Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen hocam, az önce düşünüyordum. Şart oldu artık. HDD de işletim sistemi olmuyor. sata-3 60+60 raid yapmak lazım aslında.
  • bendede var 103 sj degerler normal
  • bende samsung hd103sj var 500 mb dan başlıyo hız 800 mb dosyayı 3-4 saniyede kopyalıyor ama zaman ilerledikce 40 lara düşüyor hd tune ile test yaptım cokdalgalanıyor bazen cizelge en dibe vuruyor 5mb minumum hız cıkıyor bazen 40 mb cıkıyor bazen 70 her testte farklı sonuc cıkıyor anlamadım gitti sorunda gözükmüyor diskte ama cok dengesiz bir peformams var 5gb ı 2 dkkada kopyalıyor ortalama ama 18 mb hızıda gördügüm oldu maşallah diyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 21 Aralık 2011; 2:40:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

bende samsung hd103sj var 500 mb dan başlıyo hız 800 mb dosyayı 3-4 saniyede kopyalıyor ama zaman ilerledikce 40 lara düşüyor hd tune ile test yaptım cokdalgalanıyor bazen cizelge en dibe vuruyor 5mb minumum hız cıkıyor bazen 40 mb cıkıyor bazen 70 her testte farklı sonuc cıkıyor anlamadım gitti sorunda gözükmüyor diskte ama cok dengesiz bir peformams var 5gb ı 2 dkkada kopyalıyor ortalama ama 18 mb hızıda gördügüm oldu maşallah diyim

Anlık hız düşmeleri normaldir.Bende de oluyor.

• teşekkürler cevap için alalı 1-2 ay oldu insan korkuyo bozuldumu acaba diye ama başka kullanıcılardada varmıs demek hız düşmeleri rahatladım
  • Konuyu baştan sona okumama ragmen şu soruları sormaktan kendimi alamıyorum.Ultra DMA CRC Error Count hatasının tam çözümü nedir?Kabloyu değiştirmiş olmama ragmen sonuç aynı(2 farklı sata2 kablo ile denedim).Önbelleği kapattım.Testleri yaparken önbellek kapalıydı günlük kullanımda kapalı mı olmalı?.Anakartta sb850 chipset mevcut.Sıkıntı oluyormuş bu chipsetle.Firmware güncellemeden bahsedenler var.Firmware güncelleme ile sorun çözülecek mi?Bu olaya girmeli miyim.Zaten 1AJ10001 sürümü mevcut.Bir de HD tune pro 3.50 ta hiçbir sorun gözükmüyor.HD tune pro 5,00 hata göstermesi programın yazılımsal hatası olabilir mi?Garantiye göndermeli miyim?Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dicoo -- 30 Aralık 2011; 19:52:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dicoo

Konuyu baştan sona okumama ragmen şu soruları sormaktan kendimi alamıyorum.Ultra DMA CRC Error Count hatasının tam çözümü nedir?Kabloyu değiştirmiş olmama ragmen sonuç aynı(2 farklı sata2 kablo ile denedim).Önbelleği kapattım.Testleri yaparken önbellek kapalıydı günlük kullanımda kapalı mı olmalı?.Anakartta sb850 chipset mevcut.Sıkıntı oluyormuş bu chipsetle.Firmware güncellemeden bahsedenler var.Firmware güncelleme ile sorun çözülecek mi?Bu olaya girmeli miyim.Zaten 1AJ10001 sürümü mevcut.Bir de HD tune pro 3.50 ta hiçbir sorun gözükmüyor.HD tune pro 5,00 hata göstermesi programın yazılımsal hatası olabilir mi?Garantiye göndermeli miyim?Saygılar

Takma kafana!!!Aynı hatayı bende de yapmıştı bir sorun olmuyor.Bir senedir kullanıyorum.Bu hata sayısında artma olmuyorsa veya gözle görülür bir anormallik gözlemlemiyorsanız SORUN YOKTUR!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 30 Aralık 2011; 21:23:47 >

• Cevap için teşekkürler..
  • @dicoo

Bende yaşadım bu sorunu kablo değiştirince Warning yazısı kayboldu ama değer 1 şeklinde kaldı.
  • arkadaslar merak ettim sizde bu harddisk sistem aygitlarinda ne olarak gozukuyor ?
    bende samsung hd103sj ATA device olarak gozukuyor sizde durum nasil acaba ?
    yoksa pc yi ilk aldigimda yanlis mi baglanti yapti acaba eksen pc : (
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

arkadaslar merak ettim sizde bu harddisk sistem aygitlarinda ne olarak gozukuyor ?

ATA cihazı olarak gözükmesi normaldir.Yanlış bağlantı olmaz,kablo tipi tektir sata kablodur ve incedir takılacağı sokette bellidir.Sade BIOS'tan arabirim modu IDE veya SATA olarak ayarlanabilir.Bunu BIOS'tan kontrol edebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

arkadaslar merak ettim sizde bu harddisk sistem aygitlarinda ne olarak gozukuyor ?

ATA cihazı olarak gözükmesi normaldir.Yanlış bağlantı olmaz,kablo tipi tektir sata kablodur ve incedir takılacağı sokette bellidir.Sade BIOS'tan arabirim modu IDE veya SATA olarak ayarlanabilir.Bunu BIOS'tan kontrol edebilirsiniz...

bios ekranimin fotolarini cektim sizce yanlis olan birsey var mi acaba ?

• quote:

HATALI bir durum var denemez.Fakat sistemi TAM performanslıda kullanıyorsunuz denemez...

Native IDE modu daha çok eski sistemler ile uyum sağlamak için kullanılır.AHCI daha yeni ek özellikler (NCQ,HOT Plug,vb..) ve performans sağlayan daha modern bir moddur...

OnChip SATA TYPE: [NATIVE IDE] yazan yer SATA AHCI olması lazım...
    .
    .
    OnBoard SATA/IDE Ctrl Mode [IDE] sanıyorum burasıda SATA AHCI olması lazım...
    .
    .

Sisteminizde başka SSD vb.. disk mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

HATALI bir durum var denemez.Fakat sistemi TAM performanslıda kullanıyorsunuz denemez...

Native IDE modu daha çok eski sistemler ile uyum sağlamak için kullanılır.AHCI daha yeni ek özellikler (NCQ,HOT Plug,vb..) ve performans sağlayan daha modern bir moddur...

OnChip SATA TYPE: [NATIVE IDE] yazan yer SATA AHCI olması lazım...
    .
    .
    OnBoard SATA/IDE Ctrl Mode [IDE] sanıyorum burasıda SATA AHCI olması lazım...
    .
    .

Sisteminizde başka SSD vb.. disk mevcut mu?

hayir sistmeimde hic bir hd yok hd103sj harici.
    acaba biostan o dediginiz ayarlari degissem su anda sikinti yasar miyim ?
    acikcasi sistemimin performansindan pek memnun degilim ve ssd disk almak icin bu hd yi de satacagim sanirim zaten pek fazla sey saklamiyorum hd de.
    harici diskte tutuyorum genelde datalari.

• quote:

hayir sistmeimde hic bir hd yok hd103sj harici.
    acaba biostan o dediginiz ayarlari degissem su anda sikinti yasar miyim ?
    acikcasi sistemimin performansindan pek memnun degilim ve ssd disk almak icin bu hd yi de satacagim sanirim zaten pek fazla sey saklamiyorum hd de.
    harici diskte tutuyorum genelde datalari.

Eğer HDD'yi daha performanslı kullanmak istiyorsanız AHCI modunu etkinleştirmeniz şarttır.
    Normalde yaşamamanız lazım,ama tahmin edilemeyen bir duruma karşı BIOS'tan ayarları eski konumuna getirmeniz değişiklikten dolayı oluşabilecek problemi çözecektir.

SSD aldığınız zamanda AHCI modunu etkinleştirmeniz gerekiyor.Tabiiki AHCI aktif bir HDD ile AHCI aktif bir SSD aynı performansı sergilemez.Her durumda SSD üstündür...
  • cevaplar icin cok tesekkurler..
  • 26.12.2011 Tarihinde Vatanbilgisayara verdiğim 103SJ disk, 07.03.2012 tarihinde değiştirilerek yerine ST31000524AS verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®

26.12.2011 Tarihinde Vatanbilgisayara verdiğim 103SJ disk, 07.03.2012 tarihinde değiştirilerek yerine ST31000524AS verdiler.

Samsungu zaten seagate satın aldı.Sanıyorum bu nedenle seagate HDD verdiler.Çok problem olacağını sanmıyorum,seagate HDD'lerde oldukça iyi sabitdisklerdir.
  • Diskin değiştiğine sükür ediyorum Kendi kafalarına göre stokta yok diye para iadesi (Hediye Kuponu) yapacaklardı. kabul etmedim. İthalatçı firma ile görüşmem gerektiğini söylediler. Neden Muhatap oluyorsam ? Görüştüm ve 3 hafta sonra bunu gönderdiler. Bu sürede tüketici hakem heyetinede başvuru yaptım. Onu iptal ettirsem iyi olacak.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.