Şimdi Ara

Samsung Galaxy S8 İnceleme – Kullanım Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 3 haftadır kullanmakta olduğum Samsung Galaxy S8 hakkındaki görüşlerimi sizlere aktaracağım.

    Hayatımda ilk defa Samsung akıllı telefona Galaxy S7 ile başladım ve bir ay sonra Galaxy S7 Edge ye geçtim. Bundan önce HTC HD2 -- HTS Sensation -- Htc One M7 -- One M8 vs kullandım. Ama şunu söylemeliyim ki Galaxy S7 serisi gibi bir deneyim hiç yaşamadım. Cihazlar her yönüyle iyiydiler. Şimdi ise Galaxy S8 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Sizlere cihazla ilgili yaşadığım iyi yönleri ve kötü yönleri anlatayım:



    Tasarım:


    S7 Edge ile kıyasladığımda son derece mükemmel bir tasarımı var. Özellikle telefon biraz daha daraltıldığından dolayı tek elle kullanımı çok rahat. Ön ve Arka yüzey cam olduğundan dolayı da tutması gerçekten aman abi düşürme beni diye bağırıyor. Telefon pürüzsüz ve elden kayıp gitme ihtimali çok yüksek bu nedenle mutlaka slikon da olsa bir kılıfla kullanmanız. Şu telefonlara her zaman dediğim şeyleri demeye devam edeceğim…Köşesine ip geçirme yeri yapılmalı. Telefon kayıp gitmesin diye yan iskelet biraz pürüzlü yapıda yapılabilir.

    Ekran:

    Ekrana diyecek birşey yok. Herkes bilir ki Samsung un geliştirdiği paneller çok güzel renkler üretebiliyor. Kimine göre gerçekçi değil dense de ön yargılarından dolayı kullanmak istemiyorlar. Fakat mutlaka kullanılmalı. Ekran kenarları hafif kavisli bir yapıya sahip ve S7 edge den daha iyi çünkü çok az bir kavis var ve S7 edge gibi elinizde tuttuğunuzda sürekli oraya buraya değdiğinde birşeyler açılıp kapanmıyor yada zorluk çıkarmıyor.

    Parmak izi:

    Parmak izi okuyucusu çok iyi çalışıyor ama keşke telefonun ortalarında bir yerde yer alsaydı daha iyi olurdu. S8 için parmak hizalamada pek sıkıntı yaşamasam da S8+ için farklı bir yol denenmeliymiş. Parmak izi kısmında en beğendiğim kısım telefon kilit ekranında (Ekran off) olsa dahi bu kısma parmağınızı okuttuğunuzda direk ekran açılıp ana ekrana geçiyorsunuz. S7 edge ve diğer bir çok telefonda durum (G5, İphonelar) tuşa basmanız yada ekranın açık olması gerekiyor. Bu özelliği ben sık sık kullanıyorum. Diğer kilit yöntemlerinden daha pratik ve hızlı.

    Yüz tanıma:

    Yüz tanıma da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ancak karanlık bir ortamda okumasını bekleyemeyiz ki zaten öyle bir ortamda çalışmıyor. Yüz tanıma malesef ekran kapalıyken çalışmıyor . Yani telefon masanın üstünde ve kaldırdığımızda okumasını sağlayamıyoruz. Mesela Iphone son modelerinde telefonu yerden kaldırdığınızda ekran direk açılıyor ve parmağınızı okuttuğunuzda giriş yapmış oluyorsunuz. Böyle bir özellik bence gelmeli.

    Iris Tarama:

    İris tarama konusunda da bir sıkıntısı bulunmuyor fakat pek kullanılabilir birşey olduğunu söyleyemeyeceğim. Çünkü hem telefonu uyandırmanız gerekiyor hem de ekrandaki göz alanına gözünüzü denk getirmeniz gerekiyor. Pek pratik birşey değil ama öyle zor birşey de değil tabi yöntemi farklı 😀 Birde ekranın üstünde sol tarafta yanıp sönen kırmızı ışık. Bariz belli oluyor ama gözünüz için de bir sıkıntı teşkil etmiyor.

    Home Butonu :

    Bu butonu sevdim. Estetik açıdan telefonu daha güzel kılıyor. Çıkıntı yok, göze batmıyor… Titreşimli geri bildirim güzel. Iphone 7 deki gibi çalışıyor ve hassasiyetini ayarlayabiliyorsunuz.
    Bixby:

    Şuan için hiçbir halta yaramayan bir uygulama. bunun için de tuş yapmaları çok saçma olmuş. 1-2 kere deneyeyim nedir diye baktım ama haber servisinden başka birşey değil şuanlık. Kısaca telefondaki yaptığınız bilgileri topluyor size geri sunuyor. (Şunları çektin. Şu mesajlar geldi vs vs)

    Hoparlör:

    Yine 1 hoparlör.. Ses eski nesillere göre daha kaliteli çıkıyor. Ancak yükseklik S7 edge ne ise o… İkisini yan yana koyup dinlediğinizde S8 daha net ve kaliteli ses sunuyor. Tabi günlük kullanım için bir önemi yok. Ancak gürültülü ortamlarda dahi ses rahat duyuyorsunuz. Zil sesleri ve bildirimler konusunda S7 edgeden bir tık önde.

    Kulaklık:

    Bildiğiniz gibi AKG kulaklık çıkıyor. Ses yüksekliği çok iyi. S7 edge ses yüksekliği konusunda kulaklık yapısından dolayı zayıf kalıyordu. Ses kalitesi konusuna gelince güç konusunda yetersiz kalıyor. Bazı şarkılarda çok iyi güm güm bass vuruyor ama genellikle sönük kalıyor. Xiaomi Piston 2 den daha iyi diyebilirim. Sony MDR-XB50AP (150 tl) kualklığa nazaran ses yüksekliği 1 tık az ve güç (bass + youğunluk) konusunda 2 tık geride.

    Kamera:

    Kamera konusunda çok çok iyi. S7 serisi neyse bu da o. Hatta yazılımla bir iki tık taha iyi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle PRO moda geçince yazılımın üstünlüğünü görüyorsunuz. Manuel fokus yapmak çok eğlenceli çünkü yakın yada uzağı netlerken size ekranda (YEŞİL boyalı) şekilde şuraları netliyorum keskinleştiriyorum diye mesaj veriyor. Ön kamera artık daha iyi. S7lerde hiç sevmiyordum ön kamerayı ama bu sefer olmuş. 4K video çekerken ısındım kapanayım az dur vs demiyor.

    Batarya:

    Batarya S7 edge ne ise O. Günü tamamlayabiliyorum. Sabah 7 gibi kullanmaya başlasam gece 12 de bitmek üzere oluyor. (10-15%) ama oyun pek oynamıyorum. Sosyal medyaları sık sık kullanıyorum, müzik dinliyorum, video çekip video izliyorum vs vs… 3 haftadır şarjım hiç bitmedi ve şarjı yanımda da taşımıyorum.

    Isınma:

    Isınma konusu biraz daha iyi. Oyun oynarken yada şarj olurken eski cihazlar gibi yanmıyor. Yinede ısınma oluyor ama aaa telefon yanıyor durayım kapatayım vs demiyorsunuz.

    Android kısmı:
    Şunu belirteyim ki kullanımı çok rahat. Hız ve özelleştirilebilirlik konusunda çok iyi olduğunu söylemeliyim. Özellikle uygulamalar kısmına girmek için ekranı sadece yukarı aşağı sürüklemek yetiyor. Bu durumu kullanınca inanın diğer telefonlar çok zor gelecek size. Takılma kasma vs olmuyor.



    Telefon karşılaştırmalarım

    S7 Edge:

    S8 daha hızlı daha kullanılabilir ve daha kompakt bir yapıda. 3 haftadır kullanıyorum ve S7 edge yi kullanmaya başladığımda inanın zorluk çekiyorum. S7 edge biraz daha kaba duruyor ve tek elle kullanılabilirlikk konusunda kötü. S8 bu nedenle daha iyi.
    Parmak izi konusunda ekran kapalıyken (Uyanık değilken) S7 edge de sıkıntı yaşıyordum çünkü butona basmanız gerekiyordu. S8 yokken de bu olayı sevmiyordum. S8 de durum böyle değil. Ekran kapalıyken parmak izine parmağınızı dokundurun direk açılıyor ve giriş yapılıyor. Cepte taşıma konusu S8 ile daha rahat. S7 edge daha iyi dediğim bir konu yok, tabi s7 edge çok güzel bir telefon ama s8 de kusurlarını biraz olsun kapatmışlar. Yine de arada dağlar kadar fark yok.

    LG G5

    S8 den önce 2-3 günlüğüne arkadaşımdan aldım ve yakından deneme şansım oldu. S7 ve üstü kullananlar için kullanılabilirliği çok kötü bir cihaz. Şu kısmı iyi dediğim tek bir şey var o da daha geniş çekim modu yani ikinci kamera. Hız konusunda G5 in bir sıkıntısı yok ama bana göre kullanışsız. Hatta şöyle söyleyeyim tüm sitelere genelde telefondan girerim ama g5 kullanırken PC de takılıyordum 😀

    Neler olmalı? Neler eksik?

    Telefonları kullanmak için artık daha dikkatli olmak gerek. Hep dediğim gibi telefonların kenarından ip bağlayabilelim en azından kullanırken bileğimize bağlarız.
    Çift kamera bence şart. Hatta en az 3 kamera olmalı. Portre Kamera, Normal Kamera ve Geniş çekim için bence şart. 1-2 sene içinde göreceğimizden eminim.
    Telefon masadayken yerinden dikine oynattığımızda telefon uyanmalı ve yüz tarama yada iris tarama modu için hazır hale gelmeli.
    Stereo hoparlör şart.
    Pil kapasitesi artmalı. 3000 bağlı kalınmamalı artık. Çünkü şuan ideal olsada aslında tam sınırda sayılır. 4000 miliamper olsaymış üff derdim 😀
    Bixby tuşu görmek istemiyoruz.


    Kaynak:
    Fırat Duran Anasayfa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırat.Duran -- 24 Haziran 2017; 0:7:18 >







  • Neler olmalı? Neler eksik?

    -Telefonları kullanmak için artık daha dikkatli olmak gerek. Hep dediğim gibi telefonların kenarından ip bağlayabilelim en azından kullanırken bileğimize bağlarız.
    -Çift kamera bence şart. Hatta en az 3 kamera olmalı. Portre Kamera, Normal Kamera ve Geniş çekim için bence şart. 1-2 sene içinde göreceğimizden eminim.
    -Telefon masadayken yerinden dikine oynattığımızda telefon uyanmalı ve yüz tarama yada iris tarama modu için hazır hale gelmeli.
    -Stereo hoparlör şart.
    -Bixby tuşu görmek istemiyoruz. çok gereksiz ve bazen kazara basıyorum :D
    - Pil performansı s7 edgeye göre düşük.
    - Kenar çerçeveler biraz tırtıklı olmalı yada kaygan olmayacak şekilde dizayn edilmeli.
    - Çift kamera ve +mp artık şart.
    - Lazer odaklama gelmeli bence.
    - Telefon ters dururken birisi aradığında kenar çerçeveler şov yapıyor bunlar temalarla desteklenmeli :D




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.