Şimdi Ara

SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
20.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAMSUNG 850 EVO 1TB İNCELEMESİ VE TEST SONUÇLARI
    RESİMLER VE VİDEOLARLA BİRLİKTE.


    Evet Saygı değer FORUM DONANIM HABER takipçileri. 12.01.2015 Tarihinde sipariş vermiş olduğum; samsung 850 evo ssd 13.01.2015 tarihi itibariyle elime geçmiş bulunmakta. Şuan için üzerinde birkaç test programı ve kendi test usullerimle ssd yi test etmiş bulunmaktayım. Öncelikle ön inceleme ve daha sonrada test sonuçlarına bakalım.


    KUTU İÇERİĞİ


    Öncelikle kutu içeriğinden başlamak istiyorum. Samsung 850 Evo 1TB lık ssd kutusundan 1 adet 2.5 inc lik 1 adet ssd, 1 adet kurulum cd si 1 adet montaj , 1 adet kullanma kılavuzu ve son olarak da 1 adet samsung Türkiye onaylı garanti belgesi çıkmakta. Kutu içeriği aslında fiyatına göre birazcık sizi hayal kırıklığına uğratıyor. 1565 T.L. verdiğin bir ssd den en azından 30/50 T.L. arasında bir sata/usb bağlantı kablosunun çıkmasını bekliyorsun. Ama ne yazık ki ssd üreticiler nedense hiçbir ürünlerinde ucuz veya pahalı ayırt etmeksizin bağlantı veya aktarım kablosu vermiyor.  O yüzden benim yaptığım gibi 75 T.L. değerinde USB 3.0 SATA 3 HDD kutusu satın alabilirsiniz.

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI


    SAMSUNG 850 EVO 1 TB SSD TEKNİK ÖZELLİKLERİ

    840 EVO serisi performans konusunda beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 850 serisi ise sadece ufak bir performans artışı sağlamakla kalmıyor, 3D hücreler kullanıyor. “Dünyada ilk defa herkes için 3-bit 3D V-NAND” sloganı ile ortaya çıkan yeni SSD’ler hem daha fazla veri yoğunluğu ile daha yüksek kapasite sunabiliyor, hem de üretim maliyetlerini düşürüyor. Bu da demek oluyor ki daha yüksek kapasite daha uygun fiyata edinilebilecek.
    850 EVO serisi 256MB ila 1024MB ön bellek barındırıyor, AES 256 şifreleme yapabiliyor ve tabii ki 3D V-NAND (TLC Toggle) kullanıyor.
    Benim sahip olduğum ssd 1tb ve 1024 Mb (1 gb) önbellek sunuyor. Ayrıca rapıd mod sayesinde bilgisayarınızda sahip olduğunuz ramlerdeki boş alanı kullanıp okuma ve yazmada inanılmaz hızlara ulaştırıyor.Yani Ram kapasiteniz ne kadar fazlaysa ssd hızınız okadar artıyor. Normal ve rapıd mod arasındaki farkları aşağıda test sonuçları bölümünde resimli olarak gösterdim.


    (Resim Başka bir siteden alıntıdır.)

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI



    KURULUM VE MONTAJ

    Evet kutu açılımını yaptıktan sonra gelelim montaja. SDD benim Notebookumdaki HDD’le birebir aynı ölçüde (Gerçi bütün 2.5 inc hdd hepsi aynıdır sanırım). 2.5 inclik samsung 850 evo ssd elinize aldığınızda kaliteyi fark ediyorsunuz. Ben öncelikle ssd yi hdd kutusuna takarak bilgisayarıma usb den bağladım. Ve daha sonra kutu içeriğindeki CD de mevcut olan Samsung Magician ve Data Migration adındaki 2 adet yazılımı kurdum.(Not: Bu yazılımların en güncel sürümünü samsungun sitesinden indirip kurarsanız daha yararlı olur.) Data Migration ile mevcut hdd işletim sitemi ve diğer tüm verilerimi olduğu gibi ssd ye (Klonladım) attım. Bu yazılımın kullanımı çok kolay. HDD yi SDD ye taşımam tam 1 saat 29 dakika 7 saniyemi aldı. Taşınan toplam veri 267,5 gb kadardı.


     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI


    Bu işlem tamamlandıktan sonra ssd yi bilgisayarımızdan söktüğümüz hdd yerine takıyoruz.HDD yi bilgisayara montajlanmış bir koruma plakası var. Önce onun 4 adet vidasını söküyoruz. Daha sonra hdd nin sata arabirimi ile bağlı olan sata kablosunu çıkarıyoruz. Evet şuan HDD tamamen boşta. HDD bir koruma ve kasaya sabitleme için bir plaka var demiştik. Bu plakaya hdd yanlardan 4 adet vida ile sabitlenmiş. Bu vidaları da söktükten sonra plakaya sata bağlantı yerleri hdd ile aynı şekilde gelecek biçimde ssd yi plakaya 4 vida ile sabitleyip bilgisayarımızda sata kablosunu takıp plakayı bilgisayara daha önce söktüğümüz 4 vida ile sabitliyoruz. Bilgisayarımızın arka kapağını kapatıp işlemi bitiyoruz.Ve sistemi açtığımızda önceki sistemimizin aynısı karşımıza geliyor. Ne programlar ne dosyalar nede diğer hiçbir şeyde değişiklik olmadığını görüyoruz.Ve bu işlem bu kadar. (Bunun montajı da çok kolay oldu. ) Şimdi testlere geçelim.


    SAMSUNG 850 1TB SSD TEST SONUÇLARI

    Test değerlerini yayınlamadan önce SSD yi taktığım sistemin(Dizüstü bilgisayarımın) özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Çünkü ssd test sonuçları ve ssd nizin çalışma hızını takacağınız bilgisayarın özellikleri etkilediğini bilmenizi isterim. İyi bir işlemci ve iyi bir ramla yüksek performanslara çıkabilirsiniz.


    Gelelim benim Diz üstü bilgisayarımın özelliklerine


    Samsung NP510R5E-S01TR
    İntel® Core™ i5 İşlemci 3230M (2,6 GHz maks. 3,2 GHz, 3 MB L3 Önbellek)
    Intel HM76
    2 GB gDDR3 Grafik Bellekli (PowerExpress) AMD Radeon™ HD 8750M Grafik Kartı
    8 GB DDR3 Sistem Belleği, 1 600 MHz (4 GB x 2)
    2 SODIMM
    1 TB S-ATAⅡ Sabit Sürücü (5400 RPM)

    Windows 8.1 Single Language ORJİNAL
    Norton 360 ORJİNAL ve diğer programlar yüklü durumda

    http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/essential/NP510R5E-S01TR


    Şimdi sıra geldi ssd ile ilgili testlere.
    Öncelikle ilk olarak bilgisayarımızın açılma ve kapanma zamanlarını ssd ile hdd arasında kıyaslayalım. Sdd yi takmadan önce benim bilgisayarım 3 dakika 29 saniyede açılıyordu. Sdd taktıktan sonra 1 dakika 9 saniye sürdü. Kapanma hızları ise hdd 26 saniye ; ssd ise 16 saniye sürdü. Bununla ilgili video aşağıda.



    Hdd ve SSD ile sistem açılış videosu


    HDD İLE AÇILIŞ


    SSD İLE AÇILIŞ


    HDD İLE KAPANIŞ


    SSD İLE KAPANIŞ


    TEST PROGRAMLARI İLE HDD VE SSD KARŞILAŞTIRMASI
    AYRICA BENİM KENDİ TEST YÖNDENLERİM

    Evet şimdi ise benim en çok sıkıntı yaşadığım bir olayı ssd ile hdd arasındaki farkı karşılaştırdım. İnternet download manager ile 22,39 GB bir dosyayı hdd bilgisayarıma indirdim. İndirme tamamlandıktan sonra İnternet download manager indirilen dosyayı yeniden düzenlemesi gerekiyor. Bu işlem benim normal 5400 RPM hdd de 46 dakika 26 saniye sürdü. Ve bu işlem sırasında bilgisayarım aşırı yavaşlama geçiyordu. Sdd yi bilgisayarıma taktıktan sonra aynı dosyayı 22,39 GB boyutundaki veriyi internet download manager ile tekrar bilgisayarıma indirip, yeniden düzenleme süresini ölçtüğümde ssd bu dosyayı 1 dakika 53 saniyede işlemi bitirmiş oldu. Benim için diğer bir ölçüt, oyunların açılma süresi. Bunu da Middle Earth Shadow of Mordor oyunu ile test ettim. 5400 RPM lik hdd bilgisayarımla bu oyun 2 dakika 14 saniyede açılırken; ssd li bilgisayarımda 1 dakika 28 saniyede açıldı. Bilgisayarımdaki 25 GB bir verinin aynısını başka bir klasör içine kopyalama da ise Mekanik hdd saniyede 20 ile 65 MB kopyalama yaparken ssd saniyede aynı veriyi 180 ile 300 mb kopyalama yaptı. Yine aynı şekilde taşınabilir bir hdd deki 100 GB veriyi mekanik hdd bilgisayarıma attığımda saniyedki veri hızı 75 mb civarında iken ssd de bu hız 450 mb buldu. Ayrıca sdd yi ve mekanik hdd aşağıda görsellerini paylaştığım programlar ile test ederek ekran görüntüsü aldım. Şuan için ssd benim için alınması gerekli bir donanımmış bunu anladım. SDD İLE HDD arasında çok büyük farklar var.


    Mekanik HDD Test değerleri

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI



    SSD TEST DEĞERLERİ


    Samsung Magician İle Test Değerleri

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI


    Hd Tune Pro 5.50 İle Test Değerleri

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI


    As SSD Benchmark 1.7.4739.38088 İle Test Değerleri

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI


    CrystalDiskMark 3.0.3 Shizuku Edition x64 İle Test Değerleri

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI


    Atto Disk Benchmark İle Test Değerleri

     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI


    Evet arkadaşlar bu benim yazdığım ilk inceleme ve test içeriği. O yüzden eksik ve gereksiz şeyler yazdıysam sizden şimdiden özür dilerim. Merak ettiğiniz ya da sormak istediğiniz bir şeyler olursa bu konu altına yazabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 15 Ocak 2015; 12:50:14 >



  • Dandik dediğin marka sadece telefon üretmiyor, adamlar kepçe bile üretiyor, ssd konusunda gelirsek tamamiyle kendi kontrolcü ve bellek yongasını kullanan bir ssd üreticisinden bahsediyoruz, performans-stabilite ve ömür olarak samsungun ssd konusunda rakibi yok belki f/p ürünleri çıkaramıyorlar pek ama parasının hakkınıda sonuna kadar veren ssdler üretiyorlar. Sizin corsairin teknik detaylarına bakın bakalım kontrolcüsü kimin bellek yongaları kimin, bildiğin salı pazarı, her zaman araştırın arkadaşlar önünüzde internet gibi devasa bir kaynak var, dil bilmiyorsanız translate ile çevirin az çok anlarsınız bilgi sahibi olursunuz, mide bulandırıcı demişsiniz elektronik cihazları yeme alışkanlığından vazgeçin midenize zarar
  • Videoları önce youtubeye ekleyip ordan donanım habere attığım için videoların eklenmesi biraz uzun süerecek
  • Hayırlı olsun 4k yazma hızı biraz düşük çıkmış ama o da laptopun sata kontrolcüsüyle ilgili muhtemelen. Bu arada bilgisayardan daha pahalı disk sanırım
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler evet 4 k değerleri de normal okuma yazma değerler de düşük çıktı. sATA 3 portu mevcut. Belki dediğin gibi sata kontrolcüsüyle alakalı olabilir. Birde ben önceki hdd yi olduğu gibi ssd diye klonladım sanırım virüsler vardı ondan şüpheleniyorum. 4-5 ay sonra format atıp tekrar test edeceğim. Dizüstü bilgisayarım gecen sene Ocak ayında almıştım 1645 T.L ye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 15 Ocak 2015; 1:34:14 >
  • HDD Değerleri çok düşük hocam normali 150mb okuma/yazma olması gerekir.
    SSD değerleri güzel rapid mod iyimiş gerçi ben RamDiskte daha fazla alıyorum
    güle güle kullan
  • Sarqe S kullanıcısına yanıt
    Mekanik bir hard diskin 150 mb değeri alması çok zor. Ançak sadece oda belki masaüstü sistemde 7400 rpm bir hard diskle mümkün olur ki onda bile enfazla alacağı okuma yazma 80-100 arasındadır
  • ssd nin bilgisayara açma vve kapama süresi pek fazla etki etmemiş herhalde. ben de sony vaio var corsair 128 gb gs takmışım. bilgisayar 15 saniyede açılıyor, win 8.1 logonun altındaki dönen küçük noktaları görmüyorum :D oturumun ismi bile zor farkediyorum. kapanış 7-10 sn. büyük konuşmayayım samsung ürünlerini imkanı yok almam bana dandik geliyor. iğrençötesi itici mide bulandırıcı tiksindirici :D sadece note2-3-4 ün kalem özellikleri cezbediyor, o özellikteki kalem başka telefonda olsa imkanı yok samsungu almam. ama senin ssd gelince hayırlı olsun güle güle kullan zevk ve tercih meselesi saygı duyarım. zaten farklı olmak ta zenginlik değil midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 15 Ocak 2015; 3:39:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    ssd nin bilgisayara açma vve kapama süresi pek fazla etki etmemiş herhalde. ben de sony vaio var corsair 128 gb gs takmışım. bilgisayar 15 saniyede açılıyor, win 8.1 logonun altındaki dönen küçük noktaları görmüyorum :D oturumun ismi bile zor farkediyorum. kapanış 7-10 sn. büyük konuşmayayım samsung ürünlerini imkanı yok almam bana dandik geliyor. iğrençötesi itici mide bulandırıcı tiksindirici :D sadece note2-3-4 ün kalem özellikleri cezbediyor, o özellikteki kalem başka telefonda olsa imkanı yok samsungu almam. ama senin ssd gelince hayırlı olsun güle güle kullan zevk ve tercih meselesi saygı duyarım. zaten farklı olmak ta zenginlik değil midir?

    Dandik dediğin marka sadece telefon üretmiyor, adamlar kepçe bile üretiyor, ssd konusunda gelirsek tamamiyle kendi kontrolcü ve bellek yongasını kullanan bir ssd üreticisinden bahsediyoruz, performans-stabilite ve ömür olarak samsungun ssd konusunda rakibi yok belki f/p ürünleri çıkaramıyorlar pek ama parasının hakkınıda sonuna kadar veren ssdler üretiyorlar. Sizin corsairin teknik detaylarına bakın bakalım kontrolcüsü kimin bellek yongaları kimin, bildiğin salı pazarı, her zaman araştırın arkadaşlar önünüzde internet gibi devasa bir kaynak var, dil bilmiyorsanız translate ile çevirin az çok anlarsınız bilgi sahibi olursunuz, mide bulandırıcı demişsiniz elektronik cihazları yeme alışkanlığından vazgeçin midenize zarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Ocak 2015; 3:47:37 >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Sen ne diyosun? Ssdlerin icinde 5 6 ay da corsairler surunuyor samsung 2 yil da dusmeye basliyor bilip bilmeden konusuyosun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    ssd nin bilgisayara açma vve kapama süresi pek fazla etki etmemiş herhalde. ben de sony vaio var corsair 128 gb gs takmışım. bilgisayar 15 saniyede açılıyor, win 8.1 logonun altındaki dönen küçük noktaları görmüyorum :D oturumun ismi bile zor farkediyorum. kapanış 7-10 sn. büyük konuşmayayım samsung ürünlerini imkanı yok almam bana dandik geliyor. iğrençötesi itici mide bulandırıcı tiksindirici :D sadece note2-3-4 ün kalem özellikleri cezbediyor, o özellikteki kalem başka telefonda olsa imkanı yok samsungu almam. ama senin ssd gelince hayırlı olsun güle güle kullan zevk ve tercih meselesi saygı duyarım. zaten farklı olmak ta zenginlik değil midir?

    kaazto28 tabiki benimde bilgisayar açılışım 15 saniye sürüyor. Ama ben yukarıda yazmayı unutmuşum Pc açılış zamanını hesaplarken tam bir açılıştan bahsettim. Yani sağ alt köşede tüm uygulamaların gelmesi 1 dakika 9 saniye sürüyor. Bende biraz fazla uygulama ve pc de usb bağlı bir kaç donanım mevcut bu donanımlara bağlı uygulamaların tamamın açılması ister istemez süreyi uzatıyor Ama dediğim gibi windows masa üstünün gelmesi 15 saniye. Birde yukarıdaki test değerleri bende düşük çıkıyor. Bunun sebebi ben temiz bir kurulum yapmadım eski windowsmu klonladım. Eski hdd deki işletim sistemimde virüsler mevcuttu. bu ssd yi 5 ay kadar bu şeklde kullanıp 5 ay sonra işletim sistemini format atıp tekrar kuracam ozaman tekrardan test edecem. Sanırım değerler yüksek ve pcnin açılış kapanış zamanı daha düşük olacak. Birde yukarıda belirttiğim gibi ssd yi taktığınız sistem özellileride çok etkiler. Bu test değerleri açılış kapanış süresi işlemci özellikleri i7 olan ram 16 gb 1866 mhz gibi özellikdeki pcde ssd daha yüksek performansla çalışır. Şimdide gelelim marka konusuna.Donanımcı123 de dediği gibi samsung ssd de herşeyini kendi üretiyor. corsairda ise içi başka dışı başka. Ayrıca holybody2000 bahsetti sddlerde uzun kullanıml sonrası performansda önemli samsung uzun kallanımlar sonrasıda aynı performansı sunuyor. Ben bugüne kadar bir çok markanın pc sini kullandım ayrıca sony vaio da kullandım ve sony vaio ların hepsinde yüksek ısınma ve bazı modellerde pc zaman zaman resetleme sorunu var. Hatta öyleki pc yüksek ısıdan pc yanan var. İnternet arattırırsın bu sorunları görürsün.bu tasarım ve mühendislik sorunu zamanla bu tür sorunları düzeltiyorlar. Şuan için ssd ye 5 yıl ile 10 yıl ömür biçen sadece samsung buda ssdnin ne kadar uzun ömürlü ve dayanıklı olduğunu gösterirki bu ssd nin kalitesi ayrıca 2 arıza arası verdiği 2.000.000 saat zaman süresi bu süre diğer markaların en pahalı modellerinde 1.000.000 saattir. Ayrıca dünyada ilk ssd üreticilerinde biride samsungtur ssd yi ssdd yapan yani. Dünyda bir çok pc dergisi editörü ve mühendislerin görüşüde şuan samsung sdd de devrim yaratmakda bunuda ben söylemiyorum İnternet vardır elinin altında araştırrısan görürsün. Sonuçda her markanın bazen ürettiği bazı ürünlerde sıkıntı çıkıyor bu olmayan bişey değil. Bende iphone ve imac lerden nefret ediyorum ama sonucda onunda bir kullanıcısı var. benim sevmemem o markanın kötü oldugu anlamına gelmez. seninde sevmemen de öyle samsung dünyada milyonlarca hatta milyarlarca ürün satıyor. Ürün alırken birde senin dediğin gibi zevler ve renkler var. Bu benim zevkim bende samsung aldım. Bu bukadardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 15 Ocak 2015; 8:18:40 >
  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt
    para israfı 2.
    birde yanlış anlamadı isem usb üzerinden mi kullanılacak. ssd ler normal sıralı dosya aktarımında hdd lerden çok çok önde değiller.
    rastgele okumalar için ssd kullanılır. neyse şuan için normal kullanıcıya 256gb üzeri israf.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forvet09

    para israfı 2.
    birde yanlış anlamadı isem usb üzerinden mi kullanılacak. ssd ler normal sıralı dosya aktarımında hdd lerden çok çok önde değiller.
    rastgele okumalar için ssd kullanılır. neyse şuan için normal kullanıcıya 256gb üzeri israf.

    forvet09 usb üzerinden değil sata3 portu ile pcinin içine bağlı ssd. Usb de bağlı olan farklı donanımlarım var. En iyi Hdd lerde bile 7400 rpm olsa dahi sıralı okuma 100 mb geçemiyor. Bende dizüstü pc de 5400 rpm hdd vardı ve sıaralı okuma değerlerini yukarıda paylaştım oda en fazla 50 mb görüyor. Ben mecbur 1tb kapasiteli bir ssd almam gerekiyordu. aylık internetten downloadım 100 gb üzerinde onun için biraz pahalı bir model almak zorunda kaldım. Aslında senin dedğin gibi biraz israf oluyor . Bu dediğine katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 15 Ocak 2015; 9:03:47 >
  • Konuyu inceledim Baştan sona bence 850 Evo Hakkını vermiyor ben intel 180gb 335 serisi kullanıyorum windows 8.1 pro orjinal yüklü kaspersky antivirüs vs var inanınki açılış daha kısa sürüyor çoğunluk açarken o windows logosunun altındaki dönen zımbırtıyı görmüyorum..Başlangıçda asusun baya zımbırtısıda olmasına rağmen son süraat çalışıyor cihaz,Asus k55vj cihazım,Ya ssd de sorun var yada sistemde sorun var yada bilgisayarda sorun var ben ssd çöp demiyorum ama şuan o pc o ssd ile hakkını vermiyor yani owwww dedirtmedi bana beni pek şaşırtmadı açıkcası.
  • arkadaşım ilk incelemem demişsin, ellerine sağlık güzel olmuş,
    1 TB SSD biraz uçuk olmuş sanırım ama ihtiyaçlar değişkendir..
    bu arada neden 4-5 ay sonra format atacağını anlayamadım, şimdi neden değil ???
  • aynı diskin 250 gb lık olanını bugün aldım normal modda test sonuçları çok kötü. iddia ettikleri değerlerin fersah fersah gerisinde. veri yazma 1 tb lık 7200 rpm lik wd black le aynı nerdeyse. bundan önce corsair f60 ve ocz vector serisinden diskler kullandım. performans olarak sata 2 olan f60 a yakın gibi geldi. 128 gb lık vector bundan çok daha hızlıydı. 15 ay sonundaki full dolu hali ile.


     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi downforce -- 16 Ocak 2015; 0:12:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can_R6

    Konuyu inceledim Baştan sona bence 850 Evo Hakkını vermiyor ben intel 180gb 335 serisi kullanıyorum windows 8.1 pro orjinal yüklü kaspersky antivirüs vs var inanınki açılış daha kısa sürüyor çoğunluk açarken o windows logosunun altındaki dönen zımbırtıyı görmüyorum..Başlangıçda asusun baya zımbırtısıda olmasına rağmen son süraat çalışıyor cihaz,Asus k55vj cihazım,Ya ssd de sorun var yada sistemde sorun var yada bilgisayarda sorun var ben ssd çöp demiyorum ama şuan o pc o ssd ile hakkını vermiyor yani owwww dedirtmedi bana beni pek şaşırtmadı açıkcası.

    Can evet tespitin biraz doğru. Normalde bu ssd için samsungun verdiği değerler 540 okuma 520 yazma 98k ve 90k iops degerleri var. Chip bu ssd icin inceleme videosu paylasmış onda değerler farklı bechmarklara göré değişiyor. Ama normalda magician programı ile test edince bu değer 510 civarında okuma 500 civarında yazma 90k ve 88k iops degerleri olması gerek. Ama crystalDisk bechmarkda bu sonuçları alıyorum.Normalda sistemin acılıs hızını ve ssd hızını bilgisayarın sahip olduğu anakart işlemcı ve ram etki eder. Bu degerler i7 islemcili 16 gb 1688 mhz ram ve iyi bir anakartta ssd performansı acayıp artar.Birde sana sunu söyliyim ben eski hdd oldugu gibi ssd klonaladım ve eski hdd virusler mevcuttu. Aslında birde sisteme format atıp tekrar kurup bakmak gerekir. Benim pcim açılışta yavaş kalmıyor cunku videomu izlediysen 10 saniyede pc aciliyor ve diger sag alt kosedeki programların tamamem gelmesi 1 dakika 9 saniye surdu.sunuda belirtiyim bemim isletim sistemim orjinal olarak hdd gomulu sekilde yani uefi disk bicimi ve ilk acilisda samsung logosu cikiyorki samsung reklam icin bu sureyi uzatiyor. Eger normal bir kurulum yapsam sanirim dahada kisa olacak.Ama tabi biraz araştırmatan sonra ssd yi vatanbilgisataya iade edebilirim. Bunun icin bana uardimci olabilrsen sevinirim. Senden sunu isteyebilirmiyim benim kullandığım ssd bechmark testlerini kullanarak kendi ssd ni test etip goruntusunu paylasırmısın? Birde acilis kapanis videolarini benim yaptigim gibi paylasasirsan sevinirim. Bende ona gore ssd geri gonderip gondermiyecegime karar veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riseof

    arkadaşım ilk incelemem demişsin, ellerine sağlık güzel olmuş,
    1 TB SSD biraz uçuk olmuş sanırım ama ihtiyaçlar değişkendir..
    bu arada neden 4-5 ay sonra format atacağını anlayamadım, şimdi neden değil ???


    riseof ssdlerin belli yazma omurleri var ben suan icin nerdeyse 1 tb yazmis bulunmaktayi eger suan format atip tekrar kuararsam 1tb daha yazmis olurum ve ben format islemini nekadar sik tekrarlarsam okadar ssd ye fazla yazmis olurum ki buda ssd nin omrunden yer normalde toplam yazma omru 150 tb onun icin biraz kullaniyimda format atiyim dedim. Birde ssd lerin bazıları 3-4 aylik kullanimdan sonra inanilmaz yavaslama oluyormus hemde ona bakmis olurum diye dusundum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: downforce

    aynı diskin 250 gb lık olanını bugün aldım normal modda test sonuçları çok kötü. iddia ettikleri değerlerin fersah fersah gerisinde. veri yazma 1 tb lık 7200 rpm lik wd black le aynı nerdeyse. bundan önce corsair f60 ve ocz vector serisinden diskler kullandım. performans olarak sata 2 olan f60 a yakın gibi geldi. 128 gb lık vector bundan çok daha hızlıydı. 15 ay sonundaki full dolu hali ile.


     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI

    Downforce evet senin degerlerde cok cok dusuk. Oncelikle sana sunu sormak isterim. 1 ssd yi sata2 mi sata3 mu olarak goruyor magicianda. 2 performence optimization Maximum olamsi gerek. 3 magician yaziliminda performance optimizjtion ve os optimizjation u calisitip tekrar test etip ekran goruntusunu bizimle paylasirmisimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: downforce

    aynı diskin 250 gb lık olanını bugün aldım normal modda test sonuçları çok kötü. iddia ettikleri değerlerin fersah fersah gerisinde. veri yazma 1 tb lık 7200 rpm lik wd black le aynı nerdeyse. bundan önce corsair f60 ve ocz vector serisinden diskler kullandım. performans olarak sata 2 olan f60 a yakın gibi geldi. 128 gb lık vector bundan çok daha hızlıydı. 15 ay sonundaki full dolu hali ile.


     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI

    Sizin sata kontrolcüyle ilgili bir durum, o hızlar normal değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    quote:

    Orijinalden alıntı: downforce

    aynı diskin 250 gb lık olanını bugün aldım normal modda test sonuçları çok kötü. iddia ettikleri değerlerin fersah fersah gerisinde. veri yazma 1 tb lık 7200 rpm lik wd black le aynı nerdeyse. bundan önce corsair f60 ve ocz vector serisinden diskler kullandım. performans olarak sata 2 olan f60 a yakın gibi geldi. 128 gb lık vector bundan çok daha hızlıydı. 15 ay sonundaki full dolu hali ile.


     SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI

    Sizin sata kontrolcüyle ilgili bir durum, o hızlar normal değil.

    Normalde sata3 6g goruyor. Acaba pcde sıkıntı yada ssd mi. Suan icin ssd yi geri vermeyi yada yenisi ile degistirmeyi dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.