Şimdi Ara

Samsung C6540 Clouding sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın tarihte aldığım 46C6540 televizyonda karanlıkta farkedilen ve oldukça rahatsız edici clouding var.Ekte çektiğim bir resim var resimde gözle görüldüğünden biraz daha belirgin duruyor fotoğrafta daha çok patlıyor bu beyazlıklar.Benzer modellerde bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa tavsiyelerini öğrenmek isterim.Bunun normal veya olağan dışı bir durum olup olmadığı hakkında bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.Görüntü kalitesini ve diğer özelliklerini beyenmiş olmama rağmen sırf bu yüzden iade etmeyi düşünüyorum.



     Samsung C6540 Clouding sorunu







  • Dostum sadece clouding yok baclight bleeding ve flashlighting de var(edge led tvlerin genel problemleri) ama sendeki durum çok aşırı ve normal değil zaman geçirmeden tv yi değiştirmenizi tavsiye ederim
  • Sayın alpara,

    Led aydınlatmalı tvlerde kötü arka aydınlatma olur ama sizdeki durum fotoğrafa bakınca biraz aşırı. Eğer değiştirme imkanınız varsa düşünmeden değiştirin. Sonuçta değişim sonrası gelecek olan tvde de bu tarz sorunlar olabilir ama daha az olacağı kesin.

    Fotoğrafda daha belirgin diyorsunuz ,uydudan kanal değiştirirken ekran karar , bu durumda sizi rahatsız ediyor mu?
  • Bu fotoğrafı karanlıkta WDTV de siyah bir jpeg resim gösterirken çektim kanal geçişlerine dikkat etmedim açıkcası özellikle geniş ekran filmlerde altdaki ve üsteki siyah şeritlerde çok bariz farkediliyor.Gündüz veya oda aydınlatması sırasında hiç problem yok.
    Dediğim gibi görüntüden ve tv özelliklerinden beklentimin üzerinde memnun kaldım.Ürünü media markt dan aldım değişimde sorun çıkartmıyorlar fakat değiştirdikten sonra problemin devam edip etmeyeceğinden emin değilim.Servis gelip gördü fakat gündüz geldiği için hiçbirşey yok bunlar normal deyip gitti. Başka bir markayla değiştirmekde bir seçenek (her nekadar mağazada bu fiyat-kalite aralağında fazla seçenek olmasada. Philips 46PF7655 var sadece buna yakın ama önerirmisiniz bilemem)
  • Aldığım yere televizyonu iade ettim.Samsung marka bir cihazı ilk defa kullandım ve büyük bir hayal kırıklığı oldu belki şanssızlık.Sanırım kaliteli ve standart üretim konusunda biraz daha yol kat etmeleri geriyor.Piyasada fiyat-performans oranı yüksek çok fazla ürün yok bu bence onlardan biriydi ama kalite sorunu tüm diğer artılarını sıfırladı.Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • alpara hocam bence tamamen bir şanssızlık. geçmiş olsun.
  • Sayın alpara ,

    Geçmiş olsun , en azından tvyi sorunsuz geri vermişsiniz. Led aydınlatmalı lcd tvler çok şık ama sizin karşılaştığınız arka aydınlatma sorunları , kenardan led aydınlatmalı tvlerde çok sık rastlanıyor. İllaki diğer arkadaşların tvlerdinde de az yada çok vardır. Bazıları haberdar değildir, bazıları ise az olduğu için sorun etmiyorlar.
  • Media markt iade konusunda çok sıkıntı çıkartmadı (biraz nazlanır gibi oldu ama acık sert çıkınca hemen hallettiler) 14 gün içinde ki Tv yi kuran samsung servisi 30 gün demişti herhangi bir neden belirtmeden iade alıyorlar tabi kutusu ve aksesuarları tam olarak.
    İadeden daha zoru şimdi bir karar vermem gerekiyor ya şansımı deneyip tekrar aynı modeli alıcam (aynı sorun olabilir) yada başka bir markaya yönelicem.Tüm arkadaşların değerli vavsiyelerini beklerim.
    Dediğiniz gibi eminim bu sorun az yada çok bir çok modelde mevcuttur.
  • arkadaşım bende 40ex700 kullanmıştım ve buna benzer ama bu kadar aşırı olmayan bi clouding vardı... led ler kenarlarda olduu için bu sorunun kenarlarda daha çok olduunu farkedebilirsin... bendeki sorun küçüktü ama gözüme çok takılıodu sony servisini aradım ve testleri sonucunda tv de hiç bir arıza bulamamışlar ama sorun gözle görünüyordu bu nedenle değişim raporu verdiler ve tv yi 40c750 yle deiştirdim... led teknolojisi tam oturmadığı için böle sorunlar bence gayet normal... oturmuş full led teknolojisine sahip piyasada az tv var ama fiyatları çok uçuk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.