Şimdi Ara

Samsung 32'' LCD TV - LCD Panel Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
18.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung LE32B651T3WXXC model olan 32'' lcd' nin ekranının sol ust kosesine sert bir cisim carpması sonucu lcd panelinde bir catlak olustu. Buna ragmen televizyon hala acılabiliyor, tek sorun cismin carptıgı yerde asagıdaki resimlerde gorebileceginiz gibi goruntu bozuklukları olusması. Yetkili servisleri aradıgımda LCD Panel'in degismesi gerektigini soylediler ve bu panellerin nerdeyse televizyonun fiyatıyla aynı oldugunu soylediler. 1000 TL' lik bir tv'nin panelinin 900 tl oldugunu soyluyorlar.

Biz bu televizyonu 05.05.2009 tarihinde 1890 tl' ye teknosadan almıstık ve 1 aylık bir garantisi kaldı. Bu televizyon için gerekli paneli daha ucuza temin edebilecegim bir yer bulunuyor mu yada bu panelin tamiri mumkun mudur ? Yoksa tek secenegim yetkili servisten yeni bir panel almak mı ?

Yardımlarınız için teşekkürler,

Resimler :

• 1-Paneli bu şekilde kesinlikle kullanma!!!

2-Modül değişimi gereklidir,buda neredeyse yeni bir panel fiyatıdır!
    Tamiride mümkün değildir!

3-Modül kırılması;"Garanti kapsamı" dışıdır!

Kısaca ya paneli atacaksın yada Modül değişimini kabul edeceksin(gerekirse pazarlık yap,belki Servisler bir miktar düşebilir
    ama ben böyle bir işlemi genelde tavsiye etmiyorum!)

Geçmiş olsun++

Tekrar uyarıyorum paneli kesinlikle kullanma artık!
  • panelin gitmiş ıps panel olsaydı büyük bir ihtimalle hiçbirşey olmazdı ama geçmiş olsun şimdi 900-1000 tl ye aynı özellikte ve yeni model tvler alabilirsin ondan tamire hiç girme.zaten lcd ler için panel değişecekse mantık yenisini almak panel değişikliği tavsiye edilmez.
  • insanlara fiziksel bir zararı olurmu .çıkan ışın gaz vs .durum varmı arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

panelin gitmiş ıps panel olsaydı büyük bir ihtimalle hiçbirşey olmazdı ama geçmiş olsun şimdi 900-1000 tl ye aynı özellikte ve yeni model tvler alabilirsin ondan tamire hiç girme.zaten lcd ler için panel değişecekse mantık yenisini almak panel değişikliği tavsiye edilmez.

Modülün tip/variant IPS/VA/ASV/UV2a v.s olması ile kırılmanın hiç bir alakası yoktur!

Modül dediğiniz CAM elemandır(glass-substrate sheet)!

Sadece öndeki koruyucu özel katmanın mukavemeti ve darbe emme kabiliyetine göre darbe şiddetine göre
    bir kırılma güç faktörü söz konusu olsada neticede bu eleman CAM dır

++
    Ayrıca gerek TFT-LCD gereksede PDP panellerde kesinlikle bu şekildeki panellerinizi kullanmayınız!

Gerek elektriksel geçirgenlik veya elektriksel çeşitli tepkimeler ve likit sızdırması/gaz sızdırması v.s sebeblerden
    fiziksel temasla tehlikeli durumlarda söz konusu olur/olabilir!

Atmak içinde ltf,Servisle görüşün veya Dist.firma ile,kısaca kaldırıp atın diyoruz ama Çöpe filan
    atmayın böyle panelleri!!!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 2 Nisan 2011; 23:24:16 >

• farklı biliyorum ama panele darbe geldi kırıldı dediği için hani teknosada yumruk atıp bak bişey olmuyor bunda ıps var bişey olmaz bu lglere satmaya çalıştıkları için öyle dedim genelde bu durum lg lerde var oda ıps kullandığı için dedim o kadar.
  • Sn.fbm333

Sizin bahsettiğiniz olay Modülün sağlamlığı ile ilgili olmayıp öndeki koruyucu "özel katman" nın mukavemeti ile alakalıdır!

Modül CAM dır ve bütün üreticilerde spekleride aynıdır!!! sadece üretim prosesleri/teknikleri/ebatları/matrix yapıları v.s v.s farklıdır!

Tekonosada bir ara bazı Phil ve LGE panelleri millete böyle bir "artistlik" yaparak kakalıyorlardı .....abi bak bu panel kırılmaz.... deyip
    pata-küte girişiyordu o işten zerre kadar anlamayan satıcı takımı

Banada bu atraksiyonu çekmişlerdi geçen sene;bende içimden Allah akıl fikir versin bunlara demiştim;çünkü kimliğimi böyle yerlerde
    ben saklıyorum

Öndeki "katmanda" genelde hiç bilinmez,ama Modül kadar önemli bir diğer elemandır
    genelde buda yalnış bilinir ve sadece "koruma" yaptığı sanılır ama koruma onun en son işidir!!!

++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LCD TV Sinyal Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sn.albani ne yaparsın işte teknosa böyle bir iki yumrukla olayı bitiriyorlar.
  • 19 ınc samsung lcd tvmın basına aynısı geldı. ekranın on kısmını bı yere caprtım ve aynen yukarıdakı gıbı (sadece asagı dogru degıl, saga dogru da) goruntu bozulması soz konusu. Servis 450 tl ıstedı panelı degıstırmek ıcın. Dısardan daha ucuza degıstırtme ımkanımız olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.