Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 Ultra [ANA KONU] ONE UI 8.5 YAYINLANDI! (929. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ttozcan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.354
Cevap
604
Favori
1.921.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
78 oy
Giriş
    Son karar sizin ama güzel bir ekosistem kurmuşsunuz. Çok gerek yok gibi düşünüyorum. Ben Iphone 13 den S24U ya geçtim afalladım açıkçası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben bilmem (Siri), ChatGPT ye sor  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

Emojiler iOS'a göre bence de gerçekten kötü. Diğer yandan OneUI 7 iOS18'den daha iyi bir arayüz olmuş. Telefon cidden yağ gibi. Sıfır sorun. Bazı uygulamalar o tarafta bazı uygulamalar bu tarafta kötü. Mesela Amazon uygulaması Android'de köyden indim şehire iOS'ta asilzade gibi :) Apple Watch Ultra 2 akıllı saat olarak bence toplamda Samsung'un herhangi bir watch'undan daha iyi. Özellikle sağlık verileri açısından. Airpods'u verimli kullanamazsınız. Hazır o mahalleye tamamen yerleşmişken bu mahalleye taşınmayın bence :)

Samsung'ta ise bazı kesin artılar var. Tabi ki aynı durum 16PM içinde geçerli.

-Ekran ve dokunmatik hissiyatı s25u'da müthiş. s25u kullandıktan sonra 16pm'in ekranı ve dokunmatik hissiyatı hoşunuza gitmeyebilir. Özellikle gündüz güneş altında. İnsan bu ekran 100 bin eder mi diye sorguluyor s25u'dan sonra.

-Hoparlör iphone tarafından kaliteli.

-Arayüz mükemmel ötesi. Kişisel bir düşünce ama bariz en iyi mobil cihaz arayüzü. Tam 120hz deneyimi ile de telefonu kullanmak çok zevklli.

-Benim kullandığım uygulamalarda s25u'da ram yönetimi çok daha iyi.

-Ana kamerada iphone 16pm daha iyi. Fakat ultra geniş açı ve 5x lenste s25u daha iyi.

-Gündüz video farkı kalmamış. Akşam ise halen gözüme iphone daha iyi geliyor.

-ısı günlük kullanımda s25u ve 16pm'de her iki cihazda da aynı. Nasıl oluyorsa düz 16 hepsinden daha az ısınıyor. (Sanırım a18 kırıpık ve ekran 60hz olduğu için)

-Bluetooth NFC kullanımı daha kolay ve daha çok ürün ile iç içe s25u'da. iPhone tarafı malum.

-Yanınızdaki biri ile bir şey paylaşmak s25u'da çok daha pratik. İster Android olsun ister iphone olsun çok koaly şekilde paylaşılıyor. iphone tarafında mecbur airdrop ya da icloud linki oluşturup veriyorsunuz.

-Yapay zekaya ise girmiyorum. Apple o tarafı sıçtı batırdı. iPhone'u elime alınca akıllı telefon v1.1 kullanıyor hissiyatı veriyor. S25u ise sanki akıllı telefon v2.0 gibi. Instagram'da rus ile konuşuyorum. Telefon adam yazar yazmaz çeviriyor üzerine bana ne cevap vermem gerektiği ile ilgili anında seçenek sunuyor ve yazıyor. İş için iphone devri bitmiş.

Gerisi kendi tercihiniz. Benim gördüklerim bunlar iki güncel cihaz arasında.

Bunlar çok doğru yorumlar. Uygulama kalitesinde ben fark göremiyorum sadece, amazon dahil. Bununla birlikte ios cihazlarda metin boyutu yönünden ciddi bir sıkıntı var. Ne safari de ne de amazon/hepsiburada gibi uygulamalarda istediğim fontu tutturramıyorum, metin boyutu arttırma her uygulamada çalışmıyor, ekran büyütme kullanmam gerekiyor o da tam istediğim gibi olmuyor, simgeler de aşırı büyüyor falan. Safari de %125 yapıyorum ama bu seferde sayfa bozuluyor. Mesela S25U tarafında daha doğrus one ui da bu metin boyutu konusu çok çok iyi durumda. Her uygulama için sorunsuzca oluyor ve kullanım konforumu inanılmaz arttırıyor.

• 13 şubattı, 19 şubat gösteriyordu sistemde. Gümüş renk.

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

ABD de bir operatörün biraz üst bir tarifesine taahhüt verirsen yanında iPhone 16 hediye ediyorlar zaten, böyle şeyler çok dert değil onlar için 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99BBC08B3 -- 17 Şubat 2025; 12:49:51 >

• WhatsApp ı aktarın, sorun olmaz onda. Komple iphone dan tüm ayarlar, uygulamalar ile aktarımdan ziyade elle sıfırdan kurmaktan bahsediliyor. Bu bazen hiçbir sorun yaratmıyor ama bazen yarattığı oluyor. İşte pil tüketimi en başta gelen sorunlardan biri oluyor.

Kesinlikle hocam. Apple'ın iPhone'da yıllardır aşamadığı bir şeyi de işaret etmişsiniz. Niyeyse bahsettiğiniz gibi kullanışlı özellikleri bir türlü koymuyor adamlar telefona. Zaten bu yüzden s25u kullanışlılık yönünden çok daha iyi bir cihaz.

Watch ve airpods attım. Geçişim çok kolay oldu. Ama Sizde Mac var. Aktif Mac kullanıcısıysanız geçmeniz çok zor olur, ekosistemin en önemli noktası bernce bilgisayar.

• Biraz önce numarası 0212 ile başlayan müşteri çözüm merkezinden aradılar. Gece siyahı renginin stok sorunu sebebiyle renk değişikliği talebim vardı. Ancak kargo istendi aşamasında olduğu için ( o ne demekse) artık renk değişikliği yapılamayacağını söyledi. Yani el mahkum 28'ini bekleyeceğiz gibi görünüyor. Bekleyen arkadaşlar varsa onların da bilgisi olsun.

"500 mglık antibiyotik ampülü"  

Hocam Steve Jobs mezarında takla attı az önce.

-17.3 144HZ
    -Hynix HMA82GS6CJR8N-VK 32GB
    -Samsung PM981 NVMe PCIe M.2 512GB
    -Seagate ST1000LM049-2GH172 1TB
  • Arkadaşlar yapmam gereken cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak ve diğer cihazdam aktarma yapmadan kurulum yapmak doğru mu? Pil sorunu için soruyorum

Kargo bekleniyor aşaması farklı, kargo istendi aşaması farklı sanırım hocam Samsung'da. Kargo bekleniyor aşaması olsa hesabımda da öyle görünürdü. Ama orda sipariş hazırlanıyor kısmında takılı kaldı haftalardır. Bir de aynı süreç içerisinde iletişim kurduğum müşteri temsilcileri hep kargo istendi cümlesini söylemişlerdi bana. Sonuç bugünlere geldik. Yeşil rengin gelmiş olması beni de umutlandırmadı değil, inşallah bu sefer gol olur. 🙂

Sadece insta ve whatsapp kullanan tayfaya fazlasıyla yeter. Hafızadan çok daha önemli şeyler var.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.