Samsung SyncMaster B1930'u eski bilgisayarıma takıyorum, görüntü devamlı titriyor. Değişik çözünürlüklerde denedim ama olmadı. Tavsiye edilen değer 1366x768 ve frekans 60 Hz. Aslında 60 Hz. değil, 85 Hz. filan yapabilsem sorun çözülecek sanıyorum, o titreme frekans yetersizliği gibi. 75 Hz.'in üzerine çıkardığımda uyumsuz deyip yapmıyor.
Aynı monitörü hiçbir şeyi değiştirmeden laptop'a taktığımda titreme olmuyor. Eski bilgisayara aynı kabloyla Samsung SyncMaster 226BW taktığımda o da sorunsuz görüntü veriyor. Ekran kartım ASUS nVidia GeForce 6600. Ekran kartı ve monitör sürücülerini güncelledim ama sorun geçmedi. Sorun sadece Windows'tayken değil, bilgisayar açılırken, özellikleri gösteren ekranda da var. Sorunsuz olan zamanlarla sorunlu olduğu zamanlarda hep aynı fişe takılıydı. Yani sorun elektrikten değil.
Sizce sorun ne olabilir? Monitör bozuk değil, laptop'tayken sorunsuz çalışıyor. Ekran kartımla uyumsuz olma ihtimali var mı? Masraf mı çıkacak mutlaka?
laptop ve eski pc nin video çıkışı ( vga dvi ) aynımı ? eğer öyleyse bi arkadaşından ekran kartı edinip denemek ten başka çaren yok