S.a. arkadaşlar Hatay'ı ve bu yol güzergahını bilen bir arkadaşımla Samsundan Hatay'a gitmeyi düşünüyoruz. Google maps de yaklaşık 900 km diyor. Kayseriye kadar ben sürücem. Ordan itibaren arkadaş devralıcak. Sizce yorucu mu olur. Kayseri'den sonra otoban olduğunu rahat gidiceğimizi söyledi. Bide yokuş aşağı ora hep dedi. Araba 2006 multijet palio. Uçak biletlerine baktım Hatay'a İstanbul üzerinden uçuş var. Ancak 8 saat İstanbul'da aktarma için bekletiyor. Gaziantep'e Ankara aktarmalı 1 saat bekleme oluyor. Ancak gaziantepten 170 km otobüs işi var. Araba tabiki daha hür bir imkan tanıyor. Çantaydı bavuldu. Bide bu yolcuğun 4 5 gün sonra dönüşü olucak tekrar samsuna. Yol hakkında tecrübeli olanlar varsa ve bilgilendirme anlamında yardımcı olursa çok sevinirim. Yol anlamında tek çekince güvenlik ve yorulma. Şimdiden teşekkürler
Yolu bilmiyorum da şuraya kadar sen, buraya kadar ben diye bölmeyin, 2-3 saatte bir mola verip sürücü değiştirin. Gündüz gidilecekse uyku sorunu yok, gece gidilecekse arabada uyuyabilen önce sürer, sonra o uyur diğeri sürer, süren yorulunca uyuyan dinlenmiş olur. Çok abartılacak bir mesafe değil, çoğumuz 1000 km üstü mesafeyi tek sürücü gidiyoruz.
Mesafe bana da çok uzun gelmedi. Dinlene dinlene (öncesinde yeterince uyumuş olarak) tek şoförle de rahat gidilebilecek bir güzergah. Önemli olan sabırlı olmak, arada dinlenmek, bol sıvı tüketmek. Yolunuz açık olsun.
A.s. hiç tereddüt dahi etmeyin. Tek şoförle bile rahatlıkla alınabilecek bir mesafe söz konusu, iki şoförle çok keyifli bir yolculuk olur. Hem de önemli bir kısmı otoban, bu da çok büyük rahatlık.
Bir tarafta araba ve iki şoför, diğer tarafta 8 saat aktarma ve 170 km otobüs. Kıyas bile edilmez, size hayırlı yolculuklar.