Yazılım konusunda beş para etmez bir cihaz cidden ya, aldığıma pişman oldum dediğiniz gibi 200 liralık Çin malı bileklikler bile uyurken veya arabadayken adım saymıyor. Tansiyon ölçme EKG çekme falan bir sürü şey eklemişler saate fakat en basit ve temel işlevi olan adım saymayı doğru dürüst yapamıyor. Keşke Huawei alsaydım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy Watch 5, 5 Pro [ANA KONU] (92. sayfa)

-
-
Büyük hayal kırıklığı yaşıyorsunuz o yüzden eleştirileriniz anlaşılabilir ancak yazılıma çöp deyip de huawei alsaydım düşüncesi insanlara yanlış örnek olmasın diye cevap yazmak istedim.
Huawei akıllı saat fiyatına akıllı bileklik satıyor, hem de nerdeyse apple parasına
Huawei'in yazılımına çöp demek çöpe hakaret olur.. ancak sağlık takibi konusunda özellikle yeni huawei watch 4/pro serisiyle samsung'un önünde oldukları aşikar..
Samsung'da arka planda nasıl bir algoritma çalıştırıyor bilmiyorum ancak sağlık takibi rakiplerinin gerisinde maalesef.
-
Hocam yazılım tabiki çöp adım sayamayan sözde bir akıllı saatten bahsediyoruz yeni çıkan bir model olsa tamam düzeltilir falan diyeceğim de çıkalı 1 yıl olmuş hala düzelmediyse daha düzelmez zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Adım sayma konusunda Huawei Watch GT3 kadar kötü bir cihaz görmedim ben. Benim cihazda mı sorun var diye 3 ayrı yakın arkadaşımda da kontrol ettim araçta adım sayıyor cihaz
Samsung Watch 5 kullanıyorum şu an ve böyle bir sorun yok. Diğer sensörler için birşey diyemem ama Huawei adım konusunda çok başarısız ayrıca uygulama market vs de boş..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5 günlük watch 5 pro hb iademi kabul etmesi ile son buldu, saatin fitness adım sayar gps ve menülerde ki lag gibi başlıca özelliklerinin tutarsız olduğunu kanısına vardığım için ve kanıtlı olarak (fitness özelliklerini denedim) anladığım için sattım huwaei gt3 pro siparişi vereceğim youtube izlediğim videoda en iyi fitness ve spor android saati olarak adlandırmış. Gelsin bakalım onu deneyelim
İlgili video.
The Quantified Scientistyoutube
Huawei Watch GT 3 Pro: Complete Scientific Reviewhttps://www.youtube.com/watch?v=pXOY4TgThcg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 6 Temmuz 2023; 22:54:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, watch 5 kullanicisiyim.Bu saatler gece yuzde 2- yuzde 3 civarinda batarya yemesi gerekir ancak yazilimla alakali olarak cok yiyor. Bundan dolayi bir bucuk gunun uzerinde dayanmiyor.
Herhangi bir otomatik mod var mi, ornegin gece 12 de wifi, bluetoothu ve senkronizasyonu kapatma, guc tasarrufunu acma seklinde vesaire?
Saati henüz almadım. Alıp almama konusunda gidip geliyorum ancak son mesajlardaki konuyla ilgili olarak sağlık verileri hakkında bir iki şey demek istiyorum. Tamamen kişisel görüşümdür.
Bu yazdıklarım Galaxy Watch 5'e özel olmayacaktır, genel anlamda yazıyorum. Bugüne kadar iki farklı marka bileklik kullandım. Her ikisinde de yaptığım test çok basitti, yolda normal hızda yürürken içimdem adımlarımı saydım ve saatten kontrol ettim. 100 adım saydığımda bilekliğin 95-105 aralığında saydığını gördüğüm an benim için test başarılıydı. Bir kaç kez de meraktan nabızı (spor yaparken değil) ve SpO2'yi test ettim.
Bu iki bileklik de zaman zaman (her zaman değil) gece uyurken de bir taşıtta hareket ederken de bazen adım atmışım gibi davrandı ancak yazılımları çöp olarak yorumlamadım. Bu cihazlardan mükemmel şeyler beklemeyin (en övülen cihazlarda dahi kullanıcılara göre bir sürü saçmalıklar oluyor), bileğinizde duran bir sensörden (ivmeölçer) adım saymasını bekliyorsunuz. Yazılımda kullanılan algoritmalarda, matematiksel modeller ile doğruya yaklaşsanız da bir hata payı olacaktır. Artı algoritmaların her zaman bir açığı, modelin eksik kaldığı yer oluyor. Cok basit bir el hareketi adım sayarı tetikleyebilir ve bu her marka modelde olabilir ve muhtemelen oluyordur.
O yüzden cihazı (bileklik/saat) bir referans noktası olarak kullanın. Örneğin son aylarda adım sayınız o cihaza göre günlük 2000'ken son iki hafta ortalamanız 5000 olmuşsa o zaman gerçekten referans noktanıza göre adımlarınızda %150 bir artış olmuş demektir. Son 6 ayda cihaz dinlenme nabzınızı 70 civarında ölçüyorken artık 60 ölçüyorsa dinlenme nabzınızda %15'lik bir değişim var demektir. EKG, tansiyon, SpO2 ve dereceyi bu şekilde yorumlayın.
Bilmiyorum ama insanlar bu gerçek nabzımı ölçmüyor, fitness yapıyorum dilim dışarı çıkmış bu hala nabzımı 100 gösteriyor, kaloriyi eksik hesaplıyor diye kafasına takıyor. Bence burada önemli olan referans noktasına (cihazınız) göre sizin gösterdiğiniz kişisel gelişimdir. Geçen ay kalori ortalaması 300'den 500'e çıktıysa mutlaka bir değişim var demektir.
Bu iddiam karşısında o zaman belki her saat, bileklik iş görür karşılaştırmanın bir anlamı yok diyebilirsiniz. Elbette bir saat/bilekliğin medikal cihazların ölçümlerine yakınsaması istenen bir şeydir. Bunu iddia eden ve gerçekten başaran diğerlerinden bir adım öne çıkar. Öte yandan şu da var, kullanılan donanımlar ve tekonoloji hemen hemen hepsinde aynı, a veya b arasında ciddi bir fark yok. O yüzden bakış açısınızı ve beklentilerinizi değiştirirseniz kendinizdeki gelişimi, anormallikleri, değişimleri vb. bir çok şeyi yakalayabilirsiniz. Önemli olan budur, bu cihazların bana göre temel amacı yarattığı bu farkındalıktır. Dediğim gibi bunlar kişisel görüşümdür.
-
Şu konuyu okuduktan sonra üreticilerin niye böyle saçma sapan cihazlar çıkardığını daha iyi anladım. Böyle tüketiciye ne verirsen ver memnun kalıyor çünkü hatta adım sayma yerine ekranda rastgele sayılar yazsa gelip onunda savunacak birileri çıkar
Arabada giderken kolumda 800 adım saymış yazılım çöp daha önceki amazfit saatim bile daha isabetli diyorum hala gelip yazılımı savunanlar var. Saatten call of duty modern warfare oynatmasını beklemiyoruz yapması gereken en temel işlev adım saymak onu da %100 doğru yapmasını kimse beklemiyor ama 2023 yolunda 4500 lira küsür lira olan saat bir zahmet arabada giderken 800 adım saymasın.
Sizin saatte problem olabilir, ben 5 pro kullanıyorum, her gün işe 42km gidiyorum ve dönüyorum, araçta giderken adım saymıyor benimki.
-
Benim yanıtımdan bence pek bir şey anlamamışsınız. O yazı bir memnuniyet yazısı değildi.
-
%10 problem olma ihtimalini bir kenara koyarsak sizin saatinizin de bunu her zaman değil ama bazı durumlarda yapma ihtimali var. Kullandığım her iki bileklikte arabada ya da uyurken adım sayma gördüm. Her gün her defasında olmadı. Bazı durumlar, bilek hareketi vs. artık nedir bilmiyorum adım sayarı tetikliyor. Uzun vadede istatiksel olarak bir fark yaratmıyor, ancak diyelim ki gece 00:00'dan önce yattınız sabah 08:00'de kalktınız, eminsiniz hiç adım atmadınız ama saat 60 gösteriyor.
Bunu %100 engellemenin yolu yok diyeceğim ama sonra bu memnuniyet yazısı olarak algılanıyor :)
-
Tabiki ufak tefek sapma payı olur hocam. Kamerayla bizi takip etse bile %100 doğruluk olmaz. Sizin dediğinize katılıyorum zaten ben.
-
Size "Tutarlı" akıllı saat arayışınızda başarılar diliyorum ama yerinizde olsam Huawei Watch 4 alırdım.
-
Yerinizde olsam GW6 serisini beklerim. 5'in ömrünü tamamlamasına 1 ay kaldı.
-
Bunu şu yazımda değerlendirmiştim. Kur artı yeni belirlenecek fiyat farkına değecek bir yenilik sunmayacaklar gibi duruyor. Dolayısıyla 3 yerine 2 günde bir şarj etmeye takılmazsak düz Watch 5 bile Pro versiyonundan fiyat/performans olarak daha mantıklı olabilir. Birisi 4 bin diğeri 6-6.5 bin civarında seyrediyor. 6 serisi belki de kapıyı 9 binlerden açacak. Çok mantıklı gelmedi.
https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-watch-5-5-pro-ana-konu--153584726-91#156209923
-
gereksiz pahalı hocam
Bana göre bir akıllı saatte bulunması gereken en önemli etmen AOD. Sizin satın aldığınız saatte AOD var ama çooooooook dandik. Gereksiz pahalılık konusuna katılıyorum ama Huawei saatlere yeni özellikler gelmiyor, ben olsam yeni versiyona yoğunlaşırdım.
-
ben aod kullanmıyorum hocam benim için önemli olan fitness ve sağlık takibi zaten eve geldim mi saat kolumdan çıkar :) geceleride kapatırım. Gönül garmin serisi ister ama 30 bin liradan başlıyor.
Samsung GW6'da ne yaparsa paraya değer?
1) 32 GB ROM koyarsa. (Yapmaz)
2) DUAL-BAND GPS özelliği gelirse (Hiçbir ibare yok)
3) Nabız sensörü gözle görülür bir iyileşme yaşarsa (göreceğiz)
4) İşlemci, grafik hızları %30 civarı artarsa (Şuan saat hızı fena değil ama çok daha iyi olabilir)
Sadece işlemci hızı arttırıp çıkacaklar gibi duruyor ki bu GW6 serisini alınmaya değer kılmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X