Şimdi Ara

SAMSUNG HW-MS651/TK 3.1 ve SAMSUNG HW-J6001R/TK 300W Soundbar Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki ürün içinde hangisi daha kalitelidir. İkisinden biri tercih etmek istiyorum. Arçelik 55 inch Tvmi entegre edeceğim. Yardımcı olabilirmisiniz.
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_samsung-hw-j6001r-tk-300w-soundbar-hoparl%C3%B6r-1168277.html
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_samsung-hw-ms651-tk-3-1-kanal-soundbar-1174427.html

• Hiç birini kullanan yok sanırım.
  • Çok fazla bass sever biri değilseniz, basslar doğal olsun ve net, temiz, doğal ses alayım istiyorsanız 651 öneririm. J6001r de sizi üzmeyecektir ancak subwooferı koyacak yer bulmada veya kablo karmaşası konusunda sıkıntı yaşayabilmeniz olası. İki sistem de gayet iyi, ancak ben tercihimi 651'den yana kullanırdım. Daha ucuza da bulunabiliyor zaman zaman. 870 liralara kadar düştü normalde 1000 lira civarına bulabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wakari_mayo

Çok fazla bass sever biri değilseniz, basslar doğal olsun ve net, temiz, doğal ses alayım istiyorsanız 651 öneririm. J6001r de sizi üzmeyecektir ancak subwooferı koyacak yer bulmada veya kablo karmaşası konusunda sıkıntı yaşayabilmeniz olası. İki sistem de gayet iyi, ancak ben tercihimi 651'den yana kullanırdım. Daha ucuza da bulunabiliyor zaman zaman. 870 liralara kadar düştü normalde 1000 lira civarına bulabiliyorsunuz.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Yeni evleneceğim. 55 inch Arçelik TV aldım. Çok kablo ile ugraşmak istemiyorum. Bugun Samsungta J6001ryi gördüm 1.099 TL idi. Sesi hoşuma gitti ama curve olması beni tatmin etmedi. 651 ise açıkta yoktu bakamadım. Ben apartmanda oturacağım çok çok aşırı ses tercihim değil ama bas ve ses net olsun film izlemeyi seven biriyim beni havaya soksun istiyorum.bin civari bir bütcem var. Acaba 2+1 sistem mi alsam dedim. Ama sizin Önerdiğinizi biraz daha araştıracağım. Aşırı bası sevmiyorum ama gerektiğinde o bass hissinide yaşamak isterim. Bu muadilde ürün bakıyorum. Subwooferi büyük ihtimalle ünitenin kenarına koyarım.

• Opinion kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hayırlı olsun evliliğiniz bir ömür mutlu olmanızı dilerim.

Diğer yandan, J6001R'e ileride iki adet tweeter'ı (SWA-8000S model, set olarak satılıyor) kablosuz olarak ekleyerek 4.1 ses sistemine dönüştürme şansınız var.

MS650/651 modele (tek farkı rengidir) SWA-9000S tweeter ve bir adet SWA-W700 subwoofer bağlayarak 5.1 surround ses sistemine dönüştürebilirsiniz.

Neden 650/651'i önerdim size? Çünkü gerçekten bir soundbardan alabileceğiniz en kaliteli ve temiz sesleri üretebiliyor. Ses kalibrasyonları ve ayarlamaları özel ses laboratuvarları tarafından geliştiriliyor. Kişisel tecrübeme de dayanarak, sahne derinliği ve frekans aralığı kesinlikle harika diyebilirim. Sound+ serisi Samsung'un bir nevi premium ses ürünlerinin markası olacak. Kısacası, eğer bass seviyorsanız, uzun vadeli olması (bir defa alayım, yıllarca en iyi şekilde kullanayım diye düşünüyorsanız) açısından kaliteli bir deneyim olması için, bütçeyi bir miktar artırıp MS650/651 ve yanına bir adet SWA-W700 subwoofer alırdım. (Bu opsiyon bütçeyi biraz zorlayabilir, SWA-W700 subwoofer'ın fiyatı neredeyse soundbarın kendisi kadar var, tweeterların fiyatı ise daha ucuz.) J6001R'de 6 hoparlör varken, MS650/651 9 hoparlöre ve daha gelişmiş bir ses işlemcisine sahip. İleride oyun konsolu alırsanız, oyunlarda da beklediklerinizi verecektir.

Fikrimce, ilk yatırım maliyeti biraz yüksek olsa da, bahsettiğim ikinci sistemi kurmak sizi çok daha tatmin edecektir. Neticede, telefon gibi her sene değiştirdiğimiz bir cihaz değil ses sistemi. Hatta ilk ortaya çıkışından bu yana ufak detaylar haricinde çok ilerlediğini söylemek yanlış olur. Bu nedenle uzun vadede, süreç boyunca size daha kaliteli bir deneyim sunan sistemi kurmak bana daha mantıklı geliyor.

Söylediklerimden, J6001R'nin sesinin kötü olduğu sonucu çıkmasın . İki sistem de 24 bit Hi-Fi çözücüye sahip. Günün sonunda ikisi de sizi üzmeyecektir. Olay tamamen ne kadar bütçeniz olduğuna ve nasıl bir deneyim istediğinize göre değişiyor.

Aynı zamanda, J6001R yerine, LG'nin soundbarlarına da göz atabilirsiniz.

Sorularınız varsa cevaplayabilirim hocam lütfen çekinmeden aklınıza takılanları sorunuz. Ses konusu önemlidir. Lütfen aceleye getirmeden yavaş yavaş ve içinize sindirerek satın alınız. Acele etmek, ses sistemi alırken yapılabilecek en kötü hatalardan birisidir. Çünkü bir defa ses sistemi aldıktan sonra atsanız atılmaz (çalıştığı için) satsanız ikinci elde çok fiyat kırmak zorunda kalırsınız çünkü piyasası çok büyük değildir. İçinize sinmeyen bir sistemi kullanmak durumunda kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 12 Ocak 2018; 1:31:20 >

• wakari_mayo kullanıcısına yanıt
    Çok sağol teşekkür ederim güzel dileklerin için hocam. J6001R i kavisli olmasından dolayı eledim. Fiyatı samsungta 1.099 TL. Onun haricinde görüşlerinden dolayı MS651 e yöneldim. 1.200 civari. Kuponla vs bin tlye alırım. Tv nin alt kusmı gri oldugu için gri olanı tercih edeceğim. Bu eklemeleri ise zamanla yaparım. Onlarla gayet güzel olur. Lakin bahsettiğin SWA-W700 Subwooferi TR de satışını görmesim. Yurt dışı ise 450 dolar yazıyor. Onu nereden alabilirim. Ayrıca gerçekten fark yaratıyormu. Ayrıca Eşim kablo istemiyor(Hanımlar malesef :) o yüzden kablonun azlığı brnim için önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1-2 ay öncesinde paralel ithalat olarak 3-5 adet getirmişlerdi diye hatırlıyorum hocam. Sık sık takip edin, resmi olarak da Samsung tarafından getirilebilir. Diğer yandan, ben yurtdışından aldım bahsettiğiniz gibi. Sub oldukça kaliteli. Zaten yalnızca Sound+ serisinden ürünlerle çalışıyor ve sesi de ona göre kalibre edilmiş.
  • quote:

1-2 ay öncesinde paralel ithalat olarak 3-5 adet getirmişlerdi diye hatırlıyorum hocam. Sık sık takip edin, resmi olarak da Samsung tarafından getirilebilir. Diğer yandan, ben yurtdışından aldım bahsettiğiniz gibi. Sub oldukça kaliteli. Zaten yalnızca Sound+ serisinden ürünlerle çalışıyor ve sesi de ona göre kalibre edilmiş.

Hocam merhaba hafta sonu media marka gidip test ettim. Bugun hepsi buradadan siyah 650 olanı hediye çekiyle 919 TLye aldım. İnşallah güzel olur. Bu arada tanıdık vasıtası ilemi aldınız SWA-W700 subwooferi. Baya araştırdım ama TR de yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 15 Ocak 2018; 18:17:26 >
    Amazondan almıştım hocam Amerika sitesinden .
    Hocam zannedersem sistemdeki bir sıkıntıdan dolayı özel mesaj atamıyorum, kusuruma bakmazsanız buradan cevaplayayım.

Gümrüğe takılma olayı €1500'nun üzerindeki ürünler için geçerli hocam. Tabi €30 üzerindeki ürünler için gümrük vergisi ödüyorsunuz ancak Amazon gümrük vergisini önceden aldığı için sorun olmuyor. UPS ile gönderirlerse tek yapmanız gereken UPS'in size gönderdiği formun çıktısını alıp üzerini doldurup imzalayıp fotoğrafını çekip belirttikleri e-mail adresine göndermek. DHL ile gelirse işlem daha kolay yalnızca TC kimlik numarası belirtmeniz yetiyor. PTS (PTT ya da Yurtiçi'ye veriyorlar) ile gelirse bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

Açıkçası ben fark yarattığını düşünüyorum hocam. Ürün geldiğinde zaten ihtiyaç duyup duymadığınızı anlarsınız hocam belki de hiç ihtiyaç duymayacaksınız kendi bassları size yeterli gelecek. Ürün geldikten sonra Samsung servisini ararsanız kurulum yapmaya geliyorlar. Aslında kurulmayacak bir şey değil ancak ilk defa servis tarafından açıldı diye kağıt veriyorlar, ileride garanti konusunda başınız ağrımasın .

• quote:

Hocam zannedersem sistemdeki bir sıkıntıdan dolayı özel mesaj atamıyorum, kusuruma bakmazsanız buradan cevaplayayım.

Gümrüğe takılma olayı €1500'nun üzerindeki ürünler için geçerli hocam. Tabi €30 üzerindeki ürünler için gümrük vergisi ödüyorsunuz ancak Amazon gümrük vergisini önceden aldığı için sorun olmuyor. UPS ile gönderirlerse tek yapmanız gereken UPS'in size gönderdiği formun çıktısını alıp üzerini doldurup imzalayıp fotoğrafını çekip belirttikleri e-mail adresine göndermek. DHL ile gelirse işlem daha kolay yalnızca TC kimlik numarası belirtmeniz yetiyor. PTS (PTT ya da Yurtiçi'ye veriyorlar) ile gelirse bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

Açıkçası ben fark yarattığını düşünüyorum hocam. Ürün geldiğinde zaten ihtiyaç duyup duymadığınızı anlarsınız hocam belki de hiç ihtiyaç duymayacaksınız kendi bassları size yeterli gelecek. Ürün geldikten sonra Samsung servisini ararsanız kurulum yapmaya geliyorlar. Aslında kurulmayacak bir şey değil ancak ilk defa servis tarafından açıldı diye kağıt veriyorlar, ileride garanti konusunda başınız ağrımasın .

Yarın elime ulaşır kargoya verilmiş sanırım 40 gün sonra falan kurdurwcağım. Desiğin iyi oldu yoksa ben açar kurarım diyordum. Servisi çağırmak en mantıklısı sanırım.Brn bugün baktım amazonda evet dediğin gibi oluyor ama bana çok yüksek geldi. 3,300 TL tutuyor. Bin Tlde cihaz verdim. 4,400 TL eder alırsam. Oyüzden almıyacağım. Hami maksimum 3 bin olsa sımıntı yokta çok pahalıya geliyor. Vergi için 890 TL çıkarıylar. Üründe 495 dolar. Beşki ileride TRye gelir. Bas aslında benim için önemli seviyorum. Farklı bir herici sub alsam kablosuz bağlantı kuramam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 17 Ocak 2018; 1:48:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet hocam ara sıra Türkiye'ye paralel olarak getiriyorlar takip etmekte fayda var. Açıkçası başka sublar bağlanabiliyor mu çok detaylı bilmiyorum ancak büyük ihtimalle Samsung Multiroom uygulamasına ekleyebildiğiniz tüm subları sisteme dahil edebilirsiniz diye düşünüyorum. Bizim açımızdan dolar kuru bu kadar yüksek olduğu için fiyatlar da çok yüksek şu sıralar . İleride Türkiye'ye gelirse fiyatı daha düşük olacaktır. Zaman geçtikçe fiyatları da düşüyor zaten.
  • Merhabalar, bendeki modelin 2 pinli güç kablosu çıkarılabiliyor, ben de bizim fişlere uygun bir güç kablosu bulup taktım ve o şekilde kullanmaya başladım hocam. Ancak bazı serilerde cihaza yapışık olduğunu söyleyenler de var ne kadar doğrudur bilemiyorum. Ben kendi açımdan memnunum oldukça temiz basslar üretiyor alet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.