Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!) (2021. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78.247
Cevap
352
Favori
3.319.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20192020202120222023
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepimize hayırlı olsun şuan indiriyorum ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: yiğit39

quote:

Orijinalden alıntı: ranegade95

4.3 türkiye güncellemesini odin ile kuran var mı ? bir sorunla karşılaştınız mı

Aynı soruyu sordugumdan upluyorum hocam

Ben odinle kurdum CSC kodum (AFR) idi. Odinle kurulum yaptım sorunsuz telefon açıldı tek sorun artık kiese bağladığımda kies aracılığı ile güncelleme alınamaz yazısı çıkıyor CSC kodumu göremiyorum artık ama herşey sorunsuz çalışıyor zaten güncellemeyi kiesle yapmıyordum bundan sonrada yapmam cihazın kendi içinde güncellemesi çalışıyor gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacarsoy

quote:

quote:

Ben odinle kurdum CSC kodum (AFR) idi. Odinle kurulum yaptım sorunsuz telefon açıldı tek sorun artık kiese bağladığımda kies aracılığı ile güncelleme alınamaz yazısı çıkıyor CSC kodumu göremiyorum artık ama herşey sorunsuz çalışıyor zaten güncellemeyi kiesle yapmıyordum bundan sonrada yapmam cihazın kendi içinde güncellemesi çalışıyor gibi gözüküyor.

Eğer kurarsam cihazın imeisinin uçma ihtimali falan olur mu ? Ayrıca bu CSC kodunu rootsuz nasıl değiştirebiliriz hocam ?

• quote:

quote:

quote:

bi sıkıntı olmaz yükle gitsin diyosun yani bende kararsız kaldım bekliyorum soruyorum hala benim ülke koduda ACR ne ise türkiyeyre çevirebilen varmı yoksa sadece tur romunu yükleme mi yapabiliyoruz

• Cihazınızı Auto Root ile rootlayın (Odin ile kurucaksınız), CSC Select programı ile cihazınızı TUR yapın. Telefon yeniden başlayacak ve TUR olacaktır. Sonra odin ile üstüne 4.2.2 tekrar kurun.(Bu sırada Root silinmiş olacak rootsuz olacak cihazınız 4.2.2 tekrar kurunca) Ondan sonra isterseniz Otomatik Güncelleme, Kies veya Odinle 4.3 kurabilirsiniz.
  • Arkadaslar knox sayacina nerden bakiyoruz 4.2.2 deyim download mode alinca knoxla ilgili hic bisey cikmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı paralel ithalat ve TUR olmayan güncelleme alamayan arkadaşların işine yaracağı birşeyi yazıyorum.

Bu işlemlere başlamadan önce belirteyim cihazını wipe yapacağınız, odinle room kuracağınızdan dolayı telefonun içindeki veriler silenecektir. Fabrika ayarlarına dönmüş gibi olacaksınız.

1. İlk önce bu link den eski sürüm olan 4.2.2 I9500OJVBMEA temiz orjinal türkiye romunu indirhttp://www.hotfile.com/dl/230533325/1b59fa0/I9500XXUBMEA_I9500OJVBMEA_TUR.zip.html bunu telefonunuza odinle kuruyoruz.

2. Sonra cf auto root dosyasını indirip, bunu Rom kurar gibi odinle ile aynı şekilde kurun.http://download.chainfire.eu/326/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-ja3g-ja3gxx-gti9500.zip?retrieve_file=1 telefonunuz rootlanmış oldu.

3. Google play'den ''CSC Select'' uygulamasını indirin ve rootlu seçeğeni tıklayarak çalıştırın. ''TUR'' kodunu seçin cihazınız restart yapıcak açılacak artık CSC kodumuz ''TUR'' oldu. (Kies'den kontrol yapabilirsiniz TUR olup olmadığını veya download moda alıp oradan görebilirsiniz.)

4. Şimdide Auto Root'dan kurtulmak, cihazımızı rootsuz yapmak için ilk indirdiğimiz Türkiye romunu olan I9500XXUBMEA_I9500OJVBMEA_TUR 'u tekrar odinle kuruyoruz ve en sonra da Wipe yapıp telefonunuzu temizleyip restart attırıyoruz.

5. İşlem tamam artık rootsuz orjinal garantisi bozulmamış tüm Türkiye güncellemelerini alabileceğiniz telefonunuz hazır. Bu işlemlerden sonra telefonuzu Kies'e bağladığımızda bugünkü yeni gelen 4.3 güncellemesi gözükcektir kolay gelsin

Not: Bu işlemleri sadece 4.2 ve aşağısı yapsın. 4.3 yüklü sürümden, eski bir sürüme geçerseniz ama cihazınız IMEI numarası silinir. Çünkü samsung android 4.3 ile efs yapısını değiştirdi. Dolayısıyla eski rooma dönünce efs üzerine yazılıyor IMEI uçuyor. EFS nedir derseniz eğer cihazının IMEI numarasından tuttun sistem bilgilerinin tutulduğu dosyadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiYaH -- 11 Kasım 2013; 20:35:08 >

• Valla arkadaşlar yükle bir sıkıntı olmaz demiyorum, kimsenin vebalini almayalım sonra.

Açıkcası bende çok haşır neşir ve tecrübeli değilim android konusunda ama biraz araştırınca mantık çerçevesinde alt sürümden üst sürüme geçmenin sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Çünkü genelde ios olsun android olsun üst sürüme geçmekte sıkıntı yaratmıyor ama geri dönüşlerde git gide problem çıkartıyorlar.

Neyse konumuza tekrar gelecek olursak CSC değiştirmeyi ne kadar araştırdıysam bulamadım rootsuz olarak şu an bir sıkıntım yok sadece kiese bağlayınca güncelleme almıyor oda pek problem değil çünkü kendi içindeki güncellemede sıkıntı yok gibi gözüküyor yeni sürüm gelsin yine odinle yenisini yükleriz diğer türlü AFR koduna gelene kadar mahrum kalacağız çünkü 4.3'ten..

Birde benimde merak ettiğim konu (CSC: Sales Code) yeni firmwareyle niye değişmiyorsa yada benim bu yüklediğim şekilde bu sürümün bana zararı olur mu olmaz mı inanın bende bilmiyorum.

@yiğit39 imei uçacağını sanmıyorum açıkcası tabi cihazında kaçak imei kullanmıyorsan! imei uçuracak birşey yapmıyoruz imeisi uçanlar alt sürüme geçmeye çalışanlar ne bileyim MJ9 yükleyip MA6ya geri dönmek isteyenler vs. oluyormuş genelde...

• Çok teşekkürler hocam indiriyorum , kuracağım MJ8 i.
  • Gunlerce beklediğim guncelleme geldi, bu sefer de bende görünmüyor. En guncel yazilima sahip diyip birakiyor.. Acaba neden?
    Ve cihazimin tur olup olmadığını nerden anlayacagim?

• benimki hiç cihazdan yüklemezdi, şimdi ilk kez cihazdan alıyor güncellemeyi
  • @Siyah verdiğin linkler ölmüş öncelikle daha sonra dediğini yapacak arkadaşlar için daha açıklamalı yazman gerektiğini düşünüyorum misal;

bu işlemleri yaparken İMEİ uçması gibi bir problem olabilir mi?

Anladığım kadarıyla 4.2.2 sürümündekiler yapacak dediğini 4.3'tekiler yapmasın telefonları garantiden çıkabilir.

Bu sayaç dedikleri 4.3'le mi gelmiş oldu 4.2.2 deyken sayaç vs. olayı varmıydı yokmuydu?

Rom'un 4.3 Türkiye ve CSC nin herhangi bir ülke olmasının bize zararı ne? özellikle bu maddeyi bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli56

Knox sayacını kaldırabilene ödül konulmuş xda de :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2486346&page=22
    Ödül şimdilik 1160$
    İlgilenenlere duyurulur.

Bence CM ve Chanfire dan bir ekip kurulsun,
    playstore a bağış için app konulsun 1 dolar olsun.
    1000 değil en az 10 bin toplarlar.
    Warrant Bit 0X1 olayından sonra son Samsung telefonum olacak S4.

---------
    @
    snow-leopard

Knox sayacı (Warranty Bit 0X0-0X1)
    4.3 kurulumundan sonra 3 tuş> Download mode da gözüküyor.
    4.2 de ise warranty bit de yok sayaç da yok.
    Aslında 4.2 sistem uygulamaları arasında KNOX uzun süredir var ama 4.3 le aktif edildi.

----------------
    Wanam 4.3 mj9 repacked kernel ile batarya süresi fena değil.

*#0228# alanında Hücre block ları 0-7 iken 4.3 de 0-8 gözüküyor.
    Batarya süresi bana iyi gibi geldi.
    Kamera açılış animasyonu kaldırılmış (yatay moda dönme).
    Odaklanma da 4.2 ye göre fark var.
    Ekran da tatlı bir canlılık var.
    TW launcher dahili hafıza kalıcı olarak ayarlanmış, görev yöneticisin de msconfig gibi alan eklenmiş.
    Bunların dışında marketten uyg. yüklenirken arada sırada kasma, lag oluyor.Bu konuda 4.2 den pek bir fark yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 11 Kasım 2013; 18:03:57 >

• quote:

@Siyah verdiğin linkler ölmüş öncelikle daha sonra dediğini yapacak arkadaşlar için daha açıklamalı yazman gerektiğini düşünüyorum misal;

bu işlemleri yaparken İMEİ uçması gibi bir problem olabilir mi?

Anladığım kadarıyla 4.2.2 sürümündekiler yapacak dediğini 4.3'tekiler yapmasın telefonları garantiden çıkabilir.

Bu sayaç dedikleri 4.3'le mi gelmiş oldu 4.2.2 deyken sayaç vs. olayı varmıydı yokmuydu?

Rom'un 4.3 Türkiye ve CSC nin herhangi bir ülke olmasının bize zararı ne? özellikle bu maddeyi bilen var mı?

Linkler çalışıyor düzelttim. IMEI uçması ancak 4.3 yüklü ise oluyor. 4.3 yüklü bir sürümden 4.2 geçerseniz IMEI gidiyor telefonunuz şebekesi çekmiyor. Ama bu sorunu üstüne tekrar 4.3 kurarak çözüyorsunuz. Ben bu işlemleri 4.2 üzerinde denedim yaptım. 4.3 üzerinde deneyen bir arkadaşımda IMEI gitti. Üzerine yeniden 4.3 kurdu sorun düzeldi.

4.3 Türkiye kodlu room olursa Türkiye'de yayınlanan güncellemeyi alırsın eğer CSC kodun farklı ise başka bir ülkeye ait ise o ülkenin roomun çıkmasını bekleyeceksin. Beklemek istemiyorum ben cihazımı TUR yapıcağım diyorsan dediklerimi yapman yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: SiYaH

Cihazı paralel ithalat ve TUR olmayan güncelleme alamayan arkadaşların işine yaracağı birşeyi yazıyorum.

1. İlk önce bu link den eski sürüm olan temiz orjinal türkiye romunu indirhttp://www.hotfile.com/dl/230533325/1b59fa0/I9500XXUBMEA_I9500OJVBMEA_TUR.zip.html bunu telefonuna odinle kurun.

2. Sonra bu linkden cf auto root dosyasını indirin ve bunu rom kurar gibi kur odinle ile kurun.http://download.chainfire.eu/326/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-ja3g-ja3gxx-gti9500.zip?retrieve_file=1 telefonunuz rootlanmış old.

3. Google play'den ''CSC Select'' uygulamasını indirin ve rootlu seçeğeni tıklayarak çalıştırın. ''TUR'' kodunu seçin cihazınız restart yapıcak açılıcak artık csc kodu TUR oldu. (Kies'den kontrol yapabilirsiniz TUR olup olmadığını veya download moda alıp oradan görebilirsiniz.)

4. Şimdide root dan kurturmak için ilk indirdigimiz türkiye romunu tekrar odinle kurun ve en son da wipe yapıp telefonunuzu temizleyin.

5. İşlem tamam artık orjinal garantisi bozulmamış tüm türkiye güncellemelrini alabilecegin telefonun hazır. Bu işlemlerden sonra telefonuzu kisese bagladığınızda bugünkü yeni gelen 4.3 güncellemesi gözükcektir kolay gelsin

Not: Bu işlemleri sadece 4.2 ve aşağısı yapsın. 4.3 yüklü sürümden, eski bir sürüme geçerseniz ama cihazınız IMEI numarası silinir. Çünkü samsung android 4.3 ile efs yapısını değiştirdi. Dolayısıyla eski rooma dönünce efs üzerine yazılıyor IMEI uçuyor. EFS nedir derseniz eğer cihazının IMEI numarasından tuttun sistem bilgilerinin tutulduğu dosyadır.

Hocam ben 4.3 guncellemesini odin ile kurdum şimdi csc kodunu tur yapmak icin ne yapabilirim

• Ben eski mea sürümünü kullanıyorum hatla direk 4,3 yuklesem sorun olmaz umarim ime felan silinmez sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan699

Merhaba ben yaptım.Cihazım 4.3 ve rootladım.Googledan aratırsanız CF-Auto-Root-ja3g-ja3gxx-gti9500 isminde bir klasör var.Bununla odinden flashlayarak işlemi yaptım

Peki tekrar güncelleme yapmak istediğinde cihaz modifiye edilmiş hatası alıyormusun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan699

Merhaba ben yaptım.Cihazım 4.3 ve rootladım.Googledan aratırsanız CF-Auto-Root-ja3g-ja3gxx-gti9500 isminde bir klasör var.Bununla odinden flashlayarak işlemi yaptım

Peki tekrar güncelleme yapmak istediğinde cihaz modifiye edilmiş hatası alıyormusun?

Ben 4.2.2 de aliyorum ama kies goruyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: IsPraNo

quote:

Orijinalden alıntı: ahm15

Arkadaşlar sammobilede Türkiye 4.3 yayınlanmış benimki iran(THR) inş kısa zamanda bizlerde alırız yeni güncellemeyi iran romlu baya arkadaş var forumda darısı bizlere bakalım ;)

Aynen hocam gittik cihazi aldik iran mali cikti iyimi

Hiç sormayın ya bakalım bize ne nekadar sürede gelecek aslında Türkiye rootu yuklesek garanti ve imei de sorun olurmu ki bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: correct

quote:

Orijinalden alıntı: SiYaH

Cihazı paralel ithalat ve TUR olmayan güncelleme alamayan arkadaşların işine yaracağı birşeyi yazıyorum.

1. İlk önce bu link den eski sürüm olan temiz orjinal türkiye romunu indirhttp://www.hotfile.com/dl/230533325/1b59fa0/I9500XXUBMEA_I9500OJVBMEA_TUR.zip.html bunu telefonuna odinle kurun.

2. Sonra bu linkden cf auto root dosyasını indirin ve bunu rom kurar gibi kur odinle ile kurun.http://download.chainfire.eu/326/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-ja3g-ja3gxx-gti9500.zip?retrieve_file=1 telefonunuz rootlanmış old.

3. Google play'den ''CSC Select'' uygulamasını indirin ve rootlu seçeğeni tıklayarak çalıştırın. ''TUR'' kodunu seçin cihazınız restart yapıcak açılıcak artık csc kodu TUR oldu. (Kies'den kontrol yapabilirsiniz TUR olup olmadığını veya download moda alıp oradan görebilirsiniz.)

4. Şimdide root dan kurturmak için ilk indirdigimiz türkiye romunu tekrar odinle kurun ve en son da wipe yapıp telefonunuzu temizleyin.

5. İşlem tamam artık orjinal garantisi bozulmamış tüm türkiye güncellemelrini alabilecegin telefonun hazır. Bu işlemlerden sonra telefonuzu kisese bagladığınızda bugünkü yeni gelen 4.3 güncellemesi gözükcektir kolay gelsin

Hocam ben 4.3 guncellemesini odin ile kurdum şimdi csc kodunu tur yapmak icin ne yapabilirim

4.3 üzerinden Auto-Root ile odinle yükleyip, Google playden CSC select ile TUR yapmayı deneyebilirsin. Ancak 4.3 'de CSC Select çalışıyormu onu tam olarak bilmiyorum. Dediğim işlemler 4.3 ü geçmeyen kişiler için geçerli. 4.3 ün sistem yapısı farklı çünkü.

• 
Sayfa: önceki 20192020202120222023
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.