Şimdi Ara

SAMSUNG 23'' S23B550V (Alındı)/ASUS 24' VE248H/ASUS 23'' ML238H Hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında 550V modelinde karar kılmıştım.Buradaki birçok arkadaşlada tartışmıştık bu monitörü (550V).Gerçekten kötü yorum yazan yoktu.Geçen gün, vatana ASUS'un bu modelinin geldiğini gördüm.Birkaç araştırmadan sonra alınası gibi geldi gözüme.Ama sanırım ghosting problemi var gibi.1 videoda rastladım sadece.Neyse fazla uzatmadan; başlıktaki 2 monitörden hangisini almalıyım ?

Kullanım amacı; %65 / %70 oyun + film, %35 / %30 civarı günlük kullanım olacak.

Şu sorunlarıda barındırmaması güzel olur tabiki;

Ghosting, ölü piksel, input-lag süresi vs.

Monitörü yarın veya şubat ayında alacağım.Yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Dip not:Oynayacağım oyunlarda full hd çözünürlükte, full grafikte amacım 60 FPS' nin altına inmemek.Bu canlılığıda bana verebilecek bir monitör olması önemli.Bu arada; kullanacağım sistem imzadakinden farklıdır.

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/asus-ve248h-24-ve248h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=63950

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/samsung-s23b550v-23-s23b550v-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60221

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2013; 0:18:19 >

• VE248'i bilmiyorum ama arkadaşımdaki VE247'nin performansı süper. VE248'e ait input lag testi var mı bilmiyorum. O değeri bilmeden sağlıklı yorum yapamam açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

VE248'i bilmiyorum ama arkadaşımdaki VE247'nin performansı süper. VE248'e ait input lag testi var mı bilmiyorum. O değeri bilmeden sağlıklı yorum yapamam açıkçası.

Bende bayağı aradım bulamadım o tür testler.Vatana gidince ölü pixel dışında, test yapabilir miyim? Bilmiyorum açıkçası.Evet VE247 gerçekten çok güzel bir monitör ve 300 cd/㎡ parlaklığa sahip.Ama fiyatıda güzel tabi. Bu monitör hakkında teste denk gelirseniz, burda paylaşırsanız memnun olurum.Eğer VE247 gibiyse performansı, o zaman 550V' ye tercih edilebilir diyorsunuz anladığım kadarıyla?

• Aynen öyle diyorum.
  • quote:

Aynen öyle diyorum.

Anladım.Teşekkür ediyorum.Ghosting sıkıntısı ile alakalı; internette bir videoda 1 ayarla fix edilebilir olduğunu gördüm.Forumda şu an konusuda olan arkadaşa denemesini rica ettim.İnşallah halledilebilen bir sorundur.

Son olarak bir soru yönelteyim size; ghosting monitör monitör mü? Yoksa seride 1 kere çıktımı, tüm serimi sorunlu oluyor.Bkz: ölü pixel gibi.
  • Ölü piksel gibi olmaz o. Olursa, o modellerin hepsinde olur diye biliyorum. Lâkin yerinde olsam, o arkadaş her kimse eğer, mümkünse eğer ondan bir de input lag testi yapmasını isterdim. Farz edelim ki ghosting meselesi dediğin gibi giderilebilir durumda olsun. Peki input lagı yüksekse ve bunu bilmiyorsan ne olacak?
  • s23b550v kullanıyorum lcd den geçince renkler bana garip gelmişti ama şu an alıştığım içi her şey normal.Bu monitörde yaşadığım tek sorun bazı düz renklerde halkalar çıkıyor.Catalyst control centerdan düzeltme imkanı var mı ismi nedir vs bilemiyorum.Bir de mause imleci gri renk hariç hiç ghost efekti bırakmaz iken gri renkte inanılmaz bırakıyor.Anlayamıyorum nedense gri renkler beyaza veya siyaha geçerken ghost yaratıyor.

Şu an memnunum günlük hayatta pek sorun yaratmıyor bu durumlar.Harici hoparlörleri de idare edecek seviyede htc sensationı bağlayabileceğim mhl kablosuda kutusundan çıkıyor.Kısacası memnunum şu an için.Merak ettiğin bir soru olursa sorabilirsin severek yanıtlarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS 23" VX239H KULLANICILARI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ölü piksel gibi olmaz o. Olursa, o modellerin hepsinde olur diye biliyorum. Lâkin yerinde olsam, o arkadaş her kimse eğer, mümkünse eğer ondan bir de input lag testi yapmasını isterdim. Farz edelim ki ghosting meselesi dediğin gibi giderilebilir durumda olsun. Peki input lagı yüksekse ve bunu bilmiyorsan ne olacak?

Teşekkürler.Arkadaş o fix olayını yapmış zaten, ve her yeniden başladığında tekrar uygulanması gerekiyormuş.Bu gerçekten büyük sıkıntı. Ghosting,ghosting....... her seferinde ghosting çıldırmamak içten bile değil. Bundan dolayı, VE248H artık seçenekler arasından çıktı gibi.Ama bendeki ASUS severlik yine baş gösterdi tabiki. Ve, ASUS ML238H modeli önümde beliriverdi.Eskiden ML229H hayranıydım.21.5'' olduğundan dolayı seçenekler arasından çıktı.Şimdi ML238H tam dişime göre gibi.Biraz eski bir monitör 2011 menşeili, ama hala iş görür gibi gözüküyor.İnternette 1 tane olumsuz yoruma rastlamadım.Ghosting vs. sıkıntılarıda yok gibi.Aşağıdaki 2 monitör arasındayım ve haftasonu alacağım için ne yapıcam bilemiyorum artık.

SAMSUNG S23B550V / ASUS ML238H

İkisininde özellikleri çok yakın.%25 indirimle SAMSUNG 421 TL' ye, ASUS' da 391 TL' ye geliyor.Aradaki fiyat farkı ve SAMSUNG' ta hoparlörin cızırtı yapması gibi bazı yorumlar okudum.Açıkçası ASUS'a yönelmeme sebep oluyor böyle durumlar.Eğer sizde önerirseniz, ML238H' ı alıp geçip gidicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

s23b550v kullanıyorum lcd den geçince renkler bana garip gelmişti ama şu an alıştığım içi her şey normal.Bu monitörde yaşadığım tek sorun bazı düz renklerde halkalar çıkıyor.Catalyst control centerdan düzeltme imkanı var mı ismi nedir vs bilemiyorum.Bir de mause imleci gri renk hariç hiç ghost efekti bırakmaz iken gri renkte inanılmaz bırakıyor.Anlayamıyorum nedense gri renkler beyaza veya siyaha geçerken ghost yaratıyor.

Şu an memnunum günlük hayatta pek sorun yaratmıyor bu durumlar.Harici hoparlörleri de idare edecek seviyede htc sensationı bağlayabileceğim mhl kablosuda kutusundan çıkıyor.Kısacası memnunum şu an için.Merak ettiğin bir soru olursa sorabilirsin severek yanıtlarım

Teşekkürler izlenimleriniz için. S23B550V zaten F/P monitörü SAMSUNG' un.Olumsuz yorum çok az.Sizde onlardan birisiniz.Ve bu konuya yazmanız çok iyi oldu benim için.Bilmiyorum sizdede oluyor mu ama hoparlörden kaynaklı cızırtılarda olabiliyormuş.İnternetten okuduğum kadarıyla.Bayadır aklımda olan bir monitör, hatta almak üzere olduğum bir monitördü.Ama VE248H' la biraz dalgalanma olmuştu düşüncelerimde.Şimdi VE248H' ı aradan çıkardım gibi.Bu seferde yukarıda yazdığım gibi, ASUS ML238H' a yöneldim.Galiba, eğer; oyun,film,günlük kullanım için yeterliyse seçimim ASUS yönünde olacak.Size sorum olursa tabiki belirticem, tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Teşekkürler izlenimleriniz için. S23B550V zaten F/P monitörü SAMSUNG' un.Olumsuz yorum çok az.Sizde onlardan birisiniz.Ve bu konuya yazmanız çok iyi oldu benim için.Bilmiyorum sizdede oluyor mu ama hoparlörden kaynaklı cızırtılarda olabiliyormuş.İnternetten okuduğum kadarıyla.Bayadır aklımda olan bir monitör, hatta almak üzere olduğum bir monitördü.Ama VE248H' la biraz dalgalanma olmuştu düşüncelerimde.Şimdi VE248H' ı aradan çıkardım gibi.Bu seferde yukarıda yazdığım gibi, ASUS ML238H' a yöneldim.Galiba, eğer; oyun,film,günlük kullanım için yeterliyse seçimim ASUS yönünde olacak.Size sorum olursa tabiki belirticem, tekrar teşekkürler.

İnanmassınız ama bugün başıma ne geldi.Şimdi ben ses takıntısı olan biriyim kasamda zaten yeterince sessiz.Bugün öğlen gibi ya diyorum kasada niye böyle ses yapıyo felan diyorum tesadüfen atide ayarları kurcalarken monitör gitti geldi tam o an ses kesildi bende monitörden hafif bir ses geldiğini anladım.

Monitörden olduğunu anlayınca diyorum ki acaba güç kartından mı adaptörden mi nereden geliyor diye kendime sorarken en son hopörlerden geldiğini anladım zaten kullanmadığım için ayarlardan pc modunu dvi moda mı ne getirdim yani hoparlörler devre dışı kaldı ve sesten kurtuldum.

Dediğiniz gibi f/p ürünü olduğunu düşünmüyorum çünkü s23 serisinde 350 ve 550 li modeller var.monitör isimlerinde 150 en kötüsü 350 biraz daha iyi 550 daha iyi gibi gidiyor 1000tl üstünde 750 felan da var.Ama 403 tl ye aldığım için gene f/p sayılır bu fiyata.

• ML serisini önermiyorum. Çünkü renkleri kötü. Aynı sebeple öneri listemdeyken çıkartmıştım.
  • quote:

ML serisini önermiyorum. Çünkü renkleri kötü. Aynı sebeple öneri listemdeyken çıkartmıştım.

Aslında bende forumda böyle bir zerzenişinizi görmüştüm.Ancak '' ▓ FPS Oyunları İçin Monitör Önerileri '' konunuzda ASUS başlığı altında ML228H monitörünü görünce dedim, önerdiğiniz bir seri galiba.Şu an hala yazıyor zaten ilk mesajınızda.Demek ki; ufak bir hata oldu.Önermekten vazgeçtiğinizi burda yazmanız iyi oldu.Forumda ML238H modelini 6 ay kadar kullanan bir arkadaşla görüştüm.Onunda yorumları çok olumlu şekildeydi.İnternettede baya olumlu yorum okuduğum için bu monitör sıcak gelmişti bana.Yine sizin yazılarınızdan birinde, ASUS ML238H hakkında renkleri iyi diyen kimse çıkmadı demişsiniz.Size güvenerek eliyorum bu monitörü. Bu kadar maceradan sonra yine döndük en başa. Tekrar, çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için.Herşeyi halletiğimize göre; haftasonu vatandan SAMSUNG S23B550V ' yi alıyorum.Öncedende kararlaştırdığımız bir monitördü.

SAMSUNG S23B550V 421 TL + 15 - 20 TL civarıda bir HDMI kablo alıcam mecburen.Yani; 436 - 441 TL civarına gelmiş olacak.Umarım değicektir.Sizin tavsiyenizle, forumda monitörü almış birçok arkadaşımız var.Görüntü konusunda sıkıntısı olan yok.Sadece yukarıdaki arkadaşımız gibi, ses cızırtısı problemi var Allah' tan o da ayarla giderilebiliyor.

Son kez; 550V' de ghosting, ölü pixel (alırken denenecek tabiki) vs. hatalarının olmadığının ve input lag vs. sürelerinin FPS oyunları için fiyatına göre biçilmiş kaftan olduğunun teyitini sizden alarak, monitörü haftasonu bitiriyorum. 17'' CRT ile bir yere kadar. Monitör sonuçta bilgisayarın uzun bir müddet değişmeyecek parçalarından birisi, inşallah ML238H ile arasındaki (kablo ile beraber) 50 TL'lik fiyat farkına değecektir.Teşekkürler...

Alacağım parçalar;

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/samsung-s23b550v-23-s23b550v-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60221

Ve şu 3 kablodan birisini alacağım hangisini önerirseniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/s-link-slx-308-slx-308-hdmi-to-hdmi-kablo-1,8-mt/productdetails.aspx?I_ID=33209

http://www.vatanbilgisayar.com/kablolar/s-link-slx-258-s-link-slx-258-hdmi-to-hdmi-3m-gold-kablo/productdetails.aspx?I_ID=56911

http://www.vatanbilgisayar.com/kablolar/s-link-slx-301-s-link-slx-301-hdmi-to-hdmi-cable-15m/productdetails.aspx?I_ID=35535

Grafiker olduğunuz ve bu işlerle baya haşır-neşir olmanız dolayısıyla tavsiyelerinize çok önem veriyorum. Yani; abartmak gerekirse kablo bile önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

İnanmassınız ama bugün başıma ne geldi.Şimdi ben ses takıntısı olan biriyim kasamda zaten yeterince sessiz.Bugün öğlen gibi ya diyorum kasada niye böyle ses yapıyo felan diyorum tesadüfen atide ayarları kurcalarken monitör gitti geldi tam o an ses kesildi bende monitörden hafif bir ses geldiğini anladım.

Monitörden olduğunu anlayınca diyorum ki acaba güç kartından mı adaptörden mi nereden geliyor diye kendime sorarken en son hopörlerden geldiğini anladım zaten kullanmadığım için ayarlardan pc modunu dvi moda mı ne getirdim yani hoparlörler devre dışı kaldı ve sesten kurtuldum.

Dediğiniz gibi f/p ürünü olduğunu düşünmüyorum çünkü s23 serisinde 350 ve 550 li modeller var.monitör isimlerinde 150 en kötüsü 350 biraz daha iyi 550 daha iyi gibi gidiyor 1000tl üstünde 750 felan da var.Ama 403 tl ye aldığım için gene f/p sayılır bu fiyata.

Evet tamda dediğim olayın üzerine olmuş. Belkide gözünüz, kulağınız açıldı bir anda böyle bir ufak problem olduğunu duyunca. Allah' tan yaptığınız gibi ufak bir ayarla halledilebiliyor.İnşallah, '' bocekgrafik '' arkadaşımızın ilgi,alakası ve yardımlarıyla bende SAMSUNG S23B550V' yi alıyorum haftasonu.Umuyorum ki, bu kadar insan görüntüsünden ve performansından memnun kaldıktan sonra, benide tatmin edecektir inşallah.Sizde iyi fiyata almışsınız.Banada, üstteki mesajda yazdığım rakamlara gelecek aşağı-yukarı.

• Bu hafta sonu ben de samsung S23B550v almayı düşünüyorum. world karta %20 indirim ile 450'ye geliyor
    Maalesef axsess ya da bonusd bulamadım Şu an LG W2261VP kullanıyorum. Çok memnunum ancak kıramayacağım bir arkadaş komple sistemi isteyince yok diyemedim.
    Yeni sistem toparlıyorum. Monitör olarak da bu monitör üzerine yoğunlaşmıştım. Umarım pişman olmayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

Bu hafta sonu ben de samsung S23B550v almayı düşünüyorum. world karta %20 indirim ile 450'ye geliyor
    Maalesef axsess ya da bonusd bulamadım Şu an LG W2261VP kullanıyorum. Çok memnunum ancak kıramayacağım bir arkadaş komple sistemi isteyince yok diyemedim.
    Yeni sistem toparlıyorum. Monitör olarak da bu monitör üzerine yoğunlaşmıştım. Umarım pişman olmayız.

Hayırlısı olur inşallah.Ölü pixel'e dikkat ettikten sonra, pişman olacağımızı zannetmiyorum. (Ölü pixelde çıkarsa tabi. ) Yorumlar çok olumlu genel olarak internette.Tek problemi yukarıda anlattığım gibi ses cızırtısı.Buda ses sistemleri vs. gibi parçalarda olabilen durumlar.Manyetik alanlardan dolayı, biliyorsunuzdur zaten.O problemde yukarıda 550V sahibi olan arkadaşın dediği gibi hallediliyor.Keyif verici bir monitör olacağını umuyorum.

• quote:

Hayırlısı olur inşallah.Ölü pixel'e dikkat ettikten sonra, pişman olacağımızı zannetmiyorum. (Ölü pixelde çıkarsa tabi. ) Yorumlar çok olumlu genel olarak internette.Tek problemi yukarıda anlattığım gibi ses cızırtısı.Buda ses sistemleri vs. gibi parçalarda olabilen durumlar.Manyetik alanlardan dolayı, biliyorsunuzdur zaten.O problemde yukarıda 550V sahibi olan arkadaşın dediği gibi hallediliyor.Keyif verici bir monitör olacağını umuyorum.

Zaten alırken vatan'da test ettireceğim ölü pixel için. Sesin sorun olacağını düşünmüyorum, sonuçta dediğin gibi hoparlörler devre dışı bırakılabilir.
    Memnun kalacağımızı düşünüyorum, ancak insan yine de şüpheleniyor. Dediğin gibi hocam hayırlısı olsun.

• quote:

quote:

Zaten alırken vatan'da test ettireceğim ölü pixel için. Sesin sorun olacağını düşünmüyorum, sonuçta dediğin gibi hoparlörler devre dışı bırakılabilir.
    Memnun kalacağımızı düşünüyorum, ancak insan yine de şüpheleniyor. Dediğin gibi hocam hayırlısı olsun.

Evet test gerekli.Güzel bir seçim yaptığımızı düşünüyorum.Bu fiyat aralığında en mantıklı seçim diyebiliriz.Haftasonu görücez artık.

• Haftasonu için Tüm mağazalarda %25 indirim var mı? Yoksa sadece internete özel mi?
    Belli bir ibare gremedim sitede.
  • quote:

Haftasonu için Tüm mağazalarda %25 indirim var mı? Yoksa sadece internete özel mi?
    Belli bir ibare gremedim sitede.

bu haftasonu %25 indirim var arkadaşım.
  • Arkadaşlar herkeze yorumları için çok teşekkür ediyorum.SAMSUNG S23B550V' yi bugün aldım.Ölü pixel testinide yaptık vatanda çalışan arkadaşlarla.Monitör tek kelimeyle mükemmel. 17'' CRT' den geçince baya baya farketti malumunuz. Şu an INTEL HD4000 ile idare ediyorum ama.Yaza ekran kartınıda aldığımda inşallah çok daha güzel olacak.Alıcak olanlara tavsiyem hiç düşünmeyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.