Şimdi Ara

Samsung 850 EVO 250GB SSD Performans?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün n11'den 390 liraya Samsung 850 EVO 250GB SSD disk aldım, hemen büyük bir hevesle desktop pcye taktım, güzelce Windows 10 Pro kurdum. Hız farkı cidden hissediliyor, özellikle açılış-kapanış ve programları çalıştırmada, dosya kopyalamada ciddi bir hız fark ediyorsunuz, gözlemliyorsunuz.

Çeşitli sitelerdeki test sonuçlarına baktım, çoğu kişi 520MB/s, 530MB/s hızlarda okuma, 500-510MB/s yazma hızı alırken benim değerlerim bu şekilde. Sizce SSD den tam performansı nasıl alabilirim (en azından bu değerlere yakın olsun istiyorum). Desktop pcde depo olarak kullandığım 1 TB 7200rpm klasik harddisk de var, bu performansa etki eder mi? (hiçbir şekilde windows işletim sistemi klasörünü yönlendirmedim, sadece depo amaçlı, film müzik oyun vs.)

Sistemim kötü sayılmaz, özelliklerini yazayım:

MSI 880GMS-E35 Anakart
    AMD Phenom II X4 B55 3.2 GHz
    8 GB DDR3 1600 MHz RAM
    2 GB ATI Radeon R7 260X GDDR5 Ekran Kartı

Bu sisteme göre bu değerler nasıldır? İlk defa SSD disk aldığım için nasıl tam performans alacağımı bilmiyorum. Anakartımın sitesinden baktığımda Sata 6Gb/s hızı desteklediğini söylüyor. SSD 1. sata portuna, HDD 2. sata portuna takılı bu arada.

• Samsung'un Samsung Magician isimli uygulaması var ssdler için.Onu indirip güncellemeleri yapmanızı tavsiye ederim.
    Hız olarakta 850 evo da 540read 520write olur normalde anakartınız hızını engelliyor olabilir.
  • Samsung 850 EVO 250GB SSD Performans?
    Değerleriniz bana düşük geldi. Referans olması açısından kendi değerlerimi ekledim. Aynı ssdnin 128gb olanını kullanıyorum. Anakart msi h97 gaming 3 işlemci i5 4460
  • quote:

Orijinalden alıntı: DefuseHostage

Samsung'un Samsung Magician isimli uygulaması var ssdler için.Onu indirip güncellemeleri yapmanızı tavsiye ederim.
    Hız olarakta 850 evo da 540read 520write olur normalde anakartınız hızını engelliyor olabilir.

Hocam anakartım Sata 3 destekliyor, HWInfo indirip baktım onda da SATA 6Gb/s OK işareti var, ancak neden bu hızlarda kaldığını çözemedim, anakartın chipset sürücüsü ne yazık ki sitesinde yok, Microsoft'un kendi sürücülerini kurdu Windows 10. Darboğaz yaratacak bir durum var mıdır sistem özelliklerimde? SSD sonuçta benim için bir demirbaş, yarın öbürgün yeni laptopa söküp takabilirim de benim derdim neden bu sistemde okuma hızının 430 - 450MB/s arasında kaldığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Değerleriniz bana düşük geldi. Referans olması açısından kendi değerlerimi ekledim. Aynı ssdnin 128gb olanını kullanıyorum. Anakart msi h97 gaming 3 işlemci i5 4460

Sizin anakart benimkinden 2 kat daha iyi, acaba cidden anakarttan mı diye düşünmeye başladım. Ama öyle olsa SATA3 desteklemezdi, 450 MB civarına bile çıkamazdı diye düşünüyorum. Başka bir SATA kablosu ve portu ile deneyeceğim.

• Yok, farklı kablo ve portlar ile denedim sonuç aynı. Maksimum 450MB/s yukarı çıkmıyor. Yazma hızı en iyi 400MB/s civarında. AMD sistem diye mi bilmiyorum.
  • Rapid mode açın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok enteresan birşey oldu :)
    BIOS tan Sata modunu IDE den AHCI ye çevirdikten sonra değerler epey yükseldi sanırım olması gereken değerler bunlar değil mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.