Şimdi Ara

Samsung Galaxy S26 FE, Exynos 2500 ile Geekbench'te görüldü: İşte performans değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung Galaxy S26 FE, Exynos 2500 ile Geekbench'te görüldü: İşte performans değerleri
    Samsung, Şubat aynın sonunda Galaxy S26 serisini tanıtmıştı. Şirket her zaman olduğu gibi seriyi daha uygun fiyatlı FE modeliyle genişletmeye hazırlanıyor. Daha önce GSMA veritabanında listelenen Galaxy S26 FE şimdi de Geekbench test platformunda ortaya çıktı.

Galaxy S26 FE'ye Exynos 2500 güç verecek

Geekbench’te listelenen ve SM-S741 model numarasını taşıyan cihazın Galaxy S26 FE olduğu tahmin ediliyor. Paylaşılan bilgilere göre cihaz, 3.30 GHz’e kadar çıkan saat hızlarına sahip, performans ve verimlilik çekirdeklerinden oluşan 10 çekirdekli bir işlemciyle geliyor. Kaynak kodunda yer alan detaylar, Xclipse 950 GPU’ya işaret ediyor; bu da cihazın Exynos 2500 yonga setinden güç alacağı anlamına geliyor.

Test sonuçlarına bakıldığında, cihazın Android 17 ile çalıştığı ve 8 GB RAM’e sahip olduğu görülüyor. Performans tarafında ise tek çekirdekte 2.426, çoklu çekirdekte 8.004 puan elde ediliyor. Özellikle çoklu çekirdek skorunda önceki nesle kıyasla belirgin bir artış söz konusu.

Ayrıca Bkz.Xiaomi yöneticisi, artan bellek fiyatlarının telefonlardaki maliyetini açıkladı

Test cihazında Android 17’nin kullanılması, Galaxy S26 FE’nin yeni Android sürümüyle kutudan çıkan ilk modellerden biri olabileceğine işaret ediyor. Öte yandan Exynos 2500 tercihi, Samsung’un FE serisini amiral gemilerinin biraz altında, daha dengeli bir performans sunacak şekilde konumlandırmaya devam ettiğini gösteriyor. 

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen Exynos 2500, Samsung'un 3nm üretim süreciyle üretiliyor. Mevcut S25 FE modelinde kullanılan Exynos 2400 ise 4nm teknolojisiyle üretiliyor. Dolayısıyla, yeni modelde pil ömrü konusunda önemli bir iyileşme gerçekleşebilir. Exynos 2500 şu anda sadece katlanabilir Galaxy Z Flip 7 modeline güç veriyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/04/03/samsung-galaxy-s26-fe-geekbench-listing/

• Yanlış anlaşilmasın, 1998den beri bilgisayar kullanırım ama harbi kullanırım yani. Kac tane linux denedik ettik, telefonla otomatik senronizasyonlar va vs. Power ussr olsuğumu düşünüyorum.

Kaçmış benim s23+ rami dedim. 8GB. İlk çıktığında aldım, 0 format, 0 sorun.

Hocam şu var. Xioami Samsung'dan %50 fazla pil koyuyor mesela. Ama testlerde pil ömrü %10 artarsa şükret. Samsungun yazılımı S2 - S3 zamanları rehbere yavaşa giriyordu, note 4 bile öyleydi ama sorunsuzdu. Hani "ya şu eksik" dedirttiği zamanlarda ya androidde toktu samsung getirmişti, ya da gerçekten yoktu. Hele one ui ilk çıktığindan beri androidin zirvesi. Yani 8gb ram kaka, 12 süper olayı androidde tutmuyor. Windowsta tutabilir. Hak veririm.

Bir daha plus alacak param olur mu bilmiyorum ama şu memnuniyeti yaşadıktan sonra fe ile devam ederim gibime geliyor.
  • Yine 8 Gb Ram , almayın aldırmayın

• The white warrior kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşilmasın, 1998den beri bilgisayar kullanırım ama harbi kullanırım yani. Kac tane linux denedik ettik, telefonla otomatik senronizasyonlar va vs. Power ussr olsuğumu düşünüyorum.

Kaçmış benim s23+ rami dedim. 8GB. İlk çıktığında aldım, 0 format, 0 sorun.

Hocam şu var. Xioami Samsung'dan %50 fazla pil koyuyor mesela. Ama testlerde pil ömrü %10 artarsa şükret. Samsungun yazılımı S2 - S3 zamanları rehbere yavaşa giriyordu, note 4 bile öyleydi ama sorunsuzdu. Hani "ya şu eksik" dedirttiği zamanlarda ya androidde toktu samsung getirmişti, ya da gerçekten yoktu. Hele one ui ilk çıktığindan beri androidin zirvesi. Yani 8gb ram kaka, 12 süper olayı androidde tutmuyor. Windowsta tutabilir. Hak veririm.

Bir daha plus alacak param olur mu bilmiyorum ama şu memnuniyeti yaşadıktan sonra fe ile devam ederim gibime geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

12 yaparsa plus serisi satamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine ekran ve batarya kısıtlanmış olacak. Kamera zaten yıllardır değişmiyor. Kriz bahanesiyle ram de koymuyor. Başarısız bir çip olan Exynos 2500 ile gelmesi ise ayrı sorun. Üstelik tüm bunlara 45K isteyecek. Parasını çöpe atmak isteyen varsa alabilir.

• Baktım, araştırdım, incelemeleri izledim, bütçemin yettiği ve beklentilerimi karşılayan 2 telefon kaldı geriye, biri iphone 17 düz, diğeri s25 plus.

Aradaki fark 20 bin TL olunca ve ekran boyutu iphone'un biraz ufak olunca, samsung'u tercih ettim, şu an eşim mutlu mesut kullanıyor.

Yıllarca telefon telefondur işte diyerek dandik A serisi telefonlar alıyordum, cimrilik yapıyordum yani. İlk defa böyle bir telefon aldık ve ekran çözünürlüğünden, parlaklığına, akıcılığından malzeme kalitesine kadar çooook fark olduğunu anlamış bulunmaktayım.

Bu kaliteyi görünce, kendime de s25 ultra almayı planlıyorum, s26 hem anormal fiyatlara geldi, hem de exynos işlemci kullanmak istemiyorum. S26 fe modeli bekliyordum o da " ara bir exynos işlemciyle " geliyor belli ki, onu da beklemeye gerek yok anlaşılan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Exynos alerjisi olmaya lüzum yok.Kendi fiyat segmentinde her işi fazlasıyla gören çipset.Geliştiricilerde artık fazlasıyla tanıyor ve ona göre uyarlıyorlar yazılımlarını.Samsung grubunda parasının hakkını en fazla verendir FE serisi.

• sertacaygun kullanıcısına yanıt

samsung, miui'dan öğrenerek yaptı oneui'yı yoksa yapmazdı.

• vortex3399 V kullanıcısına yanıt
    Miui kim ki ondan birşey öğrenilsin. Hani oppo vivo oneplus grubunun ui ları ya da emui falan desen anlarım huawei honor grubu yazılımda çok çok iyi ama xiaomi kumda bile oynamaz yazılım konusunda belki de piyasanın en leş markası. Zaten bu yüzden apple hala iş görüyor. Çevremde xiaomi donanımı gazına gelip iphone dan geçen ne kadar yakınım varsa geri iphone a döndü lanetler ederek. Samsunga geçen 1 tane tanıdığım bile geri başka markaya dönmedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2013-2015 arası miui en hızlı arayüzdü. hatta samsung telefonlardaki touchwiz yavaş diye miui custom romu kuruyorlardı insanlar. xiaomi donanımdan önce yazılımla uğraşıyordu. o zaman miui en hızlı ve stabil arayüzdü. miui kodları üst üste binince sorun olmaya başladı. gerçi ben hyperosle bi sorun yaşamadım ama samsungla yaşadım kişiden kişiden değişir. hyperos 4te eski miui kodlarını sileceklermiş uygulamalardan hızlı olsun diye. o zaman düzelir. yapay zekanın dediği de bu:

"2013-2014 döneminde MIUI 6 (ve selefi v5), Samsung gibi diğer marka kullanıcıları arasında en popüler "Custom ROM" seçeneklerinden biriydi. Bu popülerliğin temel nedenleri şunlardı:

1. Radikal ve Modern Tasarım ("Flat Design")

O dönemde Android dünyası henüz Google'ın "Material Design" anlayışına geçmemişti. Samsung’un TouchWiz arayüzü hantal ve görsel olarak kalabalık bulunurken, MIUI 6 tamamen düz (flat), canlı renkli ve minimalist bir tasarım sundu. Bu görünüm, özellikle iOS 7 ile başlayan modern tasarım akımına Android tarafında verilen en güçlü yanıtlardan biri olarak görüldü.

2. Yerleşik Gelişmiş Özellikler

MIUI 6, o dönemde stok Android veya TouchWiz'de bulunmayan, kullanıcıların ek uygulama indirmesini gerektiren pek çok özelliği sistemin içine gömülü olarak sunuyordu:

Güvenlik Merkezi: Yerleşik temizleme aracı (Clean Master destekli), virüs tarayıcı ve izin yönetimi.

Gelişmiş Bildirim Paneli: Bildirimleri önem sırasına göre gruplandıran ve kilit ekranında etkileşimli kontrol sunan yenilikçi bir yapı.

Tema Desteği: 5.000'den fazla tema seçeneği ile telefonun tüm arayüzünü (ikonlar, yazı tipleri, boot animasyonu) tek tıkla değiştirebilme imkanı.

3. Optimizasyon ve Performans

MIUI 6, özellikle RAM yönetimi ve Linux çekirdeği (kernel) üzerindeki optimizasyonlarıyla biliniyordu. Samsung cihazların kendi yazılımları zamanla yavaşlama eğilimi gösterirken, MIUI portları daha akıcı animasyonlar ve daha iyi bir çoklu görev (multitasking) deneyimi vaat ediyordu.

4. Güçlü Topluluk ve "Haftalık Güncelleme" Kültürü

Xiaomi, o dönemde global bir donanım devinden ziyade bir yazılım şirketi gibi hareket ediyordu. Kullanıcı geri bildirimlerine dayalı olarak her cuma yayınlanan "Orange Friday" güncellemeleri, topluluğu canlı tutuyordu. Geliştiriciler bu güncellemeleri hızla Samsung Galaxy S3, S4 ve Note serisi gibi popüler cihazlara port ediyordu."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vortex3399 -- 5 Nisan 2026; 13:18:11 >

• Her yıl daha kötü telefon çıkarıp fahiş fiyata satmaya çalışıyor. Samsung marka algısının kaymağını yemeye bakalım ne kadar devam edecek

• 8gb ramli telefona 25 bin üstü verilmez

• Arkadaşım S25FE kullanıyor oldukça akıcı çalışıyor. 7 güncellemeye dayanır mı tartışılır

• 5000mah pil koyacakmış her sene 100 100 arttırıyor samsung. allah razı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.