Şimdi Ara

SAMSUNG 40B750'Mİ, SONY Z4500'MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki model hakkında bilgi sahibi olan, kullanan ve +/- lerini değerlendirmiş olan arkadaşlar varmı? Bu iki modelden hangisi veya başka hangi model lcd alınabilinir? Ekim ayında evleneceğim için şimdiden bir model belirleyip fiyatların makul bir seviyede olduğu bir zamanda satın almak istiyorum.

Bilgi, tecrübe ve yorumlarını yazan herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GozgurS -- 16 Mayıs 2009; 0:53:06 >

• Bence tabii ki 40b750...

Sony eskisi kadar iyi tv üretemiyor bence...

Samsung 'un en son çıkan modelidir o ve bence süper. Parlak ekram acayip canlı. Fiyatı da daha uygun diye biliyorum. Crystal design kasa var.

Ben olsam 40b750 alırdım...

Saygılar
  • Sn. Spy1983 Samsung fiyat olarak Sony'den 700.00 Tl daha uygun ama bu fiyat farkına rağmen Sony alınmaz mı? Forumda incelemiş veya bu iki ürünü inceleme şansı olan arkadaşlar yok mu?

quote:

Orjinalden alıntı: spy1983

Bence tabii ki 40b750...

Sony eskisi kadar iyi tv üretemiyor bence...

Samsung 'un en son çıkan modelidir o ve bence süper. Parlak ekram acayip canlı. Fiyatı da daha uygun diye biliyorum. Crystal design kasa var.

Ben olsam 40b750 alırdım...

Saygılar
  • Piyasada ve dünyada hep samsung tercih ediliyor. Bizzat kendim z4500 ü görmedim ancak bütün markaların satışının yapıldığı büyük bir elektronik markette satış temsilcisiyim ve birçok tv satıyorum. Sony pek de tercih etmediğimiz ve az satılan bir tvdir. Zaten Amerikada da Sharp ile Samsung çok tercih ediliyor.

Ben olsaydım Samsung alırdım, hem teknik özellikleri hem de fiyat/performans oranı çok iyi...

Bir de Philips'in 100hz olan 9603 ve 8404 modellerini düşünebilirsiniz. Eğer biraz daha fiyatı arttırırsanız Avrupa'nın 2008-2009 da en iyi tvsi olan 42pfl9803'ü almanızı kesinlikle öneririm. Bu tv LED teknolojisini kullanmakta olup, 2.000.000:1 kontrast a sahiptir. Eğer imkan varsa bunu hiç düşünmeden alın derim.

Tercih sizin

Saygılar
  • Hocam hem Z4500'i görmediğinizi söylüyorsunuz hemde kıyaslama yapmışsınız. İki tv'yi de görmüş ve incelemiş, aklımda Z4500 olmasına rağmen super f/p oranıyla LG 47LH7000 almış biri olarak kesinlikle söyleyebilirimki; Sony Z4500, 40B750'yi her açıdan 2'ye katlar, çevirir bir daha katlar. Bütçesi sağlam olan için şuan alınacak en performanslı TV. Ancak 46 inçlik modeli alamıyorsanız, Z4500 yerine 46" lik başka bir marka yönelebilirsiniz. Bu durumda 46B750'de olur veya beğeneceğiniz başka bir TV'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 18 Mayıs 2009; 13:51:09 >
  • sony şu anda adını koruma mücadelesinde tayvan,kore,malezya vs. gibi montjları ile piyasaya sürdüğü ürünlerden dolayı bayağı eleştiri aldı almakta,servis yetkilileri bile bilinçli müşteri karşısında kendilerini savunamıyorlar.sony alınmazmı? alınır fakat piyasada yok ,yok sıkı bir karşılaştırma, araştırma sonucu verilen karar daha isabetli olur kanısındayım.
  • Ben 3 aylık araştırma ve kıyaslama sürecinden sonra Z4500'ün çok iyi bir TV olduğuna karar verdim. 46Z4500'ü bütçeme uydurabilseydim, kesinlikle alırdım. 46B750 ve 46A856 geçen hafta almayı düşündüğüm TV'ler arasındaydı. Samsung alsaydım eski model olan 46A856'yı alırdım. Geçen hafta pazar Ankara Çukurambar Vatan'da ikisi yan yana sergileniyordu. Aynı görüntülerde 46A856 bariz daha iyiydi. Görüntülerdeki yazılar olsun, genel akıcılık ve canlı renkler olsun 46A856 benim tercihim olmuştu. En güzeli önce kriterlerinizi belirlemek, sonra da benzer özellikli farklı modelleri yerinde görmek.
  • 46Z4500 Mükemmel bi HIGH Seridir zaten giyatlar bi hayli inmişkn kaçırmayın derim
  • Philips'in hızlı görüntülerde hep sınıfta kaldığını biliyorum. Önermiş olduğunuz üründe de aynı sorun var mı?

Ne zormuş karar vermek :(

quote:

Piyasada ve dünyada hep samsung tercih ediliyor. Bizzat kendim z4500 ü görmedim ancak bütün markaların satışının yapıldığı büyük bir elektronik markette satış temsilcisiyim ve birçok tv satıyorum. Sony pek de tercih etmediğimiz ve az satılan bir tvdir. Zaten Amerikada da Sharp ile Samsung çok tercih ediliyor.

Ben olsaydım Samsung alırdım, hem teknik özellikleri hem de fiyat/performans oranı çok iyi...

Bir de Philips'in 100hz olan 9603 ve 8404 modellerini düşünebilirsiniz. Eğer biraz daha fiyatı arttırırsanız Avrupa'nın 2008-2009 da en iyi tvsi olan 42pfl9803'ü almanızı kesinlikle öneririm. Bu tv LED teknolojisini kullanmakta olup, 2.000.000:1 kontrast a sahiptir. Eğer imkan varsa bunu hiç düşünmeden alın derim.

Tercih sizin

Saygılar

• sn arkadaşım,

aşağıdaki belirttiğiniz bilgileriniz önemli ölçüde yanlışlıklar içeriyor. Çıkış noktanızı oluşturan bilgiler yanlış olduğu için vardığınız sonuç da doğru olmuyor tabii.

öncelikle görmediğiniz bir ürün hakkında yorum yapmak, büyük bir organizasyonda işi satış olan, bir bakıma konu hakkında uzman olduğunu ima eden bir kişi için talihsizliktir.

Amerika satışlarını arada sırada takip eden bir kişi olarak 2008 yılını Samsung'un birinci sırada , Sony'nin ise ikinci sırada bitirdiğini söylemeliyim. Sharp ise ne yazık ki 3. bile değildi. 3. sırada Amerikalı Vizio bulunuyordu. Aşağıdaki belirttiğiniz bir diğer marka Philips ise 2008 yılında aldığı bir kararla Amerika pazarından çekildiğini açıklamış ve Amerika pazarında Japon Funai markasından kiraladıkları lisans ile düşük segmentte faaliyetlerine devam edeceklerini belirtmişlerdi. Kontrast değerlerindeki çelişkiler konusunda da çok sayıda yazı yazdım. Belirttiğiniz Philips modeli de White LED kullanan ve RGB'ye göre oldukça ucuz olan bu teknolojiyi, en pahalı satan firmaların başında , hatta ilk sırada geliyor.

2009 'un ilk çeyreğinde ise Vizio markası fiyatlarda yaptığı büyük indirimlerle Amerika pazar liderliğini LCD de tekrar yakaladı. Samsung plazma+lcd olarak birinci olsa da sadece LCD satışlarında az farkla da olsa şimdilik geçildi. Sony ise 3.sırada .
    Ancak satışlardaki bu değişkenliklerin en önemli sebebi fiyatlardaki gelişmelerdir. Sony global krizin etkilerinden olan Yen'in Dolar karşısında %25 civarında değer kazanması nedeniyle bu indirimlere cevap veremiyor, eli kolu bağlı gibi.
    Kore ise para birimleri arasındaki bu gelişmede daha az etkilenmiş durumda . ancak parasının değeri düşen Amerika'lı üreticiler ise daha rekabetçi duruma gelmiş vaziyette. Şimdilik bu şekilde de devam edeceği tahmin ediliyor.

Bunların dışında sizin organizasyonunuz tarafından Sony'nin az satıldığı nasıl tespit edildiğini anlayamadım. Dünyada böyle bir durum varken, eğer Sony satamıyorsanız nerede hata yaptığınızı araştırmalısınız diye düşünüyorum.

quote:

Piyasada ve dünyada hep samsung tercih ediliyor. Bizzat kendim z4500 ü görmedim ancak bütün markaların satışının yapıldığı büyük bir elektronik markette satış temsilcisiyim ve birçok tv satıyorum. Sony pek de tercih etmediğimiz ve az satılan bir tvdir. Zaten Amerikada da Sharp ile Samsung çok tercih ediliyor.

Tercih sizin

Saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.