Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (400. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: D_eagle

quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Arkadaşlar tom3q romu olan CyanogenMod-7.2-NIGHTLY-Spica-alpha7.x deneyen var mı acaba?

evet 2 hafta kadar kullandım

Stabilite ya da hız açısından nasıldı hocam? Kamera eksiği filan var ama yüklemeye değer mi?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar tom3q romu olan CyanogenMod-7.2-NIGHTLY-Spica-alpha7.x deneyen var mı acaba?

Stabilite ya da hız açısından nasıldı hocam? Kamera eksiği filan var ama yüklemeye değer mi?

Eğer cihazınızda hasar yoksa (çok şükür bende yoktu) son derece stabil ve hızlı (yatay mod hariç oda romun bilinen bir sorunu fix'i hazırmış) , ama bataryanız eski ve değiştirmeyecekseniz wi-fi ve 3g işkence oluyor ama batarya değişti mi o sıkıntı da kalkıyor. Bana bazen kamera lazım olduğu için 2.2 ye geri dönmüştüm

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer cihazınızda hasar yoksa (çok şükür bende yoktu) son derece stabil ve hızlı (yatay mod hariç oda romun bilinen bir sorunu fix'i hazırmış) , ama bataryanız eski ve değiştirmeyecekseniz wi-fi ve 3g işkence oluyor ama batarya değişti mi o sıkıntı da kalkıyor. Bana bazen kamera lazım olduğu için 2.2 ye geri dönmüştüm

Anladım hocam, sağolun bilgilendirdiğiniz için.

• dealextrrmeden.100 dolara alinir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

dealextrrmeden.100 dolara alinir

rengi siyah ve optik okuyucusu olaydı iyiydi :))
  • cok ozellestirilmis olmadigi surece ice cream sandwich disinda androidle gelen bu tarz urun alinmaz. kullanmak tam bir iskence.
    ics tablet surumu cok daha verimli olur.

(ubuntu yukleniyorsa )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 5 Mart 2012; 15:12:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

cok ozellestirilmis olmadigi surece ice cream sandwich disinda androidle gelen bu tarz urun alinmaz. kullanmak tam bir iskence.
    ics tablet surumu cok daha verimli olur.

(ubuntu yukleniyorsa )

yeni sürümü yazılıyormuş. Ama böyle konularda sağlam bir tecrübem oluştu. bir ürünün ilk serisini asla alamam.
  • konuyu okudum, tahmin ettigim problemler var. gerci alan kisiler cihazi medya player olarak dusunup yaniliyor. daha cok smart tv ozellikleri icin almak lazim. twitter, facebook, youtube vesarie.
    cihazin ram'i az ve su an cift cekirdekli en guclu cihazlarda bile full hd videolar belli bir bitrate'den sonra sorun cikariyor. bu is icin ozel atanmis medya playerlar 50-60 mbps videolarda dahi sorunsuzken cep telefonlari(cihazda arm islemci var) her ne kadar hd video oynatsa da 10 mbps uzerine pek cikamiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 5 Mart 2012; 17:45:36 >
  • arm'nin yüzü biraz para gördü. e haliyle ileride olacaktır bişeyler. Konunun tamamını bende okudum.eksikte olsa atom işlemcilere rakip çıkmış olması güzel bişey. performans düşük dediğim gibi optik okuyucu filan yok bence olmazsa olmaz şey optik okuyucudur. sonuçta ha babam film kopyala müzik kopyala, bir sürü vakit alıyor. hazır dvdyi takıp izlemek daha kolay (en basitinden :)) ) . android de videoların sorun yaşatmasını normal görüyorum. çünkü bu kadar hızlı gelişmesine rağmen hala derme çatma. Google bu işi toparlayamazsa sadece piyasayı biraz sallamış olacak. Bence özellikle performans olayına bi çözüm bulması lazım çünkü sistemi çok çok verimsiz kullanıyor. Şu sanal makina olayını derleyip toplamalı. Birde kafama takılan sorular var. bu çekirdeği sisteme dalvik ile işlettiriyor ya. çok mu lazım bu dalvik. neden dalvikte dalvik? neden direkt çekirdeğin dilinden konuşacak bi sistem uygulamıyorlar? İphone da bu durumu nasıl halletmişler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisi007 -- 6 Mart 2012; 9:23:02 >

• android, blackberry os klonu olarak cok onceden ortaya ciktigi icin yapisini mantik duzlemine oturtmak pek mumkun degil. bb de java kulllaniyor belki onunla alakalidir ancak dalvik vm google isi sanirim. java kolay bir dil, gelistirici sayisi cok fazla, multiplatform oldugu icin secilmis muhtemelen. apple almis basini giderken qt, gtk veya c kassalardi coktan unutulup giderdi. hatta su java olmasa anroid telefonlarda bile her program calismazdi. ndk ile yazilmis programlar var; mesela vlc player neon destekli islemciler ve desteklemeyenler icin iki surum cikarmis. islemci desteklemiyorsa calismiyor. gelistiriciler icin de kulfet bir yerde.

meego ve windows phone yapisal bakimdan cok iyi sistemler olmasina karsin piyasada tutunamadilar. demek ki performans da yeterli degil. kullanicilarin cogu da bu konularda bilgi sahibi degil.
    nedense firmalarin isleyisi cok hantal oluyor. nokia orneginde oldugu gibi. kullanicilarin symbian sistemine olan geri donuslerini goz ardi ettiler ve sonuc ortada. simdi android'deki performans sorunlarini google pek umursamiyor. android telefon satislari dibe vurunce tamamen farki sisteme gecip her seye sifirdan baslarlar. halbuki gec olmadan gerekli duzenlemeleri yapsalar...

• arkadaslar konu cok uzundu okuyamadim slze bi sorum var

bende lg opt. me var su an 2.2 den2.3.7 ye rootladim be cyagonedmod 7.2 ile mukemmel bi sekilde kullanmaktayim...

samsung i5700 e de ayni sekilde 2.3
    7 yi kurup cyagonedmod 7.2 yi kurarak kullanabilirmiyim

şu andaki telefonum 600 mhz hizinda samsung 800 mhz bu hizi rootladiktan sonra gercek anlamda gorebilirmiyym

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kantay

arkadaslar konu cok uzundu okuyamadim slze bi sorum var

bende lg opt. me var su an 2.2 den2.3.7 ye rootladim be cyagonedmod 7.2 ile mukemmel bi sekilde kullanmaktayim...

samsung i5700 e de ayni sekilde 2.3
    7 yi kurup cyagonedmod 7.2 yi kurarak kullanabilirmiyim

şu andaki telefonum 600 mhz hizinda samsung 800 mhz bu hizi rootladiktan sonra gercek anlamda gorebilirmiyym

Hayır!

:P :))))
    Şu an her rom pdasına göre optimize ediliyor yani win xp gibi her makinaya uyumlu değil. Doğru anladıysam; Spicaya 2.3.7 kuramayız (i5700 için sağlam bir rom yok) üzerinede sağlam olmayan 7.2 yi kuramayız (spicanın 7.2 sinin kamerası bile çalışmıyor). Tüm yönlerden cevaplar maalesef böyle.
  • teşekkür ederim
  • bir kavram kargaşası olduğu kesin ama ben mi yaşıyorum bu kargaşayı buradaki bol yıldızlı yortumcular mı onu anlayamadım,

bildiğim kadarıyla ARM bir işlemci mimarisi (x86) gibi yani bir marka değil qualcomm bir marka ve bu mimaride işlemciler üretiyor, samsungda, texas int. de ve hatta mtk, freescale gibi çinli koreli markalarda yani ARM markalı bir işlemci yok aslında,

android linux kernel kullanan üzerine bir cok kabuk inşa edilen bir işletim sistemi ha buna javayla oyun uygulama yazılıyormuş ne fark eder, yani buna C derleyici entegre etseler C de program yazılamazmı yani kendisi C ile yazılmış işletim sistemine sahip bir cihaz nasıl C desteklemez bence işlemciden kaynaklanan br sıkıntı değil,

cihazda 256 ram var 800 mhz işlemci aynı özelliklerdeki acer liquid flash, oyun, gingerbread vs desteklerken bu cihazda donanım uygun omadığı iddiası pek anlaşılır değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: stealth_

bir kavram kargaşası olduğu kesin ama ben mi yaşıyorum bu kargaşayı buradaki bol yıldızlı yortumcular mı onu anlayamadım,

bildiğim kadarıyla ARM bir işlemci mimarisi (x86) gibi yani bir marka değil qualcomm bir marka ve bu mimaride işlemciler üretiyor, samsungda, texas int. de ve hatta mtk, freescale gibi çinli koreli markalarda yani ARM markalı bir işlemci yok aslında,

android linux kernel kullanan üzerine bir cok kabuk inşa edilen bir işletim sistemi ha buna javayla oyun uygulama yazılıyormuş ne fark eder, yani buna C derleyici entegre etseler C de program yazılamazmı yani kendisi C ile yazılmış işletim sistemine sahip bir cihaz nasıl C desteklemez bence işlemciden kaynaklanan br sıkıntı değil,

cihazda 256 ram var 800 mhz işlemci aynı özelliklerdeki acer liquid flash, oyun, gingerbread vs desteklerken bu cihazda donanım uygun omadığı iddiası pek anlaşılır değil

bizim cihazda gpu yok malesef.

• adreno 130 yok mu!?
  • Oğluma ait Samsung Galaxy Spice'i satıyoruz, yeni bir telefon aldığımız için. Üzerinde Froyo yüklü. Bu rom konularını bir türlü kavrayamadığımız için, bu işi bilen ve almak isteyen olursa fiyatı 200 TL. 11.09.2010 tarihinde alınmıştı, faturası kutusu vs. var. PM atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 8 Mart 2012; 10:50:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stealth_

bir kavram kargaşası olduğu kesin ama ben mi yaşıyorum bu kargaşayı buradaki bol yıldızlı yortumcular mı onu anlayamadım,

Bu ya da buna benzer konular bu konuda defalarca tartışıldı.
    Spicamızın işlemci modeli S3C6410 olmakla beraber gpusu mpusu herbişeyi bu 800Mhzlik (fake) yapı. Bahsettiğimiz Yukarıda belkide bir önceki sayfada bahsettiğimiz armyi biz BMW 320 i olarak değil binek oto olarak algıladığımız için size biraz karışık gelmiş olabilir. Ayrıca "android linux kernel kullanan üzerine bir cok kabuk inşa edilen bir işletim sistemi ha buna javayla oyun uygulama yazılıyormuş ne fark eder, yani buna C derleyici entegre etseler C de program yazılamazmı yani kendisi C ile yazılmış işletim sistemine sahip bir cihaz nasıl C desteklemez bence işlemciden kaynaklanan br sıkıntı değil" deyip bizi aslında anladığınızı düşündürtüp "işlemciden kaynaklanan sorun değil" diyerekten S3C6410 modelli dandik bütünleşik işlemciyi hatırlatıp tekrardan acılarımızı alevlendirdiniz. Bu aletin işlemcisindeki komut setleri haklı olduğunuz üzere söyledğiniz gibi C vs programlama dilleriyle rahatlıkla çok kullanışlı hale getirilebilir. Hatta çok sağlam bir modifikasyonla (özellikle çeviriciyle) win xp bile kurulabilir. linux ve xp ninde bir kısmı zaten C dir.
    Şimdi teorik kısmı terkedip pratiğe dönecek olursak;
    Yukarıda belirtildiği üzere değeri 200 lira biçilen 160 mb ram li hepsi bir arada 800 mhz (fake) işlemcili 8 gb hafıza kartlı :P :) benim gerçekten çok sevdiğim bu makinaya bu programları eğer siz yazmazsanız kimse yazmayacaktır. Bizimde zaman zaman isyanlarımız özellikle bu konuda olagelmiştir. Google'ın aklına C derleyicisi yerine java kökenli dalvik vm diye birşey gelmiş. Samsungcu amcalarda bu sisteme göre sistemler kurmuşlar. Acer liquid de flash destekleniyor çünkü onun işlemcisi flashı destekleyen komut setlerine hakim (burada şöyle bir durumda söz konusu flash cı kardeşler çok isteseler spica ya uygun yazılım yazabilirler ama anladığım kadarıyla durum tamamen duygusal).
    Buradaki kimi insan arm nin kökleri motorolaların bilmem kaç bilmem kaçlara kadar uzanan mimari yapılarıyla çok çok ilgilenmez. Neden çünkü her zaman dediğim gibi bugün varııııııız yarın yokuz. hiç gerek yok 200 liralık spica için bu kadar can sıkmaya. Artı olarakta S3C6410 gerçekten çok kötü yahu. Araştıran adamlar (mesela tom3q takma isimli genc arkadaş üşenmemiş bakmış) bir sürü bugu var filan diyolar (samdroid.net).
    Son olarak evet haklısınız durumlar kavramlar bazen biraz karışabiliyor ve bütün dünya spicanın üzerine çalışsa spica çok daha iyi iş yapar ama maalesef çalışmıyor. maalesef spicayı bu şekilde kabullenmeliyiz. Umarım aklınızdaki en azından bazı sorulara cevap verebilmişimdir. saygılar.

voku sgm'nin Mod+X SpicagenMod BETA6 isimli rom'uhttp://suckup.de/howto/android-2-2-3-froyo-modx-spicagenmod-beta5-samsung-galaxy-spica-i5700/ sayfasında.

• Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce nokia x2 mle spicayı kafa kafaya değiştirdim iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama android herşeye değer 3 ay öncede WM8650 tablet almıştım.Android manyaklığım tabletle başladı . Spicamı aldığımda 1.5 kuruluydu ilk sayfadakileri yapıp 2.1 kurdum buda yetmedi Orkodroid arkadasımızın hazırladığı orjinalgrafik kurdum fakat kasmalar felan canımı sıkmaya başladı kuzenimde galaxy ace var 2.3.5 kurulu. Bende 2.1 den sıkıldım 134 sayfanın 120 sayfasını inceledim bütün romların sıkıntıları var karar veremedim benim aradığım romda 3d sürücüsü yüklü multitouch güncel kamera uygulaması( Androıd 2.3 teki gibi panoramik çekim olmasını istiyorum) oyunlardada kasmasın yeter batarya benim için önemli değil zaten her akşam sarja takıyorum

Tam istediğim gibi en stabil hızlı ve güncel rom hangisidir.
    SGM nextgenaration 6.6

Cyogenmod 7,2

Spicagenmod Beta 2.2.3 http://suckup.de/howto/android-2-2-3-froyo-modx-spicagenmod-beta5-samsung-galaxy-spica-i5700/

bunlarda olmadı Orkodroid eclair son güncelleme

yüklesem olurmu.

• 
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.