Şimdi Ara

Samsung Galaxy A50 Ana Konu | 🌟 Android 11 - One UI 3.1 Geldi 🌟 (393. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.566
Cevap
93
Favori
1.046.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal de üst seviye telefonlara her ay güncelleme veriyor samsung ama a50 çok sattığı için aylık güncelleme listesine aldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt
    Verileri yedekleyip sadece CSC dosyasını flashlamak yetiyor.

Veri kaybı olmazsa kullanmaya yeni özellikle devam edilir.

• Az once eski telefonum gm5plus un en buyuk sorunu olan sorunu yasadim dokunmatik sorunu.
    Sola basarken sagda kendi kendine basıyor.
    Ekran kapat ac yapica gecti ama eskisinde de geciyodu bi sure sonra gecmez hale geliyor.
    Bir kere de gecen gunlerde dokunmatik islemiyordu bi kisimda tipki eski teldeki gibi.
    Sanirim korktuğum basima gelecek. Sirf bu yuzden yeni cihaza gecmek istiyordum. Hizli sarjdan mi kaynaklaniyor acaba bu. Ilk telefonumda cunku fazla guc veren alet takinca dokunmatik sapitiyordu
    Samsung Galaxy A50 Ana Konu | 🌟 Android 11 - One UI 3.1 Geldi 🌟

• quote:

Orijinalden alıntı: timucinpusat

@hayalci

Bu arkadaşa site içinde nasıl ulaşırım bilmiyorum.
    Buyur kardeşim dinliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arvelo

Az once eski telefonum gm5plus un en buyuk sorunu olan sorunu yasadim dokunmatik sorunu.
    Sola basarken sagda kendi kendine basıyor.
    Ekran kapat ac yapica gecti ama eskisinde de geciyodu bi sure sonra gecmez hale geliyor.
    Bir kere de gecen gunlerde dokunmatik islemiyordu bi kisimda tipki eski teldeki gibi.
    Sanirim korktuğum basima gelecek. Sirf bu yuzden yeni cihaza gecmek istiyordum. Hizli sarjdan mi kaynaklaniyor acaba bu. Ilk telefonumda cunku fazla guc veren alet takinca dokunmatik sapitiyordu
    Ekranda Leke kalınca yapıyor hocam hafif lekelendiyse eliniz kirliyken kullandıysanız sapıtır dokunmatik normal bir durum.Ama durduk yere yapıyorsa cihazda sorun olabilir ama kronik olarak böyle bir sorun yok a50 lerde.

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Daha önceki telefon s7 edge te root, flashlama, twrp, xposed kurma ve telefonun roottan sonra bilumum ince ayarlarını sadece netten araştırarak öğrenmiş, defalarca yapmıştım. Ama bu farklı bir tel ayrıca çok vaktim yok, her şeyi tek tek araştırıp öğrenmeye. Onun için nasıl yapılacağını adim adim söylersen uygulayabilirim vaktin varsa.

Veri kaybı olmazsa derken, böyle bir ihtimal mi var, ne tür veri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 19 Ocak 2020; 6:41:45 >
  • Hayalci kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Daha önce s7 edge kullandım 4 yıl kadar. Hep rootlu kullandım.

Şimdi a50 sm-a505f aldım. Aslında yeni telefon olduğu için garanti sebebiyle ve doğruluğundan emin olmamakla beraber, rootun telefonun kararlığına zarar verip savunmasız bıraktığı ve bir takım sorunlara neden olduğu iddiasıyla bir yandan root yapmak istemesem de diğer yandan yıllardır kullandığım ve root gerektiren adaway (https://adaway.org), sdmaid (https://sdmaid.darken.eu),callrecorder skvalex (https://callrecorder.skvalex.com/get) gibi uygulamaları tekrar kullanabilmek için root yapmayı istemiyor değilim.

Ancak xda decelopers forumunda araştırdığıma göre ve bir kaç defa sorularıma aldığım cevaplara göre sanırım a50 sorunsuz rootlanmıyor.

Bir alper_love sizin rootlu kullandığınızı söyledi. Bu durumu soracaktım.

Ya da ses kaydı için şöyle bir çözüm olabilir:

Ses kaydı özelliği biliyorsunuz bazı ülkelerde satılan a50lerde mavcut. Bu durumun donanımla ilgili olduğunu düşünüyordum. Ancak yukarıda zn_volkan bunun yazılımsal olduğuna işaret attı ve sadece Csc flashlamaktan bahsetti. Bunu nasıl yapacağımı öğrenebilir ve zararsız bir şekilde yapabilirsem uygulama sahibinin açıklamasına göre yukarıda sözünü ettiğim callrecorder programını kullanabileceğim. Ama adaway için bir çözümüm şimdilik yok. Root gerektirmeyen ve çok sağlıklı çalışan bir reklam engelleyici var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 19 Ocak 2020; 6:52:36 >

• Bu arada telefon kapalı konumda 1 saatte %60 doldu. Bu normal mi?

• Yüz tanıma gayet stabil çalışıyor bu telefonda. Nerdeyse zifiri karanlıkta bile tanıyabiliyor ve son derece hızlı. Öte yandan parmak izinden şikayetçi olanlara tavsiyem dokunma hassasiyetini açıp parmakları kaydedin ve aod'yi tek dokunuşla açmaya ayarlayın. Kilidi açmak istediğinizde ekrana bir kez dokunup aod açıldığında parmağınızı okutun. Ben bu şekilde kullanıyorum ve gayet hızlı olduğunu düşünüyorum. Parmak izinin de yüz tanımanın da stabilitesinden %90 oranında memnunum anlayacağınız.

• quote:

Merhaba,

Daha önce s7 edge kullandım 4 yıl kadar. Hep rootlu kullandım.

Şimdi a50 sm-a505f aldım. Aslında yeni telefon olduğu için garanti sebebiyle ve doğruluğundan emin olmamakla beraber, rootun telefonun kararlığına zarar verip savunmasız bıraktığı ve bir takım sorunlara neden olduğu iddiasıyla bir yandan root yapmak istemesem de diğer yandan yıllardır kullandığım ve root gerektiren adaway (https://adaway.org), sdmaid (https://sdmaid.darken.eu),callrecorder skvalex (https://callrecorder.skvalex.com/get) gibi uygulamaları tekrar kullanabilmek için root yapmayı istemiyor değilim.

Ancak xda decelopers forumunda araştırdığıma göre ve bir kaç defa sorularıma aldığım cevaplara göre sanırım a50 sorunsuz rootlanmıyor.

Bir alper_love sizin rootlu kullandığınızı söyledi. Bu durumu soracaktım.

Ya da ses kaydı için şöyle bir çözüm olabilir:

Ses kaydı özelliği biliyorsunuz bazı ülkelerde satılan a50lerde mavcut. Bu durumun donanımla ilgili olduğunu düşünüyordum. Ancak yukarıda zn_volkan bunun yazılımsal olduğuna işaret attı ve sadece Csc flashlamaktan bahsetti. Bunu nasıl yapacağımı öğrenebilir ve zararsız bir şekilde yapabilirsem uygulama sahibinin açıklamasına göre yukarıda sözünü ettiğim callrecorder programını kullanabileceğim. Ama adaway için bir çözümüm şimdilik yok. Root gerektirmeyen ve çok sağlıklı çalışan bir reklam engelleyici var mı bilmiyorum.

Merhaba, dediğiniz gibi a50 ilk çıktığında rot felan yoktu ortada, aldığımdan 2 ay sonra root çıktı, bende direk rotlama işlemlerine geçtim, bu durum 8 ay öne idi, lakin şimdi artık çok basitleşti root işlemi.

Resimde gördüğün gibi hindistan romunda, rota gerek duymadan otomatik kayıt ve aramalar için spam engelleyiçi mevcut.
    Tabi ben yine root yapmadan duramam, rotlu olarak kullanıyorum bu romu.

Root yapmak istersen, adım adım anlatım yap, tabi özelden sırayla mesajlaşarak yaparsak daha sağlıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 19 Ocak 2020; 8:34:31 >

• genelpatron G kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle.

• Hayalci kullanıcısına yanıt
    Bir kaç sorum var:

1. Hindistan romunu sammobilden indirip odinle flashlıyoruz sanırım. Hepsi bu. Bu durumda sanıyorum telefon garanti den çıkmıyor. Peki güncellemeleri alabiliyor muyuz, tr güncellemeleri mi, hind güncellemeleri mi? Ses kayıt özelliği açmak istememin nedeni callrecorder (skvalex) uygulaması rootsuz kötü kayıt yapıyor. Ama bu özellik açıksa daha iyi kayıt yapabilir imiş. Onu denemek istiyorum.

2. Çok baktım özellikle xda developers sitesine. Root yapılamadığı, sürekli kapanıp açılma gibi sorunların yaşandığından sözetmişler. Sorunsuz root yapılabiliyor mu?

3. Özellikle bu telefon için root un artı ve eksileri nedir?

4. Sanıyorum root ile garanti dışı kalıyor. Bu bir risk mi? Yoksa telefon şimdiye kadar sorunsuzsa ki öyle görünüyor, garantinin çok da bir önemi yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 19 Ocak 2020; 9:57:51 >
  • quote:

Bir kaç sorum var:

1. Hindistan romunu sammobilden indirip odinle flashlıyoruz sanırım. Hepsi bu. Bu durumda sanıyorum telefon garanti den çıkmıyor. Peki güncellemeleri alabiliyor muyuz, tr güncellemeleri mi, hind güncellemeleri mi? Ses kayıt özelliği açmak istememin nedeni callrecorder (skvalex) uygulaması rootsuz kötü kayıt yapıyor. Ama bu özellik açıksa daha iyi kayıt yapabilir imiş. Onu denemek istiyorum.

2. Çok baktım özellikle xda developers sitesine. Root yapılamadığı, sürekli kapanıp açılma gibi sorunların yaşandığından sözetmişler. Sorunsuz root yapılabiliyor mu?

3. Özellikle bu telefon için root un artı ve eksileri nedir?

4. Sanıyorum root ile garanti dışı kalıyor. Bu bir risk mi? Yoksa telefon şimdiye kadar sorunsuzsa ki öyle görünüyor, garantinin çok da bir önemi yok mu?
    1. Odin ile hangi romu yüklersen yükle, root atmadığın sürece bütün güncellemesi alacaktır, garanti kısmını bilmiyorum, ben şahsen garantiyi kafaya takmam umrumda bile değil. Ses kayıt özelliği diğer çoğu ülke romunda mevcut lakin tr romda yoktur.
    - Otomatik Ses kayıt, biri aradığında, yada biz aradığımızda hemen başlıyor otomatik kayıta. Hiçbir programa ihtiyaç yoktur, en güzel tarafı da, arama geçmişi ekranında o kayıtların gözükmesi, ne zaman hangi tarihte tek tek gözüküyor.

2. 5 Aydır sorunsuz rootlu kullanıyorum, hatta magisk manager modülleri bile yükledim, sadece fortnite oynadığım için gelişmiş seçeneklerini açmıyorum. Birde magisk manageri diğer uygulamalar görmesin diye gizleme özelliği aktif ettim.

3. Root yapınca, samsungun saçma sapan bütün uygulamarını silebiliriz, gerçi root atmadanda yapılıyor ama farketmez, rotun bir kaç eksiğini gördüm bu telde, smart view yani ekran yansıtma çalışmıyor, samsung pass, şifre kaydetme çalışmıyor, samsung ödeme yöntemi çalışmıyor, başka bir sorunla karşılaşmadım.

4.Tabi garanti dışı kalıyor, benim için önemli değil, 11 yıldır android cihaz kullanırım, bir sefer bile rootsuz tel kullanmadım, garantilik tek işim olmadı, yazılımsal olarak çoğu şeyi zaten kendim hallediyorum, ekran kırıldığı taktirde garantiye felan yaptırmam, neredeyse 2 katı fiyat biçme derdindeler, garantisiz bile A50 ekran fiyatı 480 550 tl civarı.

• Anladım. 3. Madde özellikleri kullanmıyorum.

Şuan sınavdayım. Öğle gibi yazarım size.

• Son güncellemeden sonra pil durumu full wifi kullanımla;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 19 Ocak 2020; 12:3:58 >
  • Hocam pil tassaruf modu kullanıyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: El Profesor

Normal de üst seviye telefonlara her ay güncelleme veriyor samsung ama a50 çok sattığı için aylık güncelleme listesine aldı.
    Hocam bu kadar çok satan telefonun halen ne zaman Android 10 alacağı belli değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Evet bende onu diyorum ama anlamıyorlar beni!

• my precious M kullanıcısına yanıt
    Hayır

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Nisan yada Mayıs da yaziyordu xda da,sebebi one ui2 ozelliklerinin tam verilecek olması

• 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.