Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
762.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Oyun için hangi hdmi portunu kullanıyorsunuz arkadaşlar?Input lag hangisinde en düşük?

Orijinalden alıntı: HAYALETGEMİ

3 numaralı girişin lag konusunda daha iyi olduğu söylenmişti daha önce. Ayrıca bu girişin adını genel ayarlardan (tam neresi bilemiyorum) "Oyun" olarak değiştirmeniz de işe yarayabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Oyun için hangi hdmi portunu kullanıyorsunuz arkadaşlar?Input lag hangisinde en düşük?

Oyun derken turkçe olarakmı oyun yazacağım anlamadım tam, neyse akşam eve geçince bir deneyeyim bende 1. portta takılı idi bakalım fark edecekmi.

Orijinalden alıntı: avantis

Dts olayı çözülse ne olacakki.çoğumuz yeni yazılımı yükledik ve geriye dönüş yapamıyoruz.dts olayıda yazılım ile çözüldüğüne göre yeni yazılım nasıl yüklenecek.

AMD 7950X3D

MSI 4060Tİ 16GB

GSKILL 32GB (2X16GB) TZ5 Neo RGB Siyah DDR5 6400Mhz CL32 AMD EXPO Dual Kit Ram
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

Şok Şok Şok, Flash, Flash, Flash, Bomba Bomba Bomba sayın izleyiciler...

Haber merkezimize düşen bir son dakika haberini veriyoruz şimdide. B serisinde DTS hack'ı başarılı oldu. Evet yanlış okumadınız. B serisinde artık DTS sesleri çözmek de mümkün hale geldi.

Konu hakkında bilgi veren Erdem U. Altinyurt, reklam filiminde "Hep B serisinde DTS olur mu diye hayal ederdim, yaptım, olacak" dediğini hatırlatarak ilk content manager programlarınin kısa zaman içerisinde yayımlanacağını duyurdu. 10$ peşin vermeyen müşterilerinde bu hizmetten yararlanacağını belirten E.U.A., toplanan bağışların da (ki şu an itibari ile $234.89 USD) bu Hack'ı gerçekleştiren SmartSmurf lakaplı hackere verileceğini belirtti.

Ayrıca inşaat sürecinde kendisine iftira atan, insanlardan para toplamak için yalan söylediğimi iddia eden, toplanan bağışları zimmetime geçireceğimi ima eden çeşitli forum üyelerine de proje kapsamında kanalizasyon "kapak" larını ücretsiz olarak dağıtacağını bildirdi.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilginin hafta içerisinde verileceğini bildiren proje müdürü, tüm B serisi Samsung TV kullanıcılarının da Kurban bayramını da şimdiden kutladı.

Kamu oyuna önemle duyrulur...

Habere ilişkin SamyGO forum threadi:http://tinyurl.com/33tmfve
    Bağışlarınız için:

Merhaba Erdem Bey,
    Samygo forumu bende takip ediyorum dün görmüştüm smartsmurf'ün yazısını okudum açıkçası benide baya heyecanlandırdı. Fakat arkadaş tamamen olayı bitirdimi yoksa belirli bir aşamayamı geldi tam anlayamadım ikinci post'unun sonunda "But it is important to see: audio decoding is initialized. So the next step can follow..." demiş anladığım kadarıyla daha yapacak işi var.

Birde başlıkta Samsung DTV demiş bu bizim elimizde olan B650 serisi midir yoksa DTV ayrı bir serimidir neyi kastetmiş anlayamadım.

• PS3 için ben kullanıyorum. PS3 ü açtığımda TV otomatik olarak kendiliğinden açılıyor ayrıca TV kumandası ile PS3 ü kontrol edebiliyorum.Nasıl kurulduğuna gelince Setup kısmından On yapacaksın sonrada bağlı olacak aletdende varsa On yap. PS3 için Control for HDMI gibi birşey vardı onu On yapman gerekiyordu.
    quote:

Orijinalden alıntı: guarding

Arkadaşlar bu any-net bağlantısı nasıl kuruluyor ne işe yarıyor bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Kolay Gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: avantis
    Dts olayı çözülse ne olacakki.çoğumuz yeni yazılımı yükledik ve geriye dönüş yapamıyoruz.dts olayıda yazılım ile çözüldüğüne göre yeni yazılım nasıl yüklenecek.

Ben mi dedim yani yazılımı yükleyin diye? Ben defaatle "yüklemeyin" dedim. Ama bazıları (ki geçmiş sayfaları okursanız kimlermiş görürsünüz) nasılsa DTS'nin çözüleceği yok, alt yazıda o kadar önemli değil, en sonra sürümü yükleyelim belki DTS eklemişlerdir diyerek yazılım yüklemeye davet etti insanları. Ne yapayım ki ben şimdi? Yükleyenler yazılımlarını geri çevirebiliyorlar, eğer 1 kere yeni, kısıtlı yazılımları yüklediler ise. Nasıl yapılacağını da daha önce anlattım. 2 kere yükleyenler daha sorunlu. Ama CI serisi TV'niz var ise yinede geri dönüş mümkün. Ama hem 2 kere yükleyip yeni yazılımları, hemde CI+ TV'niz varsa size kolay gelsin. Geri alabilir misiniz tabi, hiçbir zaman "imkansız" diyemem bu işe ama biraz zor olur. Nasıl olur? Ben tam bilmem. JTAG port ile falan yazılım değiştirilebilinilir böyle bir durumda ama oda benim uzmanlık alanım değil (henüz.)

quote:

Orijinalden alıntı: mcaaltuntas
    Merhaba Erdem Bey,
    Samygo forumu bende takip ediyorum dün görmüştüm smartsmurf'ün yazısını okudum açıkçası benide baya heyecanlandırdı. Fakat arkadaş tamamen olayı bitirdimi yoksa belirli bir aşamayamı geldi tam anlayamadım ikinci post'unun sonunda "But it is important to see: audio decoding is initialized. So the next step can follow..." demiş anladığım kadarıyla daha yapacak işi var.

Birde başlıkta Samsung DTV demiş bu bizim elimizde olan B650 serisi midir yoksa DTV ayrı bir serimidir neyi kastetmiş anlayamadım.
    Madem bağış yapan kullanıcımız soruyor hemen detay verelim. Öncelikle bu arkadaşımız bir süredir uğraşıyorum diyordu bana. Ama bu bir yarışma olduğu için forumda açıktan geliştirmiyordu... Bende soranlara uğraşan insan var diyordum. (Bkz. İErdem bey DTS ne olduİ sorularına verdiğim standart cevaplar.) SamyGO Forumunda da konunun tamamı yok henüz.

SmartSmurf libffmpeg kütüphanelerini tekrar derleyerek koydu ama exeDSP ninde biraz düzenlenmesi gerekti. Ne yazıkki MKV filmler bu düzenlemeleri sevmediğinden MKV dosyalar çalışmıyormuş. Ama vob dosyalardaki DTS çalışıyor. Buna da şükür değil mi. Birde 6 kanal sorunu var. Onu 2 kanala indirerek hoparlöre vermiş. Ses biraz gürültülüymüş ama halledilmeyecek şey değil. Sonuçta 6 kanalı downmix yaparken bazı hatalar olmuş sanırım. Bir filtre program kullanarak halledilebilir diye düşünüyorum. Sonuçta ses PCM olarak exeDSP ye verildiği için şu an da kullanılabilir ama hataların temizlenmesi gerek önce. Tabi passthru da desteklenir. Ama yarışmada hoparlor veya passthru dediği iççin ikiside kabulüm. Sanırım SmartSmurf da da optik ses sistemi yok, onun için ilk önce TV hoparloründen dinlemek gerekecek. Aldığı para ile bir ses sistemi alırsa passthruda desteklenir yakında :) zaten exceDSP içinde tanınan akış olduktan sonra passthru ya da çevrilmesi büyük iş değil diye biliyorum.

Biraz uğraştıktan sonra bozulan MKV desteğini de düzeltmiş. Şu anda MKV lerde de sorun yok. Son bug fixleri yaptığını söylüyor du arkadaş.
    Private mesajından bir bölüm yazayım, ne kadar işin kaldığını siz tayin edin...
    quote:

Orijinalden alıntı: smartsmurf
    At the moment I am implementing VFP to the DCA/DTS codec and also need to fix bugs, because ARM CPU needs alignment on 2- or 4-byte boundaries - depending on the data operation. This is not handled well in ffmpeg, when optimizations for armv6 are enabled.

Once done (and I think this will be tonight), I send you the first release of the finished hack.

Arkadaşa acele etmemesini, hafta içinde bitirse yeterli olacağını söyledim. Geç olsun da güç olmasın değil mi. Ehehehe :)
    Hack'ı bana yolladığında ben test edeceğim. Bakacağım nedir ne değildir diye. Sanada özelden yollarım test süresince.
    Bayramda'da, en geç bayramdan sonra release yaparım büyük ihtimalle.

Hadi kolay gelsin :)
    http://mkvrepair.com Meteorite MKV tamicisi
    http://hexeditor.org wxHexEditor Hex Editörü

• elinize sağlık. tam update yapacakken bu mesajları görmek iyi oldu.
    en kısa zamanda ben de bağış yapıcam. her emeğin bir karşılığı olmalı..
  • Süper haberler bunlar :) Erdem hocam sizi emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Benden bir bağış daha çalışır bayram yurtdışındayım dönüşte pass-though olsa tadından yenmez. Ayrıca 250$ çok az bir ödül aslında yapan arkadaş için buradan forum ahalisine duyurulur pamuk eller ceplere :)
  • samsung 40b653 için önerebileceğiniz hd receiver hangi markadır. Digitürk ü bırakıp normal uyduya geçeceğim. Önerilerinizi bekliyorum. uydudan hd yayın izleyebiliyor muyuz?

@murat57100
    ben hremco kullanıyorum 1 seneyi geçti. bir sıkıntı yok.

Orijinalden alıntı: murat57100

samsung 40b653 için önerebileceğiniz hd receiver hangi markadır. Digitürk ü bırakıp normal uyduya geçeceğim. Önerilerinizi bekliyorum. uydudan hd yayın izleyebiliyor muyuz?

ben de hiremco x3 kullanıyorum. görüntüden çok memnunum.
  • Lütfen söyleyeceğim şeyler yanlış anlaşılmasın Erdem kardeşim, ancak DTS işinin TV hoparlöründen verilerek çözülmesi bence son derece gereksiz. Aletin hoparlörleri son derece yetersiz malum olduğu gibi. Bunun yerine pass-through a kasılsa bence çok daha iyi olur; gerçi demişsin hacker arkadaşta sistem olmadığını, bu durumda biraz daha donate işine asılmak lazım . Bir kez daha seni ve hacker arkadaşı tenzih ediyorum, elbette hiç kolay olmayan, bilgi, emek, zaman gerektiren bir hadise olduğunun farkındayım ve sonsuz saygı duymaktayım.
    En son şu altyazı ayarı yapabildiğimiz ve video arfix dosyalı olan yazılım yüklü bende ondan sonrada hiç güncelleme yapmadım başka ihtiyaç duymadığım için. Ancak epeydir sormak istediğim birşey vardı unuttuğum: Bir ara görüntü ayarlarını resetlemiştim, ondan beri Resim seçenekleri/Renk Tonu kısmında Kırmızı1 ve Kırmızı2 kapalı görünüyor , bunun sebebi ne olabilir, nasıl açabiliriz. ÇÜnkü Kırmızı1 ayarı iyi oluyordu.

Orijinalden alıntı: murat57100

samsung 40b653 için önerebileceğiniz hd receiver hangi markadır. Digitürk ü bırakıp normal uyduya geçeceğim. Önerilerinizi bekliyorum. uydudan hd yayın izleyebiliyor muyuz?

atlanta hd box kullanıyorum memnunum. hem sd hem hd performansı bana göre gayet başarılı. forumda zaten konu başlığı mevcut. bi göz at istersen
  • çok iyi bir haber bu dts meselesi çünkü c650 serilerini gördükçe sinirlerim bozuluyordu bir sene takip et sonunda al sonra birden bire hem üst modeli çıksın hem dts oynatsın hemde benim aldığım fiyatın 700 lira eksiğine satılsın acayip can sıkıcı bu işler...
    artık neyse dts hayırlı olsun umarım bende başarabilirim yüklemeyi hiç bilmiyorum nasıl yüklenir artık zamanı gelince yaparım umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpAwN -- 12 Kasım 2010; 8:00:15 >
  • hocam paypal hesabım var ancak kullanmayı bilmiyorum. herhangi bir kredi kartım yok. sadece maaş hesabım var. sanırım ordan da aktarım yapamıyorum. eğer nasıl yapacağımı anlatırsanız bende bağışta bulunmak isterim.
  • Samygo projesinin ana sayfasında Donor List'in hemen altında Support This Project adında bir resim var ona tıklarsan orada 5,10,20 gibi şeçenekleri olan sayfa açılacak ordan ne kadar bağıs yapacaksan seçip sonra paypal hesabına giriş yapıp onayladığında bağış yapmış olacaksın. Eğer resimi göremediyse bu linkede tıklayabilirsin

http://sourceforge.net/donate/index.php?group_id=280855

quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

hocam paypal hesabım var ancak kullanmayı bilmiyorum. herhangi bir kredi kartım yok. sadece maaş hesabım var. sanırım ordan da aktarım yapamıyorum. eğer nasıl yapacağımı anlatırsanız bende bağışta bulunmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpAwN

bencede tv nin çözmesi yerine drek optic den gönderse ve bu yöne emek harcansa çok daha iyi olur. tv de dts olsa ne olur olmasa n olur :)

kesinlikle katılıyorum. zaten dts ses dinlemeye çalışmanın amacı da budur. Tabi herkesin passtrough beklentisi olmayabilir ama asıl beklentinin sesi dışarıya atmasıdır diye düşünüyorum. Ayrıca ilgilenen kişi dts sesleri tv de oynatmayı başarmış. umarım passtrough olayına da el atılır.
    Saygılar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.