Şimdi Ara

Samsung 850 evo hızı çok düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha yeni samsung 850 evo aldım 250 gb, Windows 10 u kurdum temiz kurulum yaptım fakat bana tuhaf bi şekilde ağır geldi ssd o beklediğim hızları göremedim ve merakım üzerine bechmark testleri indirdim hd tune da 180-250 arasında değerler veriyor samsung un kendi yazılımı ise 270 okuma 210 yazma ve yerlerde iops 4k değerleri veriyor. Anakartım üzerinde 4 adet sata 3 portunuda denedim ama hızlar değişmedi sata 2 olana takınca zaten direk 120-180 arasına düştü bu arada anakartım Gigabyte X58 UD7, sizce bu sorunu nasıl aşabilirim acaba direk garantiye mi göndereyim?



  • Os optimization seçeneğini performance yapıp dene bide ahcı mod da demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu o samsung magic uygulamasında yapacaığım dimi?
    o uygulamada ama herşey kapalı görünüyor bende ssd bilgilerine tam olarak ulaşamıyor...
  • hocam dediğiniz gibi performans moduna aldım ve bilmediğim ama öğrendişğim achi modunu aktif ettim hatta sata portunuda değiştirdim ve ssd tam olarak görünmeye başladı fakat hızlarım hala daha düşük kalıyor maalesef 405 yazma 254 okuma 18881 iops okuma ve 20223 iops yazma değerlerine anca ulaşabildim sizce başka atladığım bir şey olabilir mi?
     Samsung 850 evo hızı çok düşük
     Samsung 850 evo hızı çok düşük

     Samsung 850 evo hızı çok düşük Samsung 850 evo hızı çok düşük Samsung 850 evo hızı çok düşük




  • resimler de hata oldu tekrar yükledim

     Samsung 850 evo hızı çok düşük Samsung 850 evo hızı çok düşük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CozgurY -- 2 Eylül 2015; 20:46:23 >




  • Sorun Marvell SE9128 Sata 3 kontrolcüsünde ve sanırım çözümü de yok. Anakartınız Usb 3.0 ve Sata 3'ü o zamanlar daha çok yeni teknolojiler olduğu için doğal olarak desteklemiyor. Doğaldan kastım anakartın güney köprüsü tarafından kontrol edilemiyor olması. Bu tür yardımcı çipler de genel olarak verimli çalışmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmmmm aslında haklı olabilirsiniz zaten 10 adet sata portunun 4 ü sadece sata3 ve üzerinde sadece iki adet usb3 var usb 3 doğal destekli değil hariçten bir çip fakat sata 3 olayını tam hatırlamıyorum doğal destek olması lazım gibi hatırlıyorum... fakat dediğiniz gibide olaiblir. uğraşlarım sonucunda yazma ve okuma hızlarında kayde değer bir gelişişm kaydedemedim ama iops değerleri 50k nın üzerine çıkardım. ben birde bios update yapayım bakalım bir faydası olacakmı...
  • CozgurY C kullanıcısına yanıt
    Intel ilk kez 2011 yılının 1.çeyreğinde çıkardığı P67 Chipset'i ile doğal SATA 3 desteğini verdi. X58 Chipset'i 2008 yılının 4.çeyreğinde çıktı. Kısaca doğal SATA 3 desteği olması imkansız. 2012 yılının 2.çeyreğinde ise doğal USB 3.0 desteğini Z77 Chipset'i ile verdi. Gelişim nasıl kaydediyorsunuz bilmiyorum ama SATA 3'ün atası konumundaki bir kontrolcüden istediğiniz kadar uğraşın tam performans alamazsınız.
  • Sorun dehşet nickli arkadaşımızın söylediği gibidir.

    Ssd nin performansını belirleyen diğer önemli nokta anakartın sata kontrolcüsüdür.

    En iyi performans direk intel sata kontrolcüsü üzerinden denetlenen sata portlarda alınmaktadır. Diğer sata portlarda güncel driver kullanarak biraz daha iyi sonuçlar alınabilir ancak bazı kontrolcüler daha eski teknolojide olduğundan sadece standart harddisk kullanımı için yeterli performansı verir daha üst hızlarda okuma yazma yapan ssdler için iyi sonuç vermeyecektir.
  • Evet arkadaşlar aynen dediğiniz gibi ve korktuğum gibi maalesef, herşeyin sorumlusu marvel kontrolcüsü..
    Belli oranda bir başarım kaydettim bunu nasıl kaydettiğimi merak ederseniz eğer; 4 adet sata 3 portunun 4 ünede ayrı ayrı takıp denedim hepsinin performansını karşılaştırdım hatta sata 3 portlarından birisnin uçtuğunu farkettim..:( İçlerinden en pormanslı olan biosta görünen 6 nolu bağlantı oldu bu bağlantıda 450 civarı okuma 270 civarı yazma ve 50-60k aralığında iops değerlerine ulaşabildim. yazma hızı biraz düşük kaldı maalesef ama yapacak bişi yok artık idare edeceğim. PC me ekran kartı güncellemesi yaptım gayet yetiyor ama artık yenilemek gerek demekki 7 senedir çalışıyor:)

    Teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.