Şimdi Ara

Samsung Fit Plus 32 GB UBS 3.1 Bellek İncelemesi(F/P)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer konuyu okuyorsanız lütfen yukarı çıkarın ki herkes faydalansın. Yukarı çıkarmanız bana bir şey katmaz ama okuyan kişilere yeni usb bellek almak istediklerinde fikir verebilir :)

Biraz Google araştırması sonucu bu usb belleği keşfettim. Araştırmaları yaparken beklentilerim neydi?:
    1. Gerçek bir USB 3.0/3.1 usb bellek olması(çoğu 3.0 olarak lanse edilen bellek vasat 'yazma' hızları veriyor bu aşırı sinir bozucu)
    2. Sıralı yazma/okuma hızları iyi olduğu gibi en önemlisi rastgele yazma/okuma hızının tatmin edici olması Bunu isteme sebebim usb belleği Live Linux için de kullanacak olmam.
    3. Tasarım olarak çok kaba olmaması. (OTG ile Android telefonumda kullanırken daha rahat olması için)
    4. Güvenilir bir marka olması.

Beklentilerim karşılandı mı peki? Kesinlikle evet.
    Normal kullanımda ve özellikle usb'den Linux sistem kullanmak için çok iyi bir fiyat/performans ürünü. Piyasadaki 30-40tllik 32GB boyutlu usb bellekler genelde 5mb/s gibi kanser hızlar sunuyor ve bu hızlarda büyük boyutlu dosyaları aktarmak resmen işkence. Samsung Fit Plus 32GB versiyonu 70-80tl dolaylarında ve fiyatına göre tatmin edici hızlar sunuyor. En önemlisi kullanım esnasında kanser etmiyor :) Lafı uzatmadan Crystal Disk Mark sonuçlarını ve usb belleğin fotorğraflarını paylaşayım.(Testler dizüstü bilgisayarımda usb 3.1 portu olmadığı için usb 3.0 portu üzerinden yapılmıştır. Yani değerler bi ihtimal düşük çıkmış olabilir. Ama aşırı hızlı bir usb bellek olmadığı için 3.1 ile 3.0 portları farketmez diye düşünüyorum.)

9 SINAMA 1GB DOSYA BOYUTLU TEST SONUCU

9 SINAMA 2GB DOSYA BOYUTLU TEST SONUCU

9 SINAMA 8GB DOSYA BOYUTLU TEST SONUCU

Test sonuçlarının daha doğru olması için sınama sayısını 9 yaptım ve 3 farklı dosya boyutuyla test yaptım ki belleğin farklı durumlardaki hızlarını görebilelim.
    Sonuçlara baktığımızda:
    Sıralı Okuma: En az 222.34mb/s en fazla 225.69mb/s

Sıralı Yazma: En az 36.91mb/s en fazla 38.59mb/s

Rastgele Okuma:En az 12.69mb/s en fazla 14.33mb/s

Rastgele Yazma:En az 7.43mb/s en fazla 14.77mb/s

Dikkatinizi çeken nokta eminim ki rastgele yazma hızlarının dosya boyutu arttıkca düşmesidir. Bu gayet doğal bir durum :)

Özete gelecek olursak ürün bence fiyatının hakkını veriyor. Şık, zarif ve fiyatına göre hızlı. Tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 15 Nisan 2020; 14:24:14 >

Bu üye hiçbir koşula bağlı olmaksızın asla ve kat'a kimseyi bloklamaz ve bloklamamıştır. Öyle ki bloklandığında ne olduğunu tecrübe dahi etmemiştir. Yazdıklarınıza tahammül edemeyecek kadar zayıf olsam foruma girmezdim.
    **Antiblok hareketi
  • Forumun bittiğini biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum Bana kalırsa foruma yeni bir sistem gelmeli ki açılan her konu bir şansa sahip olsun. Nice emek verilen konular kıyıda köşede unutulup kalıyor.
    Aslında buna çare bulunabilir. Mesela anlık olarak açılan konular anasayfada belirse. 10-15 konuluk bir alan olsa en başta ve en son açılan 10-15 konu orada görünse. Bu sayede her açılan konunun bir şansı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu üye hiçbir koşula bağlı olmaksızın asla ve kat'a kimseyi bloklamaz ve bloklamamıştır. Öyle ki bloklandığında ne olduğunu tecrübe dahi etmemiştir. Yazdıklarınıza tahammül edemeyecek kadar zayıf olsam foruma girmezdim.
    **Antiblok hareketi
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Emeğinize sağlık, üründen hala memnunmusunuz? Bu 3 ürün arasında kaldım bende.

www.hepsiburada.com
    Samsung Bar Plus 32GB 200/30MB/s USB 3.1 USB Bellek Gümüş Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/samsung-bar-plus-32gb-200-30mb-s-usb-3-1-usb-bellek-gumus-muf-32be3-apc-p-HBV00000EZASA

www.hepsiburada.com
    Samsung Fit Plus 32GB 200/30MB/s USB 3.1 USB Bellek Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/samsung-fit-plus-32gb-200-30mb-s-usb-3-1-usb-bellek-muf-32ab-apc-p-HBV00000EZAS6

www.hepsiburada.com
    Samsung Duo Plus 32GB 200/30MB/s USB 3.1 USB Bellek Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/samsung-duo-plus-32gb-200-30mb-s-usb-3-1-usb-bellek-muf-32db-apc-p-HBV00000EZASK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 2 Mayıs 2020; 10:23:20 >
    Asus Rog Strix x570-E Gaming - Amd Ryzen 7 5800x3d - Asus Tuf Gaming GeForce Rtx 3060 - G.Skill Trident Z Neo Rgb 32 Gb(2x16) 3600 Mhz CL16 - NZXT Kraken Z63 Sıvı Soğutucu - Samsung 980 PRO 2TB NVMe M.2 SSD - XPG BattleCruiser Kasa - XPG Core Reactor 750W 80+ Gold

• Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, üründen genel olarak memnunum. Özellikle küçük boyutlu olması sebebiyle tercih etmiştim. Hem küçük hem performanslı isterseniz benim aldığımdan alabilirsiniz. Attığınız bar plus sağlamlık açısından iyi olur performansını bilmiyorum. Attığınız diğer çift taraflı için ise söyleyeceğim Dual olanları ben sevmiyorum. Samsung için durum aynı mıdır bilmiyorum ama dual olanların içinde hafıza kartı yani bildiğimiz sd kart oluyordu. Zamanında Sd kartlarda 'yazmaya karşı korumalı' hatasından başım çok yandığı için dual sevmiyorum. Onun yerine otg kablo alır kullanırım daha iyi bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 2 Mayıs 2020; 18:28:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    **Antiblok hareketi
    Teşekkürler hocam. Bar plus tercih ettim.
    Asus Rog Strix x570-E Gaming - Amd Ryzen 7 5800x3d - Asus Tuf Gaming GeForce Rtx 3060 - G.Skill Trident Z Neo Rgb 32 Gb(2x16) 3600 Mhz CL16 - NZXT Kraken Z63 Sıvı Soğutucu - Samsung 980 PRO 2TB NVMe M.2 SSD - XPG BattleCruiser Kasa - XPG Core Reactor 750W 80+ Gold
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın
    **Antiblok hareketi
    Teşekkürler hocam, doğrusu 64 gb lığını indirimli bulunca kaçırmak istemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bar plus almayı düşünüyorum kullanan var mı acaba
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.