Tab S10 Ultra için de gelmiş ONE UI 8 güncellemesi. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung tab s8 ultra, tab s9 ultra ve tab s10 ultra bu üç cihazı ilk çıktıkları anlardan itibaren birer yıl kullanıp yenisi çıktığında diğerine geçen biri olarak dimensity chipsete geçtiğinden itibaren anlık takılmalar ve uygulamalar arası geçişlerdeki tırtıklı geçişler canımı sıktı ve en son tab s10 ultra da 1 yıl boyunca pek düzeldi diyemem. En sonunda tableti satma kararı verdim. Samsung tabletlerde dimensity chipsete geçti ancak fiyatları düşürmedi.. Orta ve alt segment tabletlerine de exynos chipseti koyarak aslında genel anlamda samsung tablet kullanıcılarına 2.sınıf muamele yapıyor. Birçok kişi antutu ve geekbench skorlarına bakıp dimensity daha iyi diyebilir ancak hem chipset verimliliği hem de smoothness bana göre premium bir deneyim sunmuyor. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
s9 ultra bunun kadar takılmıyordu bence.. bana s10 ultra daha çok takılıyormuş gibi geliyor bir sürü güncelleme gelmesine rağmen.. tab s9 ultra ve tab s10 ultra'nın ikisini de stabilite testi yaptım.. tab s10 ultra daha fazla thermal throttling oluyor. bu sitede tab s9 ultra vs tab s8 ultra konusunu da açıp testlerini koymuştum zamanında.. anlık takılmadan kasıt uygulamalar arası geçişler, masaüstüne dönüşler yeni uygulama açılış/kapanışları yani smoothness'ı kastediyorum.. s25 ultra da kullanıyorum ikinci telefon olarak onda bu takılmalar çok daha az oluyor.. ikisinde de one ui 8.0 var.. samsung tabletleri fiyatı azaltmıyorlar ancak chipsetten çalıyorlar.. dimensity chip'inin maliyeti snadragon'a kıyasla ucuz.. yırtık dondan çıkar gibi ürün pompalayan xioami bile orta segment modeli 15T pro'da; samsung s11 ultranın chipseti olan dimensity 9400+'i kullanmış.. |