Şimdi Ara

Samsung 46' F7000 incelemem !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
4.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta başlayan tv maceram dün tv'min kurulmasıyla devam etti. tv kolisini 2 kişi taşısa daha sağlıklı olur. bana getiren eleman 1 taneydi ve biraz zorlanmıştı. çünkü koli biraz büyük ve ağır. servis kolayca 10-15 dk da kurdu. dijital uydu yayınlarını da tarattırdım servise. ilk önce kutu içeriğine gelirsek; içerisinde 4 adet aktif gözlük, dokunmatik kumanda, scart&mini scart dönüştürücü, tv ye bağlı farklı cihazları kumanda etmek için IR extender denen ufak bir cihaz ve 2 adet 3D Bluray demo-klip-belgesel diski.

__ DIŞ GÖRÜNÜM __

*cihazın metalik çerçevesi ve ayaklığı çok şık. iz bırakmıyor. ekranın üstünde koruma camı filmi vs bulunmamakta. bu aslında beni biraz tedirgin ediyor küçük çocukların vereceği muhtemel zararlardan. kumandası da estetik cep telefonu gibi dokunmatikli. ister istemez insan üzerinde basacak tuş arıyor. alışacağız zamanla. diğer samsung tv min kumandası uyduğu için 2 kumandam olmuş oldu tuşlu ve dokunmatik.

__ DONANIM __

*tv üzerin 11.02 yazılımıyla geldi. servise dedim yazılım güncellense, pek tavsiye etmiyorum tfalan dedi her yeni yazılımda sorun falan çıkabiliyor dedi ama ben onu dinlemedim son yazılımı yükledim. tv de ki dahili kamera ile internet üzerinden görüntülü konuşma vs yapabiliyorsunuz. gün ışığında çok net çekimi var. hoparlör düzeyi gayet yeterli. 99'a kadar açamadım apartmanda. anten, usb, hdmi, scart girişleri tv nin sol arka tarafında. cı slotuda orada.

*tv nin dahili hd uydu alıcısı gayet hızlı, hd kanallarda başarılı. hazır kanal listesi vs yüklenebiliyor ben yükledim.
    * elle kumanda ve sesle kumanda iyi çalışıyor. özellikle tv yi kapatırken tv güç kapat dediğinde kapanıyor. dahili uydu alıcıyla kullanınca tam özellikle kullanılıyor.

__ TV GÖRÜNTÜ AYARLARI & OYUN PERFORMANSI __

*TV hazır modlarla geliyor. ama spora ayrı başlık açılmış. daha parlak ve net görüntü veriyor. diğerleri sinema, dinamik, doğal, standart. birçok ayar var kendiniz elle ayarlamak isterseniz. ekran parlaklığı yarıda olmasına rağmen ışıl ışıl. tam istediğim gibi. sd yayınlarda başarılı olsa da gerçek gücünü hd yayınlarda bluray filmlerde gösteriyor arkadaşlar bu gerçek.

* Tepki süresi 2.4 ms yazıyor internette. ama ben kendi deneyimimi sizlere aktaracağım. oyun konsolunu hdmi/dvi portundan bağladım. internette görmüştüm ipucu olarak; böyle yaptığımızda tv nin bordu işin içine girmiyor monitör olarak kullanılıyor bu da daha düşük tepki süresi demek. yani 2.4 ms inde altı. tv ayrıca oyun modu da bulunmakta fakat gerek duymadım direk olarak tv den hdmi a geçtim. konsolda ki birçok güncel futbol, aksiyon-savaş, yarış oyunlarını oynadım test ettim. lag-gecikme, bulutlanma, flulaşma, iz oluşmasına rastlamadım gayet sorunsuzdu. tv 3d desteklediği için konsol 3d destekli oyunları oynayabileceğim bildirisini gösterdi.

* karanlık- parlak pixel, ışık sızması, banding, testlerimde olumsuz sonuçlara ulaşmadım şükürler olsun. telefon kamerasından bu kadar çektim. olmazsa diğer makinemle de çekerim daha net görüntüler.

__ 3D GÖRÜNTÜ PERFORMANSI __

* Gözlükler pilli ama hafif, üzerinde ufak düğmeye basıp tv ye tanıttıktan sonra ekranda 3d işareti çıkıyor. sonra 3d yayın başlayınca gözlük otomatik devreye giriyor. full hd 1080p 3D deneyimi sunuyor. deneme amaçlı Youtube'dan birkaç video izledim 3d. birazda 2d den 3d ye video çevirdim. görüntü derinlik oluşturarak 3d hisii veriyor. yani görüntü tv nin içi boşmuş olaylar orada olurken izliyomuşsunuz hissi veriyor. daha fazla 3d film izlediğimde ayrıntılı yazarım.

__ İNTERNET __

* Kablolu veya dahili Kablosuz wifi sayesinde internet kolayca ve sorunsuz kuruluyor.

__ SMART-HUB __

* Akıll tv nin özelliklerini kullandığımız bölüm burası. 4 çekirdekli işlemci görevini yapıyor ve takılma donma yaşatmadan eğlence içeriğini sunuyor. web browserı idare eder keşke chrome tarzı birşey yüklenebilse. içinde gelen widgetlarda youtube, sosyal ağlar (facebook, twitter vs), hava durumu, haber başlıkları, oyunlar(elle kumandalı angry birds dahil) vs bulunmakta. istenirse samsung un sitesinden onlarca uygulama indirilebilir. android market kadar zengin değil ama. androidli tv ler gelene kadar bunlarla idare edeceğiz

* internetten araştırdığıma göre stream video izlemek için programla widget yüklenip internet üzerinden hd kanallar belgesel film müzik izlenebilmekteymiş. daha denemedim denersem yazarım.

* Resimler aceleyle telefon kamerasından olduğu için pek iyi değil. olmazsa diğer makineyle çeker yüklerim resimleri.

* Dikkatimi çeken diğer bir hususda; dün servis kurulumdan sonra tv'yi hiç kapatmadım 13-14 saat çalıştı yani.
    ısıyı kontrol etmek için ön panele elimi yaklaştırdım, ısı belli belirsiz gibiydi. arkasına baktım tv nin arka sol- üst-ortası soğuktu. ısıda yaymıyordu. sadece sağ arkada el çevresinden biraz fazla alanda az bi ısınma vardı. bunlar beni niye şaşırttı, çünkü plazma tv lerin önünden geçerden gerçekten bi ısı kaynağının önünden geçtiğinizi hissediyorsunuz aşırı ısı yayıyor ve bu hiç güzel birşey değil.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Sonuç olarak; artık tv ler akıllı ve yarı bilgisayar-eğlence cihazı şeklinde. F7000'de bunlardan biri. SD-HD yayın, bluray filmler için gayet başarılı sonuçlara sahip bir tv. parasını hak ediyor gerçekten. gönül ister ki vergiler daha düşük olsun her üründe.

* sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps3xbox360 -- 7 Aralık 2013; 0:23:11 >

• Film görüntüsü koymamışsınız,özellikle sd performansını merak ediyorum.

aldıgınız fiyat nedir ?
  • mediamarktın geçen haftaki kampanyasından ve de 100 tl lik indirim çekiyle 2808 tl ye aldım. avantajix hesabıma yansımamış daha eğer onda da sorun olmazsa 70 tl de geri ödeme alacağım.2740 tl ye gelmiş olacak.zaten bunlar denk geldiği için bu kadar para verdim. yoksa aklımda 6510 vardı. onun fiyatıda zaten 2600 civarında.

hd kanallardan resimler bunlar arkadaşlar ama foto makineyle çekip buraya eklediğimden kalitesi çok düştü. gördüğüm netlik fotolara yansımadı. ama şunu söyleyebilirim tv kanallarını tv nin dahili uydu cihazı ,dsmartın cihazından daha iyi gösteriyor sd ve hd kanalları.

*web browserından donanımhabere girmek istedim normal versiyon ve mobil versiyonda siteyi açamadı browser kapandı sanırım flash veya java eklentisinden ya da reklamlardan. diğer sitelerde sorun yok. facebook twitter e-postalar gayet hızlı.

*yeni cihaz kurcalama merakımdan online film izlemeye yarayan nstream mod widgetı yükledim ama 1 defa çalıştı sonra çalışmadı widget. ve diğer widgetlarıda silinmez yaptı. smart hub ı sıfırlamak zorunda kaldım. düzeldi. meraktan da olsa samsung apps harici widget yüklemeyin.

* youtubedan tv ekranında video izlemek hızlı ve eğlenceli. ama tavsiyem yüklü youtube widgetından değilde browserdan girin youtube a. ekran klavyesi kullanmak ve arama yapmak daha kolay oluyor.

* tv nin yanında IR extender diye ufak bir parça geliyor. ne işi yaradığını çözmeye çalışıyordum buldum sonunda. tv ye bağlı ses sistemi uydu cihazı vs aygıtları tv nin kendi kumandasından kontrol edebiliyorsunuz. D-smart cihazı tanıttım bu sayede el ve sesli komut dahil dsmart cihazını kullanabiliyorum. ve tv yi kapattığımda uydu cihazıda otomatik kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps3xbox360 -- 7 Aralık 2013; 16:28:06 >

• f 7000 de tek kumandamı çıkıyor kutudan.8000 de çift kumanda sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayırlı olsun televizyonunuz. merak ettiğim birşey var 3d de derinliği sadece 2d den 3d ye çevirdiğimizde aktif edebiliyormuşuz doğrumudur?
    evet derinlik 2d>3D ye çevirmelerde etkinleşiyor. ama zaten gerçek 3D bir film açınca otomatik derinlik vs ayarlanıyor. sizin ayarlamanıza gerek kalmıyor. özellikle IMAX ın su altı belgeseli ve 3d bugs diye belgeselleri var. bunlar gerçek 3d ve 3d deneyimini yaşamanızı sağlıyor. mesela balıklarla aranızda cam yokmuş gibi oluyor ya da kelebekler ekranın önünden uçuyomuş gibi. bi de youtube da pop-up efektleri bolca olan top-girls diye 3d bir müzik klibi var. bunlar şimdilik 3d izlediğim şeyler. sanırım animasyonlarda pop-up taşma efektlerini daha başarılı yapıyorlar.

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

evet derinlik 2d>3D ye çevirmelerde etkinleşiyor. ama zaten gerçek 3D bir film açınca otomatik derinlik vs ayarlanıyor. sizin ayarlamanıza gerek kalmıyor. özellikle IMAX ın su altı belgeseli ve 3d bugs diye belgeselleri var. bunlar gerçek 3d ve 3d deneyimini yaşamanızı sağlıyor. mesela balıklarla aranızda cam yokmuş gibi oluyor ya da kelebekler ekranın önünden uçuyomuş gibi. bi de youtube da pop-up efektleri bolca olan top-girls diye 3d bir müzik klibi var. bunlar şimdilik 3d izlediğim şeyler. sanırım animasyonlarda pop-up taşma efektlerini daha başarılı yapıyorlar.

anladım cevabınız için teşekkür ederim. hayırlı olsun tekrardan televizyonunuz iyi günlerde kullanın :)

Orijinalden alıntı: gz

online dizi filan seyretmek şstesek performans nasıl

Bunu ben de merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    online dizi ve filmde sorun yok gayet başarılı şekilde yükleyip oynatıyor. yalnız internetten 3D izlemek isterseniz youtube dışında 3D aktif olmuyor. neden olmuyor bunu bilemiyorum.siteden kaynaklı olabilir. eğer bu hataysa sanırım ileriki yazılımlarda düzelir. yoksa normal film dizilerde sorun yok oynatıyor. hata vermiyor.
  • hareketle kumanda ve sesle kumanda işini yapıyor. kullanım kolaylığı sağlıyor. özellikle sesle kumanda güzel. kanal aşağı /yukarı dediğinizde değişiyor yada kanal numarası söyleyince. hareketle kumanda da odanın aydınlık olması lazım gece. gündüz sorun yok.

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

Geçen hafta başlayan tv maceram dün tv'min kurulmasıyla devam etti. tv kolisini 2 kişi taşısa daha sağlıklı olur. bana getiren eleman 1 taneydi ve biraz zorlanmıştı. çünkü koli biraz büyük ve ağır. servis kolayca 10-15 dk da kurdu. dijital uydu yayınlarını da tarattırdım servise. ilk önce kutu içeriğine gelirsek; içerisinde 4 adet aktif gözlük, dokunmatik kumanda, scart&mini scart dönüştürücü, tv ye bağlı farklı cihazları kumanda etmek için IR extender denen ufak bir cihaz ve 2 adet 3D Bluray demo-klip-belgesel diski.

__ DIŞ GÖRÜNÜM __

*cihazın metalik çerçevesi ve ayaklığı çok şık. iz bırakmıyor. ekranın üstünde koruma camı filmi vs bulunmamakta. bu aslında beni biraz tedirgin ediyor küçük çocukların vereceği muhtemel zararlardan. kumandası da estetik cep telefonu gibi dokunmatikli. ister istemez insan üzerinde basacak tuş arıyor. alışacağız zamanla. diğer samsung tv min kumandası uyduğu için 2 kumandam olmuş oldu tuşlu ve dokunmatik.

__ DONANIM __

*tv üzerin 11.02 yazılımıyla geldi. servise dedim yazılım güncellense, pek tavsiye etmiyorum tfalan dedi her yeni yazılımda sorun falan çıkabiliyor dedi ama ben onu dinlemedim son yazılımı yükledim. tv de ki dahili kamera ile internet üzerinden görüntülü konuşma vs yapabiliyorsunuz. gün ışığında çok net çekimi var. hoparlör düzeyi gayet yeterli. 99'a kadar açamadım apartmanda. anten, usb, hdmi, scart girişleri tv nin sol arka tarafında. cı slotuda orada.

*tv nin dahili hd uydu alıcısı gayet hızlı, hd kanallarda başarılı. hazır kanal listesi vs yüklenebiliyor ben yükledim.
    * elle kumanda ve sesle kumanda iyi çalışıyor. özellikle tv yi kapatırken tv güç kapat dediğinde kapanıyor. dahili uydu alıcıyla kullanınca tam özellikle kullanılıyor.

__ TV GÖRÜNTÜ AYARLARI & OYUN PERFORMANSI __

*TV hazır modlarla geliyor. ama spora ayrı başlık açılmış. daha parlak ve net görüntü veriyor. diğerleri sinema, dinamik, doğal, standart. birçok ayar var kendiniz elle ayarlamak isterseniz. ekran parlaklığı yarıda olmasına rağmen ışıl ışıl. tam istediğim gibi. sd yayınlarda başarılı olsa da gerçek gücünü hd yayınlarda bluray filmlerde gösteriyor arkadaşlar bu gerçek.

* Tepki süresi 2.4 ms yazıyor internette. ama ben kendi deneyimimi sizlere aktaracağım. oyun konsolunu hdmi/dvi portundan bağladım. internette görmüştüm ipucu olarak; böyle yaptığımızda tv nin bordu işin içine girmiyor monitör olarak kullanılıyor bu da daha düşük tepki süresi demek. yani 2.4 ms inde altı. tv ayrıca oyun modu da bulunmakta fakat gerek duymadım direk olarak tv den hdmi a geçtim. konsolda ki birçok güncel futbol, aksiyon-savaş, yarış oyunlarını oynadım test ettim. lag-gecikme, bulutlanma, flulaşma, iz oluşmasına rastlamadım gayet sorunsuzdu. tv 3d desteklediği için konsol 3d destekli oyunları oynayabileceğim bildirisini gösterdi.

* karanlık- parlak pixel, ışık sızması, banding, testlerimde olumsuz sonuçlara ulaşmadım şükürler olsun. telefon kamerasından bu kadar çektim. olmazsa diğer makinemle de çekerim daha net görüntüler.

__ 3D GÖRÜNTÜ PERFORMANSI __

* Gözlükler pilli ama hafif, üzerinde ufak düğmeye basıp tv ye tanıttıktan sonra ekranda 3d işareti çıkıyor. sonra 3d yayın başlayınca gözlük otomatik devreye giriyor. full hd 1080p 3D deneyimi sunuyor. deneme amaçlı Youtube'dan birkaç video izledim 3d. birazda 2d den 3d ye video çevirdim. görüntü derinlik oluşturarak 3d hisii veriyor. yani görüntü tv nin içi boşmuş olaylar orada olurken izliyomuşsunuz hissi veriyor. daha fazla 3d film izlediğimde ayrıntılı yazarım.

__ İNTERNET __

* Kablolu veya dahili Kablosuz wifi sayesinde internet kolayca ve sorunsuz kuruluyor.

__ SMART-HUB __

* Akıll tv nin özelliklerini kullandığımız bölüm burası. 4 çekirdekli işlemci görevini yapıyor ve takılma donma yaşatmadan eğlence içeriğini sunuyor. web browserı idare eder keşke chrome tarzı birşey yüklenebilse. içinde gelen widgetlarda youtube, sosyal ağlar (facebook, twitter vs), hava durumu, haber başlıkları, oyunlar(elle kumandalı angry birds dahil) vs bulunmakta. istenirse samsung un sitesinden onlarca uygulama indirilebilir. android market kadar zengin değil ama. androidli tv ler gelene kadar bunlarla idare edeceğiz

* internetten araştırdığıma göre stream video izlemek için programla widget yüklenip internet üzerinden hd kanallar belgesel film müzik izlenebilmekteymiş. daha denemedim denersem yazarım.

* Resimler aceleyle telefon kamerasından olduğu için pek iyi değil. olmazsa diğer makineyle çeker yüklerim resimleri.

* Dikkatimi çeken diğer bir hususda; dün servis kurulumdan sonra tv'yi hiç kapatmadım 13-14 saat çalıştı yani.
    ısıyı kontrol etmek için ön panele elimi yaklaştırdım, ısı belli belirsiz gibiydi. arkasına baktım tv nin arka sol- üst-ortası soğuktu. ısıda yaymıyordu. sadece sağ arkada el çevresinden biraz fazla alanda az bi ısınma vardı. bunlar beni niye şaşırttı, çünkü plazma tv lerin önünden geçerden gerçekten bi ısı kaynağının önünden geçtiğinizi hissediyorsunuz aşırı ısı yayıyor ve bu hiç güzel birşey değil.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Sonuç olarak; artık tv ler akıllı ve yarı bilgisayar-eğlence cihazı şeklinde. F7000'de bunlardan biri. SD-HD yayın, bluray filmler için gayet başarılı sonuçlara sahip bir tv. parasını hak ediyor gerçekten. gönül ister ki vergiler daha düşük olsun her üründe.

* sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım !!!

Güzelbi tanıtım olmuş emeğine sağlık
    Eğer zahmet olmaz sa bisorum olacak
    Malum 3 ay oldu tv arayışım da.içime sinen tek tv
    İncelememde tek kafama takılan konu
    Gereğinden fazla parlak ekran ı doğal renklere uyarlamaya çalıştığımda bi türlü insan yüzünü
    Doğal hale getiremedim
    Çok ta kurcalayamadım mark elemanı
    Mırın kırın etti
    Sen de ins yüzü nasıl rahatsız edici boyutta oladığını düşünüyorum
    Ama bi türlü pembe pudralanmış yüz ifadesini
    Değiştiremedim
    Sharpta ayarlar menüsünde doğal insan yüzü diye ayar var. 7000 de göremedim.

• Ben internet ten dizi izlerken 20 dakka geçiyor ve dizi donuyor 3 kez dir başıma geliyor ne olabilir sebebi acaba

*dizinin donması; fiber bağlantı olmamasından veya siteden olabilir. 20 dk lık belleğe alır.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.