Şimdi Ara

Samsung Galaxy S26 Ultra [ANA KONU] (344. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 10 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü6 Mobil
5 sn
6.953
Cevap
244
Favori
277.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş

Öncelikle üsenmeyip karşılaştırma fotoğrafı çektiğiniz için teşekkür ederim..Fotograflarda ciddi bir açı farkı var buda odaklandığı yeri değiştiriyor. Kameralar Aynı çözünürlüktemi kullanıldı s26u 200 mp kullanılmış gibi duruyor.. renkler konusunda haklısınız. Ama su rengine bakarsaniz benim tercihim s26u daki renk ve yer kaplamasındaki o detayı görmek olur iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emuratg4848 -- 28 Mart 2026; 16:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam karşılaştırma için çekmemiştim örnek 2foto seçtim ,açı farkı ondan.İlerleyen dönemde tam aynı açı ile daha net bir çekim yaparım .S26u ile çekilen foto 24mp ile çekildi.Ben profesyonel çekim amacıyla değil de günlük kullanıcı olarak iki cihaz açısından kendi yorumumu sundum.Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki 😊 İyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drgrki13 -- 28 Mart 2026; 16:16:31 >

Maalesef 24Mp modunda bazı durumlarda özellikle insan çekimlerinde bazı sorunları olduğunu farkettim o sebeple farklı açı ve fotoğraflar ile 24mp ile 12mp karşılaştırarak deneyin anlıcaksınız farkı. Samsung'un bunu neden camera assist ile açmaya ittiğini anlıyorum şuan, bazı durumlar için güzel olsada halen tam stabil ve 12mp kadar genel etkili olduğunu düşünmüyorum. Bazı çekimler dışında 12 mp halen genel 1x ortalamada daha stabil .

Arada dağlar kadar fark var, s26 fark açmış bence.

Ben de farkettim gibi bu durumu .12mp ile tekrar deneme yapacağım .Bir de camera asiste kontrastlamayı azaltıcı bir etki gelse yada yapay zeka ile çekim sonrası dokunuşla bu ters ışık ve düşük ışık olayı biraz düzelir.Iphone da çekim sonrası son yapay zeka rutüşü ile netleşiyor herşey .Günlük kullanıcı olarak yorumlarım bu şekilde.

Anlıyorum sizi. ben alırken kameraları canlı karsilastirma yaparak almıstım ve bariz bi fark yoktu o yüzden şaşırmış sormuştum. Renk konusunda iphone biraz daha sarımtırak çekiyordu..videodaki fark halen iphone bir adim onde gibi olsada epey azalmısti s26u ile..

Bu tarz cekimlerde 12 mp oldukca basarili. fotograf yumusatmayi da orta seviyede acarsaniz daha kaliteli fotograflar cektiginizi göreceksiniz iyi forumlar

Hocam yanlış anlamayın, derdim s26yı savunmak değil, kim iyi ise o kazansın ama iki foto arasında çekim olarak bariz fark var.

Kadraj aynı değil, odak aynı değil, sanırım lens bile aynı değil iphone çok yakın çekmiş yada çözünürlük farkı var.

Video ve iç mekan çekimleri iphone burun farkı ile önde olsa da, dış ve gündüz çekimleri s26 önde, iphone 18 çıktığında bakarız farklara :)

Ben örnek olabilecek ,derdimi anlatabileceğim 2foto seçtim .Aynı anda tamamen aynı açıdan karşılaştırma çekmemiştim .Yalnız elinizde iphone 17 serisi bir tel varsa lütfen özellikle gün batımında ters ışıkta çekim yapın.Farkı göreceksiniz ve çözüm öneriniz olursa buna da açığım.Düzeltmem gereken bir ayar yada bilmediğim bir konu varsa ..

Daha önce akşam geç saatte işten sonra incelemiştim telefonu. Anlık göz ve baş ağrısı hissettirmişti telefonu biraz kurcaladıktan ve gizlilik modunu denedikten sonra...

Bugün evden gittim ekran sürem fazla yoktu öncesinde.. elime alıp kurcalamaya başladığımın ikinci üçüncü dakikasına gelmeden benzer şeyleri hissettim.

Sonra aklıma s25 ultrayı göz rahatlığı kalkanı ile kullandığım geldi. S26 ultrada da açtım göz rahatlığını ama fayda etmedi..

orada karar verdim, bu telefonun ekranı bana göre değil. Benim gözümle alakalı bir durum olabilir, kiminde bu durumun olması kiminde olmaması ya kişilerdeki belirli göz yapılarına ve hassasiyetlere göre de oluyor olabilir, panel farklılıklarına göre de oluyor olabilir...

Ama oluyor buradan ve küreselden okuduğum kadarıyla..

Var yok oluyor olmuyor meselesi s24 ultra zamanı ile aynı durum bence.. benim panelim tertemizdi (ya da ben göremiyordum) ama bazılarının panelleri o kadar barizdi ki.. orada donanımsal bir durumun olduğu daha belirgin iken gözden göze fark edip etmediğini tam çözemedik.

Demem o ki s26 ultra alacaksanız, öncelikle farklı farklı yerlerden cihazı inceleyin... avmlerdeki çözünürlük orta seviyede.. üst seviyeye alın gerekli ekran ayarlarını düzenleyin ve telefonla en az 5-6 dakika geçirin... sizin için sorun yoksa ya gözünüzde ve sinir sisteminizde hassasiyet yoktur ya da cihaz donanımsal olarak kusursuzdur.. telefonunuz hayırlı olsun.

Ama benimle benzer tecrübeler yaşarsanız bence zorlamayın.. s25 ultra da iş görür ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bugün mediamarktta S26 ultrayı inceledim. Eger birileri ayarlarını falan bozmadiysa çok büyük hayal kırıklığı, 17 18 yıllık samsung kullanıcısı olarak üzüldüm, kızdım yazık.
    Yan tarafta oppo find x9 pro vardi en az 2 3 kat daha iyi kamera konusunda. Telefon kamerasında ben daha iyisini görmedim. Xiomi 17 ultra da çok iyiydi bunlarin pesine iphone 17 pro yazarım.
    S26 ultra bozuk falan degildiyse ilk 10'a bile giremez.
    Adamlar kamerada aşmış 7500 mAh batarya koymuş yağ gibi akıyor telefon.
    Hasselblad kamera var Oppoda , bazi Cinliler Leica kullanıyor, Samsung beceremiyorsa Samsung da bilenden alsın. Batarya kucuk, kamera vasat , ekran bi tuhaf . Reyondaki görevli ama islemcisi en iyi diyor napayim en iyi islemciyi nerde kullanacam ?
    Sanırım Samsungla yollari ayirma zamani geldi.
    Reyondaki telefonun bozuk olma ihtimaline karsi baska bi magazadan da inceleyecem gercekten 120 bine sattiklari telefon buysa Samsung bitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 28 Mart 2026; 21:34:28 >

• Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    100% katılıyorum. Bir tek ben mi böyle düşünüyorum diyordum benle aynı düşünenler varmış neyseki.. Çok geride kaldı samsung. O çok övülen One Ui in millet nesini övüyor anlayamıyorum. O kadar ilkel hatalar var ki arayüzde hayret ediyorum. Daha adı sanı bilineli 3 gün olmuş çinli cihazlarda bile olmayan hatalar hem de..

Samsung bu sene radarımdan tamamen çıktı. Yazık ettiler cihaza.. şu saatten sonra bu parayı verip alanlar sadece sadık samsung kullanıcılarıdır. Uzun süredir alışkanlıkları vardır markaya vs.. Bilinçli bir kullanıcı bu cihazı bu şekilde almaz.

Android kullanıcıları genelde Apple kullanıcılarına göre daha bilinçli olurdu eskiden. Şimdi değişmiş durum.. Gördüğüm kadarıyla “Bilinçli Android kullanıcıları” ile “Samsung kullanıcıları” ayrışmış baya bi..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

s24 ile kıyaslarsam şu an çoktan şarja takmam gerekirken %55 te batarya, sabah 10 gibi şarjdan aldım, ekran açık süresi 5 saatten fazladır şuan

%100'den %20'ye kadar otomatik parlaklık ve çoğunluk wifi kullanımında 8 saat ekran süresi alıyorum. İşte kullandığım süre bunun içinde 1.5 saat civarıdır o zaman mobil veri kullanıyorum. Bunların dışında bluetooth ve konum sürekli açık kullanıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

artık kıyaslayıp durmanın bir anlamı yok kameraya önem veren birisi samsungdan uzak duracak. renkler daha canlı gelse de netlik yok. rengi fotoğrafik stillerden istediğin tonu verebilirsin ama bulanıklığa çare yok. bir de bu fotoğraf açık alanda çekilmiş içeride çekilse fark katlanırdı muhtemelen.

kesinlikle katılmıyorum. s25 ultra ile x9 pro'yu 1 gün karşılaştırdım. kamera'da en azından kendi ekranlarında öyle bir fark yoktu. hatta ben de hayal kırıklığı yarattığı için ertesi gün x9 pro'yu satışa çıkardım.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.