Şimdi Ara

SAMSUNG 40D5003 HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bİ KAÇ GÜN ÖNCE SAMSUNG 40D5003 ALDIM.FAKAT GÖRÜNTÜSÜNÜ PEK BEĞENMEDİM.YAKINDAN İZLEYİNCE NET GÖZÜKMÜYOR PEK.BÜTÜN TVLER BÖYLEMİ BANA MI ÖYLE GELDİ.DAHA NET GÖRÜNTÜ ALABİLMEM İÇİN YAPABİLCEĞİM BİŞEY VARMI.GÜNCELLEME,GÖRÜNTÜ AYARLARINI FALAN EN İYİ ŞEKİLDE NASIL YAPABİLRİZ.DİGİTÜRKHD VEYA DSMART HD GEÇSEM GÖRÜNTÜ DÜZELİRMİ NELER YAPABİLRİM TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORM ÇOK ACİLLLLL
    YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER

• görüntüsü konusunda yapabileceğin şeyler klasik olarak altın uçlu skart dedikleri bağlantı kablosu almak, ya da hdmi çıkışlı bi receiver. Film izleme olayına gelirsek bi çözüm halen bulunamamıştır ancak laptoptan ya da bir pc ile ya da moviebox larla hdmi bağlantı yapıp izleyebilirsin.. Bunun haricinde servis ayarlarından grip video özellğni açmaya çalışmayın panel tuşları bozulur çalışmaz hale gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurtell

görüntüsü konusunda yapabileceğin şeyler klasik olarak altın uçlu skart dedikleri bağlantı kablosu almak, ya da hdmi çıkışlı bi receiver. Film izleme olayına gelirsek bi çözüm halen bulunamamıştır ancak laptoptan ya da bir pc ile ya da moviebox larla hdmi bağlantı yapıp izleyebilirsin.. Bunun haricinde servis ayarlarından grip video özellğni açmaya çalışmayın panel tuşları bozulur çalışmaz hale gelir

altın uçlu skart bağlantı kablosu ne işe yarıyor
  • d5003 seçmekle iyi bir tercih yapmamışsınız zaten baştan
  • d5003 seçmekle iyi bir tercih yapmamışsınız zaten baştan
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

d5003 seçmekle iyi bir tercih yapmamışsınız zaten baştan

EVET PİŞMAN OLDUM GERÇEKTEN.BUNDAN ÖNCE PHİLİPS TÜPLÜ TV VARDI O BİLE DAHA İYİ GÖSTERİYO YA BİŞİLER YAPSAM GÖRÜNTÜYÜ NETLEŞTİREMEZMİYİM İLLAKİ BİŞİLER VARDIR YA
  • YARDIM EDİCEK YOKMU
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG UE40ES6340 Hakkında Yorum
    12 yıl önce açıldı
    Samsung tvler hakkında
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: roccolegend

quote:

görüntüsü konusunda yapabileceğin şeyler klasik olarak altın uçlu skart dedikleri bağlantı kablosu almak, ya da hdmi çıkışlı bi receiver. Film izleme olayına gelirsek bi çözüm halen bulunamamıştır ancak laptoptan ya da bir pc ile ya da moviebox larla hdmi bağlantı yapıp izleyebilirsin.. Bunun haricinde servis ayarlarından grip video özellğni açmaya çalışmayın panel tuşları bozulur çalışmaz hale gelir

adı altın uçlu genelde pek altınla alakası yok ama araştırma yaparsan bu skartın bağlantı sıralamasında bir değişiklik yapılıp görüntünün daha iyi gönderilmesini sağlıyor. diğer skartlardan daha kaliteli görüntü alıyorsun yani...

• quote:

quote:

quote:

adı altın uçlu genelde pek altınla alakası yok ama araştırma yaparsan bu skartın bağlantı sıralamasında bir değişiklik yapılıp görüntünün daha iyi gönderilmesini sağlıyor. diğer skartlardan daha kaliteli görüntü alıyorsun yani...

BENDE ŞİMDİ NORMAL UYDU ALICI VAR ONLA TV ARASINDAKİ KABLOYUMU DEĞİŞTİRMEM LAZIM YANİ

• evet aynen öyle arkadaşım ;) daha iyi görüntü alırsın. ama uydu alıcılarında da farklar oluyor işlemcileriyle ilgili. onunda görüntüye etkisi olur. bir sürü sebep bulunur ama kablo da çok büyük bir etkendir.
  • quote:

Bende bu günlerde 40 inch led tv almak üzereğim
    Sonradan pişman olmayacağım marka model tavsiye edebilir misiniz
    Hısense led tv 40 K15P nakit 1,400 TL. normal mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaryakup

quote:

Bende bu günlerde 40 inch led tv almak üzereğim
    Sonradan pişman olmayacağım marka model tavsiye edebilir misiniz
    Hısense led tv 40 K15P nakit 1,400 TL. normal mi

aman dostum naptım sen hisense 40 a o kadar verilmez bence, bütçen iyiyse stoklarda tükenmekte olan çok kral bir tv söylüyeyim sana samsung 46c750 ama 40inç olsun diyorsan 40d6000 yada 40d6500 de işini fazlasıyla görür selamlar
  • arkadaşlar acil yardım :(

samsung 40d5003 aldım. forumlarda okudum ve servis ayarlarını kurcalayıp ön panel tuşlarını kitledim maalesef.buradan okuduğum kadarıyla düzelmiyormuş.

tv kapalıyken info+menu+mute+power tuşlarına sırayla basınca servis menüsü çıkıyor.
    eski ayarlarına geri döndürmek istiyorum fakat menünün orjinal hali aklımda değil.
    menüde ayarları nerelere getirmem gerekiyor tv görüntüleri şu anda hiç iyi değil.

menünün orjinal halini resim olarak yada ayarlara neler yapmam gerektiğini bilen varsa lütfen yardım !!!
  • İzmir de ikamet ediyorum
    Samsung 40d6000 3D TV ben 3D almak istemiyorum

SAMSUNG LED TV Full HD Slim 101cm, 1920x1080, CMR 100 HZ, 4xHDMI, DLNA, 2xUSB, UE40D5000 TV yi 1,461 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/televizyon/samsung-ue40d5000-led-tv-full-hd-slim-101cm,-1920x1080,-cmr-100-hz,-4xhdmi,-dlna,-2xusb,-ue40d5000/productdetails.aspx?I_ID=53659

SAMSUNG LED TV Full HD 102 cm, 1920x1080, USB,HDMI, CMR 100HZ, UE40D5003 TV 1,274 TL.

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/samsung-ue40d5003-led-tv-full-hd-102-cm,-1920x1080,-usb,hdmi,-cmr-100hz,-ue40d5003/productdetails.aspx?I_ID=56357

Ayrıca Çankaya da bir satıcı Türkiye garantili SAMSUNG LED E40D5000 TV yi 1,600 TL.ye vereceğini söylüyor

Başka mağaza satıcılarıda 1,600 TL nin bu TV ye iyi fiyat olduğunu söylüyorlar

Vatan bilgisayar ile normal mağaza arasında karasız kaldım

Sizlerin fikrinizi alabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryakup -- 30 Eylül 2011; 17:35:48 >

• Merhaba vatanbilgisayar.com adresinden almış olduğum Samsung 40D5003 FULL HD LED TV bugün öğleden sonra kargo firması tarafından evime getirildi. Kutusundan çıkarıp da açmaya çalıştığımda ekranda bozukluk fark ettim. Ekran görünmesi gerektiği gibi değil, böyle enine ve boyuna sürekli yatay ve dikey çizgiler bulunmakta... Yani görüntü ekrana tam olarak gelmemektedir. Ara sıra da ekran kararmaktadır. İlk önce uydu alıcısından zannettim. Ama uydu alıcısını çıkarıp da HDMI ile başka bir cihaz bağladığımda da aynısı oluyor. Hatta HDMI cihazını da söktüm, hiçbir şey bağlı değilken televizyona menülere girmeye çalıştım, aynı görüntü sorunu orada da oluşuyor.

Bilgisayarımdaki görüntünün LED TV'ye nasıl aktarıldığı aşağıdaki resimde gözüküyor. Ürün arızalı mı yoksa ben eksik bir şeyler mi yapıyorum?

SAMSUNG 40D5003 HAKKINDA

Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

• quote:

quote:

quote:

quote:

BENDE ŞİMDİ NORMAL UYDU ALICI VAR ONLA TV ARASINDAKİ KABLOYUMU DEĞİŞTİRMEM LAZIM YANİ

TV ile netür bir yayın kaynağı kullandığını, nasıl kablo ile tv ye bağlı olduğunu netür bir uydurecevier kullandığın... hepsi arkadaşların söylediği gibi görüntüye etki eden faktörlerdir. Şimdi senin yapman gerekenler:

Uydu TV bağlantısı;
    1. Uydu recevierinde komponent video - yeşil mavi kırmızı çıkışlar varmı? Evet ise daha iyibir video alırsın.
    2. Skart çıkışı var ise (iyibir skart kablo ile uydunun RGB ayarından daha iyi bir görüntü alman lazım. Hayır ise, kampozit ayara getirmen gerekecek.
    uydu görüntü ayarlarına gir ve video çıkışından rgb, kompozit olarak seç (hangisi iyi).
    3. Sarı kırmızı beyaz çıkıştan yada skart kablosu ile uyduayarlarından Kompozit ve 16/9 video ayarında daha iyi görüntü alıyorsan. Uydunun rgb modu zayıf yada ara kablon da tam video şaseleme olayı zayıftır.
    Kısaca uydun HD çıkışlı değil ise bi süre böyle idare etmen gerekecek. HD veya Fullhd uydu recevier ile sorunların %80 iyileşecektir.

TV ayarları:
    Tv de görüntüyü etkileyen faktörler, kontrast ışık renk netlik lcd plasma tvlerin gelmesi ile buna çözünürlükte eklenmiştir.
    Görüntü ayarını STANADRT moda getir ve..
    1. TV arka aydınlatma ayarını 6 ile 15 arasında kullan (bende samsung kullanıyorum).
    arka aydınlatma ayarı gündüz fark edilmesede, gece siyah tonları yutar ve ekranda bulutlanma yapar.
    2. kontrast ayarını 80/85, ışıkta 50, renk50, netlik50. Bunları fazla açmak ekranı doyurur ve baskın işık ve renlere yol açar.
    3. gelişmiş ayarlar: Siyah tonu kapalı (cihazın kontrastı sana iyi siyah tonu verir açmana gerek yok), dinamik kontrast orta, renkgama gölge vs. hepsi normalde ve standart olsun.
    4. ekran ayarları: görütü parazit ayarları otomatik olsun (parazit gidermeyi ben yüksek yaptım, parazitler gitti ama görüntü pastel ve kötü oldu).

Sonuç: TV çözünülürlüğü 1920/1080, senin uydundan gelen analog ve 420/640. Bunu panele sığdırmak için 5 kat açılması gerekir ve buda görüntüde dağılmalara yol açar. Ben 3m uzaktan izliyorum. HD bir sistem gerekli, en azından dijital olsun SD bile olsa yeter, analog kablo tv yada skart çıkışlı uydudan iyidir.
    Kolay Gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.