. Ansdroid kullanım oranları yüzdesinde bile çıkış yapıyor android9 PIE , HEM SAMSUNG hemde SAMSYNG TÜRKİYE bu konuda yani GÜNCELLEME ve UPTADE tarafında da çok REZİL. SONY kadar olamadılar, GM bile bunlardan iyidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoGoBaBa

    1 hafta öncesinden itibaren düzenli olarak kontrol etmeye başla, Allah android7 marsmellow samsung illetinden kurtarsın. J710 serisi için en kötü ROm benim açımdan.
    halefide selefide bundan iyidir.
    android 6 ya dönme sebebimdir android7 stockRom özellikle.

    bu arada siz muhtemelen seveceksiniz android8 oreo resmi Türkiye güncellemesini. ( A810F çift hatlımda resmi Türkiye oreo 8 olduğu halde bile iyi. keşke 8.1 e hemen güncelleme gelse malumunuz Oreo acele sunuldu kusurlarıyla, ardından açıkları güvenlik ve stabilite sorunları 8.1 sürümüyle kotarıldı.

    bu arada konuştuğumuz konuya bakın ya, J710GN cihazımda ben android6 dan 7 yi pas geçp 8.1 oreoya geliverdim. A810F(D) için oreo8 geldi keşke 8.1 olsaydı diyorum, MİLLET haftalardır Android9 PIE kullanıyor. Ansdroid kullanım oranları yüzdesinde bile çıkış yapıyor android9 PIE , HEM SAMSUNG hemde SAMSYNG TÜRKİYE bu konuda yani GÜNCELLEME ve UPTADE tarafında da çok REZİL. SONY kadar olamadılar, GM bile bunlardan iyidir.
    Çok haklısın beyim hepsini baştan sona okudum tek sorum olucak:

    Şimdi mevcut sürümüzüm olan 7.0 nouget biliyorsunuz android 6.0.1'den düşük çıktı özellik vs değil stabilirlilik diyelim ama ben hızından vs memnunu şimdi 21 aralıkta gelecek olan 8.0 güncellemesi şu anki 7.0'dan daha iyimi hele şu saçma sapan batarya düşüşleri konusunda




  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    bana göre daha başarılı android7 nougat a göre.

    ama android6 ile kıyaslama yapabilmem için 2 sim takıp 1sd kartt takıp tekrar kullanmaya başlamam lazım. aynı şartlarsda kıyaslama yapmak önemli.
    yoksa şimdi kurdum yedek telefon olarak. ama simler ve sd kart tamtakır olacak ki mukayese hakkaniyetli olsun.

    ama okuduğum yorumlarda android7 nougattan iyidir deniliyor. pişman etmeyecektir. tek korkum artık samsung geriye yazılım yüklemeyi birçok modelde engellemeye başladı. yani ben vazcaudım oreodan 6 ya döneyimi birçırpıda yaptırtmıyor artık. hatta parcalı çoklu kombine rom vs bulucaksın repair rom bulacaskın falan , beni aşıyor kuzen e hallettriyorum. oda zarzor hallediyor artık.

    not: samsung Türkiye ye güvenemedğimden nasıl bir oreo sunacak birşey diyemem. ama benim yukarda link ve detayını verdiğim bölge asia ve Flipin/Tayvan CSS ler şimdilik fena değil. yağ gibi akıyor simkartsız sd kartsız pili harcamıyor cimri. ama daha deneyemediğim onca şey var mesela bazı oreo custom Rom larda BT kulaklık seçme , ses zayıflığı var idi, yani dedim ya genel kullanıcı farketmez taesadüf rastlasrın genel değilde özel sorun derler işte onlar zamanla çıksın bakacağız gidişata. Ama şu anda A810 daki OREO 8 den daha stabil J710GN deki OREO 8.1 . Birdfe bendeki cihaz 2GB ram lısından bazılarında 3GB ramlı modeller var diye anımsıyorum.

    neyse siz kısa soruyorsunuz ben uzatıp cevap veriyorum işin özü: bana göre daha başarılı android7 nougat a göre.




  • Yaw j710gn ne zaman güncellenecek ne saçma olay bu hala android 6

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    Hocam telefon bu hiç güncellemeyecek mi. Eğer öyleyse 8.1 e geçme şansımız var mı.





    Samsung J7 [ANA KONU]





    Samsung J7 [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F0C9EBFD

    Hocam telefon bu hiç güncellemeyecek mi. Eğer öyleyse 8.1 e geçme şansımız var mı.











    beizim telefonda hiç güncelleme alımıyordu odinle 7.0 kurduk sonra güncelleme almaya başladı en son 8.1 geldi onu kurduk.odinden doğru yazılımı kurarsan hiç bir sorun olmaz




  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Tam kurulum klavuzuna nerden erişebilirim. Türkçe kaynak var mı. Bu işleri çoktandır yapmıyorum.

    Sizin ki de benimki gibi BRI miydi. Garanti kapsamı dışına çıkar mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F0C9EBFD

    Tam kurulum klavuzuna nerden erişebilirim. Türkçe kaynak var mı. Bu işleri çoktandır yapmıyorum.

    Sizin ki de benimki gibi BRI miydi. Garanti kapsamı dışına çıkar mı.
    hocam bende pek anlamam burda güncelleme gelmiyor diye yardım istedim . yazılım bilgilerini verdim bana bu yazılımı kur dedi bir arkadaş bende odinden kurdum. yani önceki sayfalarda mesajım olmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F0C9EBFD

    Tam kurulum klavuzuna nerden erişebilirim. Türkçe kaynak var mı. Bu işleri çoktandır yapmıyorum.

    Sizin ki de benimki gibi BRI miydi. Garanti kapsamı dışına çıkar mı.
    https://forum.donanimhaber.com/samsung-j7-2016-j710-ana-konu--116546051-64
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoGoBaBa

    https://samsung-firmware.org/download/Galaxy__J7__%E2%91%A5__/7n4v/XME/J710GNDXU4CRJ7/J710GNOLB4CRJ7/

    https://firmware.gem-flash.com/index.php?a=search&b=j710GN

    http://romdrive.blogspot.com/search?q=j710GN

    https://forum.xda-developers.com/galaxy-j7/samsung-galaxy-j7-2016-exynos-7870-guides-development-and-mods/recovery-official-twrp-j7xelte-galaxy-t3437659

    https://samsungbay.com/

    https://www.recovery-mode.com/firmware/update-samsung-galaxy-j7-2016-sm-j710gn-to-android-8-1-0-oreo.html



    https://samsung-firmware.org/model/SM-J710GN/

    ODIN ile kuracaklara
    SM-J710GN — Galaxy J7 ⑥ Firmware Download for Region XME (Malaysia) kurmalarını öneririm. Daha sık güncelleme alıyor.
    https://samsung-firmware.org/model/SM-J710GN/region/XME/
    Oreo 8.1.0
    J710GNDXU4CRJ7
    14526261
    2018-10-12
    Multi CSC: OLB

    Firmware SM-J710GN — Samsung Galaxy J7 ⑥
    Please find direct download link of firmware version J710GNDXU4CRJ7 for the device Samsung Galaxy J7 ⑥, model SM-J710GN below.


    PDA/AP Version J710GNDXU4CRJ7
    CSC Version J710GNOLB4CRJ7
    MODEM/CP Version J710GNDXU4CRJ8
    Region XME — Malaysia
    Build Date 2018-10-12
    Changelist 14526261
    OS Oreo
    OS Version 8.1.0
    1.61GB

    Flashing requirements:
    - Odin Tool

    - Samsung device drivers (Download)

    Flashing guide:
    1. Download and extract a zip file containing your desired firmware.
    2. Open Odin Tool.
    3. Boot your device in the "Download Mode":
    Press Volume Down, Power and Home buttons at same time for 5-8 seconds until download mode is active.

    4. Connect your device to PC via the USB cable while in download mode.
    5. Next, check the "Auto Reboot" and "F. Reset Time" options in Odin Tool.
    6. Hit the AP/PDA button then browse and select a tar.md5 file from the extracted folder.
    7. Finally press the start button to begin flashing the firmware update on your device.
    @The Unicorn bak önceki yazdığım ayrıntılı izahatlı yazıya bir bakıver, oku bak. sanırım tüm sorularının cevabı burda var.

    paylaştığın bilgilere bakılşırsa senin cihaza uyumlu gibi. Hadi hayırlısı umarım terslik sorun sıkıntı çıkmadan yükseltirsin. Üst postlardaki önceki mesajları iyice bir gözden geçir, halledersin.




  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    Evet hocam yeni bakıyorum. Hepsini okuyup yaparım. Bekle bekle update gelmedi bu işte bir iş var diyip buraya geldim. İsabet olmuş son mesajlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F0C9EBFD

    Evet hocam yeni bakıyorum. Hepsini okuyup yaparım. Bekle bekle update gelmedi bu işte bir iş var diyip buraya geldim. İsabet olmuş son mesajlar.
    bu arada bende ilk defa kendi başıma yaptım odin ile android 6 dan 8.1 e yükseltmeyi, hani derler ya kullanıcının kendşi sorumluğundadır riskleri diye , biraz tereddüttlüydüm ama , yukarda verdiğim linklerde resimli şemalı izahatlı anlatmışlar önceki sürümler için ben sadece son sürüm odin indirdim ve en son yukarda paylaştığım firmware ile güncelledim. içinde sd kart ve 2 sim kart yok iken

    %55-60 larda idi kurulum sonrası sarj ( bilemedin %65) . şu anda 9. gün %16 sarj kaldı, hala bitmedi meret :P Dokunmadan dfuruyor arada sırada birşeylere baktım. wifi bağladım, hatta BT bile denedim. yedek sim kartlarım ve sd kart olunca bakalım ne olacak, şimdi kokluyor mazotu misali, pil ve batarya bitmek bilmei 10 gün oldu. Android6 ile efsaneydi, android 7 de facia, android 8.1 ile önyargım iyi. Dikkatinizi çekerim şu anda kullanduığım A810F duos çift hatlı android 8 e yeni güncelledi ve android 8 ile 8.1 arasında gayet fark bariz şekilde var. Yani bu firmware bizim için nimet, nede olsa benim Android6 stock rom dan sonrası yok idi , şimdi mucize oldu diyorum.

    Darısı sizlerin başına.

    Not: yedek 2 sim ve sd kart olaydı size tüm eksi ve artıları kıyaslardım ama şu sıra telefonda geçiş yapamam. İlerde bayağı ilerde belki test kıyaslama yapabilirim. ama gerek yok gibi şimdilik beğenimi kazandı bu halde bile. Sadece sarj için demedim, stabiliye, güvenlik, irili ufaklı minor / major değişiklikler yenilikler çok başarılı olmuş. Yaşasın oreo 8.1 ve J710 duos çift hat




  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz linkteki rom stok rom mu custom rom mu?
  • elbetteki stock rom.
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.