Merhaba arkadaşlar, TV'nin pvr özelliğini açmak için, service setup menüsüne girdiğimde "3D Support OFF" satırı dikkatimi çekti ve bu satırı "3D Support ON" yaparak değiştirdim, normal ve hd yayınlarda herhangi bir farklılık veya bozulma olmadı, 3D gözlüğüm olmadığı için de 3D yayın yapan bir kanalı deneyemedim. 3D görüntü alabilmenin altyapısı neleri gerektirir henüz bilmiyorum ama ; TV'nin standart menüsünde olmayan pvr özelliğinin açılabildiği menüde bu satırın olması ne anlama geliyor acaba, diye merak etmeye başladım. İlave bir yazılımla veya donanımla 3D görüntü alınabilir mi sizce?
o 3d renk yönetimidir, tv nin 3d desteği yok.
"3d cube " gibi ayarlar var.bende gördüm. acaba servis menusunden kapalı bir tv olmasın. 3d demek ekranı ikiye bolen görüntüdür.
gözlüğün camları tek tek açılıp kapanıyor. beyin 3d gibi algılıyor
benim bildiğim c650 ile c750 aynı yazılımı kullanıyor c650 de o yuzden o menuler var ama donanım olarak destek olmadığı için.açıp kapamanın bi anlamı yok.
quote:
Orijinalden alıntı: blazer95
benim bildiğim c650 ile c750 aynı yazılımı kullanıyor c650 de o yuzden o menuler var ama donanım olarak destek olmadığı için.açıp kapamanın bi anlamı yok.
Side by side 3d'yi üst üste bindirirse eğer uygun şekilde, red cyan gözlükle izlenebilme ihtimali de var. Yazılım birebir aynı ise c750'de eğer red cyan gözlükle görüntü alınıyorsa 650'de alınmaması için bir sebep yok (işlemci yetmezliği olmadığı sürece)
kıytırık LG 22 inç monitörde 3D görütntü alınabiliyorsa, bunda haydi haydi alınır.
Siz çok yanlış gelmişsiniz kardeş red cyan denen şey 1950 den beri var olan bir şey 3d ile alakası bile yok derinlik veriyor sadece.
Bu konu ne oldu beyler.Bi arkadaş yaptığını söylüyor ama nasıl ?
arkadaşlar aynı tvden bende de var ama 3d izlemeniz mümkün gözükmüyor. Bilgi: Günümüzde geçerli olan 3d yayın iki ayrı resimin üst üste binmesi ile gerçekleşir. Bizim tvlerde iki ayrı resim şeklinde izleyebilirsiniz. Bunları üst üste bindirme işi basit bir yazılımla çözülebilir, fakat işin birde donanım boyutu var oda aktif gözlüklere sinyal gönderen cihazın olması. samsun c650 lerde böyle bir donanım yok ama alt yapısı var. Öneri: İşi iyi bilen bir kişi(o kişi ben değilim) gerekli parçaları temin edip tvnin içini açıp donımları takıp gerekli yazılımıda yüklerse neden olmasın. Yanlız kabloların sarkmaması içinde güzel bir işçilik yapılması gerekiyor:) Sonuç: Bence bu işe hiç girmeyin gerekli donımları temin etmeniz 200 dolar civarında, yazılımsa ücretsiz olarak temin etsenizde tv için direk bir yazılım olmadığından renk ayarları gibi bazı yerlerde sıkıntı olabilir. Teknik servis ise sizin ne yaptığınızı bile anlamıyacağından pek yardımcı olmaz. Aldığınız ürün lcd teknolojili cihazların amiralı sayılacağından görüntü kalitesi diğer 3d tvlerin ucuz modellerine göre çok çok iyi. 3d yayınlar oturana kadar buna bence gerek yok 2 yıl sonra yeni bir 3d tv düşünülebilir c650si olanlar için. saygılarımla
arkadaşlar yok mu bu konuda bir gelişme ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme