Şimdi Ara

Samsung EX1/TL500 f/1.8 (ana başlık) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
9.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme geldi:
    http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_ex1_review/



    bu arada DP review'de dünya kadar örnek foto bulabilirsiniz.
  • güncel
  • ŞUAN FİYAT NERELERDE BU MAKİNENİN
  • Dpreview incelemesine bir kere daha baktım.
    Bence LX3'ten daha iyi. S90 ile eş G11'in biraz gerisinde geldi.
    Bence çok kaliteli olmuş.
    F/1,8 de zaten iso yu yüksek tutmaya gerek bırakmıyor.

    Belki çekerken biraz keskinlkik verilebilir.
    Alacaklara bence şimdiden hayırlı olsun iyi makina.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enjoy46

    ŞUAN FİYAT NERELERDE BU MAKİNENİN



    yalçınlarda 850 TL amazonda $399=600
  •  Samsung  EX1/TL500 f/1.8 (ana başlık)
  • nr çok çalışıyor gibi geldi bana?
    tl500
     Samsung  EX1/TL500 f/1.8 (ana başlık)

     Samsung  EX1/TL500 f/1.8 (ana başlık)

     Samsung  EX1/TL500 f/1.8 (ana başlık)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 10 Ağustos 2010; 16:10:26 >




  • 699TL den satılıyor hayret . şaşırdım bu denli ucuz olmasına... Yalçınlarda satılıyor. fiyatı görünce inanamadım .
  • 699 mu
    Bilseydim S1800 almazdım ya
    Nerdeyse benim sensörün 2 katı
  • http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?P_ID=3883

    699

    bayrama kadar kampanyalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 4 Eylül 2010; 8:46:34 >
  • Boyutu diğerlerine göre büyük ,hd video büyük eksiklik. f/1.8 için değer diyenler kaçırmasın .


     Samsung  EX1/TL500 f/1.8 (ana başlık)
  • @oeste
    Boyut çok önemli değil sonuçta bunu kotun cebine koyup taşımıycaz
    En azından ben öyle düşünüyorum fiyat çok iyiymiş
    S1800 almasam alırdım
  • 1/1.7 sensörlü 23 MP/cm² pixel density oranlı f1.8 harika bir diyafram ve 700tl daha ne olsun ki ayrıca görünümü bana g11i andırdı hafiften lx3üde andırıyor f/p olarak güzel bir makina 700tl 2yıl garanti iso performansı nasıldır acaba..
  • kompakt makine isteyen birisine önerdim bile bunu. hatta bir dslr sahibi olarak f/1.8 diyaframa ve fotoğraf kalitesine benim bile içim gitti, koca dslrnin taşınamayacağı durumlar için ikinci makine olarak bile düşünmeye başladım. hatta dh forumda da birisi soruyordu o başlığa da samsung ex1'i önereyim.

    bu makinenin iki eksiği var (aslında eksik değil bence) birincisi hd video ikincisi yüksek zoom. ama bence bunların olmaması zaten bu makineyi fotoğraf konusunda bu kadar iyi yapıyor. hd video özelliği fotoğraf kalitesini ne kadar etkiler emin değilim ama gereksiz hatta saçma sapan yüksek zoomun lens kalitesini düşürdüğüne eminim. eğer 20x-30x bir lens olsa f/1.8 olamazdı.
  • Ben soruyordum ben :D Aradığım her şey var. D-SLR geçmeden önce müthiş bir deneyim olur fakat fiyatı da bütçeme göre yüksek. f/p oranı çok iyi ona lafım yok.
  • Kompakt sınıfta denmesine rağmen kocaman bir makina hemen hemen four/thirds makinalar kadar.
    Yukarıda reis-i eagles ın verdiği linkten photographyblog incelemesine baktım 2-3 foto hariç hepsi ISO 80 ve gündüz çekilmiş.Makinanın en önemli artısı gibi gözüken F1.8 değerinin işlevselliğini gösterecek örnekler maalesef yok.
    Chromatic aberrations sadece bir örnek foto ile geçiştirilmiş zaten o örnekte de pek başarılı olmadığı görülüyor.
    Iso örneklerine de dikkatlice bakarsanız 800 den sonrasının özellikle croplarına,,, pek kullanılır olmadığını göreceksiniz.Zaten gelişmiş nr kullanan pek çok kompakt makina 800 ıso yakadar 800 dahil kullanılabilir fotolar üretiyor özellikle canon Ixus ve sony h serisi makinaları.E o zaman F1,8 in artısı nerede.
    Keskinlikle ilgili konulan örnek fotoda (hani kilise gibi bir binanın çatısı ) bana hiçde keskin gibi gelmedi.İsteyen defalarca bakabilir.
    Özetle bu makinanın kalitesi konusun da kuşkuluyum fiyatlarının düşüklüğüde sanırım bu yüzden.
    F1.8 değerine saplanıp kalanlarada artık diğer üreticilerin örneğin panasonic i ele alırsak F2,0-F2.2 değerine ve 2010 model sensör +işlemciye sahip üstelik full hd çekim yapan makinaların çıktığınıda hatırlatayım.(FX 700,FX75 gibi) bu makinaları başka sitelerden değil direk panasonic.net ten incelerseniz gerçekten şaşırtıcı.




  • Kompaklarda sınır yok herhalde.Panasonic Lumix Fx700 ü inceledimde
    küçücük,
    f 2.2 -5.9
    14.1mp 5x zoom
    full hd,
    dokunmatik (dokunmatik ekran üzerinden tam manuel)
    24mm ultra geniş
    sensör boyutu ve fiyatı hakkında bilgi bulamadım.
  • ben nv8 kullanmıştım
    büyük sensör ve iyi diyafram ondada vaardı ama rezalet makinaydı
    eminim buda öyledir
    nede olsa samsung
  • SN.biuuu
    fx 700 1/2,33 sensör boyutuna sahip.Panasonic türkiyeye göre 1000 lira fiyat ile T.C. ye girecekmiş.Sensör biraz ufak ama gündüz fotoları fena olmayacaktır F2.0 lada gece ve loş ortam çekimleri için açığını biraz olsun kapatacakdır.
    Letsgo nun linkini vermişsiniz ama çok yüzeysel anlatıyor Lumix global sitesinden ürünleri incelerseniz en ufak detaya kadar her tür bilgiyi örnek resimleri çok da harika tasarlanmış bir site ile görürsünüz her özellik örnek resim ve kısa videolarla anlatılmış.

    Bu arada Güney Tan a katılıyorum Samsung bu tl 500 modelini Şubatta tanıtmış.Uzun zamandır dikkat ettiğim bir durum var Samsung ta.Samsung satış pazarlama stratejisi gereği ya yılbaşına girerken yada yılbaşından hemen kısa bir süre önce ürün tanıtımı yapıyor genelde sanırım amacıda diğer üreticlerden teknik özellik ve tanıtımlarda geç kalmamak. Ama yıl için de tüketici talepleri,ve büyük firmaların çıkardıkları ürüne genel bir trend oluşturacak şekilde özellikler koymaları(diyelim 2010 yılı için canon sony ve pana nın hemen tüm ürünlerine Full HD video koyması) Samsung un çıkardığı ürünlerin daha yıl bitmeden demode kalmasına yol açıyor bu da satış rakamlarını ve satş fiatlarını etkiliyor.
    Örnek: işte Samsungun bu modeli yılbaşına yakın şubatta çıkmış ve F1,8 ve hareketli amoled ekrandan başka artısı yok.HD video çekimi yok ki neredeyse 2010 yılında giriş seviyesi 150 liralık ürünlerde bile(fuji av100 mesela) bu standart hale geldi.
    Oysa yıl içi gelişmelere bakalım Hd video standart hale gelmiş,dokunmatik ekranlı ürünler oldukça yaygınlaşmış,zoom oranları artmış,foto kalitesine yönelik olarak düşük mp li (10mp civarı)ve dolayısı ile piksel yoğunluğu düşük ürünler artmış(canon Ixus serisi gibi).Yani Samsung un tam tersi.
    Samsung un rakip olsun diye çıkardığı canon s90,s 95 yenilemesi ile hd video ya geçmiş yeni özellikler kazanmış,panasonic Lx3,lx 5 yenilemesi ile daha yüksek zoom a,ses hızında odaklma(sonic speed af) ve daha hızlı seri çekime,ve yenilenmiş bir lense sahip olmuş,zaten mevcut olan Hd video özelliği daha da geliştirilerek tıpkı video kameralardaki Dolby creator ses kaydına,rüzgar sesi önleyiciye,video çekiminde çoğu video kamerada bile olmayan full manuel kontrol özelliğine kavuşmuş dahda önemlisi hemen hiç bir video kameranın yapamadığı bir şekilde video çekimini 29mm geniş açı ile yapmakta evet altını çiziyorum 29mm.Hemen tüm foto makineleri fotoğrafı 28-25mm gibi geniş açıda çeksede video moduna aldığınızda bu değer 33-35-38mm gibi değerlere çıkar ama lx5 te böyle değil.29 mm geniş açı video çekim değerini ancak pro video kameralarda ve çok pahalı leslerle elde edebilirsiniz.
    Yani ben ce Smasung un bu modeli bence doğduğu gün Ölmüş demode kalmış bir model Samsung bu özelliklerle rakipleri ile nasıl yarışacak.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.