Şimdi Ara

'_____SAMSUNG 40C650 YAZILIM GÜNCELLEME VE OPTİMİZE AYARLARIM_____'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
7
Favori
30.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.3005 sürümünü yükledikten sonra bariz bir şekilde SD görüntüde düzelmeler oldu fakat ayarlar sıfırlandığı için tekrardan ayarlamak biraz zaman aldı o yüzden bu ayarlarımı sizlerle de paylaşmak istedim arkadaşlar.Ayrıca forumda gezindim bu konu ile alakalı başlık bile yok.Kimse doğru dürüst ayarlarını paylaşmamış.Bu ayarlar en son sürüm olan 3005 sürümü için geçerlidir.Herkes korkmadan bu sürümü yükleyebilir.

Bu yeni sürümün linki yani 3009.Linke tıkladıktan sonra "SÜRÜM" yazan yere tıklayınız ve 131mb boyutunda olan dosyayı indirip usbye atınız.Daha sonra usb içinde kurulum yapınız ve yaptıktan sonra aynen o şekilde TV ye takınız USB yi

http://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=101&prd_mdl_cd=LE40C650L1WXTK&prd_mdl_name=LE40C650L1W&srchword=LE40C650L1W

Güncelleme bittikten sonra sıra geldi ayarları yapmaya.Ben kolay olsun diye excel dosyasında yedekledim ayarları.Buyrun güle güle kullanın.

'_____SAMSUNG 40C650 YAZILIM GÜNCELLEME VE OPTİMİZE AYARLARIM_____'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 12 Mayıs 2011; 9:10:49 >

• Msjım bulunsun güzel konu
  • Evet başlık iyi olmuş. Bende uzun süredir kullandığım ana ayarları yaıyorum. Ayar işi zevk işi...

Arka ışık:8
    Kontrast:85
    Parlaklık:45
    Netlik:60
    Renk:35
  • dostum 46 c 650 ye de uyarmı bu yazılım?birde usb içinde çalıştırıp öyle tv ye takın demişsin usb içinde nasıl çalıştıracağız tarif edersen sevinirim ayrıca msn adresimide sana vereyim eklersen görüşedebiliriz. rainbowandstar@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardafikret

dostum 46 c 650 ye de uyarmı bu yazılım?birde usb içinde çalıştırıp öyle tv ye takın demişsin usb içinde nasıl çalıştıracağız tarif edersen sevinirim ayrıca msn adresimide sana vereyim eklersen görüşedebiliriz. rainbowandstar@hotmail.com

Hayır uymaz.Bu verdiğim linktekini indirin sonra usb içine kurun.Daha sonra usbyi tvye takıp yazılım güncelleme deyin.

http://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=02010100&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=LE46C650L1W&prd_ia_sub_class_cd=P

• üstadım bu yazılım güncelleme bölümü menünün neresinde acaba biliyormusun? benim tv tamamen ingilizce menü.
  • yeni sürümlerde sorun yaşanabiliyordu. 3005 çok çok yeni sanırım...
    hiç herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel konu.
  • quote:

üstadım bu yazılım güncelleme bölümü menünün neresinde acaba biliyormusun? benim tv tamamen ingilizce menü.

Hocam menüde en alttaki seçenekte olması lazım fakat ona gerek yok çünki usbyi taktığın anda ekrana gelir zaten 2 seçenek.İlki Media Player diğer Yazılım Güncellemedir.Yani 2. sıradakini seçeceksin sen.Sonra herşeyi kendisi yapıyor zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

yeni sürümlerde sorun yaşanabiliyordu. 3005 çok çok yeni sanırım...
    hiç herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

Şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Kesinlikle tavsiye ediyorum sadece Internet tv yi denemedim ethernet kablosu uzak diye.Fakat çalışmasa da olur benim için çünki hiç kullanmayı düşünmüyorum evde pc olduğu için

• quote:

Orijinalden alıntı: 666
    quote:

dostum 46 c 650 ye de uyarmı bu yazılım?birde usb içinde çalıştırıp öyle tv ye takın demişsin usb içinde nasıl çalıştıracağız tarif edersen sevinirim ayrıca msn adresimide sana vereyim eklersen görüşedebiliriz. rainbowandstar@hotmail.com

Hayır uymaz.Bu verdiğim linktekini indirin sonra usb içine kurun.Daha sonra usbyi tvye takıp yazılım güncelleme deyin.
    http://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=02010100&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=LE46C650L1W&prd_ia_sub_class_cd=P

C650 için tv ebatlarına göre ayrı yazılım olmaz. Yani 32" de , 40" de , 46" de aynı yazılımı kullanır. Hatta C650 ile aynı yazılımı C750 , C6500, C7000 ve C8000 modelleri de kullanıyor.

• harici harddiski tanımada, film izlerken ses de yada görüntü de sorun çıkmadı değil mi? Her şey düzgün mü? Açıkçası biraz korkmuyor değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

quote:

C650 için tv ebatlarına göre ayrı yazılım olmaz. Yani 32" de , 40" de , 46" de aynı yazılımı kullanır. Hatta C650 ile aynı yazılımı C750 , C6500, C7000 ve C8000 modelleri de kullanıyor.

üstadım bende 2002 yazılımı mevcut ve menüde türkçe seçenek yok bu yazılımla menü türkçeleşirmi?ve bir de benim tv de görüntü olarak pek sorun yok ama ufak alt yazılarda bayağı problem var yazılar bulanık ve karıncalanarak geçiyor yani okunmuyor bu yazılım bunuda düzeltirmi ?bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.(motion plus özelliini her şekilde kullandıysamda bu alt yazı sorununu çözemedim.sanki motion plus özelliği bu yazılımda pek işe yaramıyor kaldıki normal görüntülerdede motion plus açık olmuş kapalı olmuş pek fark etmiyor açıkçası)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardafikret -- 18 Aralık 2010; 17:47:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 78powere

harici harddiski tanımada, film izlerken ses de yada görüntü de sorun çıkmadı değil mi? Her şey düzgün mü? Açıkçası biraz korkmuyor değilim.

@ender123 evet hocam doğru aynı yazılımmış sanki farklıymış gibi ayrı menülere koymuşlar.Hayır şimdilik herhangi bir sorun yok hepsini denedim
  • Sayın Ardafikret,

Forumda bir arkadaşımız 1011 yazılımının üstüne 1016 yükleyince Türkçe menü seçeneği gelmiş. Dün bir arkadaşımız 2002 üzerine 2004 yazılımını yükledi ama Türkçe menü gelmedi. İşin mantığını biliyorum ama çözümünü bilmedikten sonra size yardımcı olamıyorum. Normalde yazılımda tüm avrupa dilleri olur. Bir şekilde servis menüsünden Türkiye bölümü kapatılmış ve o bölüm yine yazılımla giriş de kapalı (disabled) yapılmış.

Bilgisayardan örnek verecek olursak, hani bir sorun olur ve tekrar cdden kuruluma başlarız biryerde kurtarma ekranı çıkar ve yeni-sıfır kurulum yap veya aynı yazılımın üstüne kur gibi seçenekler çıkar ya benzer şekilde tvde de eski ayarları sil ve yeni yazılımdaki ayarları kullan seçeneği olan bir yazılım versiyonu bulmak lazım. O yazılımla güncelleme yapılırsa sorunsuz olarak Türkçe ayarları gelecektir.

Tvlerin fabrikada yazılım yükleme sırasında sorunlu bir yazılım yüklenmiş ve kullanıcı olarak bizler basit bir çözüm bulmaya çalışıyoruz ama şu an için Samsung müşteri hizmetlerini veya yetkili servisi aramak tek çözüm olarak görünüyor.

• quote:

@ender123 evet hocam doğru aynı yazılımmış sanki farklıymış gibi ayrı menülere koymuşlar.Hayır şimdilik herhangi bir sorun yok hepsini denedim

Samsungun ürün sayfasında " Bu yazılımı C650 model tvlerin tüm ekran ebatları için ve C52,53,54 gibi farklı kasaya sahip modelleri için geçerlidir" yazmadığı için sanki farklıymış gibi duruyor. Boşuna kullanıcıları uğraştırıyorlar.
  • ben ex700 kullanırken "yazılım yükseltmesi yapma eğer yaparsan garanti uçuyo" demişlerdi... c750 ye ben yazılım güncellemesi yaparsam eğer garanti uçarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yclycl

ben ex700 kullanırken "yazılım yükseltmesi yapma eğer yaparsan garanti uçuyo" demişlerdi... c750 ye ben yazılım güncellemesi yaparsam eğer garanti uçarmı?

Abicim madem garanti uçuyosa yazılımı niye yayınlıyolar o zaman? Her yazılım güncellemede servisi çağırcaksak işimiz var.Ayrıca yazılım yüklerken tv göçerse servise söylemeyin yazılım yüklediğinizi durduk yere garanti dışı bırakabilirler.Aslında garanti dışı değil diye biliyorum gıcıklığına yapabilirler.
  • evet sonunda yazılımı yükledim sd görüntülerde kullandığım 2002 yazılımına göre fark var aynı zamanda 2002 tazılımında alt yazılarda titreme bulanıklık zaman zaman takılma oluyordu bu sorundan da tamamen kurtulmuş oldum.ama benim gibi menüsü türkçe olmayan arkadaşlar bu yazılımıda yüklediklerinde göreceklerdir menü de yine türkçe yok anlaşılan bizim tv ler tamamen türkçeye kapalı böyle kullanacağız artık.
    emeği geçen arkadaşıma teşekkür ederim.
  • Beyler bir sorum olacak.

Samsun 40c530 tvde usb den dual 1080p avatar filmini türkçe izleyemiyoruz.Dual filmlerde hangi düğmeyle geçiş yapıyoruz.lütfen yardım..
  • quote:

evet sonunda yazılımı yükledim sd görüntülerde kullandığım 2002 yazılımına göre fark var aynı zamanda 2002 tazılımında alt yazılarda titreme bulanıklık zaman zaman takılma oluyordu bu sorundan da tamamen kurtulmuş oldum.ama benim gibi menüsü türkçe olmayan arkadaşlar bu yazılımıda yüklediklerinde göreceklerdir menü de yine türkçe yok anlaşılan bizim tv ler tamamen türkçeye kapalı böyle kullanacağız artık.
    emeği geçen arkadaşıma teşekkür ederim.

Hayırlı olsun.Yanlız madem türkçe yok niye servise söylemiyorsunuz? Garantili değil mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.