Bildirim
★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (183. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Telefonunda "Geliştirici Seçenekleri" açık mı? Eğer açık değilse aşağıda Link ini verdiğim açıklamada tarif edildiği şekilde açarak belirttiği işlemleri yaparsan faydasını görürsün. Ancak diğer işlemler için profesyonel kullanıcı değilsen yapacağın değişiklikler sorun çıkarabilir. Onlara hiç dokunmamanı tavsiye ederim.
LİNK :www.teknoty.com
502 Bad Gateway nginx openresty 46.45.154.113http://www.teknoty.com/mobil/etkili-programsiz-android-hizlandirma.html
-
Hocam bende bu ayar bölümü yok, hangi sürümü kullaniyorsunuz. Guncellemeyle gelen bi ayrinti mi bu ? Rica etsem bizi aydinlatabilir misiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü bu a5 2016 değil muhtemelen. Açık hava modu falan var yukarıda. A5 2016'da böyle bir özellik yok. O özellik otomatik parlaklık modu olmayan cihazlarda var -
hocam bugun teknosada a5 2016 lara baktim iclerinde pek uygulama da yoktu ama nedense baya yavasti ve sanki twlefon multitaskng de zorlaniyor gibi geldi
quote:
Orijinalden alıntı: Hitit Güneşi
Eğer telefonda oyun oynamayı düşünüyorsanız A5 (2016) ile sorun yaşamanız ihtimal dahilinde. Ben oyun oynamadığım için bahsettiğin oyunları cihazın kaldırdığından emin değilim. Bu oyunları belki sorunsuz oynatır fakat sıkıldıktan sonra başka oyun oynayayım dediğinizde indireceğiniz oyunlarda takılma yapmayacağının bir garantisi yok. Lenovo K5 hakkında bilgim yok. Ancak orta seviye telefonların oyun performansı maalesef bir yere kadar. Onun haricinde güncel Touchwiz ler oldukça stabil ve performanslı. O eski Android günlerini çoktan aşmışlar. Android'in tek handikapı büyük güncelleme gelince ortaya çıkıyor. Böyle güncellemelerden sonra ideali telefonu wipe data-cache yapmak. Ancak veri barındıran uygulamalar, özellikle oyunlar nedeniyle bunu yapmak oldukça meşakkatli oluyor. SmartSwitch ile bir çok veriyi yedekleyebiliyorsunuz ama oyunlarda geldiğiniz seviye bir daha geri dönmüyor. Bu sorun değilse wipe data-cache ile güncelleme bile gelse cihaz ilk günkü performansına geri dönüyor.
Dediğim oyunlar çok ağır oyunlar değil hocam kaldırır diye düşünüyorum. Benim için önemli olan arayüz akıcılığı. Eski telefonumda touchwizde çok sorunlar yaşadım android 2.3 touchwiz arayüzü vardı. Mesela bir uygulamadan çıktıktan sonra ana ekrana simgelerin geç yüklendiği veya takıldığı oluyor mu? Her güncelleme de wipe data yaparım zaten. Oyunlarda geldiğimiz seviye oyun içinde gmaile giriş yapınca yedekleniyor onda sıkıntı yok. Cihazda sd kart girişi var mı ve android nougat güncellemesi alacak mı acaba?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizim ürün degilse, resmin burada ne isi var hocam, xpity arkadasimiz anlatabilirse cok makbule gecer.
quote:
Orijinalden alıntı: notther
2 ay önce A5 2016 modelini anneme aldım. Telefon çok güzel. Arayüz akıcı. A3 2016 da OIS yok, fotoğraf sabitleme özelliği ama A5de var. Parmak izi okuyucu vs de var. Bildirim ışığı yok. Arka yüzeyi de cam o yüzden biraz dikkatli kullanmak gerek. Düşme durumunda kırılabilir cam yüzeyler. İyi bir koruyucu almanızı tavsiye ederim bu telefonu alıp kullanacaksanız. Batarya performansı bence müthiş. Diğer arkadaşların da yorumunu okumanız daha fazla izlenim edinmenizi sağlayacaktır.
Ois çok önemli değil olsa güzel olur fakat a5'in de fiyat fazla hocam. Parmak izi okuyucu olsa güzel olur çok güzel bir özellik. Telefonlarda kılıf kullanmıyorum cihazın estetiğini bozuyor hele a5 gibi güzel tasarımlı bir telefonda kılıf kullanacağımı sanmıyorum gorilla glass var zaten. Samsungların pil ömrü zaten iyi oluyor kafamdaki tek soru işareti eski samsung cihazlarda olan arayüzde takılmalar hala var mı? Eski Ace kullanıcısıyım çok çektim o cihazdan.
-
Teşekkürler geliştirici ayarlarını biliyorum fakat kastettiğim kasma sorunu animasyon kasılması degil
Android 2.x.x sürümlerinin altından çok sular aktı. Bence Android'in performans zirvesi 5.x.x Lolipop idi. 6 ile birlikte bazı şikayetler artmaya başladı. 7 güncellemesini bu telefon alacaktır. Bende 2015 A5 var. 4.4.4 Kit Kat ile almıştım. 5.0.2 Lolipop'u aldı ve şu an 6.0.1 de kullanıyorum. Yani iki büyük güncelleme aldı. 5.1 ile gelen 2016 A5 6'yı aldı. 7'yi de alacaktır. 2015 A5 Android 6'yı çok güzel absorbe etti. İroniktir ki 2016 A5 kullanıcıları biraz sıkıntılı. Eşimde 2016 A5 var. Bu forumu o nedenle takip ediyorum. Oyun oynamadığı için ve Geliştirici Seçeneklerinden birtakım ayarlar yaptığımdan sorunsuz görünüyor. Yalnız 6 ile birlikte telefonu uyandırırken, fiziksel Menü tuşu veya açma kapama tuşuna bastıktan sonra kısa bir bekleme süresi oluyor. Lolipop'tayken bu olmuyordu. -
quote:
Orijinalden alıntı: Snnrvp
Bizim ürün degilse, resmin burada ne isi var hocam, xpity arkadasimiz anlatabilirse cok makbule gecer.
Evet arkadaşlar bu cihaz A510F başka bir romun modlanmış systemUI sini alıp, bendeki ile değiştirdim ve o özellikler aktif oldu. Romun adı KyubiROM v3 xda forumda bu rom yok, htcmania.com da var ama site ispanyolca ve xda paylaşım yapmaya karşılar, çünkü o siteden xda a bir konu açtım, hemen gelip şikayet edicez izin almadan konu açmışsın dediler. Ee madem öyle kardeşim sen niye açmıyorsun kendi konunu herkez faydalansın dedim, ondan sonra benim açtığım konuya rakip tasarımcısıbenim diye aynı konuyu kendisi açmışNeyse konularımdan birisi bu systemUI temasını tema kullanmadan değiştirmek. MM ikonları GraceUX ile değişiyor. TWRP den kurulum gerekli.
XDA Developers
[MOD] [6.0.1] Grace UX SystemUI for A5 A510Fhttp://forum.xda-developers.com/samsung-a-series/themes-apps/mod-grace-ux-systemui-t3506740
Diğerini zaten dün resim olarak paylaşmıştım, onunda dosyasını ekliyorum, System/Priv-app/SecSettings2/ içindeki dosyayı benim gönderdiğim ile değiştirince resimdeki özellikler açılıyor. Ama ayarlar menüsüne Extras Mod diye yeni bir menü geliyor, fakat çalışmıyor, tıklayınca hata verip kendini kapatıyor, nedeni ise custom rom içindeki dosyayı bulamaması. Yani tıklamadığınız sürece sorun yok. Ben sadece kyubi rom v3 içinden kendime gerekli olanları aldım. Extras mod un çalışması için system/app içine Kyubi_Extras.apk nın atılması gerekiyor. Rom içindeki oda mevcut, ona tıklayınca, boot animasyon değişrtirmek için bir kaç farklı boot animasyon var, Az önce paylaştığım graceUX themesı var, birde geliştiricinin sayfasına link var.
http://upfile.mobi/l7eBNh9Iiuo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 26 Kasım 2016; 9:49:35 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cassation
Teşekkürler geliştirici ayarlarını biliyorum fakat kastettiğim kasma sorunu animasyon kasılması degil
Touchwiz kasan bir arayüz, samsungun 2013-2015 arası cihazları touchleri hep böyleydi. 2016 cihzalarında yazılımın değişmesi ile birlikte yeni touchwiz daha performanslı oldu fakat, bir kaç şey yükledikten sonra yine kasmalar başlıyor. Özellikle menü içinde başka menü içine girip geri tuşuna basınca hemen algılamıyor, bir kaç kez basmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu olay için başka arayüz (Launcher yükledim) menü ara geçişleri düzeldi. Bu da demek oluyor ki touchwiz bir süre kullanımdan sonra ister istemez kasıyor. Şimdi bazı arkadaşlar wipe cache, dalwik cache yaptın mı diyecekler. Ben hafta da can sıkıntısına twrp den yedeklediğim 5.1.1 ve 6.0.1 rom aralarında en az 2-3 kez geçiş yapıyorum. Ve her geçiş önceki wipe işlemlerini yapıyorum. Rom kurulumu bittikten sonra yine yapıyorum ilk açılım sorunsuz akıcı ve stabil oluyor fakat sonradan yine takılmalar oluyor. Onu da araştırıp sorunu çözdüm. Şimdi telefon yağ gibi akıyor, menü geçişlerinde takılma yok, dokunduğum an tepki veriyor. Tabi bu işlemi yapmak için telefonunun root lu ve twrp yüklü olması gerekiyor. Ayrıca bu uygulama kurulduktan sonra hotspotun çalışmadığını fark ettim. Yani mobil interneti wifi den paylaştırma çalışmıyor. Onu göze alıp yüklemenizi tavsiye ederim. Daha önce mutlaka twrp den full rom yedeklemesi yapın ki, her hangi bir sorunda geri dönüp eski laglı sorunlu romunuzu kullanabilirsiniz :)
Programın adı ultimate_performance_v7 v8 de çıkmış fakat deneyip test ettiğim de bir süre sonra telefonda kasılmalar başladı o yüzden v8 i tavsiye etmiyorum. Ama v7 kurunca telefonun akıcılığını hemen fark edeceksiniz. Ayrıca Xda forumdaki v7 içinde olmayan bir özelliği bendeki v7 içine ekledim. Burdaki v7 yi kurunca bütün reklamlara veda edeceksiniz. Reklam engelleyici host dosyasını yama içine gömdüm sorunsuzca çalışıyor.Bu yama daha fazla batarya ömrü, lagsız oyun oynama, düzenli ram kullanımı, daha iyi multi tasking, daha iyi sd kart okuma hızı, oyunlarda daha iyi cpu ve gpu performansı ve daha fazlasını sunuyor. Kısaca eski yüklü olan uygulama ve oyunlarınızı yamadan sonra deneyin farkı anlayın.
V7 nin telefona kattığı neler diyorsanız;
Features:
- Full memory management/Better multitasking.
- Linux kernel tweaks and improvements for better performance and battery life.
- Less lags for gamers.
- Entropy generator engine used to reduce lags.
- Zipalign apps in "/system" and apps in "/data" every 24 hours which result in less RAM usage.
- Sqlite optimizations and faster database access.
- CPU governors tweaks and improvements for better performance and battery life.
- Better thermal management and less overheating.
- Increased SD Card read-ahead cache to 2048 KB for faster SD card read and write
- Drastically decreased the drainage of battery
- Enables a non-aggressive dithering to save CPU
- Slightly improves the scaling of the frequencies (for better results you need a good kernel)
- Lightens the load on the CPU switching the workload to GPU rendering
-GPU Tweaks added for better gaming experience
-Zipalign at each Boot for better performance
-Media Server Killer
-CPU Boost Scripts
- Lag reduction
- I/O Tweaks
-VM Tweaks
And Much More!
http://upfile.mobi/MMwRVHSOmyQ
-
quote:
Android 2.x.x sürümlerinin altından çok sular aktı. Bence Android'in performans zirvesi 5.x.x Lolipop idi. 6 ile birlikte bazı şikayetler artmaya başladı. 7 güncellemesini bu telefon alacaktır. Bende 2015 A5 var. 4.4.4 Kit Kat ile almıştım. 5.0.2 Lolipop'u aldı ve şu an 6.0.1 de kullanıyorum. Yani iki büyük güncelleme aldı. 5.1 ile gelen 2016 A5 6'yı aldı. 7'yi de alacaktır. 2015 A5 Android 6'yı çok güzel absorbe etti. İroniktir ki 2016 A5 kullanıcıları biraz sıkıntılı. Eşimde 2016 A5 var. Bu forumu o nedenle takip ediyorum. Oyun oynamadığı için ve Geliştirici Seçeneklerinden birtakım ayarlar yaptığımdan sorunsuz görünüyor. Yalnız 6 ile birlikte telefonu uyandırırken, fiziksel Menü tuşu veya açma kapama tuşuna bastıktan sonra kısa bir bekleme süresi oluyor. Lolipop'tayken bu olmuyordu.
Lollipop ta da ısınma sorunu var hocam. Benim eski telefonum Lg g2 ısınıyordu baya. Gerçi işlemciden de olabilir snapdragon 800 ısınan bir işlemciydi ama sürümün de etkisi var. 2015 serisi a5 in marsmallow aldığını bilmiyordum samsungun pek huyu değildir orta seviye telefonlara güncelleme vermek. İnşallah a5 2016 ya da 7.0 gelir. Android 6.0 ile en son touchwiz arayüzü mü geldi cihaza? Hani şu s7 lerde olan beyaz durum çubuklu arayüz. Oyunlarda sıkıntı çıkardığına çok değinmişsiniz ben mtk işlemcili 1 gb ramli tabletimde gta sa oynuyprum kasmadan bu cihaz nasıl oyun konusunda sıkıntılı oluyor? 3d olmayan küçük oyunları açar diye düşünüyorum. Büyük oyunları da açması lazım aslında fifa, asphalt, real racing gibi oyunları. Neyse dediğim gibi oyun konusu pek sıkıntı değil birkaç tane oynadığım oyun var zaten tek istediğim malzeme kalitesi, pil süresi ve arayüzün stabilliği.
-
LG G2 bazı sorunları olan bir cihazdı. Hoş G3 ile kıyaslarsak sorunsuz diyebiliriz. A5 (2015)'e gelen güncelleme Marsmallow'un bütün özelliklerini kapsamıyor sanırım. Ama bence en gerekli olan uygulama izinlerini tek tek açıp kapatma özelliği var. En gereksiz uygulama bile telefon bilgilerimin yedi ceddine ulaşma izni istiyordu. Artık gereksiz bulduklarımı kapatabiliyorum. "xpity" forumdaşın bahsettiği gibi gerek Samsung gerekse Google güzel bir yazılım yapıldıktan sonra, bunun içine etmek için ne yapabiliriz diye bayağı bir kafa yoruyorlar. Kendisi anladığım kadarıyla bu konulara hakim bir geliştirici. Ancak forumu takip edenlerin %99'u bu işlemlere yabancı. Gerekli bilgi ve altyapı olmadan da bu işlere girmemelerini öneririm. En basitinden cihazı rootladıktan sonra garantinin ortadan kalkması diyebilirim. Onarımı için serviste bekleyeceği günler, ödeyecekleri ücretler nedeniyle bedeli ağır olabilir.
-
Teşekkürler öneriniz için gerçekten epey uzun yazmışsınız sağolsun ama benim sorunum TouchWiz in klasik kalması sorunu değil son güncellemeden sonra sadece güç tasarruf modunda yeni başladı sorun. Bu yüzden başkasında da oldu mu diye merak ettim
quote:
LG G2 bazı sorunları olan bir cihazdı. Hoş G3 ile kıyaslarsak sorunsuz diyebiliriz. A5 (2015)'e gelen güncelleme Marsmallow'un bütün özelliklerini kapsamıyor sanırım. Ama bence en gerekli olan uygulama izinlerini tek tek açıp kapatma özelliği var. En gereksiz uygulama bile telefon bilgilerimin yedi ceddine ulaşma izni istiyordu. Artık gereksiz bulduklarımı kapatabiliyorum. "xpity" forumdaşın bahsettiği gibi gerek Samsung gerekse Google güzel bir yazılım yapıldıktan sonra, bunun içine etmek için ne yapabiliriz diye bayağı bir kafa yoruyorlar. Kendisi anladığım kadarıyla bu konulara hakim bir geliştirici. Ancak forumu takip edenlerin %99'u bu işlemlere yabancı. Gerekli bilgi ve altyapı olmadan da bu işlere girmemelerini öneririm. En basitinden cihazı rootladıktan sonra garantinin ortadan kalkması diyebilirim. Onarımı için serviste bekleyeceği günler, ödeyecekleri ücretler nedeniyle bedeli ağır olabilir.
G3 ve g4 e bakarak daha sorunsuz bir cihazdı g2. Ama lg nin servisi berbat 31 ağustosta cihazımı servise verdim hala bekliyorum. Geçen hafta para iadesi çıktı hala parayı alamadım. 3 aydır bir sorunumu halledemediler bir daha lg nin yanına yaklaşmam. Evet mm ile gelen o özellik güzel olmuş. Roottan bahsediyorsunuz galiba. Samsung cihazlara root atmak diğer firmalara göre daha basit ama kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakıp sık kullanılmayan uygulamalar da yüklenmezse root yapmaya da pek gerek kalmıyor zaten. Android artık eskisi gibi değil 700-800 tllik cihaz bile akıcı çalışıyor artık.
-
hocam vize haftamdan dolayı çok sık ilgilenmiyorum telefonla dediğiniz özellik lollipopta yok malesef marshmallow a da geçmek istemiyorum şuan için cevabınız için teşekkür ederim :)
MaşaAllah hocam, ayrıntılı şekilde anlatmissiniz, Rom olduguna kesinlikle inandım. :))
Şaka bi yana şunu sorucam hocam. Madem ki tuş ışıklarını devamlı açık birakabiliyoruz, bi deneyebilir misiniz Gravityboxtan tuş ışıklarını bildirim ışığı olarak atadigimizda çalışıyor mu. ?
Rica ederim hocam, Allah yardımcınız olsun sinavlarda başarılar.
tuş ışıklarını sürekli yakmak sorun değil ki. Bunu harici programlqr da yapabiliyorsunuz. Benim tercihim orjinaline sadık kalmak, ikinci tercihim harici program kurmak. Şimdi soruna gelince ben ilk aldığım günden beri tuş takımı ışıkları ve haptic feedback yani tuşlara basınca titreşim olayını araştırıyorum. Işık olayını aylar öncesinden çözdüm. Hatta eski konular da paylaşmışlığım vardır. Titreşim olayı ve backlight notification olayı yani tuş ışıklarını bildirim geldiğinde aktif etme. Bunun için kernel şart. Xda forumda a510f icin mm destekli kernel paylaştım fakat bir süre kullandıktan sonra kernel şişme yapıyor telefonu kasıyor. O yüzden buraya eklemedim. Onun yerine ultimate performans v7 yi ekledim. Telefona level atlatıyor A510F plus oldu diyebilirim :) Ama gel gelelim ki mm için çıkan kernel bln destekli değil. Onun içinde ileti yada çağrı alınca tepki vermiyor.Xposedden denedim diye hatırlıyorum. Bayadır sildim kullanmıyorum. Sen program adı ver uygun olduğum da kernel ve tuş ışığı sürekli açıkken tekrar denerim. Google playde galaxy button light 2, samsung s6 button light ve onun alternatifleri var. Root yapmadan sürekli ışık açık kullanmak isteyenler program ile bu sorunu aşabilirler. Ayrıca BLN control, LG touch key notifications gibi programlar da kapasitif tuş ışıklarını kernel desteğin varsa kullanabiliyorsun. Ama yorumlara göz atılınca genelde mtk işlemcili telefinlarda kullanılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X