Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güç kaynağım 600w ocz diğer hdd mi takıp baktım 320gb samsung onda bir sorun yok peki değiştirilermi acaba götürdüğümde ne diyeceğim bu arada çok teşekkür ediyorum cevapların için
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Servise gönderdiğim 19ms erişim süreli Hd103sj yenisi ile değiştirilmiş ama yenisini tutturamayıp Hd103uj göndermişler. Teslim almadan geri gönderdim. Sıkıntı çıkmasa şaşardım zaten. Beklemeye devam.

1 ay sonunda tekrar Hd103uj gönderdiler ama en sonunda neden "uj" gönderip durduklarını anladım. Benim 103sj kayıtlara 103uj olarak geçmiş. Koyuncu merkez ile görüşünce sorun çözüldü. Çok anlayışlı ve yardımsever bir arkadaş ile görüştüm ve benim için 1 tane 103sj ayırdı. Kısmetse gelecek hafta diskime kavuşuyorum ama bahtsız deveyide aklımdan çıkarmış değilim.
  • quote:

quote:

Servise gönderdiğim 19ms erişim süreli Hd103sj yenisi ile değiştirilmiş ama yenisini tutturamayıp Hd103uj göndermişler. Teslim almadan geri gönderdim. Sıkıntı çıkmasa şaşardım zaten. Beklemeye devam.

1 ay sonunda tekrar Hd103uj gönderdiler ama en sonunda neden "uj" gönderip durduklarını anladım. Benim 103sj kayıtlara 103uj olarak geçmiş. Koyuncu merkez ile görüşünce sorun çözüldü. Çok anlayışlı ve yardımsever bir arkadaş ile görüştüm ve benim için 1 tane 103sj ayırdı. Kısmetse gelecek hafta diskime kavuşuyorum ama bahtsız deveyide aklımdan çıkarmış değilim.

İlerde bir sıkıntı çıkarsa bizimkide 103UJ olarak gözükecek desene, bende 103Uj sipariş etmiştim baktım 103 sj nin Türkiye'ye geleceği yok uj alalım gitsin dediydim sj göndermişlerdi.

• Bugun itibariyle bende HD103SJ'yi aldım.
    Vatan Computerden Peşin vatan cardla 127 Tl'ye geldi.
    Ancak sata 2 kablom yokmuş kasa da var sanıyordum gidip sata 2 kablosu almam lazım takamadım içimde kaldı vallahi :)

Bu arada bir şey soracağım sata veya sata 2 kablosu diye farklı 2 kablo var mı ?
    İnternette okurken sata kabloları alındığın sadece 1.5 Gb/Sn ile de kullanabiliyor falan diye bir şey okumuştum.
    Kısaca beni aydınlatabilecek biri cvp atarsa sevinirim...
  • Sata ve Sata 2 kablosu aynı kablolardır hız konusunda anakartın desteklediği teknoloji önemli SATA 1 (SATA) yada SATA 2
    Ayrıntılı bilgihttp://tr.wikipedia.org/wiki/SATA
  • Arkadaşlar Ankara'da bu HDD'yi bulamadım bir türlü...Nova'da sitesinde gözüküyor ancak yok,Sanalmarketim ve Vatan'da ayni şekilde.Başka satın alabileceğim bir yer var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 7 Temmuz 2010; 17:53:38 >
  • Dfs bilgisayar stoğunda var gözüküyor ama telefonla sorarsan daha iyi olur.
    http://www.dfsbilgisayar.com/ProductDetails.asp?productid=254
  • quote:

Orijinalden alıntı: HapLoo

Arkadaşlar Ankara'da bu HDD'yi bulamadım bir türlü...Nova'da sitesinde gözüküyor ancak yok,Sanalmarketim ve Vatan'da ayni şekilde.Başka satın alabileceğim bir yer var mı acaba?

Vatanda var... Ben perşembe günü aldım.. Ama bu vınlama sesi beni deli ediyor. Değişime götürmeli miyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradox1453 -- 11 Temmuz 2010; 10:07:48 >
  • Çarşamba günü sordum yoktu,gelecek mi dedim yok dediler...Neyse Gigatek de buldum aldım.Bende hiç ses sorunu yok kafami dayarsam kasaya anca duyuyorum açıkçası.
  • quote:

quote:

Yeni diskim geldi ve biraz önce test ettim. Sonuç; 19ms'lik Hd103sj'nin abisini göndermişler, bu da 18ms. Bahtsız deveyi iyiki aklımdan çıkarmamışım, fazla hüsrana uğramadım.
    Erişim süresini etkileyebilecek hdd dışında bir donanım olması mantıklı gelmiyor. Yeni diskin değerleride aşağıda.

Samsung HD103SJ Test Sonuçları

AAM Low noise'da erişim süresi 18ms civarlarıyken High performance'ta 19ms. Aam'de de bir terslik var anlaşılan.
    Bu arada ikinci Hd103sj'de de ses problemi yok.

• Hocam bukadarda tesadüf olmaz, bence başka biryerden kaynaklanıyor ama cevabı bende bilemiyorum.
  • Ses sorunu ile ilgili olarak bir ecnebi sitesinde adamın biri bilgisayar çalışırken kasayı açarak HDD'yi kasaya sabitleyen vidaları deneme yanılma yöntemi ile sıkıp gevşeterek olumlu sonuçlar aldığını yazmış. Hangi vidayı gevşetirsem / sıkarsam ses azalıyor diye dinleye dinleye test etmiş. Ses tamamen gitmedi ama azaldı diye yazıyor. Çok rahatsız olan arkadaşlar denemek isteyebilir.

Bir arkadaş da şu sesi kaydederek bir siteye koyabilir mi acaba? Gerçekten ses seviyesini ve tipini çok merak ediyorum. Herhalde kasadan kasaya değişiyor bu durum, ben hiç bir ses duymuyorum ama bir sürü insan 2. hatta 3. kez garantiden değiştirip aynı sesi duyuyoruz demiş. WD Caviar Black yazarken / okurken çok tıkırdardı ama böyle süreli bir uğultusu yoktu. Hata mı ettik acaba onu satıp Samsung alarak, yarın birgün bizimde başımıza gelmesin.

• Bende samsung hdd yi bugün almış bulunuyorum ve incelemeyi ekliyorum performansından memnun kaldım ses konusuna gelince wd saolsun onun yüzünden tv nin sesini duyamaz oldum şaka bir yana samsung gerçekten çok sessiz wd ise akıllara zarar.Almayı düşünen arkadaşlara samsung öneririm samsung veya seagateden şaşmayın...

• ben iade edip parammı aldım vatandan.. onla mı uğraşcam ya..
  • quote:

quote:

quote:

Yeni diskim geldi ve biraz önce test ettim. Sonuç; 19ms'lik Hd103sj'nin abisini göndermişler, bu da 18ms. Bahtsız deveyi iyiki aklımdan çıkarmamışım, fazla hüsrana uğramadım.
    Erişim süresini etkileyebilecek hdd dışında bir donanım olması mantıklı gelmiyor. Yeni diskin değerleride aşağıda.

AAM Low noise'da erişim süresi 18ms civarlarıyken High performance'ta 19ms. Aam'de de bir terslik var anlaşılan.
    Bu arada ikinci Hd103sj'de de ses problemi yok.

Bimiyorum daha önce söylendi mi fakat CPU kullanım (CPU usage) oranınız diğer SS alanlardan çok daha yüksek.
    İşlemciniz nedir acaba?

• Aslında bendede düşük çıkıyor ama o denemede biraz yüksek çıkmış. İşlemci PhenomII x3 720, 4 çekirdek kullanıyorum. Elimde arkadaşın bilgisayarı var akşam 103sj'yi onda da deneyeceğim. Bakalım sonuç nasıl çıkacak.
  • En sonunda diski başka bilgisayarda deneyebildim. Erişim süresi normale döndü ama bu denemenin bir de hediyesi oldu. Calibration Retry Count uyarısı çıktı ve disk test sırasında kasa dışında olmasına rağmen 42 dereceydi. Tahminimce birşeyler AAM'nin düzgün çalışmasını engelliyor ve erişim süresi 18ms çıkıyor. Artık uğraşmak istemiyorum çünkü disk elimde kalacak.

• @cmt
    G-Sense Error da 1 artmış kasa dışında denerken bir titreşime maruz kalmış olabilir.
    Calibration Retry Count ise taktığınız bilgisayarın güç kaynağından dolayı artmış olabilir, bu uyarının kendi bilgisayarınızda bir soruna sebep olacağını düşünmüyorum.
  •  Samsung HD103SJ Test Sonuçları

Benimde diğerlerine göre min değerim düşük çıktı disk için kopyalama yaparken de çok hızlı bulmuyorum sizce nedeni nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hips -- 19 Temmuz 2010; 19:55:49 >
  • Arkadaşlar Vatan'dan 2 tane 103js aldım ama disklerden biri problemli sanırım. Harici diskten (freeagent-beyaz) JS'ye kopyalama yaparken başlarda herşey çok güzel gidiyor ama bir süre sonra hız düşüyor düşüyor taa kb'lara geliyor. Sonra bir bakmışım Bilgisayarım'dan girince disk görünmüyor, sanki hiç takmamışım.

Denetim masasından yönetimsel araçlar, oradan da disk yönetimine girdiğimde aşağıdaki resimdeki gibi görünüyor disk. Bilgisayarı yeniden başlatmadan da düzelmiyor bu sorun.

Kısaca, kopyalama işlemi yaparken, bir süre sonra bilgisayar diski görmüyor.

Benzer sorun yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyaan -- 20 Temmuz 2010; 3:07:31 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.