Şimdi Ara

ⓘ SAMSUNG GALAXY TAB S7 Serisi ANA KONU (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mindcrime Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.100
Cevap
62
Favori
138.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, tabletimi samsung firmasından bir ay sonra nihayet alabildim. Aldım ama gelin görün ki çilem bitmedi :). Biliyorsunuz sanal ortamda tabletin ekranı hem övülüyor hem de yeşil ekran sorunu ile yeriliyor. Ben tabletimin ekranına beyaz renk yoğunken baktığımda özellikle açı daraldıkça ekranda pembemsi ve yeşilimsi renkte birbirine paralel sıra ile davam eden renk gölgelenmeleri görüyorum. Ekranı hareket ettirdiğimde bu gölgeler sıra ile kayarak yansıyor. Bu bana amoled ekran kaplamasının renkleri bu şekilde yansıtması gibi geldi yani pek yazılımsal bir şeye de benzemiyor. Bu durum beyaz ya da açık tonda ekran renkleri dışında amoled ekranın canlılığından dolayı pek belli olmasa da benim gibi not alma özelliğini önemseyerek tablet alan kişiler için acayip can sıkıcı oluyor. Başka bu durumu ya da buna benzer birşeyleri yaşayan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H_Erdoğan H kullanıcısına yanıt

Sizin bahsettiğiniz şey ışık kırılması. Ekranın kendisi ile ilgisi yok. Tableti sağa sola eğdikçe oluşan gökkuşağı benzeri durumdan bahsediyorsunuz.

• Bahsettiğim konu ile ilgili bir kaç ekran resmi ekledim arkadaşlar.

ⓘ SAMSUNG GALAXY TAB S7 Serisi ANA KONU

• civcivx C kullanıcısına yanıt

Yansıma şeklinde doğrudur. Peki bu normal midir? Resimleri ekledim.

Tamam bu işte. Yansıma bu. Ekran prizma gibi üzerine gelen ışığı kırıyor. Ekranınızda sorun yok, rahat olun.

Yansıma değil ama bir çeşit kırılma diyebiliriz. Alt seviye bir cep telefonu ekranında bile böyle bir durum yok ise bu fiyatta bir ürün için bu ciddi bir sorundur aslında. Firma sözleşmeye bile uymayıp tableti geç gönderip üç kuruş için kırk takla attı bir de böyle şeyler çıkınca can sıkıcı oluyor. Biraz kullanayım içime sinmedi ise iade eder ya da satarım bilmiyorum. Cevap için teşekkürler.

Yanlış görmüyorsam, ekranda cam ekran koruyucu var. Eğer durum böyle ise, başka bir sebep aramanıza gerek yok.

• Açıklayayım ben ekrana herhangi bir şey yapıştırmadım. Eğer kendinden bir jelatin var ise bilmiyorum ama olsa belli olurdu. Cihaz direk kutudan böyle çıktı.

Bugün ekran kapalı iken de aynı şekilde dalgalanma olduğunu fark ettim. Sorunun amoled ekranın kaplaması ile ilgili bir durum olduğuna inanıyorum yazılımsal değil.

Aslında merak ettiğim şu, bu sorun sadece bende mi var? Eğer öyle ise garantiye ileteceğim ama herkeste olan bir şey ise ona göre adım atacağım. Zaman geçtikçe bu durum kronik ama insanlar ses etmiyor gibi bir algıya kapılıyorum. Yabancı forumlarda amoled ekranlar ile ilgili bu durum hakkında çok şikayet var.

Ben bu tablete ciddi bir bütçe ayırdım, parayı kolay kazanmıyoruz. Ekranı için alınan bir tabletin böyle sorunlar ile gündeme gelmesi skandaldır. İlk skandalı erken sipariş rezaletinde yaşadık ve paramız ile rezil olduk zaten.

Ben hiç bir markanın övücüsü ya da yericisi değilim. Sorunumu ileterek ve netleştirerek hakkımı aramak istiyorum. Bu konuda katkı yapmak isteyenler ile iletişime geçebiliriz.

Teşekkürler arkadaşlar.

Teyid edilmemistir lakin sebbei Wacom teknolojisi yani S-Pen teknolojisinin ekrandaki sayisallastirici katmanla alakali kanimca kesinlikle . S-Pen teknolojisi ayri bir cam katman ister . Olay budur :)

• Arkadaş ikna olmuyor :) Ekran kapalı halde iken bile olan durumun ışık yansıması, kırılması olduğunu kabul etmiyor. Ediyor da, niye böyle oluyor diyor.

Bence geri versin, içi rahat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 16 Ekim 2020; 9:38:42 >
    Değerli hocam ışık yansıması kesinlikle değil olsa yansıyan şey değişir değil mi? Bu yabancı forumlarda amoled ekranlar ile ilgili olarak "purple-green tint" yani "mor-yeşil renk gölgesi" olarak geçen bir sorundur. Ekran kapalı iken bile oluyor ise bu burada bir sorun olmadığını göstermez aksine yazılım ile bile düzelmeyecek yapısal bir sorun olduğunu gösterir. Beni olan bir şeyin olmadığına mı ikna etmeye çalışıyorsun:). Yardımcı olmak istiyorsan sen de tabletten var mı var ise bu durumu yaşıyor musun bu konuda bilgi verirsen benim daha çok işime yarar diye düşünüyorum.

Kapalı ekranda çektiğim bir kaç resim ekledim. Bugün garantiye götüreceğim. Bakalım ne diyecekler.

ⓘ SAMSUNG GALAXY TAB S7 Serisi ANA KONU ⓘ SAMSUNG GALAXY TAB S7 Serisi ANA KONU

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam Samsung böyle bir şey yapmış olabilir tabi her şeyi değerlendirmek lazım. Yaptıysa makbul olanı beyaz sayfayı beyaz görmemizi gölgelemeyecek şekilde olması gerekirdi. Satarken hiç bahsetmiyorlar böyle şeylerden :).

Adamlar o kadar tuhaf ki telefonlarda exynos ve snapdragon işlemcilerini bile aynı ürüne farklı bölgelerde koyarak akıl almaz şeyler yapıyorlar. Onun için ben temkinli şekilde her şeyi inceliyorum ürünümde haliyle. Ayık kafayla çalışmıyorlar gibi geliyor :).

Hocam daha 3-5 gün önce üyelik açmışsın, neyin kimin ne olduğuna bakmadan, sende bu tablet var mı diye soruyorsun? Boşuna mı yazıyoruz burada? Tab S6, Tab S7+ 1 yıldır kullanıyorum. Bahsettiğin şey öncekinde de vardı, bunda da var. Böyle bir arıza tanımı yok.

Yabancı forumlarda birebir şu bahsettiğin sorun nerede yazılmış çizilmiş, bir link ver de inceleyelim. Ama bilinen green tint linkleri ile gelme.

Goturmeniz iyi olmustur. Umarim bilen birisi saglikl teknik bir aciklamayi size yapar.

Ekrandan cok camla alakali bir sey. Dedigim gibi Wacom teknolojisi ile alakali . Bende de var.

AMOLED/OLED lerde bu katman arka aydinlatma olmadigi icin azdir daha az rahatsiz eder bu olay gokkusagi gibi dalgalanmalar LCD gibi arka aydinaltmali fazladan katmanli herhnaigb ir Wacom kalem ekranli cihazlarda daha da rahatsiz edicidir katmanlari bile bariz belli olmaktadir.

Bence bu ise en ideal cozumu N-trig kalem teknolojisi :) . Ekstra bir katmana gerek duymuyor ( ama ozel bir tek katman cam ) .

Bizdeki de sanirim plastik oled ve cam katman ile alakali bir mevzu ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Servise götürdüm. Talebim üzerine servis teknisyene hızlıca bir inceletti. Teknik servisin herhangi bir sorun görmediğini iletti. Karşılayan görevli ekranda farklı renkler ya da sarımtıraklık vs. durumların olabileceğini falan anlatatak bu durumun amoled için normal olduğuna dair konuştu. Israrım üzerine ancak tableti bir saat civarı bırakır isem servisten herhangi bir sorun yoktur şeklinde servis çıktısı verebileceklerini söyledi. "Orada benim bu karşılaştığım durumu kabul edip bunun ekranın normal bir karakteristiği olduğunu belirtecek misiniz" dedim. Hayır senin şikayetini yazarız ama biz sadece kontrol edildi bir sorun bulunmadı yazıyoruz böyle durumlarda dediler :). Şaşırmadım.

Bu arada teslimde duran ve ora ile ilgilenen bir hanım kardeşimiz ilk beni karşıladığında tab s7+ diyince windows mu dedi? fıkra bu ya işte :). Elektronik mühendisliği mezunu sanayi içerisinde biri olarak böyle muhattaplar ile konuştukça öz güvenlerine hayret ediyorum. Teknoloji mağazalarında ya abi bunu al bu telefonun işlemcisi daha çekirdekli gibi şeyler duyduğumda abi inanma sana satacak demek istediğim de az olmamıştır :).

Özet olarak mesela balkona bir gider yaptırdınız diyelim su gitmiyor. Usta ya abi sen yanlış görüyorsun aslında gidiyor sana öyle geliyor der ya işte yani alışığız siz anlayın böyle şeylere :).

Tableti vermedim ama orada hoşlarına gitmeyen bir durum yarattım galiba ki pek iyi davranmadılar. Kırıldım ve gücendim :).

Yakın zamanda bir Samsung mikrodalga fırın almıştım. O da kapağı hafif açılır gibi olunca çalışıyor. Servisi çağırdım önemli değil fan çalışıyor oradaki bir mekanik anahtar ile alakalı dedi. Neyse tabi magnetron kısmının hatalı çalışmaması teselli edici en azından kavrulmayacağım da kardeşim niye ben istemeden çalışıyor? Aletin bug'ı var resmen :)

Durum budur. Güzel bilgiler vermişsiniz inceleyeceğim teşekkür ederim.

Anladığım kadarı ile siz de bu durumu yaşamışsınız bilgi için teşekkür ederim. Siz umursamamışsınız ki s6 sonrası s7+ a geçmişiniz. Ben bu konuyu önemsiyorum çünkü ben not almak için aldım, düşük ışıkta kullanıyorum ve beyaz ekranda kullanırken dikkat çekiyor. Tam karşıdan bakıp film izlemek için bir alan birisi için ya da oyun oynayan için sorun olmaz belki ama beni rahatsız ediyor. Olaya bu şekilde bakmak lazım.

Kaynaklara gelince zaten siz sorunu kabul ediyorsunuz. Diğer konuda internette bariz şeyler var tekrar bir bakabilirsiniz uğraşmayacağım. Ama şu da var green tint dediğiniz olay kanaatimce bu olaydan farklı değil. Çünkü ekran açısı değişince yeşilliğin yoğun olduğu görüntüler de yakalanabilir özellikle dar açılardan.

• 6bin tlye sıfır kapalı kutu buldum klavyede dahil sadece faturası kesilmiş alınırmı sizce. Oyun, video netflix ve pdf düzenleme ofis işleri için kullanıcam

• ertandu E kullanıcısına yanıt

S7 olmasın o? Plus modelse kaçırmazdım.

• Plus hocam, iş çıkışı gidip alıcam bir aksilik olmazsa

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.