Şimdi Ara

Samsung Galaxy Watch 5, 5 Pro [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.273
Cevap
159
Favori
201.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • swat882 kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Ela il Armut'u karşılaştırmışsınız.


    Sadece Garmin Connect bütün akıllı saatlere 10 basan bir internet sitesidir. Sporcular için Facebook'tur.


    Ben ip atlayan biriyim. Samsung GW4 Classic kullanıyorum. Herhangi bir Samsung saat ile asla ve asla kardiyo yapılmaz çünkü Samsung'un kullandığı ve yeni olarak tabir ettiği sensör aslında 3 senelik. Galaxy Watch Active 2'den beri aynı sensör. Kendim kullandığım için biliyorum..


    Garmin FR255 ise Elevate 4.0 sensör kullanıyor. Daha 1 yıllık, yeni bir sensör. Saati taktığınız anda antrenman yaparmış gibi ölçümlere başlıyor. Body Battery vs. gibi metrikler ile ne kadar enerjiniz kaldığını bile anlıyor. Garmin saatlerde diğer akıllı saatler gibi antrenman başlatmak zorunda değilsiniz. Nabzınıza göre aktif dakika sayıyor, VO2MAX sayıyor.


    Garmin saatler ile diğer akıllı saatleri karşılaştırmak anlamsız. Ben FR 945, Fenix 6s Pro kullandım.





  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    Hocam aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.


    Garmin 255 çok pahalı, Polar Pacer sizce bu ürünün muadili midir?

  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Aslında benim watch1 bile antrenman otomatik algılıyordu niye diğer saatlerde yok dediniz anlamadım. Bebek arabasını sürerken bisiklet olarak algılıyordu tabi 😅 yürüyüş yaparken direkt 10. Dkda patron sen uzun yürüyorsun ben antrenman olarak saymaya başladım haberin olsun diyor. Ağırlık gibi nabız yükselten ama az hareketli bir şey yaptığında da diğer antrenman olarak başlatıyor yine 10. Dakikada bak 10 dk oldu devam ediyorsun ben başladım diyor.

    Aynı şekilde vo2 de sayıyor ortalama ve max değer olarak veriyor. Doğruluk olarak bir iddiam yok ama var yok derken yanlış yapıyorsunuz bilginize.

    Samsung Galaxy Watch 5, 5 Pro [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • swat882 kullanıcısına yanıt

    Olur ama Polar saatler bana göre özellik bakımından fazla geride kaldı.


    Garmin saatler neden özel?


    1) Garmin connect ile internette gezerken aylık istatistiklere bakabiliyorsun, kendini diğer Garmin kullanıcıları ile karşılaştırabiliyorsun. Ufak tefek haftalık adım yarışması düzenleyebiliyorsun ve biri seni geçtiği zaman anında bildirim geliyor.


    2) Garmin saatler sporcu özellikleri bakımından çok akıllı. Örneğin haftalık adım hedefinizi 7.000'e ayarladınız ama o hafta 10.000 adım attınız. Garmin saatler otomatik olarak haftalık adım hedefini 8.000'e çıkarıyor. Daha iyisini yapmanızı istiyor.


    3) "Morning report" özelliği sayesinde saat ile yatıp uyandığınızda saat size "Bugün 3 km koş evladım, hava iyi" diyor. Eğer stressiz bir gece geçirirseniz saat size "Body Battery'in yüksek, yallah 5km koş gel" diyor.


    4) Garmin saatlerle diğer app'lerin uyumu mükemmel. Strava, Adidas, Nike, Endomondo, Run my map, Cardiogram, Spotify, Deezer ne varsa hepsi ile mükemmel çalışıyor. Hiçbir uyumsuzluk yok.


    5) Daha önce de yazdığım gibi Garmin saatlerde nabız ölçümü her şeyi etkiliyor ve nabız sensörü güvenilir. Kalori, stress, HRV, laktik asit, uyku kalitesi vs. ne varsa hepsi nabız sensöründen bilgi alarak yapıyor.


    6) Garmin başlı başına bir uydu takip şirketi olduğu için Hava durumu tahminleri mükemmele yakın. Aynı zamanda GPS sinyali problemi Garminlerde asla olmaz.


    7) Sistem güncellemelerini çok sık alıyor. Garmin saatlere neredeyse ayda bir güncelleme gelir. Ama devrimsel yenilikler 6-7 ayda bir gelir.


    8) İkinci eli fena değil. Sporcu insanlar Samsung'la falan uğraşmazlar. Garmin saat ararlar. Bugün 14 bin TL'ye Forerunner 955 alırsınız, 1 sene sonra aynı fiyata ya da kar ile satarsınız. Garmin'den zarar etmedim hiç.


    9) Şimdi Apple ve Samsung'un öve öve bitiremediği "Bilekten sıcaklık ölçümü" Garmin saatlerde yıllardır olan bir şey ve bu bilekten sıcaklık ölçümü ile su kaybını hesaplıyor. Örneğin 5km koşudan sonra "1 litre su kaybettin" falan diyor. Diğer saatler bunu yapamıyor mesela.


    Uzar gider :)


    Sporcu adam Garmin alıp 3 sene arkasına bakmaz :)


    Garmin saatler pahalı mı? Evet ama en düşük modeli bile Apple ve Samsung'un ne kadar oyuncak saatler yaptığını gözünüze sokar :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 12 Ekim 2022; 12:46:40 >




  • ustoo U kullanıcısına yanıt

    Güzel abim ne dediğimi anlamamışsın ki. Bunu anlamak için sporcu odaklı saat kullanmak gerekiyor.


    Kendiniz de demişsiniz, "Antrenman başlatmak" diye.


    Garmin'in yeni nesil saatlerinde antrenman başlatmadan VO2MAX ölçümü alabilirsiniz.


    Örneğin ben bir oyun oynarken öldüğümde kalkar kendi kendime 100 kere zıplarım. Samsung saat bunu 100 adım olarak görür ve geçer. Garmin saat "100 adım attın ve nabzın şöyleydi, daha fazla kalori harcadın ama yerinde saydın, vucudundaki laktik asit arttı" falan der.


    Samsung'un yazılımı sağlık ölçümleri bakımından yeterli değil.

  • Bu detayları istiyorsan tabi çok farklı konulara girmiş oluruz. Bu ihtiyaçlarla doğru orantılı, bu detayları görmek isteyen insan sorgulamasın bile zaten bunlar günlük kullanım amaçlı saatler. Tuvalete gittin telefon çaldı aç konuş banka uygulamalarını kullan ödeme yap böyle güzellikler için aynı anda benim gibi mediocre spor yapanlar için yeterli her şeyi sunan saatler.

    Aynı zamanda Fiyat performans olarak baktığınızda zaten beklentileri fazlasıyla karşılıyor garmin 255 10 küsür bin lira iken samsung gw5 i 4.5 bine alabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ustoo -- 12 Ekim 2022; 12:49:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ustoo U kullanıcısına yanıt

    Bir de VO2MAX değeri diğer uygulamalar ile çalışmıyor Samsung'da. O da çok kötü bir durum...


    Örneğin YaoYao ile ip atlıyorum. Samsung Health bunu adım attım sanıyor çünkü Samsung Health YaoYao uygulaması ile konuşmuyor. Apple'da durum böyle değil. S-Health aşırı leş bir uygulama maalesef.


    Samsung bu durumu çözmek için adım bile atmıyor. Koskoca Apple diğer uygulamalarla konuşmak için can atarken Samsung "En çok ben bilirim" kafasında sağlık uygulamaları konusunda.

  • Bir şey sorayım bu şey en başından beri oradaymış ve hiç fark etmemişim 😂 Siz hiç gördünüz mü? Açıkçası saati bir yere çarptığını falan düşündüm delmişim dedim ama kendiliğinden varmış birkaç video izledim. Ne işe yarıyor bilen var mı?

    Samsung Galaxy Watch 5, 5 Pro [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam, sizden sonra şu nada ne Samsung ne Huawei var listemde.


    en yakın zamanda Garmin sq2 ya da forerunne 255 alacağım eğer ben alana kadar elevate 4.0 sensörlü yeni ve 300 dolar bandında birşey çıkarsa ona bakarım.

  • Google Piksel Watch kadranları şu an itibari ile yüklenebiliyor arkadaşlar.w4 konusunda tarifi var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    hocam merhabalar, kesinlikle garmin saatlerin kalitesine bir şey demiyorum fakat abartıldığı kadar tutarlık olmadıkları da bir gerçek sensör olarak. evet spor konsuudna yazılımsal olarak sundukları güzel ama tamamıyla onun sensörlerine güvenmeyi doğru bulmuyorum. hele ki bizim ülkemizdeki fiyatlar da göz önüne alındığında spor için en iyisinin garmin olmadığını düşünüyorum. İllaki görmüşsünüzdür, görmemişseniz de incelemenizi tavsiye ederim, youtube'da The Quantified Scientist kanalının incelemelerine bakın, garminin apple ve ağırlıklı olarak huawei sensörlerden aşağıda olduklarını göreceksinzi.

  • 2 gündür kullanıyorum. Apple watch tan sonra pil konusunda rahat edeceğim gibi. Elimden düşürmedim geldi geleli ama buna rağmen pilin 2-3 gün gideceği kanaati oluştu bende. En son watch 4 serisi kullanmıştım Samsung tarafında. Düz ekranı daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. En azından benim daha çok hoşuma gidiyor. Titanyum kasa gayet şık duruyor. Aracın kapısını açarken çarpıp test etmiş oldum. :) Samsung Galaxy Watch 5, 5 Pro [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Merak ediyorum neden hiçbir Türk kanalında saatin incelemesi yok, aynı şekilde Samsung Buds 2 Pro kulaklığı incelemesi de yok ve bu tesadüf olamaz. Saat ve kulaklık tanıtılalı 3 ayı geçti ama tek bir inceleme yok. Samsung bu kanallara sponsorlu içerik yapıyor ve o yüzden mi kanallar alacaklarını alamadığı için yapmıyor acaba, eğer bu şekildeyse inanılmaz bir you tube inceleme balonu ortaya çıkıyor ve bildiğimiz kanalların parasız iş yapmadığı ortaya çıkıyor çünkü herhangi bir yorum ya da inceleme yasağı da yok, yabancı kanallar çatır çatır inceleme yapıyor.

  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Bizimkilerin hepsi paralı elemanlar.çoğu da çürük elmanın silahşörleri.o yüzden yıllardır asla ama asla bunların incelemesini izlemem.boşa zaman kaybı.cümleler hatta kelimeler bile aynı farklı cihazlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremalp -- 16 Ekim 2022; 21:43:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, saatte shazam ı deneyebilir misiniz? son bir kaç gündür parça tanımıyor ama aynı lokasyonda telefonda açtığımda sorun yok.


    Teşekkürler.

  • keremalp kullanıcısına yanıt

    Sdn kanalına bakarsan bu dediğini anında teyitlersin... Çok sinir bozucu durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Watch 5 44mm aldım. Huawei Watch Gt'den geçiş yaptım. Gelsin bakalım nasılmış

  • keremalp kullanıcısına yanıt

    Yahu bunu ilk kez görüyorum, yerli kanallarda tek bir inceleme yok ne kulaklığın ne de saatin, 3 ayı geçti, bir açıklaması olmalı, kendi imkanlarıyla alıp inceleyen de yok.

  • Merhaba galaxy watch 4 44mm den watch 5 pro ya geçilir mi arkadaşlar ? Samsungun sitesinde watch 4 e 2400TL sayıyor 5599TL ye geliyor. Konuların hepsini okumadım öneriniz nedir. Teşekkürler.

  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Ben 2 aydır kullanıyorum.
    Saat başarılı, şarjı max. 3gun gidiyor bende
    Kordonu ok güzel mıknatıslı
    Tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.