@erditepe KVK servis içlerinde en memnun kalınmayanı. Elden verme imkanınız varsa yalnızca Samsung ürünlerine hizmet veren Samsung servislerini tercih edin. Destek Bilişim Samsung servislerini (Kadıköy ve Sancaktepe'de var) şiddetle öneririm. Ama dediğiniz gibi sanırım sadece BDH kargo ile kabul ediyor. @rock steady Garmin, Fitbit, Apple markaları zaten dediğiniz gibi her anlamda üst seviye. Onların dışındaki Samsung akıllı saatlerin avantajı kendi işlemcisi ve kendi işletim sisteminin uyumu + optimizesi(ydi çünkü artık WearOS'e geçiyor). Samsung cihazlar, Çinli cihazlar gibi Japon, Amerikan, Tayvan, Güney Kore donanımlarının Çin'de birleştirilmesiyle oluşturulmadığı için daha stabil oluyor. Tabii ki stabilite konusunda Apple'ı yakalayamadılar hala, muhtemelen hiçbir marka da kısa-orta vadede yakalayamaz ne telefon ne saat alanında. Daha uygun fiyat tercih edecek kullanıcılar için bahsettiğiniz cihazlar yeterli gelecektir. İşletim sistemi konusunda Google'ın akıllı saat Android'i WearOS'i kullanan Çinli markalar, Snapdragon'ın -Samsung işlemcilerinden daha iyi olan- giyilebilir cihaz işlemcilerini kullanıyor olsa da optimizasyon ve performans konusunda geride kalmaya devam ediyorlar. Aynı durum Çin markalı akıllı telefonlarda da mevcut, yazılımı yeterince stabil hale getiremiyorlar bir türlü. Çinliler Japon/Amerikan/Tayvan/Güney Kore donanımlarını kullanarak uygun fiyata güzel özellikli cihazlar hazırlıyor ancak yazılımı ABD'den alıp düzgün hazırlayamıyorlar ne yazık ki, senelerdir durum aynı, kronik sorunları da cabası. Xiaomi giyilebilir cihazlar kullandım, kağıt üzerinde özellikleri çok güzel ve özellikle pil performansları rakipsiz ancak gerek malzeme kalitesi gerek yazılım kaliteleri yetersiz, tabii ki fiyatları bu durumda daha uygun. Active2'nin pil performansını, 2 gün zor dayandığı söylenen Apple Watch ile karşılaştırdığımda benim için 3-4 gün yetiyor da artıyor bile, zaten 1,5 saatte şarj oluyor. Gece takmıyorum, sürekli nabız ölçümü kapalı (hiçbir akıllı saatinki tıbbi açıdan güvenilir olmadığından anlamsız buluyorum, sadece gerçeğe yakın değerler veriyor) ve AOD kapalı (zaten saate baktığımda gösteriyor bu yüzden benim için gereksiz); bunlar açıkken de 2 gün dayanıyor. Apple Watch'a göre iyi, diğer markalara göre düşük performans. Active olmayan Galaxy Watch'lar tüm özellikler açık 5 gün dayanıyor, pil performansını önemseyen onlara yönelebilir, sonuçta Samsung'un amiral gemisi akıllı saatleri normal Watch serisi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 11 Ağustos 2021; 14:44:38 > |
Samsung Galaxy Watch Active 2 [ANA KONU] (333. sayfa)
-
-
Normal watch serisi de estetik degil işte... Watch active 2'ler çok estetik, çok kibar ürünler. Dedigim gibi her açıdan güzel bir cihaz bulmak mumkun degil gibi, bu durumda da herkesin ihtiyacina ve butcesine gore farkli bir marka/model öne çıkıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu saatteki ekg özelliği aktifleştirildi mi?
-
resmi olarak gelmedi. ama youtube alp gürsoy kanalında nasıl kullanabileceğiniz konusunda video var ben o şekilde yaptım kullanıyorum.
-
saatte bölgeyi nasıl değiştiriyoruz
-
arkadaşlar pil değişimi icin açmış oldugum gear 3 saatimin icindeki kablolardan bir tanesi lehimlemiş noktadan koptu. tekrar o noktaya lehimlenmesi gerekiyor. saatim acılmıyor. ben bulundugum sehir kucuk bir sehir. tamir icin burda tavsiye ediceginiz bir nokta varsa oraya gönderip tamir edilmesini istiycem. yardımcı olucak arkadaş varsa cok sevinirim.
-
Daha önceki mesajlarımda yazmıştım. Açık hava moduna geçiren parlaklık sensöründeki hata yüzünden saati servise vermiştim bayramdan önce BDH Maltepeye. Bayramdan sonraki ilk iş günü. Teknisyen saatte hiçbir arıza bulamadığını ve arızalı olduğunu söylediğim özelliğin çalıştığını söyledi telefonda ve servis talebimi iptale çevirerek 1 saat içinde bana saati geri yolladı.
Saati bir buçuk yılı aşkın süredir kullandığım için özelliğin çalışmadığına %100 emindim. Gelen saatin videolarını çektim. Arkadaşımın watch 3ü ile güneş altında karşılaştırmasını yaparak elde ettiğim videoları drive a yükledim. 2. kaydı açtım ve saati olduğu gibi yolladım. Hafif sitemkar bir mail ile beraber beklemeye koyuldum.
Saatim 2 gün önce geldi bu sabah açıp kullanma şansım oldu. ekran ve batarya değişimi yapılmış. Herhangi bir çizik vs. sorunu yok.
44 mm aluminyum siyah model. Daha 3 ay garantisi var kozmetik olarak 9/10 alır temiz kullandım. Hazır watch 4 çıkmışken bunu elden çıkarıp yeni modele geçmek istiyorum. 800 - 1500 arasında fiyatlar dönüyor. Fiyat hakkında yorumu olan var mı?
-
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. İlk kez bir akıllı saate ciddi para veriyorum bütçem en fazla 1200. Aklımdakiler şunlar :
- 1000 TL bandına 2.el Galaxy Watch Active 2
- 1000 TL bandına 2.el Galaxy Watch
- 1200 TL sıfır Huawei Watch GT 2
Galaxy Watch Active 2'de çok fazla sorun yaşayan gördüm ve bunları görünce ikinci el almaya yüreğim el vermiyor açıkçası çünkü korkuyorum aldıktan 1-2 gün sonra sorunları ortaya çıkabilir endişem var. Ve gördüğüm kadarıyla servis her türlü soruna "Sıvı Teması" diyerek 1000 tl bandında bir ücret istiyor.
Galaxy Watch'ın da aynı şekilde ikinci el aldığım için o korkulara sahibim fakat o korkuyu saymazsak Active 2 ile karşılaştırma sebebim etrafındaki bezelin olduğu koruyucu çerçeve. Active 2'de böyle bir çerçeve bulunmadığı için kolayca çizebilir veya kırabilirim diye düşünüyorum. Fakat Active 2'nin daha yeni bir ürün olması ve Bluetooth 5.0 kullanıyor olması da artı bir olay.
Huawei Watch GT 2'nin akıllı olmadığını fazla bir işlevi olmadığını biliyorum ve özellikle Huawei markası Samsung kadar kaliteli olmadığı için bi düşünüyorum fakat şarj süresi, görünüşü ve aralarından en önemlisi sıfır olduğu için güvenilirliği beni kendine çekiyor.
Cidden ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok lütfen yardımcı olun bir tavsiye verin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İkinci el saat almak çok riskli bence. Korkularınızda haklısınız. Galaxy Watch artık eskidi. Bence sizin için bütçe buysa Huawei mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erditepe -- 14 Ağustos 2021; 10:24:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iyi takip ederseniz 6-8 ay garantli watch 2 ler 700 civarında satılıyor istanbulda L.g sitesinde
-
₺1200'e bildiğiniz gibi, pek bir seçeneğiniz yok. Söylendiği gibi, 2. el almak büyük risk fakat uygun fiyata sorunsuz bir cihaz alma olasılığınız da mevcut.
Active2'de sorun yaşayan çok kişi görmeniz, onların azınlık olduğu gerçeğini değiştirmez. Samsung akıllı saatler dünyada Apple Watch ile birlikte en çok satılan giyilebilir cihazlar, kullanıcıların %0,01'i bile sorun yaşasa ki bu sorunları Türkiye'deki bazı servisler uyanıklık yapıp hatayı kullanıcıya yıkabiliyor bazı durumlarda, bunların genele yayılması yanlış. Çıktığı ilk günden beri sıfır sorunla kullanan kullanıcı sayısı, toplam kullanıcı sayısının bariz çoğunluğunu oluşturuyor. Sorun yaşayan kullanıcıların sesi elbette daha gür çıkıyor. Her elektronik cihazda risk vardır, bu yüzden Huawei Watch GT 2 ve Galaxy Watch için de cihazla ve servisle sorun yaşayan kullanıcılar bulmanız çok kolay. Hele ki Çinli cihazların servisiyle Samsung servisi yine bile karşılaştırılamaz. Konudaki başka bir arkadaşa da belirttim, yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz.
Galaxy Watch artık alınmaz, Galaxy Watch'dan Active2'ye geçtim ben de. Galaxy Watch'da donanımsal çok basit bir sorun yaşamıştım, bezel bazen bir saniyeliğine ekrandaki sayfayı ileriye atmıyordu sanki bir tık çevirmemişim gibi, rahatsız olduğumu belirttim ve servis sıfır Active2 verdi. Muamele servisten servise değişiyor demiştik zaten. Orijinal Watch'un yazılım desteği kesildi, kesilmediyse de çok geç geliyor artık Galaxy Watch'a. Active2'yi korumak için cam koruyucu, kılıf falan takabilirsiniz de ben hiçbir şey takmadım aylardır hor şekilde yanlışlıkla çat çut demir dahil türlü yerlere çarptım, suya buladım hiçbir sorun yok. Ama başka biri de duvara çarpıp parçalayabiliyor tabi, şans.
Huawei akıllı saatlerde yazılım optimizasyon sorunu var, WearOS tabanlı tüm akıllı saatlerde benzer sorun var. Kasması falan önemli değil derseniz çok kötü bir marka değil, bütçeniz de ona yetiyorsa zaten diyecek bir şey yok lakin Çin markalı cihazlarda servis faktörü en büyük sorun, servisleri iyi olsa bozuldukça tamir etsinler ya da yenisini versinler sorun olmaz, fakat maalesef servisleri sınıfta kalıyor Türkiye'de.
-
Cihazı 1+ senedir kullanan var mi? Pil kac gun gidiyor?
Cevap verenlere teşekkür ediyorum aklım hala karışık fakat büyük ihtimalle 800-900 civarına temiz bir Active 2 bulmaya çalışacağım.
Ekran koruyucu kullanın arkadaşlar. Ekran dayanıklı değil. Kolay çiziliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aod hariç her şey açık kullanırsanız 40 saat civarı. Aod da açarsanız 30-35 saat civarı
quote:
Orijinalden alıntı: erditepe
Evet artık kesin bir yargıya vardım. Gerek eşimin cihazının durduk yere dokunmatik arızası, gerekse forumdaki diğer donanımsal şikayetler veeee bu akşam kendi cihazımdaki şarj olmama problemi (%40'ta şarja bıraktım 58'de kesilmiş şarj ve iki ped ile denedim sonuç aynı şarj olmuyor) sebebiyle bu cihazların maalesef özellikle bir yıldan sonra kronik ekran dokunmatik, şarj ve açılmama gibi sıkıntıları mevcut. Buna kronik demek için sebep çok. Kendi kendine düzelmez ise servis yolu göründü. BDH'a vermeyeceğim kesin 😡BDH'ye vermicem dedim ama ayın 11'inde gönderdim BDH firmasına. Bugün sistemde onarım tamamlandı görünüyor. Çok şaşırdım. Demek ki saatimde sıvı teması bulamadılar. Bakalım cihaz geldikten sonra kontrollerimi yapıcam. Pil dışında hangi parçalar değişmiş görcez. Korktuğumun başıma gelmemesinden dolayı sevinçliyim.
-
Bu arada inşallah Watch 4 ile beraber gelen yeni kadranlar bize de gelir. Çok güzel kadranlar var.
saate alınan ücretli uygulamalar saati fabrika ayarlarına döndürüp sıfırlayınca silinirmi?yeniden para verip mi almamız gerekiyor?
-
Bir kez ödeme yaptıktan sonra sizin oluyor. Tekrar ödeme yapmanıza gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: erditepeBDH'ye vermicem dedim ama ayın 11'inde gönderdim BDH firmasına. Bugün sistemde onarım tamamlandı görünüyor. Çok şaşırdım. Demek ki saatimde sıvı teması bulamadılar. Bakalım cihaz geldikten sonra kontrollerimi yapıcam. Pil dışında hangi parçalar değişmiş görcez. Korktuğumun başıma gelmemesinden dolayı sevinçliyim.
Alıntıları GösterSaatim bugün ulaştı elime. Arka kapak garanti dahilinde değiştirilmiş. Arka kapakta jelatin vardı. Şarj testleri yapılmış. Güncel yazılım yüklenmiş. Şuanda saatimde bir sorun yok. Çok şükür 🙏
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X