Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY W | ROOT VE ROM (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
699
Cevap
20
Favori
135.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat@fdh

quote:

Orijinalden alıntı: gezgin306

quote:

quote:

quote:

quote:

samsung galaxy w için telefonun ilk geldiği 2.3.6 orjinal rom yüklemek istiyorum yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

İki soru:
    1) Telefonunuzun garantisi devam ediyor mu?
    2) Custom rommu yüklediniz?

Evet hocam telefonumun garantisi devam ediyor. Ben room falan yüklemedim telefonda ayarlar-->telefon hakkında-->yazılım güncelleştirme ye gelip yazılımı güncelle dedim basit güncellemeler geldi fakat o günden beri telefonum iflah olmadı düzenli olarak hergün 3 4 defa kapanıp açılmaya başladı. Garantiye gönderdim saolsun telpa hiç 1 şey yapmadan geri göndermiş halbuki ne yapacaklarını bile söylemiştim yazılım güncelleyin dedim. Telefon elime geldiğinde telefondaki resimlerim bile duruyordu yazılımı güncellediklerini söylediler fakat herhangi bir değişiklik olmadı hala kendi kendine kapanıp açılmaya devam ediyor.

Merhaba,

Telefonunuzu yedekleyin (Kies ile PC ye bağlanabiliyorsanız onunla, bağlanamıyorsanız telefondaki sdkartları (telefonun kendi sdkartı (2GB) ve varsa kendi external sdkartınız) PC ye bağlayıp yedekleme yapın (resim, video, müzik, vs).

Ayarlar > Gizlilik > Fabrika Ayarlarına Sıfırla menüsünde format atın.

Bu işlemlerden sonra düzelmezse I8150XXLB4 adlı orijinal Türkiye romunu nasıl kuracağınızı anlatırım.

Hocam bu dediğinizi 3 defa yaptım düzelmedi benim ihtiyacım olan şey 2. söylediğiniz yani
    "Bu işlemlerden sonra düzelmezse I8150XXLB4 adlı orijinal Türkiye romunu nasıl kuracağınızı anlatırım." bunu anlatabilirseniz çok makbule geçecek. Çok teşekkür ederim şimdiden

Hafta sonu ekran görüntüleriyle anlatmaya çalışırım. Fakat, rom yükleme işi biraz riskli, orijinal romu kurarken bile telefon (en azından) softbrick olabiliyor.

@gezgin306

Ekran görüntüleri ile stock rom kurulumunu anlatan bir pdf dosyası hazırladım. http://muratarpat.com/i8150/stock_rom_kurma.pdf adresinden indirebilirsiniz. Umarım işinize yarar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

samsung galaxy w için telefonun ilk geldiği 2.3.6 orjinal rom yüklemek istiyorum yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

İki soru:

Evet hocam telefonumun garantisi devam ediyor. Ben room falan yüklemedim telefonda ayarlar-->telefon hakkında-->yazılım güncelleştirme ye gelip yazılımı güncelle dedim basit güncellemeler geldi fakat o günden beri telefonum iflah olmadı düzenli olarak hergün 3 4 defa kapanıp açılmaya başladı. Garantiye gönderdim saolsun telpa hiç 1 şey yapmadan geri göndermiş halbuki ne yapacaklarını bile söylemiştim yazılım güncelleyin dedim. Telefon elime geldiğinde telefondaki resimlerim bile duruyordu yazılımı güncellediklerini söylediler fakat herhangi bir değişiklik olmadı hala kendi kendine kapanıp açılmaya devam ediyor.

Merhaba,

Telefonunuzu yedekleyin (Kies ile PC ye bağlanabiliyorsanız onunla, bağlanamıyorsanız telefondaki sdkartları (telefonun kendi sdkartı (2GB) ve varsa kendi external sdkartınız) PC ye bağlayıp yedekleme yapın (resim, video, müzik, vs).

Bu işlemlerden sonra düzelmezse I8150XXLB4 adlı orijinal Türkiye romunu nasıl kuracağınızı anlatırım.

Hocam bu dediğinizi 3 defa yaptım düzelmedi benim ihtiyacım olan şey 2. söylediğiniz yani
    "Bu işlemlerden sonra düzelmezse I8150XXLB4 adlı orijinal Türkiye romunu nasıl kuracağınızı anlatırım." bunu anlatabilirseniz çok makbule geçecek. Çok teşekkür ederim şimdiden

Hafta sonu ekran görüntüleriyle anlatmaya çalışırım. Fakat, rom yükleme işi biraz riskli, orijinal romu kurarken bile telefon (en azından) softbrick olabiliyor.

@gezgin306

Ekran görüntüleri ile stock rom kurulumunu anlatan bir pdf dosyası hazırladım. http://muratarpat.com/i8150/stock_rom_kurma.pdf adresinden indirebilirsiniz. Umarım işinize yarar.

hocam çok çok saolun nasıl teşekkür etsem size bilemedim. Telefonu az önce az kalsın kırıyordum sonsuz döngüye girdi sürekli kapanıp açılıyor 5 defa sürekli kapanıp açıldı arka arkaya bataryayı çıkarmadan düzelmiyor öyle olunca mecbur bataryayı çıkardım. Yemin ederim eziyet parayla nasıl rezil olunur onu yaşadım:( en kısa zamanda pdf deki anlatımlarınızla orjinal rom'u yükleyeceğim çok teşekkürler.

• Arkadaşlar, uzun git geller sonunda telefonuma uzun bir süre kullanmak için cyanogenmod 9 RC2 sürümünü yükledim. Yardım istediğim birkaç konu var.

1. Ben kernel yüklemedim, sanırsam CM9 RC1 sürümünde kernel güncellemesi yapılmış, RC2'de de güncel kernel vardır diye düşünüyorum. Kernel yüklemem gerekli mi?

2. Performan sekmesinde, işlemciyi onedemon ve interactive de denedim, 16bit şeffaflık aktif; Bellek yönetimi: zRam aktif değil, nesneleri temizle aktif, kernel sampage aktif değil; yüzey titrekliği aktif değil.

3. Ekran parlaklığı, %25'i geçmiyorum, ihtiyaç duymuyorum

4. 3G bağlantı kullanmıyorum, sadece 2G bağlantıdan 3-5 dk işimi halledip kapatıyorum.

5. Oyun yüklü değil.

6. Battery calibration yaptım ve 2 kez de düzgünce bitirip şarj ettim; buna rağmen orjinal ROM'da yaklaşık 2 gün giden şarjım aynı koşullar ve kullanımda 1 günü tamamlayamadı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İki soru:

Merhaba,

@gezgin306

hocam çok çok saolun nasıl teşekkür etsem size bilemedim. Telefonu az önce az kalsın kırıyordum sonsuz döngüye girdi sürekli kapanıp açılıyor 5 defa sürekli kapanıp açıldı arka arkaya bataryayı çıkarmadan düzelmiyor öyle olunca mecbur bataryayı çıkardım. Yemin ederim eziyet parayla nasıl rezil olunur onu yaşadım:( en kısa zamanda pdf deki anlatımlarınızla orjinal rom'u yükleyeceğim çok teşekkürler.

Sonsuz döngü genelde custom veya orijinal rom kurarken wipe'ların tam yapılmamasından kaynaklanıyor. Umarım pdf dosyası işinize yarar, bazen orijinal rom kurduktan sonra da (wipeları yapsanız bile) sonsuz döngü oluşabiliyor (ICS veya JB li custom romdan sonra orijinal GB kurulunca mesela). Bu durumda telefonu kapatın, pili çıkarıp birkaç saniye sonra takın ve telefonu recovery modda (ses artırma + home + power) açın, factory reset ve wipe cache yaptıktan sonra recovery menüsünden reboot edin.

Sorun çıkarsa yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat@fdh -- 8 Ocak 2013; 23:53:28 >

• arkadaşlar boşuna rom larla falan uğraşmayın. kaç tane rom denedim. hepsi sorunlu. şarj, google play, wifi, donma, hata verme hep sorun. orjinal roma geri döndüm ve sanki telefonu yeni almış gibi sevinçliyim. eminim ki rom yükleyenlerin çoğu tekrar orjinale dönecekler. saygılar. kişisel görüşümdür.
  • Arkadaşlar telefona unroot yaptım ancak telefonda eskiden olan programlar geri gelmedi ve superuser ile titanium back up hala duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Arkadaşlar telefona unroot yaptım ancak telefonda eskiden olan programlar geri gelmedi ve superuser ile titanium back up hala duruyor

unroot dosyasını başka bir yerden indirip tekrar deneyin. Eskiden olan programlar geri gelmedi derken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redcock

Arkadaşlar, uzun git geller sonunda telefonuma uzun bir süre kullanmak için cyanogenmod 9 RC2 sürümünü yükledim. Yardım istediğim birkaç konu var.

1. Ben kernel yüklemedim, sanırsam CM9 RC1 sürümünde kernel güncellemesi yapılmış, RC2'de de güncel kernel vardır diye düşünüyorum. Kernel yüklemem gerekli mi?

2. Performan sekmesinde, işlemciyi onedemon ve interactive de denedim, 16bit şeffaflık aktif; Bellek yönetimi: zRam aktif değil, nesneleri temizle aktif, kernel sampage aktif değil; yüzey titrekliği aktif değil.

3. Ekran parlaklığı, %25'i geçmiyorum, ihtiyaç duymuyorum

4. 3G bağlantı kullanmıyorum, sadece 2G bağlantıdan 3-5 dk işimi halledip kapatıyorum.

5. Oyun yüklü değil.

6. Battery calibration yaptım ve 2 kez de düzgünce bitirip şarj ettim; buna rağmen orjinal ROM'da yaklaşık 2 gün giden şarjım aynı koşullar ve kullanımda 1 günü tamamlayamadı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar, alpha, beta, RC1, RC2 olan romları yüklemeyin, bu romlar stabil değildir bu yüzden pekçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Ehndroix II gibi stabil olduğu belirtilen romlar kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat@fdh -- 11 Ocak 2013; 8:34:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atbarus

arkadaşlar telefonu rootlayıp titanyum programıyla kendi orjinal programları silmişim şimdi ne yapmam gerekiyor geri getirmem için yardım lütfen

Merhaba,
    www.sammobile.com adresinden Türkiye için resmi sürüm olan I8150XXLB4 romunu indirin (siteye ücretsiz kayıt gerekiyor indirmek için). Daha sonra;
    1) Zipli dosyayı bir klasöre açın
    2) I8150*****.tar.md5 uzantılı dosyayı zipli dosyaymış gibi aynı klasöre açın (zip programı bir hata mesajı verebilir, önemsemeyin)
    3) system.img.ext4 adlı dosyayı DiskInternals Linux Reader programı ile mount edin
    4) system/apps klasöründe orijinal programların apk'larını bulacaksınız. İstediklerinizi Linux Reader programından extract edip telefona kopyalayın.
    5) Telefonda dosya yöneticisinden bu apkları kurun

NOT: Bu apkları custom roma kuramazsınız (custom rom için port edilmeleri gerekir), orijinal rom yüklü olmalı telefonda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat@fdh -- 11 Ocak 2013; 22:12:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tgvx111

Ben dun aksam cm10 alpha 3 kurdum kernel 2.6 ama oyun performansindan memnun degilim stock romda daha iyi oynuyordum acaba overclocklu kernel var mi cm10 icin ?

Overclock tavsiye etmem. SGW zaten çok ısınan bir telefon, bir de OC yaparsanız telefonun ana kartını yakabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar telefona unroot yaptım ancak telefonda eskiden olan programlar geri gelmedi ve superuser ile titanium back up hala duruyor

unroot dosyasını başka bir yerden indirip tekrar deneyin. Eskiden olan programlar geri gelmedi derken?

yani social hub falan engellemiştim, unroot attıktan sonra geri gözükmedi
  • quote:

quote:

quote:

unroot etmeden engellemeleri geri almanız gerekirdi diye düşünüyorum. Wipeları yapmadıysanız tekrar root edip, titanium backupla engellediğiniz programları düzeltip, yeniden unroot etmeyi deneyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

unroot etmeden engellemeleri geri almanız gerekirdi diye düşünüyorum. Wipeları yapmadıysanız tekrar root edip, titanium backupla engellediğiniz programları düzeltip, yeniden unroot etmeyi deneyin.

cok tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba bende bir galaxy w kullanıcısıyım. Telefonumu bugun rootladım . Sorunsuz birşekilde hallettiğimi düşünmüştüm . Yalnız görev yöneticisine girdiğimde hafızada halen microsd kartın aynı şekilde gözüktüğünü gördüm. Telefonun sd kartta yine usb bellek olarak 1.7 gb olarak gözükmekte . Buşekilde mi işliyor? ben usb bellek olarak kullanırım diye düşünüp yapmıştım direk. Sadece uygulamayı sd karta taşı diyince microsd ye atıyor. Ben android marketten gameloft tan 1 gb lık bir oyun indirdim . Usb bellek direk doldu daha sonra indirirken direk kendi indirir diye düşünmüştüm microsd ye ve bir hata nedeniyle indirilemedi uyarısı alıyorum . yani ben bu işten hiçbirşey anlamadım. Yaptığım root ne işe yarıyor. Madem hafıza düşük olacak yine indiremicem gb lık oyunları niye yaptım root . oraya atamıyorum sonuçta direk taşı diye atarsam okurmu nereye atmam lazım tam olarak . Yardımcı olabilcek birileri varsa çok mutlu olcam. Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YeAT88

Merhaba bende bir galaxy w kullanıcısıyım. Telefonumu bugun rootladım . Sorunsuz birşekilde hallettiğimi düşünmüştüm . Yalnız görev yöneticisine girdiğimde hafızada halen microsd kartın aynı şekilde gözüktüğünü gördüm. Telefonun sd kartta yine usb bellek olarak 1.7 gb olarak gözükmekte . Buşekilde mi işliyor? ben usb bellek olarak kullanırım diye düşünüp yapmıştım direk. Sadece uygulamayı sd karta taşı diyince microsd ye atıyor. Ben android marketten gameloft tan 1 gb lık bir oyun indirdim . Usb bellek direk doldu daha sonra indirirken direk kendi indirir diye düşünmüştüm microsd ye ve bir hata nedeniyle indirilemedi uyarısı alıyorum . yani ben bu işten hiçbirşey anlamadım. Yaptığım root ne işe yarıyor. Madem hafıza düşük olacak yine indiremicem gb lık oyunları niye yaptım root . oraya atamıyorum sonuçta direk taşı diye atarsam okurmu nereye atmam lazım tam olarak . Yardımcı olabilcek birileri varsa çok mutlu olcam. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
    Harici sd kartı telefon hafızası olarak kullanmak için root etmeniz yetmez, google da arayıp bulabilirsiniz nasıl yapıldığını. Fakat harici sd kartınız Class 4 ise yapmanızı tavsiye etmem. En azından Class 6, tercihan Class 10 olmalı.

• Bende telefonu yenı aldım sarjı cok kısa sürede azalıyor. Öyleki menulerde dahi gezınırken 10-15 dakikada %10 şarj gidiyor bunun için uygulama mı yüklemem gerekli sizin gibi. Yada bataryamın normal calısıp calısmadığını nasıl test edebılırım?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tgvx111

Ben dun aksam cm10 alpha 3 kurdum kernel 2.6 ama oyun performansindan memnun degilim stock romda daha iyi oynuyordum acaba overclocklu kernel var mi cm10 icin ?

Overclock tavsiye etmem. SGW zaten çok ısınan bir telefon, bir de OC yaparsanız telefonun ana kartını yakabilirsiniz.

Cm10 dan memnun kalmadim daha sonra cm9 kurdum su an cm9 beta2 kullaniyorum daha iyi performans verdi ve kernelde kurdum oc li sadece oyun oynarken hizini artiriyorum sarj cok daha cabuk bitiyo maksimum 45 dk kullanabiliyorum normalde bi sorunu yok ve stock romda oldugu kadar bile isinmiyo ama yinede sagol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sa kolay gelsin herkese samsung wonder u yeni aldım ve sanırım güncellemesi yok herkez Galaxy W GT-I8150 Android 4.0.4 CyanogenMod 9 Rom diye bişeyden bahsediyor acaba bu nasıl bişeydir nedir neyin nesidir artıları eksileri nelerdir yardım edebilirmsiniz
  • bugün smoothiejb v3 ün üstüne yoom kernel kurdum güzel oldu :D
  • acronis 9,0 ile sd kartın yedeğini aldım. sistem dosyaları ve gizli dosyalar ile birlikte. acaba telefonun sistem dosyaları silinse burdan tekrar yüklesem aynısı olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.