Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • karşılaştırma için @Lecher bir hd tach testi eklerse iyi olur.
  • dün 2 adet Samsung HD103SJ siparişi verdim bugün kargo elime uğraşır. Windows için 100 GB mı ayırmalıyım ? Bölümleme için tavsiyesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Raid konusunda da ufak bilgi verirseniz sevinirim.
  • Bende bugün buroteknik.com adresinden sipariş verdim 156 TL geliyor.Yorumların hepsi olumluydu umarım yüzümü kara çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas

dün 2 adet Samsung HD103SJ siparişi verdim bugün kargo elime uğraşır. Windows için 100 GB mı ayırmalıyım ? Bölümleme için tavsiyesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Ben bu diskten 2 adet aldım. Birine sistem kurdum, diğerini depo olarak kullanıyorum. Bence sata diskler için bölümlere ayırmanın hiçbir getirisi yok. Tek bir diskiniz olur, yedeklerinizi de bu diskte tutmak isterseniz o zaman iş görür. Ahci mod kullanmıyorum, sata modu atif etmek için biostan sadece SATA Port 0-3 Native Mod'u enabled yaptım. HD103SJ, şuan piyasadaki 1 TB sata diskler içirisinde en performanslı disk durumunda. Böylesine güzel bir diski hele hele raid-0 yaparak riske atmayın derim. Ama yinede yapacağım diyorsanız aşağıda basit bir şekilde özetledim. Size yardımcı olacaktır.

* Öncelikle biostan Raid mod'u seçip kaydedin.
    * Sisteminiz yeniden başlayıp pos ekranını geçtikten sonra CTRL+I ile raid menüsüne girin.
    * Create RAID maddesini seçin.
    * Raid-0 için stripe'yi seçip raid seti oluşturmayı onaylayın.
    * Exit diyerek raid ekranından çıktıktan sonra windows kurulum işlemine geçebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

karşılaştırma için @Lecher bir hd tach testi eklerse iyi olur.

akşam eve gidince Hdtach testini ekliyeceğim..

read benchmarkta 208.4 mb/s değerini çıkarmıştım. hdtach ile farkı varsa bu testin bakalım ne çıkarıcak sistemim.

quote:

Orjinaliden alıntı : Legolas

dün 2 adet Samsung HD103SJ siparişi verdim bugün kargo elime uğraşır. Windows için 100 GB mı ayırmalıyım ? Bölümleme için tavsiyesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Windows için op kadar büyük kısım ayırmaya gerek yok bence.. ben 32gb ayırdım C: ye. gayet yeterli. zaten depolamayı diğer sabit disklere yapabiliyorsun. depolama olarak kullanıcaksan tek bölüm makul olabiliyor bence. çünkü zamanla arşiv arttıkça parition sayısıda artıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 4 Şubat 2010; 12:56:28 >

• HD Tach Sonucum

Short Test 8mb
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları

Long Test 32mb
  • quote:

Orijinalden alıntı: mx440
    arkadaşlar benim hdd in burst speedi düşük 259 civarı olması gerekmez mi? ankarttan mı kaynaklanıyor acaba

@Lecher ın test sonucuda 250 lerde ama senin average read da sorun yok takma kafana, istersen birde hdtune deki değerleri karşılaştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

quote:

Orijinalden alıntı: regular6

HD103SJ için kendi yaptığınız windowstaki dosya kopyalama hızı nedir merak ettim de rica etsem bir resim koyar mısınız? Lazım olursa teracopy isimli bir program dosya kopyalarken hızını da gösteriyor ve hızı arttırıyor. Sabit disk almaya niyetlendim de iyice bir araştırayım demiştim. Şimdiden herkese teşekkürler.

ellerınıze saglık ınceleme dedıgın boyle olur wındows kopyalama onemlı htune vb gıbı programlarla olçtugumuz deger malesef wındows ortamında alamıyoruz 64 mbs kopyalama gercekten basarılı bır dısk oldugunu gosterıyor bende alıcam bır tane samsung f 3 dehset herkeze hayırlı olsun

• dün akşam yaptığım 40 gb kopyalamada 60-70mb/s değer aldım. altına düşmedim. dosya boyutu değiştiği için sürekli transfer hızı değişmekte normal olarak.
  • arkadaşlar bu hdd ten internette dolaşırken bile takır takır ses çıkıyor.. bu normal mi...
  • sata2 ( veya sata ) hdd lerin post up ekranında slave olarak gözükmesi normal midir ? master olarak gören var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ser_ka_n

sata2 ( veya sata ) hdd lerin post up ekranında slave olarak gözükmesi normal midir ? master olarak gören var mı ?

Anakartta bağladığın konnektöre göre değişir. Slave olarak bağladıysan o şekilde gözükmesi normal :) Genelde ilk girişler master'dır.
  • ya bende bu hdd den almak istiyorum 103sj buldum fakat çin malı ,kore malı olanla performans farkı varmıdır acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

ya bende bu hdd den almak istiyorum 103sj buldum fakat çin malı ,kore malı olanla performans farkı varmıdır acaba

fark olucagını zannetmem topıc bakarsan kore malı testlerı ve cın malı tesleri aynı
    yanı fark yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mx440

arkadaşlar bu hdd ten internette dolaşırken bile takır takır ses çıkıyor.. bu normal mi...

Aynı sorundan müzdaribim ses resmen bilgisayardan soğuttu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37566320/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37566320

Başka kimsede var mı bu sorun acaba garantiye mi göndersem ?
  • peki ilk biçimlendirmeyi hızlı mı yoksa normal mi yaptınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

peki ilk biçimlendirmeyi hızlı mı yoksa normal mi yaptınız

windows 7 kurulumunda biçimlendirdim
  • size canlı canlı kullanımdan bir örnek veriyim

• gurkans nickli arkadas sana ozelden mesaj atamiyorum yardimin lazim bisanthe at gmail.com mail gonderebilir misin. (silinecektir anyalisiniz icin tesekkur ederim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisanthe -- 18 Şubat 2010; 1:01:49 >
  • Amma gürültülüymüş yahu bu diskte.. senelerdir duymadığım sabit disk sesini artık duymaya başladım.. tamam hızlı ama traktör gibide ses çıkarmasa süper olcak..

Disk alacak arkadaşlara tavsiyem gidin seagate'in 7200.12 serisinden bir disk alın.. şimdi alcak olsam kesin seagate alırdım.. aslında geride verirdim ama tüm verilerimi kopyaladım.. artık geri dönüşü çok zor.. alışcaz bunun sesine napalım.. belki senelerdir alışık olmadığım için ilk başlarda rahatsızlık verebilir ama sonra alışırım diye avutuyorum artık kendimi... ne diye şaşarım bildiğim yoldan ki...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.