Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY W | ROOT VE ROM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
20
Favori
135.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar resimlerde gösterildiği gibi 3 tuşa basıyorum fakat telefon bir türlü recovery mode'a geçmiyor. Bir kere geçti ondada reboot dedikten sonra telefon yine açıldı. Recovery mode'dan root yaparken usb kablosu takılı mı olmalı? Bunu sormamın sebebi şu usb kablosunu takmadığım zaman 3 tuşa aynı anda bassam bile olan tek şey telefonun açılması, recovery modu bir türlü göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levinco

Arkadaşlar resimlerde gösterildiği gibi 3 tuşa basıyorum fakat telefon bir türlü recovery mode'a geçmiyor. Bir kere geçti ondada reboot dedikten sonra telefon yine açıldı. Recovery mode'dan root yaparken usb kablosu takılı mı olmalı? Bunu sormamın sebebi şu usb kablosunu takmadığım zaman 3 tuşa aynı anda bassam bile olan tek şey telefonun açılması, recovery modu bir türlü göremedim.

3 tuşa aynı anda bas samsung yazısını gördüğün zaman parmağını sadece power tuşundan çek recovery mod ekrana gelecektir.
  • Arkadaşlar root işlemini yaptım ve Sd kartı telefon hafızası olarak gösterdim.Peki şimdi önceden yüklediğim programları usb bellek yazan yere nasıl taşıyabilirim? Ayrıca marketten bir şey indirdiğimde yine sistem belleğinin hafızası artıyor,usb belleğin artması gerekmez miydi?Ayrıca programların yedeğini de aldım.Fabrika ayarlarına dön desem telefon rootlu kalacak mı yoksa tekrar root yapacak mıyım?Çünkü eğer önceden yüklediğim programları taşıyamazsam telefonu sıfırlamayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pegasus0403

Arkadaşlar root işlemini yaptım ve Sd kartı telefon hafızası olarak gösterdim.Peki şimdi önceden yüklediğim programları usb bellek yazan yere nasıl taşıyabilirim? Ayrıca marketten bir şey indirdiğimde yine sistem belleğinin hafızası artıyor,usb belleğin artması gerekmez miydi?Ayrıca programların yedeğini de aldım.Fabrika ayarlarına dön desem telefon rootlu kalacak mı yoksa tekrar root yapacak mıyım?Çünkü eğer önceden yüklediğim programları taşıyamazsam telefonu sıfırlamayı düşünüyorum.

1. sayfada "MicroSD kartı Telefonun SD kartı olarak gösterme" kısmında anlatılanları harfiyen yaptım fakat hiç bir farklılık yok. Telefona torrent kurdum fakat dosya indirmek istediğimde hala yer yok uyarısı alıyorum. Bu konuda yorum yapabilecek olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: levinco

quote:

Orijinalden alıntı: Pegasus0403

Arkadaşlar root işlemini yaptım ve Sd kartı telefon hafızası olarak gösterdim.Peki şimdi önceden yüklediğim programları usb bellek yazan yere nasıl taşıyabilirim? Ayrıca marketten bir şey indirdiğimde yine sistem belleğinin hafızası artıyor,usb belleğin artması gerekmez miydi?Ayrıca programların yedeğini de aldım.Fabrika ayarlarına dön desem telefon rootlu kalacak mı yoksa tekrar root yapacak mıyım?Çünkü eğer önceden yüklediğim programları taşıyamazsam telefonu sıfırlamayı düşünüyorum.

1. sayfada "MicroSD kartı Telefonun SD kartı olarak gösterme" kısmında anlatılanları harfiyen yaptım fakat hiç bir farklılık yok. Telefona torrent kurdum fakat dosya indirmek istediğimde hala yer yok uyarısı alıyorum. Bu konuda yorum yapabilecek olan varmı?

Hocam her şeyi yaptıysan olması lazım.İstersen bir daha dene. Çünkü bende ilk kez yaptım root işlemini ve maddeleri tek tek yapınca oldu her şey.

• yeni rom isteyenler bu sayfaya göz atsın derimhttp://forum.donanimhaber.com/m_60348522/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60348522
  • Arkadaşlar telefonuma Samsung Galaxy W GT I8150 Value Pack XXLM6 Gingerbread 2.3.6 Firmware güncellemesini kurdum. Yüz tanıma, videodayken foto çekme vs. hepsi geldi ve 2 haftadır filan kullanıyorum. Aşırı program yüklememden dolayı telefon şişmişti ve yedek filan almadan fabrika ayarlarına geri dön dedim.
    Daha sonrası,
    Fabrika ayarlarına döndükten sonra telefondan wifi hariç hiçbir şekilde internete bağlanamıyorum. AVEA hat kullanıyorum sınırsız internet olan hattan ve Müşteri hizmetlerini aradım 3G min açık olduğunu vs. söyledi ve ayarlarımı alabilmem için *999# tuşuna basmam gerektiğini söyledi. BUnu yaptığımda da karşıma çıkan şey aynen şu "Telefonunuzun modeli tespit edilememiştir."
    Telefonu eski haline döndürebilmek için ses kısma+power+home tuşlarına basıyorum ve karşıma odin mode geliyor eski firmware ye nasıl dönerim veya telefonu nasıl düzeltirim.
    ses kısma+power+home tuşundan ayrı olarak ses açma+power+home tuşuna bastığımdada karşıma bi ekran geliyor kutunun içinden dışarı doğru bir ok ve android simgesi ve sonra tekrar baştan başlıyor ama değişen herhangi bir şey yok. Bunu nasıl düzeltebilirim

Bilgisi olan arkadaşlar acil lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz.berdevam

Arkadaşlar telefonuma Samsung Galaxy W GT I8150 Value Pack XXLM6 Gingerbread 2.3.6 Firmware güncellemesini kurdum. Yüz tanıma, videodayken foto çekme vs. hepsi geldi ve 2 haftadır filan kullanıyorum. Aşırı program yüklememden dolayı telefon şişmişti ve yedek filan almadan fabrika ayarlarına geri dön dedim.
    Daha sonrası,
    Fabrika ayarlarına döndükten sonra telefondan wifi hariç hiçbir şekilde internete bağlanamıyorum. AVEA hat kullanıyorum sınırsız internet olan hattan ve Müşteri hizmetlerini aradım 3G min açık olduğunu vs. söyledi ve ayarlarımı alabilmem için *999# tuşuna basmam gerektiğini söyledi. BUnu yaptığımda da karşıma çıkan şey aynen şu "Telefonunuzun modeli tespit edilememiştir."
    Telefonu eski haline döndürebilmek için ses kısma+power+home tuşlarına basıyorum ve karşıma odin mode geliyor eski firmware ye nasıl dönerim veya telefonu nasıl düzeltirim.
    ses kısma+power+home tuşundan ayrı olarak ses açma+power+home tuşuna bastığımdada karşıma bi ekran geliyor kutunun içinden dışarı doğru bir ok ve android simgesi ve sonra tekrar baştan başlıyor ama değişen herhangi bir şey yok. Bunu nasıl düzeltebilirim

telefon-ayarlar-kablosuz ağlar-mobil ağlar-erişim noktası adları na tıkla sonra
    menü tuşu ile Yeni apn ekle tıkla,sonra isim kısmına Avea yaz Apn kısmına internet
    yaz küçük harf olsun kaydet tıkla olmuştur ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz.berdevam

Arkadaşlar telefonuma Samsung Galaxy W GT I8150 Value Pack XXLM6 Gingerbread 2.3.6 Firmware güncellemesini kurdum. Yüz tanıma, videodayken foto çekme vs. hepsi geldi ve 2 haftadır filan kullanıyorum. Aşırı program yüklememden dolayı telefon şişmişti ve yedek filan almadan fabrika ayarlarına geri dön dedim.
    Daha sonrası,

Yada en basiti apn türkiye uygulamasını indir.

• Merhaba arkadaşlar. Telefonumu rootladım ve Micro SD kartımı Telefon hafızası olarak gösterdim. Ancak benim problemim uygulamalarımın bi kısmını daha önceden SD karta taşımıştım ve şu anda bu uygulamalara erişemiyorum. Nasıl düzeltebilirim? Tekrar mı yüklemem gerekecek bütün uygulamalarımı? :/

Resimde görülen şey normal mi? (2gb micro sd var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drag10slayer -- 9 Mayıs 2012; 0:22:37 >
  • Arkadaşlar telefonu rootlamak istiyorum.İlk sayfadaki 1. yöntemi denedim ama en son read file only system deyip root işlemini yapmıyor.Görüşünüz nedir acep:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: manowar0679

Arkadaşlar telefonu rootlamak istiyorum.İlk sayfadaki 1. yöntemi denedim ama en son read file only system deyip root işlemini yapmıyor.Görüşünüz nedir acep:D

Recovery mod ile root yapabildim.Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drag10slayer

Merhaba arkadaşlar. Telefonumu rootladım ve Micro SD kartımı Telefon hafızası olarak gösterdim. Ancak benim problemim uygulamalarımın bi kısmını daha önceden SD karta taşımıştım ve şu anda bu uygulamalara erişemiyorum. Nasıl düzeltebilirim? Tekrar mı yüklemem gerekecek bütün uygulamalarımı? :/

Resimde görülen şey normal mi? (2gb micro sd var)

Bütün uygulamalarımın yedeklerini almış olmam iyi oldu.hepsini tekrar yükledim sorun yok şimdilik ;)

Haftaya 8gb class10 almayı düşünüyorum.hafıza kartını değiştirince tekrar microsd olayını yapmama gerek olur mu?

• takip
  • Arkadaşlar telefonu root edip başka rom yükledim ama memnun kalmadım şimdi orjinal Türkiye romuna geri dönmek ve ilerideki güncellemeleri almak istiyorum bir defa denedim ama kies açılınca telefon kies ile güncellemeyi desteklemez yazıyor herşeyi wipe etmiştim chache ve dalvik chache dahil :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: [S]ensei

GALAXY W İÇİN ROOT, ROM VE İLERİ DÜZEY TEKNİK KONULAR

*********************** ROOT ************************
    ---------------------------------------------------
    ************** RECOVERY MODE İLE ROOT ***************
    DİKKAT ! BİLGİSİ OLMAYAN KULLANICILAR LÜTFEN DENEMESİN

Orijinalden alıntı: @Apache27

Recovery Mode ile root olma

1. Adım : update.zip dosyayı indirin ve telefonun SD kartına atın dosyayı (Harici kart değil)
    2. Adım : Ayarlar / Uygulamalar / Gelişim de ---> USB hata ayıklama ve Sahte konumlara izin ver'i seçili hale getirin
    3. Adım : Telefonu kapatın
    4. Adım : Telefonun Volume Up + Home + Power tuşlarına basarak Recovery mode'a alın resmi şu şekilde

5. Adım : Daha sonra telefonda şu simgeyi gördüğünüzde sol taraftaki menü tusuna basarak recovery bölümüne girin bir menü gelecek karşınıza

6. Adım : Gelen menüden apply sdcard yazan bolume ses artırma ve azaltma tuşlarını kullanarak gelin ve seçmek için Home tuşuna basın
    7. Adım : Şimdi update.zip dosyasını seçin ve yüklemeyi yapın ve kurulmasını bekleyin 5 10 saniye kadar sürüyor. Kurulum bittikten sonra menüden ses artırma ve azaltma tuşlarını kullanarak reboot system now a gelin ve seçmek için Home tuşuna basın. Telefon kapanıp açılacak ve artık rootlusunuz :)

Kendi telefonumda bu şekilde yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım. Her zamanki gibi bütün riskler size ait, sorumluluk kabul etmiyorum :P

CUSTOM ROM YÜKLEME (ROOT, RECOVERY ve microSD Kartı Telefon SD kart olarak Gösterme)

Orijinalden alıntı: @ertank07

Bu işlemleri yaparken tekrar tekrar okuyarak adımları dikkatli geçiniz,Rom yüklenirken telefona müdahele etmeyin.Recoveryden yüklerken en az şarjınız %40-50 olsun.

1---İlkönce Telefonu ROOT etmemiz gerekiyor

1.Bu linkteki dosyayı indirin, Bilgisayarım C: de root klasörüne açınız http://www.mediafire.com/?kty3v3v4a5gv330
    2.Telefon ayarlardan Usb hata ayıklama ve Sahte uygulama izin ver Tiklerini işaretleyiniz.
    3.Telefonu açıkken kablo ile Bilgisayara bağlayınız,Sonra oluşturduğumuz bu Root klasörüne girip "Runme" dosyasına tıklayınız işlem 10dakika filan sürer
    Bu sürede kablo çıkarmayın

2---RECOVERY Modu

Telefonumuza Rom'u Recovery mod ta yükleyeceğimiz için bu modu aktif etmeliyiz.Telefonda standart haliyle Recovery yoktur.Recovery zararlı birşey değildir aksine faydalıdır,komple yedek almayı ms-dos ortamında gibi telefona rom program yüklemenizi sağlar.

1. Bu linkteki img dosyasını indirip telefonun sdcard kısmına direk atınız
    http://www.mediafire.com/?n6cuh40x91u5l6a
    2.Usb hata ayıklama ve diğer tikler yine açık olsun
    3.Bilgisayarda Başlat-Çalıştır sonra kutucuğa "cmd" yazınız ms-dos komut penceresini çağırdık
    4.Bu komut penceresinde C:root/files kısmına ulaşacağız "cd.." alt satıra iner C: noktaya kadar cd.. yapın sonra "cd root" sonra "cd files" diyorsunuz
    satır C:root/files ta kalmış olacak
    5.şimdi şu komutları yazacağız ms-dos ekranında

adb shell

$su

#dd if=/sdcard/RZR-2.1.4-ancora-rec.img of=/dev/block/mmcblk0p13

baştan adb shell yazın enterlayın-->> dolar işareti kendi gelir "su" yazın enterlayın -->> kare işareti kendi gelir sonra "dd ile başlayan komutu eksiksiz yazıp enterlayın
    img dosyasını telefona atmış olacak.Eski Recovery siz haline dönmek için "Standart recovery yi yazdırabilirsiniz,onunda linki aşağıdadır ve komutları
    http://dl.dropbox.com/u/12210586/recovery.img

adb shell

$su

#dd if=/dev/block/mmcblk0p13 of=/sdcard/recovery.img

Recovery Mode kazandırmış olduk şimdi ROM yükleyelim.

1.Linkten Rom'u indirip telefonun sdcard dediğimiz 1.70lik kısmına direk zip olarak atınız. 1.link 1.8GHZ lik Türkçe romdur,2.linkteki rom ise ingilizce olan şu an benim
    kullandğm romdur,türkçe olan Rom 1.4GHZ ile start eder program ile setcpu vs. 1.8GHZ ye çıkartırsınız.İngilizce rom 1.8GHZ ile açılıyor

http://www.helifun.net/android/samsung_galaxy_w/GA-GTI8150-EUR-XXLA2.zip
    http://www.multiupload.com/7EPWW1GQP0

2.Şimdi telefonu kapatın, Volume up+Power+home tuşuna aynı anda basınız bekleyiniz Recovery mode ta açılacak,bu ekran siyah ms-dos gibi ekrandır
    ses arttırma azaltma ile aşağı yukarı gezer home tuşu ile giriş Ok lersiniz
    3.şimdi "wipe menu" ye girin Sırayla wipe data-- wipe cache-- wipe system bunları erase Silin temizleyin yani,back tuşu ile geri dönüş yapıyorsunuz
    4.Şimdi sistem komple silinmiş temizlenmiş oldu bu noktada telefon açılmaz,şimdi romu install edeceğiz.
    5.Recovery menüde geri gelin "install menu" ye giriniz.Sd kart açılacak burda en aşağıza attığınız Türkçe vs. ROM mevcut
    Bu Zip'in üstünde OK leyiniz sonra İNSTALL deyiniz,5 dakikada kurulum bitecektir
    6. Şimdi geri dönüp " Reboot Android " diyoruz ve Yeni sisteminiz açılıyor hayırlı olsun ;)

MicroSD kartı Telefonun SD kartı olarak gösterme ;

1. Size verdiğim root zip içinde vold.stab diye bir dosya var bunu telefonun içine atınız
    2.Marketten
    https://market.android.com/details?id=com.speedsoftware.explorer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zcGVlZHNvZnR3YXJlLmV4cGxvcmVyIl0.
    Bu Explorer'ı indirinki bu dosyayı sisteme atabilelim
    3.Explorer'ı açınız bu vold.stab ı bulun "copy " deyiniz sonra geri gelip "System/etc " klasörüne girin telefonda sonra üstte RW yazar bu sisteme dosya
    atamassınız demektir ona tıklayıp RO yapınız sonra "paste" yapıştır deyin,Dosyayı değiştirmek istiyormusunuz dediğinde Ok onaylayın.
    4.Telefonu Reboot edin artık microsd kartı gönül rahatlığıyla kullanınız
    5.bunu yaparken hiçbir dosya silinmez

Bu işlemleri yeni kullaıcılar deyim yerindeyse ezberlesinler ;) yavaş kontrollü biçimde yapsınlar tekrar söylüyorum şarjınız az olmasın,Kolay Gelsin

----------------------------------------------------

DOWNLOAD MOD
    @tuncay_d
    Cihazı bu moda almak için ses kısma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basmanız ve çıkan uyarıyı da ses açma tuşuna basarak geçmeniz gerekli; Telefon bu modda iken;
    - Firmware yüklemesi (odin ile, tar veya md5 uzantılı)
    - Kernel yüklemesi (odin ile, tar uzantılı)
    - Bazı custom rom yüklemeleri (odin ile, tar uzantılı) yapabilirsiniz.
    Bu işlemlerin hepsinde Odin programını kullanmanız gerekir. Download modunda yukarıdaki flaşlamaları yapabilmeniz için telefonu bu moda almadan önce açık konumda iken Ayarlar/Uygulamalar/Gelişim/USB Debugging kısmını aktif hale getirmeniz gereklidir. Daha sonra cihazı kapatıp Download Moduna alabilirsiniz.

RECOVERY MOD
    @tuncay_d
    Cihazı bu moda almak için ses açma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basmanız gerekli. Telefon bu modda iken;
    - Telefonun sdcard bölümünün ana dizininden update.zip isimli modifikasyon dosyası yüklenebilir (install sdcard:update.zip)
    - Kullanıcı verileri silinip fabrika ayarlarına dönülebilir (wipe data/factory reset)
    - Kurulumlarda geçici olarak depolanan sistem verileri temizlenebilir (wipe cache partition)

Arkadaşlar merhabalar. Dün itibariyle bende galaxy w alanlardanım. Uzun zamandır konuları takip ediyordum. Telefonum gelsin, root edeceğim vs diyordum. Fakat burada anlatılanları yapmaya çalışıyorum takıldığım yerler var. Özellikle de recovery moda alıp rootlamak istiyorum telefonu. Yalnız şimdi telde 2.3.6 yüklü sanırım son orjinal yayınlanan güncelleme.

Dediğiniz gibi telefonu recovery moda almak için ses açma+home+tel kapama açma tuşlarına basıyorum, ama bir türlü o moda geçmiyor. Sürekli baslı tutuyorum, samsung yazısı geliyor telefon rest atıyor kendine. 5 dakika boyunca tuttum ama kesinlikle recovery moda giremiyorum. Download moda sorunsuzca geçiyorum ama recovery geçemiyorum. Sonra burada recovery modu aktif etmek için gerekli işlemler yazılmış Onları harfiyen yapmaya çalıştım.

Sorun şurda kodların nasıl yazılacağıyla ilgili. Bende win 7 64 bit işlemci var, bu kodların uyumsuz olması gibi bir durum olamaz değil mi? Ben cmd yaptım, açılan dos ekranında cd.. yaparak C: ye kadar geldim. Fakat sonrasında cd-root ve cd-files komutlarını gerçekleştirmek için C içinde bu klasörleri açmak zorunda kaldım. Bu klasörleri açınca ancak o komutları girebildim. Daha sonrasında adb shell komutunu çalıştıramadım, araştırmalarım sonucunda android sdksını indirmek gerekiyormu sanırım o komutu çalıştırmak için. O dosyayı indirip c: de açtığım root/files klasörünün içine tüm dosyalarını kurdum android sdknın. Sonrasında adb shell komutu da çalıştı, dolar işareti geldi, fakat bu sefer de "su"kodunu yazıyorum permission denied diye hata veriyor, bir türlü dediğiniz gibi # bu işarete geçemedim.

Çok uzattım biliyorum ama şu kodları nasıl yazacağız, yada bu kodları çalıştırmak için dosya açmaya, android sdksını yüklemeye falan gerek varmıydı? Birde şu recovery modunu telde aktif etmek için başka kolay bir yöntem var mı? Yoksa illa bu kodlarla mı uğraşmak gerekli.

Şimdiden sabredip bu kadar yazıyı okuyan ve cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kriptoescobar -- 12 Mayıs 2012; 4:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tibet53

quote:

Orijinalden alıntı: [S]ensei

GALAXY W İÇİN ROOT, ROM VE İLERİ DÜZEY TEKNİK KONULAR

*********************** ROOT ************************
    ************** RECOVERY MODE İLE ROOT ***************

Orijinalden alıntı: @Apache27

Recovery Mode ile root olma

1. Adım : update.zip dosyayı indirin ve telefonun SD kartına atın dosyayı (Harici kart değil)
    2. Adım : Ayarlar / Uygulamalar / Gelişim de ---> USB hata ayıklama ve Sahte konumlara izin ver'i seçili hale getirin
    3. Adım : Telefonu kapatın
    4. Adım : Telefonun Volume Up + Home + Power tuşlarına basarak Recovery mode'a alın resmi şu şekilde

5. Adım : Daha sonra telefonda şu simgeyi gördüğünüzde sol taraftaki menü tusuna basarak recovery bölümüne girin bir menü gelecek karşınıza

6. Adım : Gelen menüden apply sdcard yazan bolume ses artırma ve azaltma tuşlarını kullanarak gelin ve seçmek için Home tuşuna basın
    7. Adım : Şimdi update.zip dosyasını seçin ve yüklemeyi yapın ve kurulmasını bekleyin 5 10 saniye kadar sürüyor. Kurulum bittikten sonra menüden ses artırma ve azaltma tuşlarını kullanarak reboot system now a gelin ve seçmek için Home tuşuna basın. Telefon kapanıp açılacak ve artık rootlusunuz :)

Kendi telefonumda bu şekilde yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım. Her zamanki gibi bütün riskler size ait, sorumluluk kabul etmiyorum :P

CUSTOM ROM YÜKLEME (ROOT, RECOVERY ve microSD Kartı Telefon SD kart olarak Gösterme)

Orijinalden alıntı: @ertank07

Bu işlemleri yaparken tekrar tekrar okuyarak adımları dikkatli geçiniz,Rom yüklenirken telefona müdahele etmeyin.Recoveryden yüklerken en az şarjınız %40-50 olsun.

1---İlkönce Telefonu ROOT etmemiz gerekiyor

1.Bu linkteki dosyayı indirin, Bilgisayarım C: de root klasörüne açınız http://www.mediafire.com/?kty3v3v4a5gv330
    2.Telefon ayarlardan Usb hata ayıklama ve Sahte uygulama izin ver Tiklerini işaretleyiniz.
    3.Telefonu açıkken kablo ile Bilgisayara bağlayınız,Sonra oluşturduğumuz bu Root klasörüne girip "Runme" dosyasına tıklayınız işlem 10dakika filan sürer
    Bu sürede kablo çıkarmayın

2---RECOVERY Modu

Telefonumuza Rom'u Recovery mod ta yükleyeceğimiz için bu modu aktif etmeliyiz.Telefonda standart haliyle Recovery yoktur.Recovery zararlı birşey değildir aksine faydalıdır,komple yedek almayı ms-dos ortamında gibi telefona rom program yüklemenizi sağlar.

1. Bu linkteki img dosyasını indirip telefonun sdcard kısmına direk atınız
    http://www.mediafire.com/?n6cuh40x91u5l6a
    2.Usb hata ayıklama ve diğer tikler yine açık olsun
    3.Bilgisayarda Başlat-Çalıştır sonra kutucuğa "cmd" yazınız ms-dos komut penceresini çağırdık
    4.Bu komut penceresinde C:root/files kısmına ulaşacağız "cd.." alt satıra iner C: noktaya kadar cd.. yapın sonra "cd root" sonra "cd files" diyorsunuz
    satır C:root/files ta kalmış olacak
    5.şimdi şu komutları yazacağız ms-dos ekranında

adb shell

$su

#dd if=/sdcard/RZR-2.1.4-ancora-rec.img of=/dev/block/mmcblk0p13

baştan adb shell yazın enterlayın-->> dolar işareti kendi gelir "su" yazın enterlayın -->> kare işareti kendi gelir sonra "dd ile başlayan komutu eksiksiz yazıp enterlayın
    img dosyasını telefona atmış olacak.Eski Recovery siz haline dönmek için "Standart recovery yi yazdırabilirsiniz,onunda linki aşağıdadır ve komutları
    http://dl.dropbox.com/u/12210586/recovery.img

adb shell

$su

#dd if=/dev/block/mmcblk0p13 of=/sdcard/recovery.img

Recovery Mode kazandırmış olduk şimdi ROM yükleyelim.

1.Linkten Rom'u indirip telefonun sdcard dediğimiz 1.70lik kısmına direk zip olarak atınız. 1.link 1.8GHZ lik Türkçe romdur,2.linkteki rom ise ingilizce olan şu an benim
    kullandğm romdur,türkçe olan Rom 1.4GHZ ile start eder program ile setcpu vs. 1.8GHZ ye çıkartırsınız.İngilizce rom 1.8GHZ ile açılıyor

http://www.helifun.net/android/samsung_galaxy_w/GA-GTI8150-EUR-XXLA2.zip
    http://www.multiupload.com/7EPWW1GQP0

2.Şimdi telefonu kapatın, Volume up+Power+home tuşuna aynı anda basınız bekleyiniz Recovery mode ta açılacak,bu ekran siyah ms-dos gibi ekrandır
    ses arttırma azaltma ile aşağı yukarı gezer home tuşu ile giriş Ok lersiniz
    3.şimdi "wipe menu" ye girin Sırayla wipe data-- wipe cache-- wipe system bunları erase Silin temizleyin yani,back tuşu ile geri dönüş yapıyorsunuz
    4.Şimdi sistem komple silinmiş temizlenmiş oldu bu noktada telefon açılmaz,şimdi romu install edeceğiz.
    5.Recovery menüde geri gelin "install menu" ye giriniz.Sd kart açılacak burda en aşağıza attığınız Türkçe vs. ROM mevcut
    Bu Zip'in üstünde OK leyiniz sonra İNSTALL deyiniz,5 dakikada kurulum bitecektir
    6. Şimdi geri dönüp " Reboot Android " diyoruz ve Yeni sisteminiz açılıyor hayırlı olsun ;)

MicroSD kartı Telefonun SD kartı olarak gösterme ;

1. Size verdiğim root zip içinde vold.stab diye bir dosya var bunu telefonun içine atınız
    2.Marketten
    https://market.android.com/details?id=com.speedsoftware.explorer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zcGVlZHNvZnR3YXJlLmV4cGxvcmVyIl0.
    Bu Explorer'ı indirinki bu dosyayı sisteme atabilelim
    3.Explorer'ı açınız bu vold.stab ı bulun "copy " deyiniz sonra geri gelip "System/etc " klasörüne girin telefonda sonra üstte RW yazar bu sisteme dosya
    atamassınız demektir ona tıklayıp RO yapınız sonra "paste" yapıştır deyin,Dosyayı değiştirmek istiyormusunuz dediğinde Ok onaylayın.
    4.Telefonu Reboot edin artık microsd kartı gönül rahatlığıyla kullanınız
    5.bunu yaparken hiçbir dosya silinmez

Bu işlemleri yeni kullaıcılar deyim yerindeyse ezberlesinler ;) yavaş kontrollü biçimde yapsınlar tekrar söylüyorum şarjınız az olmasın,Kolay Gelsin

----------------------------------------------------

DOWNLOAD MOD
    @tuncay_d
    Cihazı bu moda almak için ses kısma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basmanız ve çıkan uyarıyı da ses açma tuşuna basarak geçmeniz gerekli; Telefon bu modda iken;
    - Firmware yüklemesi (odin ile, tar veya md5 uzantılı)
    - Kernel yüklemesi (odin ile, tar uzantılı)
    - Bazı custom rom yüklemeleri (odin ile, tar uzantılı) yapabilirsiniz.
    Bu işlemlerin hepsinde Odin programını kullanmanız gerekir. Download modunda yukarıdaki flaşlamaları yapabilmeniz için telefonu bu moda almadan önce açık konumda iken Ayarlar/Uygulamalar/Gelişim/USB Debugging kısmını aktif hale getirmeniz gereklidir. Daha sonra cihazı kapatıp Download Moduna alabilirsiniz.

RECOVERY MOD
    @tuncay_d
    Cihazı bu moda almak için ses açma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basmanız gerekli. Telefon bu modda iken;
    - Telefonun sdcard bölümünün ana dizininden update.zip isimli modifikasyon dosyası yüklenebilir (install sdcard:update.zip)
    - Kullanıcı verileri silinip fabrika ayarlarına dönülebilir (wipe data/factory reset)
    - Kurulumlarda geçici olarak depolanan sistem verileri temizlenebilir (wipe cache partition)

Arkadaşlar merhabalar. Dün itibariyle bende galaxy w alanlardanım. Uzun zamandır konuları takip ediyordum. Telefonum gelsin, root edeceğim vs diyordum. Fakat burada anlatılanları yapmaya çalışıyorum takıldığım yerler var. Özellikle de recovery moda alıp rootlamak istiyorum telefonu. Yalnız şimdi telde 2.3.6 yüklü sanırım son orjinal yayınlanan güncelleme.

Dediğiniz gibi telefonu recovery moda almak için ses açma+home+tel kapama açma tuşlarına basıyorum, ama bir türlü o moda geçmiyor. Sürekli baslı tutuyorum, samsung yazısı geliyor telefon rest atıyor kendine. 5 dakika boyunca tuttum ama kesinlikle recovery moda giremiyorum. Download moda sorunsuzca geçiyorum ama recovery geçemiyorum. Sonra burada recovery modu aktif etmek için gerekli işlemler yazılmış Onları harfiyen yapmaya çalıştım.

Sorun şurda kodların nasıl yazılacağıyla ilgili. Bende win 7 64 bit işlemci var, bu kodların uyumsuz olması gibi bir durum olamaz değil mi? Ben cmd yaptım, açılan dos ekranında cd.. yaparak C: ye kadar geldim. Fakat sonrasında cd-root ve cd-files komutlarını gerçekleştirmek için C içinde bu klasörleri açmak zorunda kaldım. Bu klasörleri açınca ancak o komutları girebildim. Daha sonrasında adb shell komutunu çalıştıramadım, araştırmalarım sonucunda android sdksını indirmek gerekiyormu sanırım o komutu çalıştırmak için. O dosyayı indirip c: de açtığım root/files klasörünün içine tüm dosyalarını kurdum android sdknın. Sonrasında adb shell komutu da çalıştı, dolar işareti geldi, fakat bu sefer de "su"kodunu yazıyorum permission denied diye hata veriyor, bir türlü dediğiniz gibi # bu işarete geçemedim.

Çok uzattım biliyorum ama şu kodları nasıl yazacağız, yada bu kodları çalıştırmak için dosya açmaya, android sdksını yüklemeye falan gerek varmıydı? Birde şu recovery modunu telde aktif etmek için başka kolay bir yöntem var mı? Yoksa illa bu kodlarla mı uğraşmak gerekli.

Şimdiden sabredip bu kadar yazıyı okuyan ve cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.

En basit yol burdahttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=60348522 ve ek olarak sunu soyliyeyim recovery moda almak istiyorsan telefonunu ses acma +menu tusu +power tusuna bas ilk samsung yazisi geldigi zaman parmagini sadece power tusundan cek diger 2 tusa basili tut recoveryi bu şekilde acarsin senin hatan 3 unede basili tutman bunun sonucunda telefon reset atiyor dedigim gibi ilk samsun yazisini gordugunde parmagini sadece power tusundan cek ok?
    Kolay gelsin iyi sabahlar

• En stabil calisan romu yazabilir misiniz? İlk kez deneyecegim ama biyerden baslamakta lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mod açma ile ilgili sorunu olan arkadaşlar reboot widget i marketten indirip kullanabilir telefon açıkken tek tuşla recovery ,download mode lara girilebilir artı telefonu yeniden başlatabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemal*

En stabil calisan romu yazabilir misiniz? İlk kez deneyecegim ama biyerden baslamakta lazim.

droid_turk
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.