Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 6 aydır bu televizyonu kullanıyorum. Fakat son bir aydır görüntüyle ilgili bazı sorunlarım var. PS3 oynarken (örneğin GOW3) görüntüde çok fazla tırtıklanma ve dalgalanma oluyor. Sabit görüntülerde bır sıkıntı yok iken hareketli görüntülerde bu bahsettiğim tırtıklanma ve dalgalanmalar oluyor. Bazı PS3 oyunlarının anti-aliasing olmadığı için bu tarz sıkıntılar yarattığını biliyorum fakat GOW3 oynarken normal değil diye düşünüyorum...

SD yayınlarda yine çizgiler dalgalanıyor. Örneğin görüntüdeki kişini üzerinde çizgili bir kazak var ise kişi haraket halindeyken çizgiler dalga dalga gözüküyor. Parlak görüntülerdede zaman zaman bu dalgalanmaları görüyorum...

HD yayınlarda bile sıkıntı var. Özellikle LİGTV'de maç izlerken sahanın çizgileri tırtıklı gözüküyor, reklam panolarının olduğu kısımda parlamalar ve dalgalanmalar meydana geliyor. Seyicilerin olduğu kısımlarda görüntü bozuklukları meydana geliyor...

Televizyonun ayarları tam, ayarlar yüzünden olduğunu sanmıyorum zaten her türlü ayarı denedim bu sorunu çözemedim. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Forumda araştırma yaptım, topraklama sorunu yüzünden bu tarz sorunlarla karşı karşıya kalanlar var. Sizce bununla bir alakası olabilrmi? Aklınıza başka çözümler geliyormu?

• Herkese selam,

46C6000 bugün elime geçti. USB'den mkv uzantılı film seyretmeye çalışıyorum fakat .srt .txt ve .sub uzantılı alt yazılar açılmıyor? alt yazı konusunda ne yapabilirim bir de videoları ileri veya geri alma şansım yok mu izlerken?
  • seyretmek istediğiniz alt yazılı filmin ismi ve alt yazı aynı olmalı ayrıca kumandada pause tuşunun iki yanındaki tuşlarla filmi ileri veya geri ilerletebilirsiniz.
  • Arkadaşlar tv upgrade nasıl yapılıyor, bilen varmı?
  • Öncelikle ben siteye yeni üye oldum hiç bir forum sitesinde üyeliğim yok fakat burada paylaşılan bilgiler gerçekten çok güzel...
    Ben Samsung 40c6000 serisini almak istiyordum burada ki yazıları baştan sona okudum ve çok kararsız kaldım.
    Bu Ürünü seçme sebebim ise Led Tv lerin arasında en ucuz olanı HDD VEYA FLASH TAN FİLM İZLEMEK ÖZELLİKLE 1080P 100hz
    VE AÇIKÇASI ÇERÇEVESİ HOŞUMA GİTTİ.
    Samsung 40c6000 Ürünü kullanan arkadaşlar burada yazılan sorunların % kaçı aynı şeyi yaşıyor Bu Tv alınırmı yardımcı olursanız sevinirim TEŞEKKÜRLER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keysın -- 11 Nisan 2011; 4:18:07 >
  • keysın alabilecegın enıyı c6000 ama samsungun d serısı çıktı bıraz bekle ve olmazsa d6000 alırsın

• evet bende bu msj ı okumadan önce samsung 40c6000 aldım hayırlısı olsun artık diyorum.... eğer bi sorun ile karşılaşırsam size buradan iletmeye çalışırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasusGS

Herkese selamlar,

Yaklaşık 6 aydır bu televizyonu kullanıyorum. Fakat son bir aydır görüntüyle ilgili bazı sorunlarım var. PS3 oynarken (örneğin GOW3) görüntüde çok fazla tırtıklanma ve dalgalanma oluyor. Sabit görüntülerde bır sıkıntı yok iken hareketli görüntülerde bu bahsettiğim tırtıklanma ve dalgalanmalar oluyor. Bazı PS3 oyunlarının anti-aliasing olmadığı için bu tarz sıkıntılar yarattığını biliyorum fakat GOW3 oynarken normal değil diye düşünüyorum...

SD yayınlarda yine çizgiler dalgalanıyor. Örneğin görüntüdeki kişini üzerinde çizgili bir kazak var ise kişi haraket halindeyken çizgiler dalga dalga gözüküyor. Parlak görüntülerdede zaman zaman bu dalgalanmaları görüyorum...

HD yayınlarda bile sıkıntı var. Özellikle LİGTV'de maç izlerken sahanın çizgileri tırtıklı gözüküyor, reklam panolarının olduğu kısımda parlamalar ve dalgalanmalar meydana geliyor. Seyicilerin olduğu kısımlarda görüntü bozuklukları meydana geliyor...

Televizyonun ayarları tam, ayarlar yüzünden olduğunu sanmıyorum zaten her türlü ayarı denedim bu sorunu çözemedim. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Forumda araştırma yaptım, topraklama sorunu yüzünden bu tarz sorunlarla karşı karşıya kalanlar var. Sizce bununla bir alakası olabilrmi? Aklınıza başka çözümler geliyormu?

bende alalı 6-7 ay oldu ama senın anlattığım sorunları hıc yaşamadım gow3 ü bitirdim hıc bı tıtreme yada baska bısey olmadı ps3 oyunlarında bazen oluyor evet peste felan ekrana sıgdır dersen gecıyor sorun sd yayınlardada mkv ızlerkende gayet memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: cenapoz

Samsung a yazdığım şikayet mektubu herşeyi özetliyor :

INANAMIYORUM
    Tam bir marka elçisini, Marka düşmanına çevirdiniz ?
    3 Yıl Önce Samsun LCD televizyon aldım. Ve son derece memnun kaldım. Ve 3 yıldır çevremde birçok kişiye Samsung marka televizyon aldırdım.
    Gerek özel hayatımda, gerek iş hayatımda; bir marka hakkında söylenebilecek en değerli şeyleri söyledim.

 Bu memnuniyetim sonucu 22 Aralık 2010 tarihinde Teknosa’dan 46C6000 modeli bir LED TV satın aldım.
     Ve sorunlarım başladı. Patlak piksel çıktı.
     Satın alırken hem Teknosa çalışanları hem oradaki Samsung yetkilisi bir adet dahi çıksa TV’nin değiştireceğini söylediler.
     Fakat öyle olmadı.
     Servis geldi, 1 adet patlak pikseli tespit etti.
     Ve ziyaretlerinde mobilyama da zarar verdiler.
     Ara gelişmeleri anlatmak dahi istemiyorum. Tümünü Çagrı merkezi ses kayıtlarında bulabilisiniz.
     Gelinen noktayı özetleyeyim.
     Servis Panel değişimi öneriyor. (bunu da tam garanti etmiyor)
     Ben TV değişimi istiyorum
     Çağrı merkezi devamlı her aramamda servisten bilgi bekliyoruz diyorlar.
     Servis size dönecek diyorlar. Fakat kimsenin aradığı yok ve her çağrı merkezi yetkilisi farklı farklı konuşuyor.
     Ama hepsinin ortak noktası hemen servisin size dönmesini sağlayacağız diyorlar. INANAMIYORUM
     Tam anlamıyla ping-pong topuna döndüm INANAMIYORUM

Çağrı Merkezi Görüşme Saatlerim
     9 Mart 10:00
     15 Mart 11:20
     19 Mart 13:20
     21 Mart 16:10
     23 Mart 12:45

19, 21, 23 Mart ta her görüştüğüm Call Center yetkilisi servisin bana hemen dönmesini sağlayacaktı Bugün 28 Mart ve hala bekliyorum…

Şu anda tam anlamıyla beni Marka Düşmanına çevirdiniz. INANAMIYORUM

Hatta şikayet var sitesine şikayetimi yazdığımda bir gün sonra hemen şikayet çözüldü diye cevap dönülmesine INANAMIYORUM.

Hemen bulunduğunuz il deki TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ'ne bir dilekçeyle başvurun, hatta ücret iadesi bile alma hakkınız var. Başından böyle bir olay geçmiş olan ben ücret iadesi aldım. Biraz geç oluyor ama sonuç alınıyor.

• Bende samsung 40c6000 led serisi 1 tv aldım ama bunun 100hz mi 50hz mi nasıl anlıcağım bide 100hz ayarı varmıdır bu tvde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_ronal
    Bende samsung 40c6000 led serisi 1 tv aldım ama bunun 100hz mi 50hz mi nasıl anlıcağım bide 100hz ayarı varmıdır bu tvde?

Şurdaki mesajımı bi okumanı tavisye ederim.

50 Hz 100Hz 200Hz nedir biraz aydınlatır diye düşünüyorum.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48342620
  • Arkadaşlar samsung 40c6000 de pes2011 oynarken gecikme sıkıntısını nasıl giderebilirim hangi ayarları öneriyorsunuz yazarsanız sevinirim. çünki pes2011 oynarken cidden rhatsız edici bi gecikme oluyor...
  • Oyun moduna al. Bu yüzden var bu seçenek.

Ayarlar menüsündeydi sanırım (Çarklı menü) Başka özel birşey yapamazsın lag için.

Zaten oyun modun açıksa yine de tüm resim düzeltici işlemleri kapat. Ama bu Game mode zaten bu işi yapıyor.
  • Sonunda 40C6000 Tvnin yanina Sony PS3 üde kattım :)

Fakat yorumlarda bahsetmıs oldugunuz oyun modunu acık tutmak neyı degıstıyor tam anlamadım ? Suanda MOH oynuyorum ve oyun modu kapalı. Renkler oldukca canlı. Acında neler değişecek diye hiç denemedim. Ne gibi sorunlar oluyor Oyun modu kapalıyken ?
  • iyi günler aynı sorunu bende yaşıyorum filmin ismiyle altyazının ismini aynı yapmama rağmen sorun düzelmiyor.Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?Tşk.
    quote:

Orijinalden alıntı: ssbursa

seyretmek istediğiniz alt yazılı filmin ismi ve alt yazı aynı olmalı ayrıca kumandada pause tuşunun iki yanındaki tuşlarla filmi ileri veya geri ilerletebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraksenyuz

Sonunda 40C6000 Tvnin yanina Sony PS3 üde kattım :)

Fakat yorumlarda bahsetmıs oldugunuz oyun modunu acık tutmak neyı degıstıyor tam anlamadım ? Suanda MOH oynuyorum ve oyun modu kapalı. Renkler oldukca canlı. Acında neler değişecek diye hiç denemedim. Ne gibi sorunlar oluyor Oyun modu kapalıyken ?

Oyun modu input lag denen görüntü gecikmesini azaltır. Yani siz oyunda düğmeye bastığınızda ekranda o iş gecikmeli gerçekleşir. Bunun nedeni Tv lerin birçok görüntü düzeltme işlemini yazılımla yapması ve bunun da gecikmeye sebep olması. Bu gecikme hızlı oynanan oyunlarda bir çok oyuncuya rahatsızlık verdiğinden TV üreticileri Game Mode diye birçok yazılım özelliklerini es geçen bir mod yaptı.

Rahatsız değilseniz sorun yok. Ama dediğim gibi bu algıyla ilgili bir durum. Aklınızda olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: buraksenyuz

Sonunda 40C6000 Tvnin yanina Sony PS3 üde kattım :)

Oyun modu input lag denen görüntü gecikmesini azaltır. Yani siz oyunda düğmeye bastığınızda ekranda o iş gecikmeli gerçekleşir. Bunun nedeni Tv lerin birçok görüntü düzeltme işlemini yazılımla yapması ve bunun da gecikmeye sebep olması. Bu gecikme hızlı oynanan oyunlarda bir çok oyuncuya rahatsızlık verdiğinden TV üreticileri Game Mode diye birçok yazılım özelliklerini es geçen bir mod yaptı.

Rahatsız değilseniz sorun yok. Ama dediğim gibi bu algıyla ilgili bir durum. Aklınızda olsun.

tşkler birde oyun modu acık deneyecegım...

• 40c6000 Led Tv im için en güllem yazılımı nerden bulabilirim arkadaşlar..
    eski bir model olduğu için samsung sitesindede bulamadım.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bibioy01

40c6000 Led Tv im için en güllem yazılımı nerden bulabilirim arkadaşlar..
    eski bir model olduğu için samsung sitesindede bulamadım.

teşekkürler.

daha öncede bir cok arkadasa sormustum ama sız bu konuyu acmısken tekrardan yazayım dedım.
    Bu guncellemeler tvde ne gıbı degısıklık yaratıyor bılgı verıcek varmı ? ben tvmı yaklasık 1.5-2 ay once aldım. o gunden bugune ne degısmıs olabılır kı ?
  • altyazı nın boyutunu büyütme imkanım varmı filmlerde ?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.