Şimdi Ara

Samsung I9003 Galaxy SL >ANA KONU<Yeni 2.3.6> (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.473
Cevap
11
Favori
291.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sanrupid

quote:

Orijinalden alıntı: gsad

quote:

quote:

az önce kiese bağlandım telefonla ürün yazılım güncelleştirmesi mevcut dedi yükledim yükleme bitti ama sonra baktığımda hala 2.2.1 görünüyor telefon yeniden bağladım bu en son yazılımdır gibi bir yazı çıktı madem en son yazılım buysa neden yeni yazılım mevcut dedi ki :S telefonda neyi değiştirdi anlayamadım doğrusu..ayrıca telefonu bilgisayara bağlayınca sarj olduğunu gördüm bu bataryayı öldürmez mi,ben kapalı şarj ediyorum telefonu böyle şeylere dikkat ediyorum ama bi taktım telefon sarj oldu

Az önce kies bağlantısını başardıktan sonra bana da güncelleme var dedi, stock rom kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla 2.3.4 resmi olarak çıkmadı zaten, 2.2.1 için birkaç fix yayınlamış olabilirler ama neden versiyon numarası aynı kalmış ona anlam veremedim. Stock romda GPS çalışmıyor, acaba kies üstünden gelen bu update'i yapsak mı yapmsak mı kararsız kaldım...

@gsad, isteğim dışında usb'ye takar takmaz şarj olma durumu benim de canımı sıkıyor neler hissettiğini çok iyi anlıyorum Zırt pırt takıp çıkarttıkça saçma sapan şarj edecek bu şekilde...

ben yaptım bi değişiklik göremedim açıkçası ne değişti anlamadım bile ayrıca umarım bataryası buna göre yapılmıştır yoksa birkaç ayda ölür gider bu batarya

Li-ion bataryalar sık ve yarım şarj durumlarına uyum sağlayacak şekilde üretiliyorlar ama sonuçta ömrünün uzun olması için bu tip durumlardan kaçınmak gerek...

Siz de stock rom kullanıyorsunuz sanırım, GPS probleminiz var mıydı?

dostum cahilliğime ver stock rom ne demek bilmiyorum

• quote:

Estağfurullah, bilmemek ayıp değil sordun madem hemen söyleyelim en basit haliyle, telefonu kutusundan çıkarttığın zaman içinde yüklü gelen yazılım stock rom'dur

quote:

Estağfurullah, bilmemek ayıp değil sordun madem hemen söyleyelim en basit haliyle, telefonu kutusundan çıkarttığın zaman içinde yüklü gelen yazılım stock rom'dur

dostum kutudan aldığımdan beri hiç oynama yapmadım yazılım üzerinde yani dediğin gibi stock rom kullanıyordumama gps i bir kaç kere denedim bulunduğum yeri gösterdi hemen navigasyon açısından denemedim ama

• Flash lama işlerini bir ara baya okudum öğrendim. Hiç yapmadın gerçi ama mantığı öğrendim.
    H.sonu bir ara belki de dosyaları linkleriyle verecek şekilde bir rehber hazırlayabilirim.
    Ama söz vermeyeyim.

[2.3.5]'i Kiesten Yüklemek!.. - Yazdırılabilir Sürümhttp://www.g..gleandroid.gen.tr/printthread.php?tid=31925&page=1
    Bu malum siteden 2.3.5 e yükselttim yazılımı. Bi sorunla karşılaşmadım. Market uygulamalar v.s herşey normal di yükseltmeden sonraki ilk çalıştırdığımda. Fakat şuan markete giremiyorum. Sürekli sunucu bağlantısı sağlanamadı diye hata veriyor. Eski orjinal sürüme geçmek istedim biraz araştırdımhttp://www.g..gleandroid.gen.tr/Thread-gt-i9003-sl-orjinal-rom-garanti-kaybindan-korkmayiniz-artik
    ve bu sitedeki söylenenleri harfiyyen yaptım ancak telefondan *#272-imei no yazınca tur seçeneği çıkmadı.
    Anlayacağınız bu da hüsran... Bu telefonu orjinal eski sürüme nasıl getirebilirim? yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Serserii_54

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.

[2.3.5]'i Kiesten Yüklemek!.. - Yazdırılabilir Sürümhttp://www.g..gleandroid.gen.tr/printthread.php?tid=31925&page=1
    Bu malum siteden 2.3.5 e yükselttim yazılımı. Bi sorunla karşılaşmadım. Market uygulamalar v.s herşey normal di yükseltmeden sonraki ilk çalıştırdığımda. Fakat şuan markete giremiyorum. Sürekli sunucu bağlantısı sağlanamadı diye hata veriyor. Eski orjinal sürüme geçmek istedim biraz araştırdımhttp://www.g..gleandroid.gen.tr/Thread-gt-i9003-sl-orjinal-rom-garanti-kaybindan-korkmayiniz-artik
    ve bu sitedeki söylenenleri harfiyyen yaptım ancak telefondan *#272-imei no yazınca tur seçeneği çıkmadı.
    Anlayacağınız bu da hüsran... Bu telefonu orjinal eski sürüme nasıl getirebilirim? yardımcı olursanız sevinirim

Bu konu içerisinde birkaç arkadaşın ortak çalışmasıyla stock rom'a geri dönme işlemi anlatıldı, hangi sayfa bilmiyorum ancak ortalara doğru bir göz at

• Hocam forumu baya bi gezdim ama yine bulamadim. Dedigin gibi orta sayfalara tekar goz atayim.

az önce kiese bağlandım telefonla ürün yazılım güncelleştirmesi mevcut dedi yükledim yükleme bitti ama sonra baktığımda hala 2.2.1 görünüyor telefon yeniden bağladım bu en son yazılımdır gibi bir yazı çıktı madem en son yazılım buysa neden yeni yazılım mevcut dedi ki :S telefonda neyi değiştirdi anlayamadım doğrusu..ayrıca telefonu bilgisayara bağlayınca sarj olduğunu gördüm bu bataryayı öldürmez mi,ben kapalı şarj ediyorum telefonu böyle şeylere dikkat ediyorum ama bi taktım telefon sarj oldu

*#1234# yaptığında ekrana gelen bilgileri paylaşabilir misin?

quote:

pda:ı9003jvkd1
    phone:ı9003jxka4
    csc:ı9003jvkc1

dostum bunlar yazıyor..ayrıca bunlar benim telefona özgü bilgiler değil di mi paylaştık burda

• arkadaşlar 2. el I9000 aldım ama batarya süresi bana çok az geldi foto ekledim bi yorum yaparmısınız bataryası ölmüşmü degiştireyimmi evetsen nerde bulabilirim 1650mha lık batarya olurmu ?

quote:

quote:

dostum bunlar yazıyor..ayrıca bunlar benim telefona özgü bilgiler değil di mi paylaştık burda

Clonladım senin telefonu 2 saate kalmaz kapanır artık

Bendeki KE1 ve KA6, kieste görünen güncellemeyi yapınca senin yazdığın gibi oluyor. Build info yazan yerde tarih bilgisini de yazar mısın?

Muhtemelen ilk bakışta farkedilmeyen ufak optimizasyonlar vardır, mesela gps problemi yaşayanlar için fix olabilir, denedikten sonra yazarım değişenleri. Nispeten çok kurcaladım aleti, bir değişiklik varsa hissederim

@ Red_Devil33, I9003 konusu altına sormuşsun sorunu Pil uyar mı incelemek lazım. Ezberden konuşmamak lazım ama tahminimce uymayacaktır. Batarya ömrü konusunda uzun uzun paylaşımlar yaptık, birkaç sayfa gerileri okursan fazlasıyla bilgi sahibi olursun...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bendeki KE1 ve KA6, kieste görünen güncellemeyi yapınca senin yazdığın gibi oluyor. Build info yazan yerde tarih bilgisini de yazar mısın?

sanırım gerçekten klonlayacaksın fri apr 1 21:17:41 kst 2011 yazıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Update ne zaman çıkmış öğrenmiş olduk Bendeki stock rom şubat çıkışlı, nisanda güncelleme yapmışlar. Bunu uygulayıp test etmek lazım. Güncelleme sonrasında programlarında ve ayarlarında bozulma olmadı değil mi? Rehberin smsler filan hepsinin duruyor olması lazım. Bunlarda sıkıntı yoksa birazdan ben de güncelleyeceğim de

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Update ne zaman çıkmış öğrenmiş olduk Bendeki stock rom şubat çıkışlı, nisanda güncelleme yapmışlar. Bunu uygulayıp test etmek lazım. Güncelleme sonrasında programlarında ve ayarlarında bozulma olmadı değil mi? Rehberin smsler filan hepsinin duruyor olması lazım. Bunlarda sıkıntı yoksa birazdan ben de güncelleyeceğim de

hyr hiçbir değişiklik yok

• Beyler ilgilenemiyorum konuyla bu günlerd, çok yakında sahalarda olacağım :) geldiğimde herkes rus 2.3.5 yuklemis olsun :D

Orijinalden alıntı: SSsubayı

Beyler ilgilenemiyorum konuyla bu günlerd, çok yakında sahalarda olacağım :) geldiğimde herkes rus 2.3.5 yuklemis olsun :D

Biz seni bekliyoruz sen de bizi bekliyorsun hocam birer adım atalım ortada buluşalım
  • ya ben 2.3.5 i yükledim, deli gibi pil yiyordu, bu akşam yeniden sürüm çıktı dediler.. yükledim. bakalım ne olacak. ilk 2.3.5 te %60 falan hızlı bitti pil. normalde %70i biterdi gün içinde, aynı kullanımı yaptım %99 gitti. şimdi ne olacak göreceğiz.

Orijinalden alıntı: Alderondor01

I9003JVKD1 STOCK ROM

ÖNEMLİ UYARI

Bu İşlem Sırasında Karşılaşabileceğiniz Herhangibir Sorun Karşısında Sorumluluk Kabul Etmiyorum

ÖNEMLİ:Romu Kendim backup aldığım için Odinden direk kuramıyoruz.Talimatları dikkatlice okuyup uygulayınız
    Flashlama İşleminde Telefonunuzdaki Bütün yüklü uygulamalar silinir.Telefon Rehberinizi Sim kartınıza taşıyınız.
    İşlemlere telefonunuzdan Sim kartınızı çıkarıp başlayınız
    Anlatım Değiştiği için uygulamayı Forum içi ve Forum dışı alıntılardan yapmamanız önemle rica olur

1-Odini indiriyoruz>>>>ODİN DOWNLOAD

2-I9003XXKB1 Bu romu indirip odinle Flashlamamız gerekiyor>>>> DOWNLOAD XXKB1
    İndirme işlemi gerçekleştikten sonra Telefonu Download modda açıyoruz."SES KISMA+HOME TUŞU+POWER TUŞU"na aynı anda 2-3 Saniye basılı tutup bırakıyoruz.Ekranda Elinde kürek android Logosu gördüğümüzde Telefon download modda Demektir.Odin i çalıştırıyoruz.telefonu pc ye bağlıyoruz

Önce PIT Seçeneğine I9003XXKB1 dosyasının içindeki latona_20110114.pit adlı dosyayı yerleştirip Start Tuşuna basıyoruz işlemin bitmesini bekliyoruz 3-5 Saniye kadar Sürüyor.

İşlem bitince Telefonun pilini çıkarıp Takıyoruz.Odini açıyoruz,Telefonu Download moda alıp telefonu tekrar pc ye bağlıyoruz
    Odinde;PDA seçeneğine :I9003XXKB1-REV08-PDA-low-CL890053.tar
    PHONE seçeneğine: MODEM_I9003XXKB1_REV_00_CL889972.tar
    CSC seçeneğine:GT-I9003-CSC-SERKB1.tar Dosyalarını yerleştirip Start Tuşuna basıyoruz ve işlemim tamamlanmasını bekliyoruz.5 Dk kadar Sürüyor

3-Romu Flashladıktan sonra kameranın çalışıp çalışmadıgını kontrol ediyoruz kamera çalışıyorsa Devam,çalışmıyorsa
    Tekrar Flashlıyoruz aynı romu.

4-Flashlama işlemi kamera çalışır halde bittikten sonra>>> DOWNLOAD CWM PDA JVKD1
    Dosyayı indiriyoruz.

5-Telefonu Download modda açıp Odin Çalıştırıyoruz.Odin in sadece PDA kısmına 4.maddedeki Linkten indirdiğimiz dosyayı Direk Koyuyoruz ve Start Tuşuna
    Basıp Flashlamanın bitmesini bekliyoruz.5-10 saniye kadar Sürüyor

6-Telefonu açıyoruz.Linkten şu dosyayı>>>>DOWNLOAD CWM FİLES indiriyoruz.Rardan çıkarıp Clockworkmod adlı dosyayı hafıza kartımıza direk kopyalıyoruz..
    SildeMe Ve S-Android in Mevcut Olmasını isteyenler üstteki link yerine Bunu>>>>DOWNLOAD CWM FİLES Sli-S-An

7-Kopyalama işlemi Bİttikten sonra Telefonu kapatıyoruz.Şimdi telefonu Recovery modda açmamız gerekiyor....SES AÇMA+HOME TUŞU+POWER TUŞU basılı tutuyoruz.telefon Titreyene kadar elini çekme
    Açıldıktan sonra yeşil menüde ses açma kısma tuşlarıyla: yukarı aşşağı,POWER tuşuyla: bir önceki menü yani back,HOME tuşuylada: Seçim yapıyoruz.

8-Menüden Backup And Restore Seçeneğine gelip Seçim yapıyoruz.Açılan şıklardan Restore Seçimi yapıyoruz tekrar.karşımıza çıkan tarihli dosyayı seçim yapıyoruz,sordugunda Şıklardan Evet
    Seçimi yapıp İşlemin tamamlanmasını bekliyoruz.5Dk kadar Sürüyor

9-İşlem bittikten Sonra power off diyoruz.Sonra telefonu açıyoruz

10-Son indirme işlemi olarak şu linkten>>>> DOWNLOAD JXKA4 PHONE dosyayı indiriyoruz.Telefonu tekrar Download modda açıp odin i çalıştıryoruz
    Dosyayı direk rardan çıkarmadan odin in Phone kısmına koyup Startlıyoruz.işlemin bitmesini bekliyoruz...

11-Telefonu açıyoruz.telefon açıldıktan dan Sonra kapatıp.Tekrar Recovery modda Açıyoruz.Açılan menüde factory reset Seçimi yapıyoruz.işlem bitince Reboot sytem seçimini yapıp telefonun açılmasını bekliyoruz.Tel açılınca kiese bağlıyoruz,kieste TUR yazması gereken yerde SER yazıyorsa
    telefonu usb den çıkarıp arama(numara çevirme Ekranına) *#272*IMEİNo# açılan ekranda TUR seçip İnstall a basıyoruz.telefonun yeniden Başlamasını Bekliyoruz.

12-Yeniden başladıktan sonra gelen ilk kurulum adımlarını tamamlayıp.telefonu Kiese bağlıyoruz.Ve Tel Orjinal Stock rom ile kieste Görünür hale Geliyor

Yardımları için Jimi1984 Ve XDA-developers Üyesi skin1980 a Çok teşekkürler

yok arkadaş ya 2 gündür deniyorum. yazılanları harfiyen uyguluyorum ama şu en sonda TUR seçeneği çıkmıyor yine SER yazısı çıkıyor. Orjinal sürüme geçemedim bi türlü bunun çözümü yokmu arkadaşlar? :(

• Orijinalden alıntı: Serserii_54

Orijinalden alıntı: Alderondor01

Ben istediğim zaman sorunsuzca dönebiliyorum hiç bir sorun çıkmıyor.Factory reset attıktan sonra düzelmesi lazım.Telefonu kapatıp açıp tekrar bağlamayı dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alderondor01 -- 7 Kasım 2011; 1:02:58 >

quote:

Orijinalden alıntı: SSsubayı

Beyler ilgilenemiyorum konuyla bu günlerd, çok yakında sahalarda olacağım :) geldiğimde herkes rus 2.3.5 yuklemis olsun :D

Biz seni bekliyoruz sen de bizi bekliyorsun hocam birer adım atalım ortada buluşalım

http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-2-3-5-i-kiesten-yuklemek
    Burdakileri aynen uygulayin hocam.ben bu şekilde yükledim :) ayrica guncelleme yaparken ve rom atarken hafıza kartı ve sim kartı çıkarın.burda anlasilmayan bi konu varsa yardimci olayim :)

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.