Şimdi Ara

SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
998
Cevap
1
Favori
76.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda herkesin performansını merak ettiği samsung 940bw monitör hakkında tüm bildiklerimizi burada paylaşalım
    Böylece bu monitör hakkında kafası karışık olanlar kullananlardan yardım alabilirler
    ben başlayayım izninizle
    işte bu benim monitör

Oyunlar
    16:10 aspect ratio özelliği yani widescreen özelliği olan oyunlarda(Callofduty2,Tombrider:legend,Lost coast vb.)hiçbir sorun yaşamadan oynayabiliyorsunuz.
    "sendrom"un verdiği linkten(http://www.widescreengamingforum.com/) faydalanarak
    birçok oyunu geniş ekran oynamak için neler yapılması gerektiğini tek tek buldum.Basit bir iki işlem ile widescreen özelliği olmayan oyunlar veya 1440*900 ekran
    çözünürlüğünü desteklemeyen oyunlar istediğimiz ayarlara getirilebiliyor
    örneğin FEA için yapılması gereken ayarlar
    settings.cfg dosyasını notdefteri ile açıp oradaki değerleri
    "GammaB" "1.000000"
    "GammaG" "1.000000"
    "GammaR" "1.000000"
    "BitDepth" "32"
    "HardwareCursor" "1.000000"
    "ScreenWidth" "1440"
    "VSyncOnFlip" "0.000000"
    "DeviceName" "\\.\DISPLAY1"
    "ScreenHeight" "900"
    olarak ayarladım böylece oyunda 1440*900 ekran çözünürlüğünü seçebildim.
    Ve test sonucu 1440*900 çözünürlüğü fps yi arttırmazmı diye soracaksınız ama fps sadece 34 den 35 e arttı
    ve görüntüler çok iyi denediğim tüm oyunlardaki performansı eski 15 hyundai monitörümden çok üstündü.
    Başka oyunlarda aspect ratio 16:9 iken onu yine ayarlarıyla oynayarak 16:10 a getirebiliyoruz.
    widesreengamingforum eğer widescreen monitör alacaksanız bu siteyi muhakkak inceleyiniz

Bir diğer konu ise filmlerdeki performansı
    Zaten monitör HDCP ( High Bandwidth Digital Content Protection) desteği ile bana diğerlerinden daha yakın geldi.
    HDCP hakkında şu linke bir bakın
    yeni alacağınız lcd lerde hdcp desteğinin neden gerekli olduğu uzun uzadıya anlatılıyor.
    Bende hd movie testi için microsoftun sitesinden(link) bir trailer indirdim.
    Ve sonuç Mükkemmel idi .Bukadarınıda beklemiyordum hani
    İnanın hd yaygınlaştıkça bu monitör işinize çok yarayacak
    neyse benden bukadar birazda diğer kullanıcılar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim

• Şu hd olayını bende merak ediyorum.Adsl kotalı olmasa verdiğin linkten indirecem bişeyler ama kotan varmı derdin var
    Ben birde dvd film izledim.dvd performansı da oldukça iyi
    bende bildiğim konularda yardımcı olurum
    Emeğine sağlık bu arada
  • REsimler faydalı oluyor.Yorumlarınızı bekliyorum kullanıcılar...
  • bldiğiniz gibi bu monitörü hem dijital hemde analog olarak kullanabiliyoruz.İstersek iki kablosunu da takıp tek tuşla dijitalden analoğa geçebiliyoruz.
    ben hem dijital hemde analog olarak kullandım.şunu söyleyebilirim ki aradaki farkı anlamak oldukça güç

@songokhu o verdiğim microsoft sitesindeki hd movie lerden birtane indir
    kotaya kıyacaksın artık ama gözlerin bayram edecek inan bana

bu arada resimdede görüldüğü gibi x530 un center hop nereye koyacağımı bulamadım
    malum lcd nin üstüne koyamıyoruz.Acaba x530 center hop. duvara monte edilebiliyormu?
  • hanamichi arkadaşın koyduğu resimlere bakılırsa 940BW'nin yükseklik ayarı yok. Diğer arkadaşaların monitörleride böylemi acaba?
  • quote:

hanamichi arkadaşın koyduğu resimlere bakılırsa 940BW'nin yükseklik ayarı yok.

ne yazık ki doğru, yükseklik ayarı için ayrı bir parça satın almak gerekiyormuş, kutudan çıkmıyor.

quote:

ben hem dijital hemde analog olarak kullandım.şunu söyleyebilirim ki aradaki farkı anlamak oldukça güç.

digitalde sinyal daha kaliteli gelir ekrana ve size ışık kontrast vs. olarak geri döner.Sadece analog olan bir LCD bulun inceleyin.

quote:

bu arada resimdede görüldüğü gibi x530 un center hop nereye koyacağımı bulamadım malum lcd nin üstüne koyamıyoruz.

LCD dünyasına hoşgeldiniz.:) Gülü seven dikenine katlanırmış.

Kişisel yorumum: Evde 17" LG Flatron L1750H kullanıyorum, büroda bu ekrandan denedim, LG yükseklik olarak 2 cm fazla öyle anlatayım ben size.19" diye heybetli bir şey beklerseniz yanlış olur.

• ben de dün aldım samsung 940bw.

ekran parlaklığı tek kelimeyle harika........ her amaç için ayrı profil ve ekran ayarları belirlenerek, profiller arasında kolay geçişler sağlanmış.

Divx filmlerde de görüntü kalitesi harika....

ayrıca geniş ekran denilen şey gerçekten harikaymış. Tabiri caizse yayla gibi geniş :)

ankaradaki arkadaşlara nova bilgisayardan almalarını tavsiye ederim. 269 $+kdv verdim. www.novabilgisayar.com "reklamlar"

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CREA A9+ KULLANICILARI BURAYA
    18 yıl önce açıldı
    Samsung Frame TV Hakkında
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://resim.donanimhaber.com/m_8168629/tm.htm Bence zaten BW ciler burda toplanmış.
  • 5.1 hoparlörde center'ı koyacak yer olmaması hakkaten de kötü oluyor. Karşıda duvara asmak gerekecek sanırım.

Deniyorum 1 haftadır monitörü gayet memnunum performansından. Oyunlarda filmlerden daha iyi görüntü kalitesi veriyor.
  • hanamichi
    linkini verdiğin siteden terminatör:2 nin extreme versiyonunun tanıtımı vardı onu indirdim
    gerçekten çok güzeldi görüntüler terminatör2 ext dvd sini bulursam alacağım
    bişey sormak istiyorum şimdi piyasalara yavaş yavaş çıkmaya baişalayan hd dvd filmleri
    940 bw de rahatça seyredebilirmyiz?
  • üç gün önce aldım monitörü,
    yalnız skystar2 kartı ile tv izlerken progdvb,alt-dvb vs 1440x900 çözünürlükte kenarlar boş kalıyor.bu düzelirmi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyll

üç gün önce aldım monitörü,
    yalnız skystar2 kartı ile tv izlerken progdvb,alt-dvb vs 1440x900 çözünürlükte kenarlar boş kalıyor.bu düzelirmi acaba?
    http://img151.imageshack.us/img151/7114/dsc00267rsco1.jpg

Senin sorununun çözümü codeclerle mümkün olabilir belki.Büyük ihtimal elecard codec kullanıyorsundur. Cyberlink veya nvidia codec ile 16:9 görüntü elde etmeye çalış...Skystar ile çok deneyimim var ama widescreen monitör deneyimim olmadı.SAdece bir öngörü benimki.

• quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

5.1 hoparlörde center'ı koyacak yer olmaması hakkaten de kötü oluyor. Karşıda duvara asmak gerekecek sanırım.

Deniyorum 1 haftadır monitörü gayet memnunum performansından. Oyunlarda filmlerden daha iyi görüntü kalitesi veriyor.

Mevlüt ben bu monitörle 190x6 arasında müthiş kararsızım. Bunu alırsam divx için widescreenın uygun olması ve fiyatının 150YTL daha ucuz olması sebepleri için alacağım.Acaba 190x6 ile bir deneyimin oldu mu? Görüntü kalitesi olarak bariz bir fark var mıdır 190x6 lehine???
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

5.1 hoparlörde center'ı koyacak yer olmaması hakkaten de kötü oluyor. Karşıda duvara asmak gerekecek sanırım.

Mevlüt ben bu monitörle 190x6 arasında müthiş kararsızım. Bunu alırsam divx için widescreenın uygun olması ve fiyatının 150YTL daha ucuz olması sebepleri için alacağım.Acaba 190x6 ile bir deneyimin oldu mu? Görüntü kalitesi olarak bariz bir fark var mıdır 190x6 lehine???

190x6 kullanmadım ve görmedim hiç. O yüzden bir yorum yapamayacağım. Wide screen mi o da?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mewluth -- 11 Ağustos 2006; 22:21:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tyll

üç gün önce aldım monitörü,

tv performansı nasıl?
    hd yayın yapan kanalları seyredebiliyormusun
    bir iki deneme yapıp sonucu bizlerle paylaşısan çok sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

190x6 kullanmadım ve görmedim hiç. O yüzden bir yorum yapamayacağım. Wide screen mi o da?

Alla alla nasıl duymadın yav? Philips 190X6FB Widescreen değil.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1355&productid=bd7541
    Samsungun paneli TN imiş.Philipsinki Perfect panel... REnkler falan süper.Ama aralarında (Senin ölçümüne göre) 42cm-37cm =5 cm en farkı var...Ben de divx izleyeceğim için 5cm bayağı önemli bir fark...Bu açıdan SAmsung avantajlı ama diğer taraftan 700:1 Kontrast oranı ve perfect pneli, 0 ölü piksel garantisi ile Philips 190X6FB... Bu ay başı kesin alacağım birini...Ama müthiş kararsızım...Oyun çok önemli değil...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alla alla nasıl duymadın yav? Philips 190X6FB Widescreen değil.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1355&productid=bd7541
    Samsungun paneli TN imiş.Philipsinki Perfect panel... REnkler falan süper.Ama aralarında (Senin ölçümüne göre) 42cm-37cm =5 cm en farkı var...Ben de divx izleyeceğim için 5cm bayağı önemli bir fark...Bu açıdan SAmsung avantajlı ama diğer taraftan 700:1 Kontrast oranı ve perfect pneli, 0 ölü piksel garantisi ile Philips 190X6FB... Bu ay başı kesin alacağım birini...Ama müthiş kararsızım...Oyun çok önemli değil...

Ölü piksel benim de korkumdu ama çok şükür hiç çıkmadı. Ama zaten geniş ekran ile normal monitörü kıyaslayınca amaca göre değerlendirmek lazım. Fiyatı aynı olsaydı belki düşün derdim ama daha pahalı 190x6fb. O yüzden amacına göre samsung daha uygun gibi. Tabi perfect panel görmedim ben hiç. Farkı ne kadardır mukayese edemiyorum.

• quote:

Ölü piksel benim de korkumdu ama çok şükür hiç çıkmadı. Ama zaten geniş ekran ile normal monitörü kıyaslayınca amaca göre değerlendirmek lazım. Fiyatı aynı olsaydı belki düşün derdim ama daha pahalı 190x6fb. O yüzden amacına göre samsung daha uygun gibi. Tabi perfect panel görmedim ben hiç. Farkı ne kadardır mukayese edemiyorum.

Aslında ölü piksel olayına çok takılmıyorum.Çıkarsa çıksın...Ama Philipsin kullandığı panelinin çok iyi olduğu ve renklerinin bariz derecede çok iyi olduğu konuşuluyor...Benim kafama takılan bu...Ama yine de ben Samsung'a daha yakınım.Sırf 5cm ve 150YTL ucuz olduğu için...
  • mewluth unde dediği gibi oyun kalitesi film kalitesinden daha iyi
    philipsi ben gördüm ama film kalitesini hiç bilmiyorum senin için film daha önemli ise önce bi philipse bak derim
    yalnız samsung yavaş yavaş piyasaya çıkmakta olan hd movielerde hdcp özelliği ile öne çıkıyor
    kafanın ne kadar karışık olduğunu tahmin ediyorum bende 170x6fb ile 940bw arasında kalmıştım gittim ikisinide gördüm samsung bana daha bi güzel gözüktü
    sana tavsiyem gidip bi incele ikisinide
  • dvb-s programların 16:9 video görünüm oranları varmış.bunu 16:9 yapınca halloldu görüntünün kenarındaki boşluklar.Tv için görüntü kalitesi çok iyi.geniş ekranda daha bir canlı gibi görüntüler.hotbird'de bir türlü HDTV bulamadım.internette herkes bir frekans vermiş ama ya radyo kanalı yada data kanalı çıkıyor.
    tam bir frekans verebilen olursa HDTV için hotbird de,ekran resimlerini eklerim buraya...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.