|
Merhaba, Telefon ithalat garantili olduğu için delta servisine verdim. Şikayetler ise şöyle.
Telefonun teslim tarihi : 03.03.2021 Yasal onarım süresi sonu : 30.03.2021 Öngörülen Teslim Tarihi : 16.03.2021 (22 mart tarihinde teslim tarihi 25 mart olarak değiştirildi) onarım tamamlandı : 24.03.2021 Kargoya teslim edildi : 24.03.2021 Kargodan teslim aldım : 26.03.2021 İşte servis süreçleri; 1 mart tarihinde kargo ile ücretsiz yolladım, dönüş kargosu bize ait olarak görünüyor sistemlerinde, aman yapsınlarda hata falan bulmasınlar bizede öderiz onu sorun değil. 3 mart tarihinde kargo ellerine ulaştı. Aynı gün telefonun resimleri çekilerek kaydı açıldı. 4 mart tarihinde onarıma başladılar. Bir parça istediler. 5 mart tarihinde ise onarıma devam edildiği yazıldı. 8 mart tarihi itibarı ile tekrardan parça bekleniyor yazısı çıktı sistemde. 8 Mart tarihi itibarı ile onarıma devam ediliyor, parça geldi sanırım. 10 mart tarihi itibarı ile tekrardan parça bekleniyor yazısı çıktı sistemde. 23 Mart tarihi itibarı ile onarıma devam ediliyor, bu parça biraz uzun sürdü gelmesi. Sanırım yurt dışından geldi. 24 Mart tarihi itibarı ile onarım yapıldı ve kargoya teslim edildi. Kargo bana ait 14tl ücreti var. 26 Mart kargodan teslim aldım ve servis süreci tamamlanmış oldu. Bu süreçlerde hangi işlemler yapıldığı sisteme girilmiyor. Yapılan İşlemlerde, "Kamera ve elektronik parça değişimi yapıldı" açıklaması girilmiş. Tüm sorunlar giderilmiş. Ayın 1 inde yolladığım telefon, 26 mart tarihinde elime ulaşmış oldu, serviste 3-24 mart arasında işlem gören telefon, onarımı toplamda kargo dahil 23 gün sürdü. Sadece bir parça talebi 2 hafta sürdü, muhtemelen yurt dışından geldi, çünkü telefonun yurtiçi satışı yok şuanda. Ellerinde olan parçalar değişmiş olsa muhtemelen servis süreci 1 haftadan kısa sürecekti.
Tüm arızalar garanti kapsamında değişti ve ücret talep edilmedi, gelen kargo ücreti hariç. Telefonda tamirden kaynaklı bir kırık çizik oluşmadı. Sadece ekranda kullanıma etki etmeyen kılcal çizik vardı, bu giderken yoktu diye hatırlıyorum, çünkü telefonu sürekli ekran koruyucu ile kullandık, giderken , koruyucu kenarları kalkık oluşundan kaynaklı kırıklar vardı, bunu düşmeye , darbeye bağlayıp garanti dışı işlem yapmasınlar diye ekran koruyucusunu çıkartmıştım. Siz yollarken mutlaka ekranda koruyucu takın, eğer ekran koruyucusu kıtık çatlak ise mutlaka değiştirip sıfır takarak yollayın. Kırıkları darbeye bağlayabilirler, ekran koruyucu harici alınan , telefonla alakalı olmayan birşey olsa da , ekran koruyucusundaki çatlak ve kırıkları telefonun aldığı darbeye bağlı olabileceğini düşünüp arızaları garanti dışı ücretli yapabilirler. Yazı uzun oldu, olabildiğince geniş kapsamlı anlatmaya çalıştım, yine de sorusu olan varsa cevaplayabilirim. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 28 Mart 2021; 15:32:57 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt