< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
Samsung Galaxy S21 FE ile daha kaliteli fotoğraflar çekmek için kameranın en-boy oranını 4:3 yapın. Çünkü sensörün doğal oranı bu. Eğer 16:9 oranında fotoğraf çekerseniz fotoğrafta kırpma yapılır. Yaklaşık 9 megapixel bir fotoğraf çekmiş olursunuz. ![]() |
|
Galaxy S21 FE'nin arayüz animasyonları 120 Hz için optimize edilmiş. Ekranı 60 Hz olarak kullandığımızda arayüzdeki takılmalar göze çok batıyor. Sadece 60 Hz destekli daha eski modellerin bile arayüz animasyonları daha akıcı görünüyor. Bunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin: Ayarlar > Telefon hakkında > Yazılım bilgileri > Yapım numarası (7 kere tıklayın) Geliştirici seçenekleri aktif olacak. Sonra Ayarlar > Geliştirici seçenekleri Geliştirici seçeneklerinde aşağıdaki üç değeri de 0,5x yapın. ![]() |
|
Merhaba, bir ay kadar önce son güncellemeyi yükledim, yüklemez olaydım. Ortalama bir gün giden şarj suresi mübalağasız yarı yarıya düştü. Ayarları kurcalamadığım için son güncellemeden oldu diye düşünüyorum.. Pil tasarrufunda kullanayım diyorum onun da içine ettiler tasarruflu konumda iken sayfalar ve yazılar siyah görünüyor. Sorum şu son gelen güncelleme iptal edilebilir mi.. |
|
Neler yapılabilir; Bu cihazlar batarya olarak artık eskimeye başladılar. Şarj ömürleri azalıyor. Ya batarya değişimi yapmalı veya bataryayı daha verimli kullanmaya çalışmalıyız. Verimli kullanmak için bataryayı hızlı tüketen durumlardan sakınmak için; güvenilen yerlerde hücresel veri yerine wo-fi kullandığınızda ekran sürelerinizi artacaktır. Eğer mobil servis sağlayıcınız wi-fi üzerinden görüşmeyi destekliyorsa; muhtemelen destekliyordur. wo-fi, woLTE gibi isimleri olabilir. Modlar ve Rutinler kısmında Rutin oluşturmanızı tavsiye ederim. Örnek vermeye çalışayım; Yeni rutin oluşturalım adını siz koyun. Wi-Fi Ev diyebiliriz. Eğer kısmına; Yer seçimi yapmalısınız. Evinizin konumunu 100m sınırlar dahilinde, Vardığımda seçeneği işaretli olsun. Varsa evinizdeki modemde belirlediğiniz kablosuz ağı seçin. Bağlandı seçeneği işaretli olsun. Ardından kısmına; Mobil veri Kapalı seçin. Rutin sona erdiğinde kısmına; Mobil veri Açık seçin. Bu işlem size evinizin 100m sınırlarına girdiğinizde ve kendi evinizdeki wi-fi ağınıza bağlandığında mobil veriyi kapatarak telefon görüşmelerinizi ve SMS alımlarınızı wi-fi üzerinden gerçekleştirmenizi sağlar. Cihazınızı kullanım süresini artıracaktır. Bu işlemi eğer güvenilir bir wi-fi mevcutsa işyerinizde de yapabilirsiniz. Yeni OS sürümüne güncellemeye gelince; Eğer şu an cihazınız ile mutluysanız, yeni OS sürümüyle gelen özellikleri kullanmıyorsanız geçmeniz için bir neden yok. Cihazın kendi başlatıcısı olan One UI kullanıyorsanız, bazı yeni özellikler eklendi. Eğer yeni sürüme geçerseniz geri sürüm düşüremeyeceksiniz. Bu riski alıyorsanız değiştirdiğinizde bir süre için yeni cihaz kullanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Cihazı yeni sürüme güncellemeye karar verirseniz, güncelleme işleminden sonra Recovery modunda Wipe Cache yapmanızı öneririm. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safsata60 -- 23 Ocak 2026; 22:31:46 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Type C kablo ile bilgisayara bağlayın. Telefon bilgisayara bağlıyken telefonu kapatıyorsunuz. Bu işlem sırasında kablo bağlı kalmalı. Kapandıktan sonra Power Tuşu ve Ses Açma tuşuna aynı anda basılı tutun. Telefon açılacak ve birkaç ekran gelecek. Sonrasında Sarı ve mavi yazılarından oluşan bir menü sizi karşılayacak. Bu menüyü görene kadar tuşları bırakmayın. Sonrasında ses kısma ve açma tuşları ile menüde gezebilirsiniz. Power butonu Enter tuşu vazifesi görüyor. Wipe Cache Partition kısmına gelin ve Power butonu ile onaylayın. Tekrar Yes ve No menüsü gelecek. Yes seçerek Power tuşu ile onaylayın. Sonrasında Reboot System Now diyerek tekrar telefonu başlatabilirsiniz. Bu işlemi telefon hantallaştıkça yapabilirsiniz. Herhangi bir yerde takılırsanız internette bolca rehber mevcut. Buradaki püf noktası telefon bilgisayara Type-C kablosu ile bağlı olması ve kapandıktan sonra Power ve Ses Açma tuşuna birlikte basılı tutarak başlatmak. |
|
|
Eğer ilgilenirseniz arka planda Google servislerinin sizden veri tırtıklamasının da önüne geçebilirsiniz. Genelde şarjdayken verileri alırlar. Belki kullanım sürelerinizi çok etkilemez ama sizden kişisel, kullanım alışkanlıkları, gittiğiniz yerler, ilgilendiğiniz şeyler ile ilgili bilgiler toplar. Eğer ayarlardan kapatmazsanız bu verileri kendi platformlarında işliyor. Normal şartlarda Google zaten tüm verilerimize erişiyor diyebilirsiniz ama bu verileri işleme izni vermezseniz kullanmıyorlar. Bu konu ile ilgili Avrupa Birliği ve ülkemizin çeşitli kanun ve kuralları var. Eğer verilerinizi sızdırsa ciddi yaptırımları var. Herhangi bir şikayet durumunda kendilerini savunmak amacıyla bunları kapatabilmenin ayarlarını koymuşlar fakat siz başta telefonu kurarken hepsinin onayını Google'a vermiş oluyorsunuz. İsterseniz Google Hizmetleri kısmında bu ayarları kapatıp açabilirsiniz. Ayarlar menüsünde Google kısmına gelin. Tüm Hizmetler kısmını açın. Kullanım ve Teşhis Bilgileri kısmını kapatın Paylaşılan verileri kullanarak kişiselleştirme kısmında özellikle Diğer Cihaz Kaynakları kısmındaki Cihaz Kişileri ve Harici Medya kapatın. İsterseniz uygulamalar verilerinizi de kapatabilirsiniz. Size kalmış. Reklamlar kısmında Reklam Kimliğini sıfırlayın ve kapatın. Reklam gizliliği kısmında ise Reklam konuları, Uygulamalar tarafından önerilen reklamlar, Reklam ölçümleri gibi yerlerin hepsini kapatın. Böylece Google'ın sizin hakkınızda profil oluşturmasının bir miktar önüne geçmiş olursunuz. Yoksa sizi, sizden daha iyi tanıyacak duruma geliyor. Hep olumsuz yönlerinden bahsettik ama güzel ayarlar da mevcut. Mesela; Cihazlar > Etrafımdaki cihazları tara açık olsun. Konum Doğruluğu > Konum doğruluğunu iyiliştir. açık olsun. Otomatik doldurma ve şifreler bölümünde bulunan Telefon Numarası paylaşımı ayarını kapatın. Kişisel güvenlik ve cihaz güvenliği bölümünde bulunan Bilinmeyen Takip Uyarıları > Uyarılara izin ver. Açık olsun Cihaz takip merkezi > Cihazın yerinin belirlenmesine izin ver. Açık olsun. "Özellikle telefonunuzu bir yerde unuttuğunuzda bulabilmeniz için faydalı" Gelişmiş Koruma > Cihaz Koruması. Açık olmasını öneriririm. Eğer Samsung kendi Telefon, SMS, gibi uygulamaları yerine Google Telefon, Google Mesajlar kullanıyorsanız özellikle Spam aramalar ve mesajlar açısından çok rahat edersiniz. Hassas İçerik uyarıları > Google Mesajlardaki uyarılar. Bu kısım tercihinize kalmış. Hırsızlık koruması > Kimlik Kontrolü, Harsızlık algılama kilidi ve Cevirimdışı cihaz kilidi, Uzaktan kilit ayarlarını aktif edin. Bu ayarlar sayesinde telefonu kaybedip bulduğum oldu. Cihazı açamamışlar en son karakola teslim etmişler. Onlar da açamamış. Ekranda Sahibini ara diye bir buton çıkıyor. Telefonu kapatamıyorlar da. Bana bu şekilde ulaştılar. Gerçi haritadan da takip edebiliyorsunuz. Umarım faydalı olur. |
|
Merhaba hocam root gereklimi nasil yükleyeceğiz anlatırmısınız < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben serviste orijinal pille değiştirttim, çok da güzel verim aldım. Pille alakalı olduğunu düşünüyorum. |
|
|