Şimdi Ara

Samsung Ch@t 335 Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu konuda Samsung'un orta sınıf için ürettiği telefonlardan biri olan Ch@t 335 modelinin incelemesini yapıyorum.İncemelenin bu modeli düşünenlerin kafasında telefon hakkında iyi kötü bir fikir oluşmasını sağlarsam ne mutlu bana.Bu modeli seçmemdeki asıl neden Fiyat/performans 2lisidir.Tabi klavyeli telefonlara karşı olan sempatim de yabana atılamaz bir gerçek.3,5mm kulaklık girişi de cabası.Daha önce birçok (Nokia,Samsung,Sony Ericsson,Motorola,Siemens ve Philips) marka ve modelde telefon kullanmış biri olarak bu incelemeyi olabildiğince tarafsız bir şekilde yapabileceğime inanıyorum.Ufaktan başlayalım.

Resimler eklendi.

Öncelikle Teknik Özellikler:

QWERTY Klavye

Multimedia

Social networking

Optical Trackpad

Wi-Fi

TFT Ekran ve Kullanıcı Arabirimi Boyutu 2.4 inç

Çözünürlük 320X240 piksel

Tasarım Boyutlar 111.2 * 61.2 * 11.9 mm

Ağırlığı 100gr

Platform Ağ ve GPRS, EDGE

Band GSM, EDGE

Samsung İşletim Sistemi

Tarayıcı Access Netfront 3.5

Batarya kapasitesi 1000 mAh

Konuşma süresi (maksimum) 720 dakika

Bekleme süresi (maksimum) 520 Saat

Hafıza Kullanıcı Hafızası 60 MB

SMS Hafızası 500 + SIM msj

Telefon Rehberi 1000

Harici Hafıza Micro 8GB’a kadar SD

Iletişim Anında Mesajlaşma, SMS, MMS Mesajlaşma

E-posta Evet

Çağrı yönetimi Hoparlör, Caller ID, Multy Parti, Arama Süresi

Organizatör Uygulamaları Mobil İzleyici, Zamanlayıcı, Hesap Makinesi,
    Saat, Alarm, Takvim, Dünya Saatleri, Countdown Timer, Dönüştürücü

Kamera Çözünürlüğü 2 Mega piksel – Digital Zoom x2

Fotoğraf Efektleri Gri, Negatif, Sepya, etkisi yok

Müzik ve ses Müzik Çalar Var

Video oynatıcı Evet

FM radyo Var

MP3/eAAC+ player, MP4/H.264 player

İlk izlenimler

Telefon sağlam bir malzemeden yapılmış gibi duruyor.Tamamen plastik parçalar kullanılmış olan telefon oldukça hafif olmasına rağmen elinizde sağlamlık hissi uyandırıyor.Ekranı çizilmeye müsait gibi.Jelatin takmak şart.Klavye tuşları yeterince büyük ve kabarık.Trackpad da oldukça eğlenceli.3g olmamasına rağmen edge sayesinde tatminkar bir internet hızı var.Wifi desteği bulunan cihazın çekim gücü ve hızı da oldukça iyi.Evi 40mt ilerdeki arkadaşımın modemine bağlandım ve interneti kullandım.Notebook um bile bu kadar iyi bir wifiye sahip değil(olmasını isterdim :D ) 2mp kamerası da o kadar kötü değil.Fotoğraf için genelde kameramı kullanırım. Mp3 performansı da fena değil.Dış sesi biraz az gibi ancak iyi bir kulaklıkla iyi sonuçlar elde edilebilir.

Evet telefon hakkında ilk yazmak istediklerim bunlar.Şimdi de sırada kutu içeriği var.

Kutu İçeriği

Telefonun kutusundan çıkan içerik aynen şu şekilde; Telefon,Batarya(1000mah),3.5 mm Kulaklık,Şarz aleti,Garanti belgesi ve 2 dilde (Türkçe,İngilizce) kullanıcı klavuzu.Kutusu bence sade bir tasarıma sahip.Kutunun içinden usb kablosu çıkmıyor.Bir eksik olarak görmüyorum fakat olsa daha iyi olurdu.Ayrıca da belirtmek isterim ki Telefonun ekranındaki jelatin çok kullanışız.Üzerinde yazılar var.Samsung kullanıcıyı düşünüp temiz bir jelatin kullanabilirdi.Kulaklık konusunda da memnun kalmadığımı söyleyebilirim,yetersiz kalmış bence.En azından biraz daha iyi olabilirdi.Neyse ki kulaklık girişi 3,5mm.En azından istediğim kulaklığı aparatsız kullanabilirim.

Kullanılabilirlik

Telefonu kullanmak bence gerçekten keyifli.İlk defa klavye ve trackpad deneyimi yaşayan biri olarak beğendiğimi söyleyebilirim.Menüler arası geçişler hızlı ve kolay. Yalnız trackpad internet kullanımında biraz yavaş kalıyor.Opera yükleyerek bu sorun giderilebilir.Şimdiye kadar fark ettiğim tek sorunu(tabi sorun demek yakışık alırsa) bu.Telefonda kasma yok.Klavye de oldukça kullanışlı.İri parmaklı bir insan olarak telefonu gayet rahat kullanıyorum.Ayrıca klavyedeki harflere kısayollar atayabiliyorsunuz ki bu bence çok güzel bir özellik.Ana ekrana da isteğinize göre uygulama ve kişi kısayolları ekleyebiliyorsunuz.

Menüler

Ana ekrandan az çok bahsetmiştik.Kısayollar ve kişiler dışında sağ tuşta rehber ,orta tuşta aç(kısayolları),sol tuşta da menü bulunuyor.Ana menü 12 simgeden oluşuyor.Bu simgelere kısaca bakacak olursak;Kayıtlar,rehber,Müzik,İnternet,Mesajlar,Ajanda,Kamera,İletişimler,Uygulamalar,Alarmlar ve Ayarlar.Menü olabildiğince kullanışlı ve kolay.Ayrıca menüler arası geçişleri de 3 seçenek arasından istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.Eğlenceli bir özellik.3 farklı temasıyla da eğer sıkılırsanız menü görünümünü değiştirebiliyorsunuz.

Kamera

Telefonda 2 mp çözünürlükte kamera bulunuyor.Mercek ve Otofokus gibi özelliklerden mahrum olan telefonun kamerasına aslında iyi denilebilir.1600x1200 pixele kadar destekleyen kamera videoda 176x144 pixelde 15 fps ile kayıt yapıyor.Pek iyi olduğu söylenemez ama beklediğimden iyi çıktı doğrusu.Parlaklık,Işık ayarı,Gece çekimi ve Efektler dışında Zaman ayarı da mevcut ki telefonun kavisli yapısından dolayı bir yere konulup ta resim çekmesi oldukça zor.

Müzik

Dış hoparlör sesi orta derecede.Kızık değil fakat çok yüksek te değil.Annemin kullandığı 3500 dan daha çok ve daha kaliteli ses çıkarıyor.Babamın kullandığı K750i ile aynı seviyede diyebilirim.Kulaklık sesi de fena değil.Şu an elimde düzgün bir kulaklık olmadığı için tma olarak bir şey söylemem doğru olmaz diye düşünüyorum.Müzik Kütüphanesi de kullanışlı.Tüm parçalar,Albümler,Sanatçılar,Tarzlar,En sık çalınanlar ve Son çalınanlar seçenekleri var.Ayrıca bu kitaplığa Bestekarlar,Yıl ,Değerlendirmem ve Son eklenenler seçenekleri de eklenebildiği gibi listedeki istediğiniz seçeneği de kaldırabilirsiniz.

Hafıza

Telefonun kendi hafızası 60 mb civarında.Hafıza kartıyla bu miktar maksimum 8 gb ye kadar arttırılabiliyor.Hafıza kartı telefonun arka kapağının altında fakat pilin altında değil.Kartı değiştirirken telefonu kapatmak zorunda kalmıyoruz.

Bağlantı

Telefon 4 çeşit bağlantı yöntemine sahip.Usb Kablo,Bluetooth,Wifi ve Wap-GPRS.Wifi çekim gücü oldukça iyi.en az 40 mt uzaktan arkadaşımın modemini algıladı ve bağlandı.Wap-GPRS bağlantısı da edge sayesinde tatminkar bir hızda.Bluetooth sanki biraz yavaş gibi geldi bana.Kutudan usb kablo çıkmadığı için henüz deneme fırsatım olmadı.Usb ve şarj aynı porttan.Bu port sürgülü bir kapak yardımıyla korunuyor.Güzel bir özellik içine birşey kaçmasını önler.

Telefonla ilgili herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz elimden geldiğince,bilgim yettiğince cevap vermeye çalışırım.
    Edit:Hangi kafayla yazmışsam 400 mt yazmışım.40 mt aslında
    M.Çelebi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This_is_Heavy -- 27 Haziran 2011; 19:49:58 >

• Telefonu ne kadara aldınız acaba bir de e63 kullanıyorum onda 3g, intranet,bas konuş ,bir aparat ile gps ,office yazılımları gibi artılar var. Bu telefonda bu gibi iş hayatına yönelik çözümler var mi
  • Telefon iş hayatından çok multimedya ve anlık mesajlaşma üzerine yapılmış.Sizin için iyi bir çözüm olacağından emin değilim.İzmir-Çankaya'dan 270 tl ye 12 taksitle aldım.
  • Hocam bende samsung chat 3353 kullanıcısıyım.
    Şuanda bir sorun yaşıyorum. telefonda bir müzik , video sildiğim zaman kitleniyor telefon bir süre sonra
    kendi kendine kapanıp açılıyor.

ne yapılması gerek bir önerin var mı acaba ?
  • telefonun geri dönüşüm kutusundaki mesajlarım silinmiyor.. silme işlemini yaparken başarısız diyor.. ne yapmam gerekiyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.