Monitör özellikle LCD monitör dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Samsung, ürün gamına iki yeni model daha ilave etmeye hazıralanıyor. SyncMaster 2233Hz ve 2243Hz kod adlı yeni monitörlerin en önemli özelliği olarak daha yüksek görüntü kalitesi için 120Hz teknolojisine destek vermeleri gösteriliyor. 22 boyutunda olan LCD monitörler aynı boyuttaki diğer monitörler ve Viewsonic'in yine aynı boyutta ve 120Hz destekli yeni modeli gibi 1680x1050 çözünürlüğünü desteklemekteler. 5ms tepki ve 300 kandelalık parlaklık seviyesine sahip olan Samsung'un yeni modellerini ayıran farklılıklara baktığımızda ise ilk dikkat çeken noktanın 2233Hz kodlu modelde çift, 2243Hz kodlu modelde ise 4 usb konnektörünün yer aldığını ayrıca 2243Hz modelinin pivot yapıda olmasını gösterebiliriz. HDCP destekli DVI konnektörlerine sahip olan yeni monitörlerin kullanıma sunulacağı tarih ve fiyat hakkında henüz herhangi bir fiyat bilgisi açıklanmış değil.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
120hz monitörler artıyor
Tam benlik ama bunu almaya bütçem yetmez
acaba çok büyük fark yaratıyomu 120 hz
hdmi baglantı yokki. yeni monitor alınacaksa 1-full hd 2- hdmi kesinlikle olmalı. 24" boyutunda t240 tek önerecegim monitor olcaktır. saygılar...
way be zaman ne çabuk geçiyor,yakında 17 inç'ler gibi ayağa düşerse şaşırmıycam 22 inç' lcd ler
arkadaslar 120 hz fark yaratır mı dıye soran arkadaslara sadece su ornegı vermek ısterım..eskıden yanı yaklasık 5 sene oncesıne kadar evlerımızdekı tuplu tvler..50hz ıle bıze goruntulerını ıletıyordu sonra plazmanın pıyasaya gırmesıyle tuplu tvlerın pazarı dusmesın dıye uretıcıler 100 mhz de uratım yapıp artık bunu standartlastırma yoluna gıttıler..ve herkes magazaya yada alısverıs merkezlerınde 50 mhz ıle 100 mhz nın arsaındakı netlık farkını gozlerıyle gordu...,
sonuc olarak cok fazla teknık olsun ıstemedım ama 50 100 ve sımdı 120 mhz dedıgımız sey tarama hızı hızıdır gorunutuyu yenıleme hızıda dıyebılırız.. bu hız ne kadar artarsa goruntu o kadar daha net olur..bıraz arastırın yeno nesıl plazmalar veya lcdler full hd 100 mhz tarama vaad eder ve fıyatları oldukca yuksektır..
samsung monıtorşer guzel aslında en guzelı de tılt olayının olması olmus..ben sahsen 28'' vıewsonıc kullanıyorum hdmı gırısıne gerek yok dıye dusunuyorum eger konsol veya hd player baglamayacaksanız..sadece monıtor ve oyunlarda kullanacaksanız ınanın dvı bıle fazla fazla yetıyor...tamamen kandırılıyoruz baska bırsey deıl..
saygılar...
Biz ilk çıkan 100 hz televizyonu almıştık. Demek 100'ün üzerinede çıkılıyormuş.
24" 120hz fullhd hdmi 20 000:1 dinamik kontrast piyasaya bi ciksa da alsak yaw. laptop ekrani baydi film izlerken...
Samsung yine yapmış yapacağını güzel monitörler
100 hz alip kullanmadil umarim uygun fiyatli olurr
Yavaş yavaş geliyor monitörler, ama tipini beyenmedim ben bunun. T modellerinde tasarım en iyi tasarım bence.
LCD de hz i yüksek diye fazladan fiyat farkı vermek doğru değil açıkça, LCD teknolojisi sonuna geliyor, OLED ler piyasaya giriş yaptığı anda FullHD, isterse 50:000.1 yada 150 hz farketmez, LCD almak isteyen kalmayacaktır, geriye sadece fiyat seçeneği kalacaktırki, LCD nin maliyette OLED le yarışabilmesi de pek mümkün değil, son bunlar, LCD den başka bir şey beklemeyin.
Oledlerin maliyet,kullanım ömrü sorunları devam ediyor diye biliyorum. LED-Backlight LCD ekranlara ne oldu.? Piyasada pek yaygınlaşmadılar.
quote:
Orjinalden alıntı: KaraKanarya
LCD de hz i yüksek diye fazladan fiyat farkı vermek doğru değil açıkça, LCD teknolojisi sonuna geliyor, OLED ler piyasaya giriş yaptığı anda FullHD, isterse 50:000.1 yada 150 hz farketmez, LCD almak isteyen kalmayacaktır, geriye sadece fiyat seçeneği kalacaktırki, LCD nin maliyette OLED le yarışabilmesi de pek mümkün değil, son bunlar, LCD den başka bir şey beklemeyin.
oledi 8 gözle beklioruz... 5oocdm2 parlaklık olan 24" hdmi li bi monitor üretseler keşke.. oled gelene kadar idareten alırdım...
bunların 24" cıksa çok iyi olur
Bu monitörler WCG games de hz problemi yüzünden hala crt kullanan oyuncular için çıkartıldı
örnegin counter-strike gibi oyunlarda 100 fps isteyenler için
İlerde birgün WCG tekrar türkiyede yapılır inş
quote:
Orjinalden alıntı: drummertan
arkadaslar 120 hz fark yaratır mı dıye soran arkadaslara sadece su ornegı vermek ısterım..eskıden yanı yaklasık 5 sene oncesıne kadar evlerımızdekı tuplu tvler..50hz ıle bıze goruntulerını ıletıyordu sonra plazmanın pıyasaya gırmesıyle tuplu tvlerın pazarı dusmesın dıye uretıcıler 100 mhz de uratım yapıp artık bunu standartlastırma yoluna gıttıler..ve herkes magazaya yada alısverıs merkezlerınde 50 mhz ıle 100 mhz nın arsaındakı netlık farkını gozlerıyle gordu...,
sonuc olarak cok fazla teknık olsun ıstemedım ama 50 100 ve sımdı 120 mhz dedıgımız sey tarama hızı hızıdır gorunutuyu yenıleme hızıda dıyebılırız.. bu hız ne kadar artarsa goruntu o kadar daha net olur..bıraz arastırın yeno nesıl plazmalar veya lcdler full hd 100 mhz tarama vaad eder ve fıyatları oldukca yuksektır..
saygılar...
bence bir konuda yanlıs bilgi veriyorsunuz 100mhz tvler LCD veya plazmalarla cıkmadı bizde 1990da alınmıs tüplü sony marka tv de 100mhz de calısıyordu. yani 100mhz ole cok da yeni bir teknoloji degil. esas sorun 120 ve ustune neden bu kadar uzun suredir gecilemedigi