Şimdi Ara

Samsung a40 ( delta servis süreci)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefon ithalat garantili olduğu için delta servisine verdim.

Şikayetler ise şöyle.

1. Ana kamerası odaklama yapmıyordu.
    2. Ses tuşları zor çalışıyordu.
    3. Bataryası ömrünü doldurmuştu, ani kapanmalar oluyordu.
    4. Usb ile bilgisayara bağlanmıyordu. Şarj oluyordu ama, hızlı şarjda da sıkıntı vardı.

Telefonun teslim tarihi : 03.03.2021

Yasal onarım süresi sonu : 30.03.2021

Öngörülen Teslim Tarihi : 16.03.2021 (22 mart tarihinde teslim tarihi 25 mart olarak değiştirildi)

onarım tamamlandı : 24.03.2021

Kargoya teslim edildi : 24.03.2021

Kargodan teslim aldım : 26.03.2021

İşte servis süreçleri;

1 mart tarihinde kargo ile ücretsiz yolladım, dönüş kargosu bize ait olarak görünüyor sistemlerinde, aman yapsınlarda hata falan bulmasınlar bizede öderiz onu sorun değil.

3 mart tarihinde kargo ellerine ulaştı. Aynı gün telefonun resimleri çekilerek kaydı açıldı.

4 mart tarihinde onarıma başladılar. Bir parça istediler.

5 mart tarihinde ise onarıma devam edildiği yazıldı.

8 mart tarihi itibarı ile tekrardan parça bekleniyor yazısı çıktı sistemde.

8 Mart tarihi itibarı ile onarıma devam ediliyor, parça geldi sanırım.

10 mart tarihi itibarı ile tekrardan parça bekleniyor yazısı çıktı sistemde.

23 Mart tarihi itibarı ile onarıma devam ediliyor, bu parça biraz uzun sürdü gelmesi. Sanırım yurt dışından geldi.

24 Mart tarihi itibarı ile onarım yapıldı ve kargoya teslim edildi. Kargo bana ait 14tl ücreti var.

26 Mart kargodan teslim aldım ve servis süreci tamamlanmış oldu.

Bu süreçlerde hangi işlemler yapıldığı sisteme girilmiyor.

Yapılan İşlemlerde, "Kamera ve elektronik parça değişimi yapıldı" açıklaması girilmiş.

Tüm sorunlar giderilmiş.

Ayın 1 inde yolladığım telefon, 26 mart tarihinde elime ulaşmış oldu, serviste 3-24 mart arasında işlem gören telefon, onarımı toplamda kargo dahil 23 gün sürdü.

Sadece bir parça talebi 2 hafta sürdü, muhtemelen yurt dışından geldi, çünkü telefonun yurtiçi satışı yok şuanda.

Ellerinde olan parçalar değişmiş olsa muhtemelen servis süreci 1 haftadan kısa sürecekti.

• Bu süre içinde kendileri ile hiç iletişim kurmadım, onlarda benimle iletişim kurmadı, tüm süreci sitelerindeki Arıza Takip bölümünden takip ettim. ( tabi kendi bilgileriniz ile hesap açmanız lazım, kayıt otomatik çıkıyor)

Tüm arızalar garanti kapsamında değişti ve ücret talep edilmedi, gelen kargo ücreti hariç.

Telefonda tamirden kaynaklı bir kırık çizik oluşmadı.

Sadece ekranda kullanıma etki etmeyen kılcal çizik vardı, bu giderken yoktu diye hatırlıyorum, çünkü telefonu sürekli ekran koruyucu ile kullandık, giderken , koruyucu kenarları kalkık oluşundan kaynaklı kırıklar vardı, bunu düşmeye , darbeye bağlayıp garanti dışı işlem yapmasınlar diye ekran koruyucusunu çıkartmıştım.

Siz yollarken mutlaka ekranda koruyucu takın, eğer ekran koruyucusu kıtık çatlak ise mutlaka değiştirip sıfır takarak yollayın. Kırıkları darbeye bağlayabilirler, ekran koruyucu harici alınan , telefonla alakalı olmayan birşey olsa da , ekran koruyucusundaki çatlak ve kırıkları telefonun aldığı darbeye bağlı olabileceğini düşünüp arızaları garanti dışı ücretli yapabilirler.

Yazı uzun oldu, olabildiğince geniş kapsamlı anlatmaya çalıştım, yine de sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Samsung a40 ( delta servis süreci)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 28 Mart 2021; 15:32:57 >

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• İyi yanı, parça talep edip onarım yapıyorlarsa sanırım ücret talep edilmeyecek bu parçalardan.

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• Bunları garanti kapsamında yapacaklarını sanmıyorum ama hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: circassianman

Bunları garanti kapsamında yapacaklarını sanmıyorum ama hayırlısı olsun.

Tam aksine garantiye girebilecek şeyler bunlar. Telefonda darbe falan yok.

Yazılımsalda olabilir bilemiyorum.

Ama batarya, tuşlar ve kamera garantiden değişir, usb kartı bakalım ne olur.

• Ücretsiz yaparsa delta servis cihazı alınır hep. Çok iyi o halde.

Orijinalden alıntı: circassianman

Ücretsiz yaparsa delta servis cihazı alınır hep. Çok iyi o halde.

Aslında önemli olan cihazda darbe olmaması. Soyulmalarda sıkıntı yok ama darbe alan bir yer varsa arızayı direk ona bağlıyorlar.

Ekranında cam vardı mesela, ama kenarlardan kalkık olduğu için bir kaç yerinden çatlamıştı, tabi darbe aldığı için olmadı bunlar.

Ama bunu servis görse direk darbeye bağlar garanti dışı bırakırdı.

Arka cepte taşınan telefonlarda çok hassas görünen eğilmeler oluyor, buda garanti dışı bırakıyor telefonu.

Yani incik cincik yapıyorlar telefonu.

Bizim telefonda sorun yoktu, ondan bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Ama burası nemli bölge, telefonda neme bağlı sıvı teması gibi bir durum çıkarsa ondan korkuyorum.

• An itibarı ile parça bekliyor bilgisi girilmiş sisteme.

Tabi hangi parça bekleniyor, ne işlemler yapıldığına dair bilgi verilmiyor.

Öngörülen teslim tarihi 16 mart olarak belirtiyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlarda bir tane küçük telefon yaptılar başka telefon yapmadılar o da sorunlu çıktı.

Samsung telefonları hep kürek kadar büyük içlerinde tek beğendiğim a40'tı. Onu da sorun çıkarıyor diye almamıştım pişman oldum.

• 24 mart tarinde onarım tamamlanıp kargolanmış.

• -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Biraz uzun sürse de şu ana kadar sorunsuz bir süreç gibi görünüyor
    uzun sürmesinin sebebi de ellerinde parça olmadığı içindir muhtemelen
    Hiçbir şekilde ücret isteyeceklerini sanmıyorum öyle bir şey olsam ücret onayı bekleniyor yazarlardı sisteme, ve sizden onay almadan da onarımı bitirmez lerdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: receep 32

Biraz uzun sürse de şu ana kadar sorunsuz bir süreç gibi görünüyor
    uzun sürmesinin sebebi de ellerinde parça olmadığı içindir muhtemelen
    Hiçbir şekilde ücret isteyeceklerini sanmıyorum öyle bir şey olsam ücret onayı bekleniyor yazarlardı sisteme, ve sizden onay almadan da onarımı bitirmez lerdi

Ücret istemezler artık.

Birtek kargo ücreti çıkarttılar 14tl oda bizden olsun, bir konuda okudum kanunda yeri falan varmış bunun.

Tek korktuğum şey, telefonun tam olarak tamir olmayışı veya hasarlı veya çizik oluşmamış olması.

En büyük sıkıntı usb ile PC ye bağlanmıyordu ve kamera idi, kamera değişmiş onda sorun çıkmaz sanırım, ama PC ye bağlanma olayınıda çözmüşlerse tekrardan yollamam diye düşünüyorum.

Bi gelsin bakalım. Bir sıkıntı olmaz ise yarın almayı planlıyorum.

Umarım adamakıllı sorunsuz tamir etmişlerdir hocam
    Bu bilgisayardan görmeme problemini birkaç Samsung telefonda daha duydum
    Umarım benim de başıma gelmez🙂

• quote:

Umarım adamakıllı sorunsuz tamir etmişlerdir hocam
    Bu bilgisayardan görmeme problemini birkaç Samsung telefonda daha duydum
    Umarım benim de başıma gelmez🙂

Büyük sıkıntı aslında, yazılımsal olarak müdahale edemiyorsun telefona.

Telefonu sıfırladığım halde değişmedi, bazılarında sıfırlama ile düzeliyor.

Serviste yazılım atamayacaklarından müdahale etmişlerdir diye düşünüyorum

Batarya ve kamera önemli ve pahalı parçalar.

Pil 200-250 arası

Ana kamera 200-250 arası

On of tuş filmi 50tl

Şarj soketi 50-100tl

Sadece parçalar 500tl den fazla tutuyor, işçiliği ile 1000tl yi geçer, çünkü serviste orjinal parça kullanıldığından pahalı olur, yada biz öyle biliyoruz.

Bu sorun bazen şarj soketi değişmekte de kalmıyor anakart üzerinde bir sorun olabiliyor
    Yani anakart bile değişmiş olabilir

• quote:

Bu sorun bazen şarj soketi değişmekte de kalmıyor anakart üzerinde bir sorun olabiliyor
    Yani anakart bile değişmiş olabilir

Olabilir, bir parçasını yaklaşık 2 hafta bekledik, muhtemelen yurt dışından geldi.

Akaşam telefon elimde olacak inşallah, bakalım neler yaptılar. Merakla bekliyorum.

• Süreç tamamlandı, ilk mesaj güncellendi.

@receep 32 @circassianman

Sevindim hocam peki hangi parçaların değiştiğine dair bir bilgi var mı elinizde

• quote:

Sevindim hocam peki hangi parçaların değiştiğine dair bir bilgi var mı elinizde

Konuda da belirttim, kamera ve diğer elektronik paçalar yazıyor. Başka bilgi yok.

Kamera kesin değişti, on/off tuşunun da bulunduğu yan film kesin değişti, çünkü artık çok rahat basılıyor,

PC ye de bağladım sıkıntı yok, hızlı şarj özelliği de düzeldi, ana kart değişimi olmadı seri nosu aynı çünkü. Ama şarj soketinin bulunduğu kart değiştimi bilemiyorum.

Son olarak bataryayı da kullanıma bağlı anlayacağız artık.

Ayrıntılı bilgi için destek talebi açım, bakalım bilgi verecekler mi?

• Ücretsiz halledilmesi iyi olmuş. Ithalatçı garanti olarak delta bir tık önde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.