Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
756.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alers

Dün akşam TV (40B653) izlerken panelin sol ortasından başlayıp sağ yana doğru azalan siyah bir çizgi farkettim. TV nin rengi değiştikçe belirginleşen yada kaybolan bir çizgi bu. Gri tonlu bir renkte en belirgin halini alıyor. Böyle bir sorun ile karşılaşan oldumu , ne yapmamı önerirsiniz, cihazım Anadolu elektronik garantili.

usb den film izlerken de oluyor mu? Oluyorsa teknik servisi çağır, olmuyorsa uydu ya da anten kablosundan olabilir sorun belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenophe

quote:

Dün akşam TV (40B653) izlerken panelin sol ortasından başlayıp sağ yana doğru azalan siyah bir çizgi farkettim. TV nin rengi değiştikçe belirginleşen yada kaybolan bir çizgi bu. Gri tonlu bir renkte en belirgin halini alıyor. Böyle bir sorun ile karşılaşan oldumu , ne yapmamı önerirsiniz, cihazım Anadolu elektronik garantili.

usb den film izlerken de oluyor mu? Oluyorsa teknik servisi çağır, olmuyorsa uydu ya da anten kablosundan olabilir sorun belki.

1980x1020 değişik renklerde resim dosyası yaratıp flash ile TV ye taktım. Sarı kırmızı siyah ve beyazda belli belirsiz olurken gri ve açık mavide resmen ben burdayım dedi. dikkat etmezsen görünmüyor, ama kafayı takarsan TV den çok onu izliyorsunuz.

Anadolu elektronik servisini aradım haftaya geliriz dedi, gel bak belki sorun yok diyeceksin dedimse de ancak haftaya gelir TV yi alırız dedi.. Belamı buldum gibime geliyor ya hayırlısı.

• quote:

Sanırım panel hatası. Ya LCD'yi yada panelini değiştirecekler. Yazılımsal olduğunu sanmıyorum. Bence yenisini getirmelerini isteyin.
    Servise getirip tamir etmelerinden kast bu. Basit bir operasyon olsaydı, gelip usbden yazılım yükleyerek yaparlardı.
    Geçmiş olsun...
  • Geçmiş olsun 400 500 tl fark verip anadolu elk garantili almanın faydalarını yada zararlarınıda görmüş olacağız bu süreçte
  • quote:

Orijinalden alıntı: haadeess

Geçmiş olsun 400 500 tl fark verip anadolu elk garantili almanın faydalarını yada zararlarınıda görmüş olacağız bu süreçte

Anadolu elekronikle diğer ithalatçı firmalar arasında en önemli farkın;

Anadolu elektroniğin tüm türkiye çapında bu işi yüzlerce çalışanı ve bayisiyle idare etmeye çalışırken, bununla birlikte reklama ciddi bütçe ayırıyor haliyle bu da fiyatlara yansıyor.

İthhalatçı firmalar ise bu işi sadece bir avuç insanla ve de çok az sayıdaki dükkanla halletmeye çalışıyor. Doğal olarak bu da fiyatlara yansıyor.

sonuçta ikiside 2 yıl garanti veriyor ve verilen garanti kapsamları ikisininde aynı. ithalaçıdan alınan malın bozulması durumunda mağdur oluyor gibi varsayımda bulunmak da havada kalıyor.

• Arkadaşlar geçen hafta benim de başıma bir durum geldi 40b652 tvmi kapattım ve bir daha açamadım. Daha doğrusu açmak istediğimde stand by ışığı sürekli olarak yanıp sönüyordu ve ne açılış melodisini duyuyordum ne de ekranda bir ışık beliriyordu. tvyi hizlial.com dan aldım. orası da ess (goldun firması) garantisi altında satıyor. salı günü bozulmuştu tv. çarşamba sabah aradım. öğlen gelip aldılar. ve c.tesi günü sapasağlam çalışır vaziyette ve tüm ayarları yapılmış olarak teslim ettiler. 3 günde. Daha önce samsung monitorümü distribütöre verdiğimde 1 ay sonra gelmişti. burdan goldu tebrik ediyorum. güzel iş başarmışlar.

Bu arada tvsi bozuk arkadaşım. moralini bozmak istemem ama ben monitörümü aynı senin dediğin sorun için vermiştim. Aynı şekilde geri getirmişlerdi. Tabi bu 2 sene önceydi. İnşallah tamir ya da değişim ile beraber sorunun çözülür. Az buz paralar değil bunlar.

• Mrb,

Samsung LCD LE40B653 ve ADLS Zoom X6 var.

Youtube a Latop ( Sony VAIO VGN-CR506E ) DNS ayarlarina oynayarak girebiliyorum. Ancak LCD TV de LAN baglantisini kullarak giremedim halen. Weather Yahoo dan Izmir Bursa Istanbul guncel sicaklik bilgilerini okuyabiliyorum. TV uzerinde YouTube girebilmek icin ekstra ayarlar mi yapmam gerekiyor?

Bilen var mi? Forum da gezdim aradim kayboldum. Eger aciklandi ise kusura bakmayin. Yonlendirecek arkadaslara cok tesekkurler simdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manassas -- 30 Ocak 2010; 16:30:24 >
  • Ben TV de DNS ayarlarını 4.2.2.1 veya 4.2.2.2 yaparak youtube izleyebilmiştim. Birde yahoo widget ayarlarında ingiltere veya amerika seçilmesi gerekiyordu.

quote:

Orijinalden alıntı: manassas

Mrb,

Youtube a Latop ( Sony VAIO VGN-CR506E ) DNS ayarlarina oynayarak girebiliyorum. Ancak LCD TV de LAN baglantisini kullarak giremedim halen. Weather Yahoo dan Izmir Bursa Istanbul guncel sicaklik bilgilerini okuyabiliyorum. TV uzerinde YouTube girebilmek icin ekstra ayarlar mi yapmam gerekiyor?

Bilen var mi? Forum da gezdim aradim kayboldum. Eger aciklandi ise kusura bakmayin. Yonlendirecek arkadaslara cok tesekkurler simdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: farukakgun

Ben TV de DNS ayarlarını 4.2.2.1 veya 4.2.2.2 yaparak youtube izleyebilmiştim. Birde yahoo widget ayarlarında ingiltere veya amerika seçilmesi gerekiyordu.

quote:

Mrb,

TV MENU'den KURULUM(Menu Dili)->NETWORK(Sebeke)>Ag Kurulumu->Internet Protokolu Ayarlari: Manuel 'den

IP:10.0.0.2
    Alt Ag:255.255.255.0
    Ag Gecidi:10.0.0.3
    DNS Sunucu:208.67.222.222

girdikten sonra YouTube dan goruntuleri izleyebiliyorum artik.

Bana fikir verdiginiz yolu gosterdiginiz icin tesekkur ederim.

http://connectedtv.yahoo.comm/ sitesinden Facebookk baglanilabildigini soyluyor acaba siz de Facebookk baglanabiliyor musunuz?

tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: NecrODesigN
    windows 7 home ağı seçili olacak. tv ise windows 7 nin bağlı olduğu ağa bağlı olacak kabloluda olabilir kablosuzda. (benimki kablosuz wireless adabtörle)

daha sonra windows 7 de kitaplıklarını home ağı ile paylaştırıyosun. kitaplıklarına filmlerinin videolarının olduğu klasörleri eklemelisin. ben orjinal kitaplıkları kullanıyorum. yani video kitaplığına film klasörümüde ekledim. ordan izliyorum. çünkü tv zaten hepsini klasör klasör dizin dizin gösteriyor gayet başarılı bi şekilde.

sonra ağ bağlantılarına girip ordan tv yi görmen gerekiyor. tv yi gördüğünde ona sağ tıklayıp medya akışlarına izin veriyorsun. sonra yine ay bağlantılarında tv'nin yanında play iconu olan bir aygıt daha göreceksin, onunda özelliklerinden kitaplıklarına İzin Verildi seçeneği seciceksin. tv yi kapatıp açıyosun.

sonra kumandanın source menüsünden pcnın paylaşıldığı dizinleri göreceksin. seçtiğinde medya player otomatik olarak başlıcak. Photo video Music ekranı yani.

Burada anlattığınız şekilde Windows 7 yüklü PC'de kitaplığa eklediğim videoları Tv'de Source > DLNA > PC Adı olarak gördüm (Hem PC hem de TV, ethernet kablosu ile bağlı).

Yalnız bu şekilde videoları oynatırken aşağıdaki sorunlar ile karşılaştım :
    1) 720p ve 1080p videolar, düşük çözünürlüklü SD görüntü haline getirilip ve kenarlardan 10 cm. kadar boşluk bırakılıp oynatılıyor.
    2) Birçok videoları desteklemedi (divx, 720p, 1080p dahil).

Aynı videoları harici HDD ile Tv'ye usb'den bağlantı yaparak izlediğimde ise bu sorunlar olmuyor. Hem desteklenmiyor dediği videoları oynattı, hem de 720p ve 1080p olarak oynattı.

Siz benzer sorunlar yaşadınız mı ?

İlave :
    Burada benzer bir rehber var. Oradaki ekran görüntüsüne baktığım zaman, onda da kenarlardan boşluk kaldığını görüyorum. Demek ki sadece bana özgü bir durum değil. Eğer öyleyse, hem çözünürlüğü düşürmesi hem de kenarlardan boşluk bırakması bu özelliği çok kullanışsız kılıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

Burada anlattığınız şekilde Windows 7 yüklü PC'de kitaplığa eklediğim videoları Tv'de Source > DLNA > PC Adı olarak gördüm (Hem PC hem de TV, ethernet kablosu ile bağlı).

Yalnız bu şekilde videoları oynatırken aşağıdaki sorunlar ile karşılaştım :
    1) 720p ve 1080p videolar, düşük çözünürlüklü SD görüntü haline getirilip ve kenarlardan 10 cm. kadar boşluk bırakılıp oynatılıyor.
    2) Birçok videoları desteklemedi (divx, 720p, 1080p dahil).

Aynı videoları harici HDD ile Tv'ye usb'den bağlantı yaparak izlediğimde ise bu sorunlar olmuyor. Hem desteklenmiyor dediği videoları oynattı, hem de 720p ve 1080p olarak oynattı.

Siz benzer sorunlar yaşadınız mı ?

Evet aynen dediğiniz gibi oluyor bende de. Win 7 deki kitaplığa atılan filmlerin paylaşımı sonucu tv de izlenen fimlerin hem kalitesi,hem de görüntü boyutı düşüyor.Yalnız bu şekilde oynatılan filmler ileri geri alınabilirken ,öbür yoldan yani tv üzerinden oynatılan özellikle MKV fimleri ileri geri sarmak olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamirci62
    Evet aynen dediğiniz gibi oluyor bende de. Win 7 deki kitaplığa atılan filmlerin paylaşımı sonucu tv de izlenen fimlerin hem kalitesi,hem de görüntü boyutı düşüyor.Yalnız bu şekilde oynatılan filmler ileri geri alınabilirken ,öbür yoldan yani tv üzerinden oynatılan özellikle MKV fimleri ileri geri sarmak olmuyor.

Ben tam tersini hatırlıyordum, şimdi bir daha denedim ve onayladım. Bende usb üzerinden oynattığım videolarda ileri sarma yapabiliyorum. Ancak ağ üzerinden DLNA ile izlediğim videolarda yapamıyorum.

Gerçi çok da önemli değli. DLNA üzerinden o şekilde birşey izlenmesi çok mantıksız olur. Şimdi başka bir divx video denedim, neredeyse ekranın sadece %30 genişliğinde en/boy oranını aşırı şekilde bozarak gösterdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tamirci62

Ben tam tersini hatırlıyordum, şimdi bir daha denedim ve onayladım. Bende usb üzerinden oynattığım videolarda ileri sarma yapabiliyorum. Ancak ağ üzerinden DLNA ile izlediğim videolarda yapamıyorum.

Gerçi çok da önemli değli. DLNA üzerinden o şekilde birşey izlenmesi çok mantıksız olur. Şimdi başka bir divx video denedim, neredeyse ekranın sadece %30 genişliğinde en/boy oranını aşırı şekilde bozarak gösterdi.

Merhaba,

Samsung TV ile gelen CD icinde yada sitesinden indirebilecegiz '' Samsung PC Share Manager '' uygulamasını PC'nize yükleyin. (Kurulumda Turkce secilebiliyor.) Ben Windows 7 kurulu Sony VAIO VGN-CR506E (dlna destegi sunan) bilgisayarima kurdum.

TV MENU den Kaynak Listesinde '' DLNA2:PC Share Manager '' seciniz.

Bu dosya sunucusunu '' Samsung PC Share Manager '' kurup, icersinde gerekli ayarlari yaptiktan sonra sorunun duzeldigini goreceksiniz.

Artik boyutlarda ve seste problem yok. MKV dosyasida izleyebiliyorum AVI de.

Tek bir remarque olacak oda: filmi ileri saramiyorsunuz yada ben henuz cozemedim.

Not1: Tekrar girdiginizde INTERNET tusuna basip Network'e baglanmasini saglayiniz.
    Not2: Laptop ta C: dizini altina acacaginiz bir klasorun altina filmlerinizi koyun ve '' Samsung PC Share Manager " icersinden tanitin ki ulasimi kolay olsun.

http://www.samsung.com/tr/consumer/learningresources/medi2.0/dlna_userguide_1.html

http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=US&CttFileID=2215332&CDCttType=SW&ModelType=N&ModelName=UN46B7000WF&VPath=SW/200910/20091026204948515/setup.exe

umarim probleminizi cozer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manassas -- 2 Şubat 2010; 18:42:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Arkadaşlar kullandığım 32B650 tv yi güncelleyecem ve her halde 2009.11.20 sürümü çıkmış yeni benim lcd tv nın tam olrak le32b650T2P ve LE32B650T2P Upgrade File (ver.T-CHLCIPDEUC-2006.0) şeklinde 82 bm lık bir dosya ama arkadaşlar dil kısmında Turkçe yok sizce sorun olurmu.

http://www.samsung.com/download/FileView.aspx?cttfileid=2357163&type=TV&typecode=1&subtype=LCD&subtypecode=101&model=LE32B650T2P&filetype=FM&language=

Bence Samsung UK(İngiltere) Sitesinde yer alan ve Türkçe'yi de içeren firmware'i indirmenizde yarar var. Sonradan sıkıntıya girip yeni baştan eski konuma dönmek, sizin için zor olabilir.
    Linki aşağıda. Not:Firmware denenmiştir.
    SAMSUNG 32B650 FIRMWARE

i

Taman ama arkadaşım benim lcd tv nın modeli tam olrak 32B650T2P bu modele denk gelen sürüm bu ve 20 aralık 2009 da çıkmış ve senin verdiğin fw 30 ekimde 2009 da ve aralarında fark var senınki 49 mb benim modele karşılık gelen 82 mb .. Tr olmasada olur daha iyi bir fw ise yükeleyecem ... Versinyon farkıda var ben yenisini yaparım tr olmasada olur ... (ver.T-CHLCIPDEUC-2006.0)

• Arkadaşlar bende Samsung LE32B653T5W var . İnternete girebilen var mı bu panelle ?
  • quote:

Samsung TV ile gelen CD icinde yada sitesinden indirebilecegiz '' Samsung PC Share Manager '' uygulamasını PC'nize yükleyin. Kurulumda Turkce secilebiliyor.

Goreceksiniz ki Kaynak Listesinde '' DLNA2:PC Share Manager '' seciniz. Bu bir dosya sunucusu icersinde gerekli ayarlari yaptiktan sonra duzeldigini goreceksiniz.

Link için teşekkürler.

Samsung.com.tr'de 46B653 seçince Yazılım (Software) olarak PC Share Manager gözükmüyordu ama United Kingdom sitesinden 32B65x seçerek son versiyon 2.3 indirdim.

Windows 7 kurulu olan ve ethernet kablosu ile ağa bağlı olan HTPC'ye yükledim ve gerekli ayarları yaptım. Source (kaynak) tuşuna bastığımda görebiliyorum. Fakat içine girip, Video kısmına baktığım zaman ilk denemede paylaşıma açtığım 2 dizinden sadece bir tanesini görmüştü, sonra iki dizini kaldırıp başka dizinlere paylaşım verdiğimde hiçbirini görmedi.

Paylaşım verdikten sonra programın üst kısmında 2 tane yenileme (değişiklikleri uygulama) ikonu var, ikisine de basıyorum. Ayrıca yine programın ayarlarında (cihaz ilkelerini ayarla gibi bir seçenek) Tv'ye izin verdim. Bunları denememe rağmen tam performansla çalışan bir çözüm elde edemedim. Kaspersky antivirüs programını kapattım yine sonuç alamadım.

PC Share Manager'ı kullanan ve paylaşım yaptığım klasörleri tam sorunsuz şekilde görüp, videoları izleyebiliyorum diyen var mı acaba ? Varsa hangi işletim sistemini kullandığını, Windows 7 kullanıyorsa hangi ayarları yaptığını söyleyebilir mi ?

Firmware güncellemesi hakkında not :
    Yukarıdaki denemeleri yapmadan önce son firmware versiyonu olan 2005'i Samsung.com.tr'den indirerek yükledim. Tüm ayarlarım, Teledünya kanallarım aynı sırada duruyordu. Firmware güncellemesi yapınca tüm ayarların silinmesi gerekmez miydi ? Acaba güncelleme yapmadı mı diye düşündüm ama cihaz bilgisini kontrol edince, firmware'in 2005 olduğunu gördüm.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• xp de sorunsuz lcd nin kutusunun içinden çıkan cd deki Samsung PC Share Manager programını kullanıyorum
  • quote:

Firmware güncellemesi hakkında not :
    Yukarıdaki denemeleri yapmadan önce son firmware versiyonu olan 2005'i Samsung.com.tr'den indirerek yükledim. Tüm ayarlarım, Teledünya kanallarım aynı sırada duruyordu. Firmware güncellemesi yapınca tüm ayarların silinmesi gerekmez miydi ? Acaba güncelleme yapmadı mı diye düşündüm ama cihaz bilgisini kontrol edince, firmware'in 2005 olduğunu gördüm.

hangi firmware di hatırlamıyorum ama 2005 de olabilir, yükledikten sonra televzyonda hiç bir ayar sıfırlanmamıştı. ama dediğiniz gibi yeni sürüm 2005 olarak görünüyordu. sizdeki durum birçoğumuzda (belki de herkeste) oldu.
  • Arkadaşlar bir sorum daha olacak Samsung LE32B653T5W ile iligili .. Şuan idareten anten bağlı böyle arada 5 dakikada bir mesela panel 4:3 ekranını alıyor alt bölüm gidiyor 2-3 saniye sonra tekrar eski halini alıyor sürücüyü güncellesem geçer mi ? Yoksa anten kullandığım için yayından mı kaynaklanıyor ?
  • quote:

söylemiş olduğunuz hatada ilk yapılması gereken şey servistarafından panelin temiziği genelde bu arıza tozdan kaynaklanır çok düşük bir ihtimal panelden umarım panelde arızanız çıkmaz ama servis arkadaşlar gelir vede sorununuzu halleder birbaşka arkadaş gold demiş ama goldun daha servis ağı tam yok zaten olmasıda çok zor ama arızanız besleme devresindeki konnanstörden yapmıştır o arızada normalde zaten testi açılıp yapılması 1 gün sürer boarddan arıza yapmış olsa inanın çok beklerdiniz veya yenisini verirlerdi çünki yedek parça stokları yok bu yüzden gaantiliyklen hiçbir müşteri sorn yaşamaz ama garanti bitince asıl sıkıntılar doğacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedus -- 1 Şubat 2010; 13:29:07 >

• 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.