Şimdi Ara

Samsung B750 İncelemesi, Yorumlar, Tartışmalar !!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
11.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. 46B750 ile Samsung klübüne girdim bende. Yaptığım bir kaç ayarı sizlerle paylaşmak istedim böylece birine daha belki faydası olur.

Internet ayarları : Tr'de satışı kısıtlı olan Samsung wireless çubuğu ile tv'yi modeme (WAP) otomatik bağlattım. Hiç bir IP yapılandırması falan gerçekleştirmedim. Sonra Tv'nin servis menusune girip Infolink Country 'i "UK" olarak değiştirdim ve internet tuşu aktif oldu. Bazıları bunu Samsung.co.uk 'den firmware güncellemesi ile yapıyor ama diğer ayarları değiştirmek istemeyenler için önerim budur.

Servis menusune giriş: TV stand by durumunda sırasıyla Info-Menu-Mute-Power tuslarına basıp bekleyin. Yanlız burada yaptıklarınıza çok dikkatli olunuz !!!

Tv'den analog çıkışında ses gecikmesi için : Servise Menu'den SOUND bölümü bulup, Aux Delay 'i de 0-'dan 100 ms ' ye çıkarttım. Böylece harici ses bağlantısında ses Tv hoparlörü ile eşitlendi.

Görüntü içinde Movie tercih ediyorum. Gözleri yormayan sakin renkler mevcut.

• Wireless bağlantı aparatını nerden aldınız onu öğrenebilirmiyim acaba? tabi bir de fiyatını
  • yaklaşık 5-6 aydır bu televizyonu kullanıyorum ve kesinlikle tek derdi iddia ettiği 200 hz lik yenileme hızının yalan olması

renkler mükemmel ama hareketli sahnelerde kesinlikle titreme var

sakın eski crt monitörlerdeki gibi , örneğin windowsdan çözünürlüğü 1920x1080 yapıp, ekran yenileme hızınıda 200 yapabileceğinizi sanmayın..

bu cihazın gerçek yenileme hızı 200 değil 60 hz dir..
  • Kardeş yanlış veriyorsun,yada buradaki durumu yanlış anlıyorsun!!

Panel 1920x1080pixel 60Hz>> "Vertical Frequency" değeridir!!! ve bütün panellerde bu böyledir(FULLHD)

Senin bahsettiğin 50/10/200Hz gibi değerler ise Refresh-rate dediğimiz ekran tazeleme hızlarıdır!!

Bu iki değer farklı durumlardır!

Genelde çoğu insan burada olayı karıştırıyor!

++
    Diğer bahsettiğin ve şayet panelde varsa Flicker/Shimmering dediğimiz çeşitli titremeler ve Blur/Judder v.s için temel olarak
    iki sebeb vardır;ya panelin ayarlarından yada genelde daha çok olan Engine sistemin stabil/hızlı Motionhandling yapamamasındandır!!!

++
  • 1 senedir şu soruya kimse cevap veremedi..herkes bunu yanlış biliyor o zaman..teknoloji mağazalarındaki çalışanlar v.s..

peki bu b750 lerdeki titreme olayını gidermenin bir yolu yokmudur?200 hz titremeyi önlemek için çıkan bir teknoloji ise neden titremeyi gideremiyor?

ayırıca hdmi dan pc yi tv ye bağladığımda film modu neden aktif olmuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mj_pelit

1 senedir şu soruya kimse cevap veremedi..herkes bunu yanlış biliyor o zaman..teknoloji mağazalarındaki çalışanlar v.s..

peki bu b750 lerdeki titreme olayını gidermenin bir yolu yokmudur?200 hz titremeyi önlemek için çıkan bir teknoloji ise neden titremeyi gideremiyor?

ayırıca hdmi dan pc yi tv ye bağladığımda film modu neden aktif olmuyor?

Sana Şu kadarını söyliyeyim ben,isterse senin Tv benim Tv 600Hz tazeleme olsun Pc bağlantısı ile max:1920x1080p 60Hz kadarçıkarsın üstünü bekleme
  • başka bir bağlantı ile 1920x1080p 200 hz e çıkabilirmiyiz o zaman..

Albani nin dediğine göre çıkamazmışız..

Albani üstad şu hz olayını tam olarak bi anlatırmısın burada?

Samsung reklamlarında bu özelliği ballandıra ballandıra standard lcd lerde saniyede 50 kare iken, 200 hz lerde saniyede 200 kareyi tarayarak daha akıcı görüntü sağladığı yazıyo..saniyedeki kare oranı zaten windowsdannda ayarladığımız refresh time olmuyor mu?o oluyorsa neden bir türlü 1920*1080 @ 200 hz i göremiyoruz?

Fiyatlarıda bu modellerde yüksek oranlarda arttırdığından millet 200hz lerden bariz bir üstünlük ve fark bekliyor ama hiç bir kaynakta 200 hz değerini göremiyoruz ve aklımıza şu geliyo(en azından benm aklıma)demekki bu paneller aslında 60 hz ve bir tür yazılım v.b. görüntüyü 200 hz e benzetiyo
    Yani aslında bütün paneller 60 hz..

• arkadaşlar kusura bakmayın albani ye p.m. atılamadığı için konuyu güncellemem gerekiyor

• Kardeş sen taktın kafayı 200Hz olayına

İyiki sen Pany PDP almadın örneğin "V" Serisi;bu seferde panel neden 600Hz e çıkmıyor diyecektin(buda aslında "600Hz Sub-Field Drive" sistemidir!!)

Güzel kardeşim elindeki panelin sen RT değeri ile diğer VF değerini karıştıyorsun,bunuda yazdım yukarıda!!

Ayrıca neden panelinin Kullanma Kılavuzundaki "Frequency" tablosuna bakmıyorsun(bütün panellerde zaten bu aynıdır!!)
    1920x1080pixel>>>>60Hz olarak göreceksin doğru değeri!!!

+++
    PC yi>>> Panele şayet DVI-HDMI kablo ile bağlıyorsan o zaman panelden HDMI IN(3) portuna takacaksın kabloyu!!!

+++
    FULLHD panellerde 1920x1080pixel max.VF değeri 60Hz olarak ayarlanır(fixtir bu değer)ama panel algılama olarak gerekirse 24/30/50Hz değerlerinide
    doğru olarak algılar!! ancak sen panel için bağlantıda PC den GCard ayarlarından 60Hz olarak seçmen gerekiyor,her ne kadar bazı insanlar "nedense"
    daha yüksek veya düşük değerler seçsede bunun panelden çalışması doğru olmaz!!! yine bazıları görüntüde düzelme/bozulma oldu desede bu değerler
    yanlıştır ve bunlar Kılavuzlarda yazar sabit 60Hz olarak ayarlanacaktır diye!!!

+++
    Bunlar ayrıca bir Prof. Display ünitesi veya Monitör değildir!!! çoğu insan burasınıda anlamayıp atlıyor!
    Bu panelleriniz birer "TV" dir,Monitör değildir(teknik anlamda bir sürü farklılıkları vardır!!)
    Ancak prof.bir Display ünitesi alırsanız(şayet bulursanız) o zaman VF değeri dahil her bir ayarını kafanıza göre ayarlayabilirsiniz
    Bunlara kısaca Multi Display denir ve sadece Sharp/Mitsu ve bazı PDP lerde bulunur bu özellikler Multi olarak>>>TV+Monitör özellikleri vardır;
    fiyatları ise araba parasından çok daha pahalıdır

+++
    Sizin bir diğer karıştırdığınız ise Refresh-rate dediğimiz "ekran-tazeleme" dir 50/100/200Hz olarak ki bu 200Hz lerin bazıları "True" bazıları ise "Pseudo"(yalancı
    veya onun gibi görünen!!)ve S/W ile 200Hz de çalışırmış gibi yapılan HZ değeridir!!!

Yukarıda bahsettiğim olay ile bunun alakası yoktur,bu sistemde S/W olarak ekran tazeleme 100/200Hz yapılmasıdır(ne boka yaradığıda hala ciddi tartışılan
    ve CRT deki bu uygulamanın panelde aslında Engine system hala iyi olmadığı içinde S/W ile bunu iteleyerek bir şeylerin yapılmasıdır!!)

+++
    Sonuç olarak burada iki farklı sistem değeri vardır;Vertical-frequency>>60Hz dir fixtir!!!! diğeri ise Refresh-rate ise standardı 50Hz dir(veya NTSC 60Hz dir) ve bunun
    katlarıdır 100/120Hz olarak(veya True/Pseudo olarakta 200/240Hz dir)

Yakında 400/800Hz de göreceksiniz

++
    Satıcıları aynen geçin gitsin,bu panel işi Ütü yada Buzdolabı satmaya benzemez

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Ocak 2010; 23:33:32 >

• quote:

Sizin bir diğer karıştırdığınız ise Refresh-rate dediğimiz "ekran-tazeleme" dir 50/100/200Hz olarak ki bu 200Hz lerin bazıları "True" bazıları ise "Preudo"(yalancı
    veya onun gibi görünen!!)ve S/W ile 200Hz de çalışırmış gibi yapılan HZ değeridir!!!

B750 true mu yosa Preudo mi?Birde neden pc yi hdmi 3 den bağlıyalım?artısı var mı?
  • bu 200hz olayı hakikatten enteresan SONY den alıntı yaptım

Motionflow 200Hz, TV kare hızını dört katına çıkaran dünyanın ilk teknolojisidir ve görüntü netliğini dev bir adım ileri götürmüştür. Her aksiyona bir değil, üç yeni görüntü eklenir ve her yöndeki hareket tahmin edilerek şaşırtıcı 200 kare/saniye hızında görüntülenen güçlü ve keskin görüntüler oluşturulur. Spor görüntülerinde aksiyonun hiçbir ayrıntısını kaçırmayacaksınız. 24 kare/saniye hızında çekilmiş filmler ve çizgi filmler de yedi yeni görüntü eklenerek Motionflow 200Hz ile geliştirilir ve rahatsız edici titreşim ve bulanıklık ortadan kaldırılır.

sen gideceksin 50hz kamera ile çekim yapacaksın ve sonradan tahmini resim ekleyip hareketli görüntüleri netleştireceksin!!! çok zor...!

bu resmen geleceği görmek gibi bir şey

ancak bundan benim anladığım “rahatsız edici titreşim ve bulanıklık ortadan kaldırılır.”

başka bir şey ise:

bir film çekiyorsun DVD çözünürlüğünde ve gidip bunu HD çözünürlüğüne yükseltiyorsun
    OLMAZ
    burada yalnızca formatı değiştiriyorsun aslında oda değişmiyor sadece konteyner değişiyor görüntü çözünürlülüğünü 1080p ye arttırmıyorsun ki!!!!!!
    kaynak 576i/p ve veya 480i/p ile çekilmiş

bu tip şeyler

üstadın dediği gibi TİCARİ PAZARLAMA

• pc yi HDMI IN(3) portuna bağladım..200 hz motion pşus tamamen pasif oldu artı birçok seçenekte aynı şekilde
  • Pelit kardeş

1-DVI-HDMI kablo kullanımında(PC den)>>>HDMI-3 portun kullanılması K.Kılavuzunda yazıyor,yani ben demiyorum>>git 3 nolu porta bağla
    benzer durumlar diğer Marka penellerin yine bazı serilerinde de aynen böyledir ve üretici örneğin şu kabloyu şu porta bağla der,ama arada ne fark
    vardır nedendir bunu bilemem,ama mutlaka bir sebebide vardır! genelde bu sebeb "doğru görüntü algılanması/işlenmesi" v.s içindir!!!

2-Her 200Hz paneldeki True/Pseudo durumunu tek-tek hangisidir bilmiyorum ama,sanırım Sony/Phil True;ama Tosh ZV/SV ler Pseudo gibi!!!
    Bu çok önemli değildir,hatta hiç önemli değildir,burada sistem 100Hz tir aslında ve buna bakmak lazımdır!
    Yada panel 52/55" ve üstü ise farkedebilir!!!

Bu arada bazı panellerde;external cihaz bağlantılarında(PC dahil) örneğin HDMI kablo ve sinyal taşınması için gerekli sinyal gücü için kablo 1,3version
    destekli değilse "Flickering/Shimmering" dediğimiz>>>> titreme efekti oluşur/oluşabilir!!!!

3-Şimdi sen öncelikle PC den hangi görüntü işlemini yapıyorsun???
    Game/FILM v.s nedir ilk sorduğun yada kafanın takıldığı!!
    Sonra örneğin "FILM" izliyorsan>>>TOOLS(MENU)>>Picture MODE>>>MOVIE Mode seçiyorsun OK+

-->>GCard nedir(ATI/NVidia)??+ayrıca ne marka bu GC?? ve kutusundan DVI2HDMI adapter çıktımı???
    Yada GCard ta HDMI port varmıdır??

Advanced Settings>>>Picture Options>>FILM MODE;OFF yap veya Auto-1 yap!!!(dene)
    ayrıca 200Hz Motion Plus;OFF/Clear/Standard/Smooth/Custom/DEMO>>>>önce "OFF" ile dene!!!"Flicker" sende süreklimi yapıyor yoksa içeriğe göre
    azalıp-çoğalıyormu??? daha sonra "Clear" ile dene;daha sonrada Standard/Smooth ilede deniyorsun!

Not;Aslında bu bahsettiğim işlemler Bluring/Juddering/Stuttering v.s içindir;yani hızlandırma işlemindeki bozuklukları giderme ve içeriğin hızına göre("fast-motion" eylemi)
    işlemciye emir göndererek uyumu sağlamak için bir sistemdir,senin bahsettiğin Flicker/Shimmer ise bu olayın teknik olarak biraz dışındadır!
    Örneğin yukarıda bahsettiğim 1,3 kablo durumu/kablo kalitesi ilede alakalıdır!

++

• grafik kartım gtx 275 ve pc yi televizyona oyun ve film için bağlıyorum..

ama hdmi 3 den pc yi bağlayınca 200 hz pasif oluyor yani bahsettiğiniz seçenekleri seçemiyorum..

bunun dışında az önce birkaç oyun ile denedim ve 200 hz kapalı olduğu halde daha az titreme yaptığını farkettim..yani hdmi 1 den 200 hz i smooth a yada diğer seçeneklere getirdiğim zamanlarda kesinlikle daha fazla titriyordu heleki kapatınca max. derecede titriyordu..hdmi 3 den 200 hz kapalı olduğu halde neden daha az titriyor anlamadım.

bu nasıl iş
  • quote:

kutusundan DVI2HDMI adapter çıktı

evet çıktı ve bu şekil bağlı..
  • valla Samy deki Motionhandling işlemini bir çözebilsem;senin işide çözerim

Makinenin ne ot yediği belli değilki!!

Ben ZF355 kullandığım için bizim makinede bir Gaz var birde Fren!!! bastınmı gaza aklına her gelen işlemi o kendisi Chipseti ile çözüyor

++
    Sende Adapter çıktıysa(bunu daha evvel yazmadın ama!!) o zaman GCard ın DVI portunda bu Adapter var+HDMI-HDMI kablo kullanıyorsun
    ve durumda DVI-HDMI kablo seçeneği ortadan kalktığı için(herhalde Samy de böyledir mantık ve S/W!!!!)direk HDMI operasyonuna dönnektedir
    ve böylece HDMI-1/2/3/4 porta bağlaman farketmeyecektir(ama gördüğüm kadarıyla fardekiyor dolayısıyla kabahat bende değil S/W de kardeşim)

Aklıma takılan ise şudur;HDMI-3 porttan takılınca Panel>>PC yi External cihaz olarak görüyor,ancak GCard Adapter ile HDMI a dönüşmüş olsada
    bunu acaba DVI olarakmı algılıyor(bunuda bilemiyorum ama S/W de bunun nasıl algılanacağı vardır ve bu durumda farklı bir durumda
    çalışıyor olabilir!)

>>>>Bu arada Panelde "Picture MODE";nerede durmaktadır???Movie/Dynamic/Natural/Standard????

Bazı özellikler her MODE ta aktif değildir(örneğin PC modta olursa!!)

++

Kullandığın HDMI-HDMI kablo kalitelimi?? veya 1,3 mü?

++

• altın 1.3 philips marka hdmi kablo kullanıyorum..

şu an sinema mode da ve diğer her mod u denedim.bütün modlarda 200 hz pasif...ayrıca hdmi 3 de doğal modda pasif durumda..aynı şekil oyun moduda pasif..

kesin birşey varsa oda hdmi 1 te aktif olan seçenekler hdmi3 de pasif olmasına rağmen hdmi 3 daha iyi performans veriyo(sanırım)

hdmi kabloyu 3 ile 1 arasında değiştirmem çok güç çünkü tv duvara monte durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mj_pelit -- 28 Ocak 2010; 1:40:54 >
  • B750 si olupta bunlarla uğraşan başka rahatsız yok mu benden başka?

millet alır elektronik eşyasını çatır çatır kullanır hiç bir kusurunu görmez..bi bize nasip olmadı ürünü alıpta arkamıza yaslanıp rahat etmek
  • Kardeş senin panelin bir kere duvarda olması bu kablo tak-çıkar işini sıkıntıya sokar!

Bu arada HDMI portlar aşırı nazıktir ve bir arıza durumuda söz konusu olabilir(senin anlattıklarına göre!!)

Bahsettiğin Aktif/Pasif durumu sadece bazı MODE larda olur,ama sen hepsinden böyle diyorsun!

++
    B75x serisi tutmamış bir seridir(Avrupa olarak) dolayısıyla her yerde kullanıcısı çok çok azdır!

++
    Peki şöyle bir deneme yapabilirmisin,en azından HDMI portların algılama/çalışma testi için>>>Panele bir başka cihaz bağla HDMI kablo ile!
    varmı elinde PS3/BD/HDDVD veya HDMI portu olan bir Player v.s???

Yada panel bir şekilde PC MODE tamı kalıyor!!(sanmıyorum ama??)
    Input MENU den>>>PC yi bağladığın portu seçiyorsun değilmi????

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Ocak 2010; 1:55:31 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.