< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy Note 10 / Note 10+ [ANA KONU] (639. sayfa)

-
-
:))) Biz ihtiyarladık. Maşşallah siz benden iyi hatırlıyonuz.
Evet haklısın. Fabrika ayarlarına döndürebilirdim. Ama ne bileyim daha bir temiz, âku pâk olur belki dedim, yükleme ile yenilersem sistemi:)
Bu arada rootlamadım ve düşünmüyorum da. Kötü bir niyetim yoktu:) Amacım sadece bir yıldır kullanmakta olduğum sistemi yenilemek, güncel uygulamalar kurmaktı.
Neyse ki hallettim şükür.
Neyse öyle yapayım artık bu sürümden kurtulmak için diğerlerini indirip deneyeim. Başka ülkenin romunu yüklersek ne olur? Bu saçma temadan kurtulur muyum? İngilterenin romunu indirip deneyecektim. Merak etmekteyim ama cevaplamayabilirsin. Dediğin şekilde yapacağım. Teşekkürler.
edit büdüt: Bu arada hatırladım android 12 geçerkendi sanıyorum yine sammobile'den tr romu indirip flashladığımda yine bu demir kafa çıkıyordu. Yani acaba diyorum romla alakalı bir şey değil de başka bir durum mu var sanki sim kartım ya da numama yapışıp kalmış gibi (saçma belki ama demek istediğim anlaşılmıştır).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 2 Aralık 2022; 14:37:2 >
-
Note FE'de yaşadım hepsini Sales kodu değişebiliyor, öyle durumda da gelecek güncellemeleri OTA'dan otomatik indirmiyor dolayısı ile her güncelleme için Odin'e mahkum oluyorsunuz. Hiç maceraya girmeden dediğim yöntemi deneyin siz 👍🏻.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anladım. bu arada zaten yeni büyük bir güncelleme almayacağız bildiğim kadarıyla, android 13 gelmeyecek. ama diğer yandan bu iki ayda bir dediğiniz, yüzlerce mblık güncelleme gelip duruyor. ne yapıyorlar bu güncellemelerle. birinde bozup diğerinde düzeltiyorlar mı sürekli. ne değişiyor telefonda? güvenlik güncellemesi deniyor sanırım. telefonlara sürekli saldırı mı oluyor. ben hiç öyle bir şey yaşamadım.
-
Dediklerine göre Android sisteminde ve cihazlarda tespit ettikleri açıkları kapatıyorlar. Google'ın aylık yayınladığı güvenlik güncellemeleri üzerine Samsung gerekli görürse ilaveler yaparak yayınlıyor.
Üstadım Merhaba;
Konu hakkında merakım oluştu.
Sorunu nasıl giderdiniz özellikle download mod ve odin mod için tuşlara bastım tepki vermediğini belirtmenize rağmen.
-
Tamam. çok da önemli değil. Bu arada sammobilde en son paylaşılandan bir önceki türkiye firmwareini indirmiştim. demir kafa çıkmıştı şu linkten:
sammobile
Download Samsung Galaxy Note 10+ SM-N975F TUR Turkey N975FXXU8HVGA firmwarehttps://www.sammobile.com/samsung/galaxy-note-10-plus/firmware/SM-N975F/TUR/download/N975FXXU8HVGA/1670633Bir de şunu deneyeyim dedim ama yine demir kafa çıkıyor:
download galaxy note10+ sm-n975f (tur) n975fxxs8hvj1 in samfw - samsung firmware download
Download Galaxy Note10+ SM-N975F (TUR) N975FXXS8HVJ1 in Samfw - Samsung firmware downloadhttps://samfw.com/firmware/SM-N975F/TUR/N975FXXS8HVJ1Denemeye devam edeyim mi?
Samfw.com'dan indirdiğim telefon için son sürüm sistemmiş. Telefon içinden sistem update yapmak istediğimde güncel olduğunu söyledi. Ya da pes ediyorum yapacak bir şey yok gibi. Her açılışta bu lante demir kafa gelecek.
İlginç olan bu bir tem. Telefon ayarlarında temelarım kısmında Dark Side RC diye var bu kuru kafa tema. Bunu değiştiriyorum default temayı seçiyorum. Ama bu değişikliğe rağmen telefon her yeniden açılırken yine bu demir kafa geliyor. Oysa farklı tem kullanıyorum. Kafayı nereye gömmüşlerse artık. Sanki bug gibi görünüyor. Bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 2 Aralık 2022; 17:8:5 >
-
Merhaba. Evet aynen öyleydi tepki yok, telefon kapanmıyordu. Yükleme yaparken hata oluştuğuna dair uyarı varken Odin ile rutin olarak tekrar denedim. Ama sammobile'de palaşılan sondan bir önceki sürümü indirdim bu defa. Belki ilki sorunluydu bilemiyorum. Odin üzerinde işlemleri başlattım. Telefon yine tepkisizdi, çizgi falan yoktu. Ama odin normal yükleme yaptı yeşil çizgiyle. Sonra bir şekilde tamamladı. Extra bir şey yapmadım. Demek ki yükleme yaparken yarıda kessek bile telefon bu konumdayken odin yine tekrar sistemi yükleyebiliyor diye anladım bu durumda.
-
-
bu kadar uzun, sayfanın tamamı ekran görüntüsü nasıl alabiliyorsun?
-
-
:) Wallah bilmiyordum ne işe yaradığını bu iki işaretin. Hiç ihtiyaç duymamışım demekki telefonda. PC de war elbet pek çok alternatif kullandığım. Bu arada telefon yeni formatlandığından vakit aldı hesap, whatsapp kurulumu vs.
Bu arada telefonu rootlama hakkında ne düşünüyorsun. Pek çok gömülü uygulama var silinmeyen. SD maidi rahat kullanıp bunları silmek için başta. Sonra callrecorder kullanıyorum bunu daha sağlıklı kullanmak için vs. Rootun bir zararı var mı telefona? Garanti zaten bitti önemli değil. Ama telefonun güvenliğini ya da performansını olumsuz etkiler mi gerçekte?
Buyrunuz efendim:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 2 Aralık 2022; 17:38:44 >
-
firmware indirirken bu ikisi arasınd a fark nedir? Boyut olarak biri diğerinin neredeyse iki katı.
Sammobile'den indirdiğim dosya adı CSC_OXM_N975FOXM8HVGA_CL24230781_QB54198710_REV01_user_low_ship.tar.md5 iken samfrew'den indirdiğimin adı CSC_OSW_N975FOSW8HVGA_CL24701913_QB54251087_REV01_user_low_ship.tar.md5
ilki 700 mb, ikincisi 1.2 gb boyutlarında. Sammobile'den indirip yüklemeyi denediğim bu dosya ile Odin md5 hatası vermişti. Nette baktığımda bu md5 uzantısını silin tar uzantısı kalsın öyle yükleyin denmiş. Ben de öyle yapmıştım ama odin bir türlü işi bitirememişti. Ama ikinci dosya ile yüklerken Odin sorunsuz yükledi. Sanıyorum sebep bu dosya farklılığı.
Sammobilede paylaşılan firmware toplam boyutu sıkıştırılmış 6.57 gb iken samfrewde 7.56 gb.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 2 Aralık 2022; 17:56:57 >
-
Servis sağlayıcı yazılımı farklı, ondan kaynaklanıyor:
Root'u hiç düşünmedim, önermemde. Güvenlik açığı tabiki oluyor. Kullanılmayan uygulamalar kaldırılıyor evet ama bir dünya yer var telefonda 12GB RAM + RAM Plus var... Yani değer mi, bence değmez. Rootlu telefon güven vermediği için ikinci elde de değeri düşer diye düşünüyorum... Görüşme kaydı özelliği Note 9 konusunda yazıldı, bakılabilir; yanlış hatırlamıyorsam Endonezya ROM'u veya CSC'i ile root yapılmadan kazanılabiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Peki sizin servis sagliyici yazilimini nasil bulup degistirecegim? Cozumunu nadir?
Sanırım benimki de bu edition. Ama satın alırken buna dair herhangi bir yerde bilgi yoktu.
https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-note-10-note-10-ana-konu--139490419-189
Root konusu tamam. Yer için değil, ki zaten 500 gblik sd kart var ayrıca, ama sırf temizlik olsun, bir de Android'in bu kadar özgürlükçü yapısına rağmen, Google ve Samsung'un parasını ödediğimiz halde, küstahça bir şeyleri dayatmaları rahatsız ettiği içindi. Neyse, pcden silinebiliyormuş bu uygulamalar. Bunu deneyeceğim.
Ses kaydı root olmadan da idare ediyor.
Ama şu Dark Side RC teması varsayılan tema ile birlikte silinemiyor. Bu seçili olmasa bile her açılışta karşıma çıkıyor. Bundan kurtulmak istiyorum.
Burada aynı sorun paylaşılmış. Çözümü firmwarenin OYM versiyonunu yüklemekte bulmuş ana bu nedir nasıl bulunur biliyorum.
https://forum.xda-developers.com/t/star-wars-theme-removal-sm-n975u1.4142293/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 3 Aralık 2022; 9:18:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Star wars teması içermeyen firmware kullanan biri, odinle yüklediyse, firmware linkini paylaşabilir mi? İndirip yüklesem.
Ringke kamera camı koruyucu ve Spigen kılıf için dükkanıma göz atabilirsiniz.
-
daha önce şu CSC dosyası yüklenmişti firmware ile
CSC_OSW_N975FOSW8HVGA_CL24701913_QB54251087_REV01_user_low_ship.tar
buradan OXM kodlu CSC dosyasını indirp odinle sadece bu dosyayı flashladım. Evet bu tema silindi ancak Settings>Software update kontrol ettiğimde your current software version isn't supported diyor.
Acaba sadece CSC dosayısını flashladığım için olabilir mi bilmiyorum.
Şimdi buradan tüm firmware dosyalarını indirip hepsini flashlamayı düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak.
edit: evet full firmware paketini indirip tüm 4 dosyayı Odin ile flashlayınca evet nihayet, aptal tema kayboldu ve update de sorunsuz çalışıyor. Nihayet, şükür. Sammobile farklı CSC dosyaları içeren firmware paylaşmamış. samfw.com da aynı şekilde. Bu sebeple çok uğraştırdı beni. Bunun yerine firmware indirmek için artık favorim samfrew.com.
Firmware info:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 3 Aralık 2022; 15:11:44 >
-
Bu arada bloatware olarak adlandirilan yüklü uygulamaların tamamını, root olmadan kaldırmanın çok kolay bir yolunu öğrendim. Roota gerek kalmadı.
Biz de öğrenebilir miyiz hocam mümkünse 😇
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X