Şimdi Ara

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
23.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1975 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin merkez yerleşkesi, Karadeniz bölgesinde uluslararası bir limana ve havalimanına sahip olan Samsun’dadır.

Üniversitemiz, Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği, Fen Edebiyat , Ziraat, İlahiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner ve Hukuk Fakülteleri olmak üzere toplam 10 fakülte ve 1 konservatuvar da yürütülen 89 lisans programı, 2 yüksekokul , 9 Meslek Yüksekokulu (2 yıllık) ve bu yüksekokullarda 62 önlisans programı, 4 Enstitü (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar) ile eğitim-öğrenim hizmetlerini sürdürmektedir.

www.omu.edu.tr

quote:

Samsun 1.250.076 (2009 yılı) toplam nüfusuyla, Karadeniz Bölgesi'nin en gelişmiş ilidir. Bölgenin en büyük ulaşım, eğitim, sağlık ve ticaret ağına sahiptir. Büyükşehir sınırlarına dahil Nüfusu; 552.601'dir. (2009 yılı)

geçen sene açılan OMÜ konusu vardı ama bulamadım. tercih zamanı Samsun'u düşünen falan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

###SAMSUNSPOR###

• OMÜ Kurupelit Kampüsü

###SAMSUNSPOR###
  • Samsun son 5 yılda çok değişti ve büyüdü.Üniversite okumak için harika bir şehir ancak benim gibi 20 yıldır burdaysanız samsunda okumak hiç cazip gelmiyor
  • benim gibi 22 yıldır burda olup 2 senede Eskişehir'de okuduktan sonra bir karambole Samsun'a geri döndüyseniz fenalık getiriyor ama yapacak birşey yok. Samsun'dan beklentinize bağlı Eskişehir Bursa İzmir değil burası ama akşam 10 dediğinde ölen bir şehirde değil ikisinin ortası işte

###SAMSUNSPOR###
  • Hukuk fakültesini Çarşamba'ya açacaklarmış.
  • Hukuk fakültesi Çarşambaya açılacak deniyor fakat 2-3 ay önce oydem(hazırlık) binasının önüne meşhur terazili themis heykeli dikilip altına Hukuk fakültesi tabelası kondu binanın en üst katındaki derslikler tahsis edildiği söylendi.
    Çarşamba'da DSİ binaları OMÜye tahsis edildi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi tabelası asıldı binalarda düzenlemeler yapılıyor Hukuk nerede açılacak hala kesin değil çünkü burası OMÜ bi bakmışsın Hukuğu değil Veterineri yollarlar Çarşamba'ya.

###SAMSUNSPOR###
  • Hukuk fakültesinin yeri hala belli değil millet. Düşünülüyor hala. Hocalar çarşambaya gitmek istemedikleri için omünün içine de kurulabileceği söyleniyor. Hatta ilk seneyi ankara üniversitesinde okuyup ikinci sene samsunda okunacağı da söylenmiyor değil. Bakalım hangisi olacak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankara işi olucağını sanmıyorum ilk sene Kurupelit'te okunacak benim tahminim Çarşamba'ya gitmesi için milletvekilleri çok baskı yapıyorlar yoksa Çarşamba'ya Hukuk fakültesi niye açsın OMÜ yönetimi.

Hukuk bina bitince gidecek Çarşamba'ya
    http://www.omu.edu.tr/a/app/nns/nns-homepage.php?ID=1263

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 16 Temmuz 2010; 14:41:43 >

###SAMSUNSPOR###
  • Bende Samsun da okuyorum.Samsun güzeldir özellikle sahil :)

Hocam psikopatı gerçekten çok. Şimdi Çarşambalılar bir yandan Bafralılar diğer yandan zaten bu psikopatlık seviyesini artırıyorlar. Valla Bafralı Çarşambalı arkadaşlar hiç alınmasın bu cümleye, en nihayetinde boşuna Çarşamba'ya Texas denmiyor.

Omü'de okuyan ve yaklaşık 12 yıldır Samsun'da yaşayan olarak üniversitesini de kesinlikle beğenmiyorum. Ulaşımı ayrı dert, kampüsünde vakit geçirecek doğru dürüst yer yok ve en önemlisi eğitim çok vasat. Bunu Omu tıp 4. sınıf öğrencisi olarak söylüyorum. Zaten Tus'ta hep sonuncu olmamızdan da belli malum durum.

Aslında fena şehir değil Samsun ama kapasitesini tam randımanlı kullanamıyor. Sırf bu yüzden pek çok alanda Trabzon'un gerisindeyiz maalesef.
  • ulaşım sıkıntısı diye birşey yok Fakülte-Meydan dolmuş hattında 75 adet transit ve splinter minibüs mevcut. ayrıca Fakülteden şehrin her köşesine 15-20dk aralıklarla belediye otobüsü kalkıyor ve suanda test sürüşleri devam eden tramvay hattı eylül ekim ayı gibi faaliyete başlayacak.

sahilde Atakum Kampüsü günlük kullanımla Eğitim bulunmakta. o kampüste Güzel sanatlar, Konservatuar ve Eğitim fakültesinin ilköğretim bölümleri mevcut.

Tıp fakültesinin Türkiye standartlarının üstünde olduğunu duyuyoruz. Türkiyenin en büyük 2. çocuk hastanesi Omü'de. Onkoloji konusunda Türkiyedeki araştırmaların öncüsü olduğu söyleniyor. ama pdö ile eğitim verdiklerinden tus başarısını bilemiyorum.

quote:

PDÖ NEDİR
    Probleme dayalı öğrenme (PDÖ), öğrencilerin, küçük gruplar halinde, bir olgu üzerinde çalışarak hastanın sorunlarını çözerken
    hangi bilgileri edinmeleri gerektiğine karar vermeleri ve bunlara ulaşmalarını temel alan bir öğrenim yöntemidir.

###SAMSUNSPOR###

• bnde samsun yazmayı düşünüyorum bursa ve eskişehir yazcam başa ama gelmez gibi

###SAMSUNSPOR###
  • makine yada harita müh. ama malesef tam karar veremedim daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merty -- 17 Temmuz 2010; 15:27:38 >

###SAMSUNSPOR###
  • Bende Ondokuz Mayıs'ı kazandım. İşitme Engelliler Öğretmenliği(İ.Ö)

Orijinalden alıntı: HellboyV
    İktisadi ve idari bilimler fakültesi nerede oluyor?

Kurupelit kampüsünde tepede
  • quote:

Orijinalden alıntı: HellboyV

İktisadi ve idari bilimler fakültesi nerede oluyor?

Kurupelitte ilahiyatın yanında oydem binası diye geçer. Oydem(hazırlık) ve Hukuk fakülteside aynı binada 5-6 katlı büyükçe bir bina.

###SAMSUNSPOR###
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.