Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neyse biraz 1.5 ile kullanayım da sonra belki güncelleştiririm...
    konuyu yazan arkadaşa çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverD@Se

quote:

Orijinalden alıntı: Destroyer007
    Şuan 12dk sürdü setup connection'da takılı kaldı tahminim yaa
    Böyle de devam edecek gibime geliyor bağlantı kuramadı herhalde.. Ne yapmam gerekiyor ? Bekleyeyim mi ?
    http://img801.imageshack.us/i/setupc.jpg/

yoksa Odin'i kapatıp usb cıkarayım yeniden mi deneyeyim ? Çıkarırsam bir proplem olmaz demi

Daha önce defalarca bu problem hakkında yazılar yazıldı,ne yapılması gerekenler söylendi.3sayfada bir bunun çözümü yazıyor,aceleci olmamak lazım

Telefon şu an odinle bağlantı kuramadı çıkarmanda bir problem yok.Driverların doğru yüklenip yüklenmediğini aygıt yöneticisinden kontrol et öncelikle, ilk sayfada paylaşılan resimdeki gibi olmalı.Ayrıca arka planda çalışan samsung pc suit, kies vs. bulunmasın.

quote:

Orijinalden alıntı: onkuba
    arkadaşlar bilgisayar telefon açıkken görüyör aygıtlarımda çıkması gerekenler çıkıyor download modda aygıt tanınamadı diyor falan lütfen yardım edin 2.1 e güncelleyemezsem boşuna para vermiş olcam

Driverlarında bir problem var.Doğru driver+doğru yükleme bi problemi ortadan kaldıracaktır.Şu başlıkta driver problemi yaşayan onlarca insan oldu herkes bu problemi bir şekilde halletti, başlığa biraz göz gezdirmeni öneririm.

Arka planda samsung pc suit ve kies çalışmıyor daha doğrusu yüklü değil. Aygıtlarımda da donanımlar mevcut şekilde bulunuyor

• quote:

Arka planda samsung pc suit ve kies çalışmıyor daha doğrusu yüklü değil. Aygıtlarımda da donanımlar mevcut şekilde bulunuyor

İşletim sistemin ne? Hangi driverları yükledin? Yüklerken sürekli hata msjı aldın mı ?
  • quote:

quote:

İşletim sistemin ne? Hangi driverları yükledin? Yüklerken sürekli hata msjı aldın mı ?

İşletim sistemim Windows xp. Direk driver yüklüyüm öyle bağlıyım dedim.Driver yüklerken bazı problemlerle karşılaştım gerisi sildim hepsini daha sonra direk download modunda açtım bilgisayar otomatik olarak buldu ve donanımları yükledi.1.sayfadaki gibi aygıt yöneticisi aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aod

Samsung merkez ve yetkili servislerle görüştüm. 2.1'e yükseltmek garantiyi bozuyormuş. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı olmak üzere bir çok yerle görüşmeye devam ediyorum 2.1'in Türkiye'ye gelmesi için..bakalım ne olacak :)

Selamlar.
    Bende samsung yetkili servisi ile telefonda görüştüm.
    Programı yüklerken eğer bir arıza oluşturup/olup telefonu açılmaz hale getirip sonra Samsung yetkili servisine muhtaç duruma düşerseniz garantisi bozulur dedi.
    İstediğinizi yükledikten sonra herşey çalışıyorsa sorun yoksa garantisi konusunda herhangi bir sorun olmaz dedi.

Ayrıca mVideo Player gerçekten güzelmiş Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagiz123 -- 22 Eylül 2010; 20:40:46 >
  • quote:

quote:

sağol hocam problem çözülmüştür yeniden açtım kapattım bilgisayarın otamatik olarak yüklediği driverları aygıt yöneticisinden yeniden güncelleştirdim bu sefer gördü
  • quote:

İşletim sistemim Windows xp. Direk driver yüklüyüm öyle bağlıyım dedim.Driver yüklerken bazı problemlerle karşılaştım gerisi sildim hepsini daha sonra direk download modunda açtım bilgisayar otomatik olarak buldu ve donanımları yükledi.1.sayfadaki gibi aygıt yöneticisi aynı.

XP de "Unable to launch the 1 Driver Setup File Code:1" gibi bir hata olmuyordu sanırım.Ama driver kurulumu esnasında hatalar aldıysan büyük ihtimal sebebi budur.Hali hazırda yüklü olan driverları kaldır, tekrar yüklemeyi dene.Elinde samsung pc suit cdsi var ise nps ve usb driverları ordan kur.Ama nps hiçbir zaman açık kalmasın güncelleme sırasında.Buda olmaz ise driver sorununu kies ile halleden arkadaşlar var, deneyebilirsin.Denemeler sırasında telefonun pilini çıkartıp tekrar download modda aç ki tekrar driver arasın pcde...

Değişik bir yöntem daha söyleyeceğim, odin ve diğer şeyler kapalı olsun.Dload modda telefonu usbye bağla pc sorunsuz bir şekilde görsün.Sonra usbden çıkar, odini aç ve telefonu tekrar usbye bağlayarak dene.Birkaç arkadaşın problemini bu şekilde halletmiştim.

• i5700 ile TTNetWiFi servisini kullanan varmı arkadaşlar. Ttnetwifi hizmetini kullanmak için bir ayar yapmaya gerek varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ones

i5700 ile TTNetWiFi servisini kullanan varmı arkadaşlar. Ttnetwifi hizmetini kullanmak için bir ayar yapmaya gerek varmı?

kullanmadım ama bir web sayfası istediğinde senden kullanıcı adı ve şifre soracak kabul edilirse sonra internete ulaşacaksın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ones
    i5700 ile TTNetWiFi servisini kullanan varmı arkadaşlar. Ttnetwifi hizmetini kullanmak için bir ayar yapmaya gerek varmı?

Ben kullandım ekstra bir ayar yapmana gerek yok.Sayfa geliyor bilgilerini giriyorsun bu kadar.

quote:

sağol hocam problem çözülmüştür yeniden açtım kapattım bilgisayarın otamatik olarak yüklediği driverları aygıt yöneticisinden yeniden güncelleştirdim bu sefer gördü

Geçmiş olsun

• Ttnete bağlantı yaptıktan sonra opera ile nete girmeye çalışıyorum ama dediğiniz gibi bir sayfa gelmiyor. Ama ttnete bağlantı yapıyor. 172 ile başlayan bir ip atıyor cihaza.
  • Merhaba arkadaşlar;
    Öncelikle bu konuda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum.
    Özellikle realkiss ve zonemaster ın yardımları gerçekten çok işime yaradı.
    Şimdi konuya geçmek istiyorum;
    Ben telefonu HB den sipariş ettim, yanınada mini speaker ve kılıf koydum 500 TL ve 50TL maxi puan kazandım.
    Telefon 3 gün önce elime sorunsuz geçti. İçinde 1GB SD kartla beraber. Bunu merak edenler varsa buradan da bilgilendirmiş olayım.
    Win 7 64bit kullandıgım için öncelikle bilgisayara format atıp 32 bit kurdum. Ardından netten birsürü yazı okuyup rasgele programlar kurdum telefonuma.
    Sistem şişti, açılış süresi uzadıkça uzadı.
    Şimdi sorularıma gelmek istiyorum;
    1) Telefon geldiği gün bataryayı hiç şarja takmadan kullanmaya başladım, arada taktım çıkardım, alet arada ısındı oyun oynarken. Bataryaya zarar vermiş midir ? Bataryayı kullanmanın bir püf noktası varmıdır ?
    2) Ben telefona temiz bir kurulum yapmak istiyorum. Şu noktada çoğu şeyi biliyorum ve benim için stabilite önemli. Bunca kurdugum rom, program, firmware, root işlemi, sd partition vs vs telefonumda artık dosya bırakırmı ? Ve temiz kurulumu nasıl yapabilirim. Herşeyi silmek istiyorum, tam fabrikadan çıktıgı haliyle olsun ve sıfırdan son sürüm bir sistem kurayım.
    3) Telefon şarjdayken sanki dokunmatigi biraz hantallaşıyor, bu sorun sadece bende mi var ?
    4) 3d driver konusundaki son gelişmeler ne? Stabil bir driver bulundu mu.
    5) Ben avea kullanıcısıyım ve 100mb lık 3G paketi yaptım dün. Bunu kullanmak için sanırım apn eklemem gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim?

Şimdiden herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

evet arkadaşlar telefonla aldığım günden beri aşırı haşır neşirim samandroidden rom yükledim beğenmeyip tekrar 2.1 ve root işlemlerini yaptım ama rom kullanırken samandroid tools dan yaptığım ayarla uygulamalara hep sd karta yükleniyordu ama şimdi samandroid toolsu yükledim aynı işlemleri yaptım ama hala telefon hafızasından yiyor.yani sd karta yüklemesi için illa rommu yüklemeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

quote:

Orijinalden alıntı: siyahx1987

arkadaşlar tel yarın elimde ama bi soru sormuştum yanıtlanmadı samdroidden rom pişirmek yeterlimi(oda 2.1) yoksa odinle önce 2.1 kurulummu yapmak gerek.
    yani önce odin sonra pişirmekmi yoksa sadece pişirmek yetermi.??

Önce odin ile 2.1 versiyonu yüklenecek, sonra telefondan root olunacak ondan sonra rom pişirip yükleyebilirsiniz.

Üstat ben bugün güzelce pişirdim cihazı ama hala 245 alıyorum benchmarkdan ? pişirmedende alıyordum onu zaten sizce sorun nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f34rl3ss18

2) Ben telefona temiz bir kurulum yapmak istiyorum. Şu noktada çoğu şeyi biliyorum ve benim için stabilite önemli. Bunca kurdugum rom, program, firmware, root işlemi, sd partition vs vs telefonumda artık dosya bırakırmı ? Ve temiz kurulumu nasıl yapabilirim. Herşeyi silmek istiyorum, tam fabrikadan çıktıgı haliyle olsun ve sıfırdan son sürüm bir sistem kurayım.

Şimdiden herkese teşekkürler.

bu konuyu ben de merak ediyorum.... çünkü bazı durumlarda teli açıp kapma çok uzun zaman alıyor ve açıldıktan sonra bazı uygulamalar işlv görmez halde geliyor.... nedenini anlayamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turnali01

quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

quote:

Orijinalden alıntı: siyahx1987

arkadaşlar tel yarın elimde ama bi soru sormuştum yanıtlanmadı samdroidden rom pişirmek yeterlimi(oda 2.1) yoksa odinle önce 2.1 kurulummu yapmak gerek.
    yani önce odin sonra pişirmekmi yoksa sadece pişirmek yetermi.??

Önce odin ile 2.1 versiyonu yüklenecek, sonra telefondan root olunacak ondan sonra rom pişirip yükleyebilirsiniz.

Üstat ben bugün güzelce pişirdim cihazı ama hala 245 alıyorum benchmarkdan ? pişirmedende alıyordum onu zaten sizce sorun nedir?

Kıymetli kardeşim sana güzelce açıklama yazdım. Sayfa 25'de ext2 diye bir olay olduğundan bahsettim. İyi oku yazdıklarımı...

• arkadaşlar ilk sayfada anlatılanları yaptım. h6 yüklendi. root da oldum. ama bu sefer wifi ile internete bağlanamıyorum. sebebi ne olabilir?
  • Doğrudur, okudum ama beynim bulandı ya birader, kusura bakma. Herkesin eline, diline yüreğine sağlık. iyi geceler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: profx

Root olmak için gereken dosya hotfile'den kaldırılmış.
    Tekrar upload edebilirseniz çok sevinirim.

Şu konudaki dosya olsa gerek kardeş.

http://forum.samdroid.net/f9/lk2-08-original-firmwares-root-new-superuser-wifi-tether-bb-12-07-2010-a-1193/
  • merhaba 2.1 e gecırmek ıcın gereklı asamları ızledım ama cıhazı sısteme tanıtamıyorum.
    i5700.zip deki driver ı da cekıp denedıgımde amd64 yazan yada dırek acılan yerdekını kullandıgımda yukleme hata aldı acıklama dosya bulunamadı yazıyordu.
    x86 ıcınde sonunda
    Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10)

bırde cıhazı taktıgımda yenı bulunan donanım G yazıyor ama oda sarı unlem ısareti ile berabaer.
    hatası alıyorum yardımcı olabılırmısınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightcrawler -- 23 Eylül 2010; 0:43:53 >
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.